Clear lens facial piercing en andere lichaamsmodificaties

De nieuwste trend in 'piercingland' is de clear lens facial piercing. Hierbij wordt een gaatje onder de onderlip zodanig opgerekt dat er uiteindelijk een lens in past waardoor een deel van je gebit zichtbaar is, ook wanneer je je mond dicht hebt. Naast de clear lens facial piercing bespreek ik in dit artikel ook andere bijzondere lichaamsmodifcaties en piercings.

De clear lens facial piercing

Wat betreft lichaamsversieringen lijken mensen steeds verder te gaan. Brandmerken, oprekken, piercings in genitaliën, oprekken was al een tijdje in, er werd een gewone piercing geplaatst, maar het gaatje werd als het ware opgerekt door er een steeds grotere 'plug' in te plaatsen. Dit kan je in je oren doen, maar ook bijvoorbeeld net onder je onderlip! De laatste trend daarin is om wanneer het gat in je onderlip voldoende opgerekt is, er een lens in te plaatsen. Zo kan iedereen een deel van je gebit zien. Tandenpoetsen is dan de boodschap, want iedereen kan het zien wanneer er nog een stukje eten tussen je gebit zit.

Andere bijzondere piercings

De smiley

Deze piercing bevindt zich in de aanhechting van de bovenlip en is dus alleen zichtbaar wanneer je lacht, vandaar de naam 'smiley'.

Implant surface anchor

Dit is een piercing die bijna overal in het lichaam geplaatst kan worden. Dit komt doordat het onzichtbare gedeelte van de piercing tussen de eerste en tweede huidlaag geplaatst wordt. Dit is een langwerpig plaatje met drie gaatjes erin en het hecht zich vast doordat de huidlagen zich om en door het plaatje heen weer aan elkaar hechten. Het zichtbare deel van de piercing ligt gewoon plat op de huid.

Andere bijzondere lichaamsmodificaties

Genital beading

Genital beading was in eerste instantie alleen bedoeld voor mannen, waarbij er balletjes onder de huid van de schacht van de penis geïmplanteerd worden. Tegenwoordig wordt het ook wel bij vrouwen gedaan, zij laten balletjes in hun schaamlippen inplanteren. Genital beading zou gedaan worden om het seksuele genot van beide partners te bevorderen.

Tongsplijting

Bij tongsplijting wordt er eerst een gaatje in de tong gepierct, waarna met behulp van tandheelkundig flosdraad de tong door midden wordt gesneden. Deze ingreep is voor het leven en is bovendien risicovol doordat de tong rijk doorbloed is en veel zenuwen bevat. Na de ingreep kan het uitspreken van t-klanken moeilijk ofwel onmogelijk zijn.

Extreme lichaamsmodificatie

Dennis Avner is een voorbeeld van iemand die zijn lichaam wel heel extreem heeft laten aanpassen. Hij heeft siliconen in zijn bovenlip en wangen laten implanteren waardoor zijn gezicht er katachtiger uitziet. Zijn oren zijn door middel van chirurgie puntig gemaakt zodat ze op kattenoren lijken, hij heeft kattentanden en draagt groene contactlenzen met verticaal gespleten pupillen zodat ze op kattenogen lijken. Dat is nog niet alles; hij heeft snorharen in zijn gezicht laten vastzetten en over zijn hele lichaam zijn tijgerstrepen getattoeerd. Als je denkt dat dat alles is, in zijn paspoort staat de naam; 'Stalking cat', dus zelfs zijn naam heeft hij laten veranderen.

Deze transformatie heeft hem tot nu toe ruim 150.000 dollar, 2000 uur in de tattooshop en 25 jaar van zijn leven gekost.

© 2010 - 2024 Flew, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Piercing (to pierce)Piercing (to pierce)Een piercing is gaatje dat in de huid wordt gemaakt en komt van het Engelse woord ‘to pierce’ dat doordrukken betekend.…
Kun je dwarsfluiten met een piercing door je tong of lip?Kun je dwarsfluiten met een piercing door je tong of lip?Kun je dwarsfluit spelen met een piercing door je lip of je tong? Waarmee moet je rekening houden als je al dwarsfluit s…
Septum piercing: het laten zetten, genezing en verzorgingEr bestaan allerlei soorten piercings. Bekend zijn bijvoorbeeld de navelpiercing, de helix- en de tongpiercing. De septu…

Slanker lijken door kledingSlanker lijken door kledingKleding kan er voor zorgen dat je slanker lijkt. Maar het kan er ook voor zorgen dat je dikker lijkt, het is daarom bela…
10 Fitness-tips om in vorm te komen10 Fitness-tips om in vorm te komenHet heeft al lang geen betoog meer nodig; voldoende beweging is belangrijk voor je gezondheid. Meer dan op enig ander mo…
Bronnen en referenties
  • Algemeen Dagblad
Flew (124 artikelen)
Gepubliceerd: 07-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.