Een tatoeage laten zetten

Een tatoeage laten zetten Een tatoeage is een vorm van kunst dat men laat zetten op één of meerdere lichaamsdelen. Men moet er altijd zeker van zijn als men een tattoo wilt en waarom hij of zij deze wilt. Tegenwoordig kan men tattoo's in verschillende vormen, soorten en kleuren vinden. Een tatoeage is permanent en kan alleen verwijderd worden met een dure en langdurige laserbehandeling.

Geschiedenis van de tatoeage

Tatoeëren bestaat al eeuwen lang en gaat ver terug in de geschiedenis. In de geschiedenis gebruikte men deze niet als vorm van kunst of versiering van het lichaam maar als aanduiding bij welke stam men hoorde, welke rang hij had of als vorm van een godsdienst. De manier waarop deze tatoeages werden gezet waren heel anders dan de hedendaagse technologische manieren. De instrumenten liepen uiteen van tanden van een dier tot zelfs botten van een mens, hierbij werd de afbeelding zowaar in de huid gebrand met grondstoffen zoals aarde of plantaardige kleurstofmiddelen.

Hoe wordt een tatoeage gezet?

Tegenwoordig wordt een tatoeage gezet door middel van naalden die prikken in de opperste huidlaag. Hier worden kleurpigmenten geïnjecteerd met een apparaat dat wel 2000 tot 3000 steken per minuut kan halen. Eerst zal de tatoeëerder de tekening zelf maken met één kleine naald, hierna gebeurt de inkleuring van de tattoo met meerdere naalden tegelijk.

Verzorging van de tattoo

De huid gaat reageren op de tatoeage als een soort brandwond en zal zo snel mogelijk reageren om deze te gaan genezen. De huid zal rood gaan worden en branderig en pijnlijk aanvoelen. Het is daarom ook zeer belangrijk dat deze regelmatig gedesinfecteerd en goed verzorgt wordt. Je zal meestal een zalfje meekrijgen die regelmatig moet insmeren om de genezing te doen bevorderen. Het is afgeraden om met de getatoeëerde huid in de zon te komen, dit kan namelijk irritatie veroorzaken en het genezingsproces doen verminderen.

Doet een tatoeage zetten pijn?

De pijngrens van een mens hangt af van persoon tot persoon. Veel mensen zullen zeggen dat het pijn doet tot andere die zullen beweren dat ze er niets van voelen. Toch zijn het naalden die in je lichaam geïnjecteerd worden en kan het dus wel degelijk als pijnlijk worden aangevoeld. De pijn wordt meestal als brandend omschreven, en wordt vooral goed gevoeld op plekken dichter bij het bot.

Tatoeages verwijderen

Er zijn een heleboel redenen voor het eventueel verwijderen van een tatoeage. Het houdt je terug voor verkrijgen van een baan die je wilt of houdt je van het bereiken van doelen die je hebt ingesteld of je hebt een bende gerelateerde tattoo waarmee je niks meer wilt mee te maken hebben. Maar de meeste redenen waarom een tatoeage verwijderd wordt is door een ex-liefde die getatoeëerd staat ergens op het lichaam en men deze wilt verwijderd hebben. Vroeger was het ingewikkeld en pijnlijk om deze tatoeages te verwijderen. Tegenwoordig kan dit sneller en eenvoudiger verwijderd worden door middel van een laserbehandeling. Toch zijn deze behandelingen vaak heel pijnlijk en duur, bedenk dus altijd op voorhand welke tattoo je gaat zetten en je eventuele toekomstplannen.

Tijdelijke tatoeages

De tijdelijke tatoeages vormen een goed alternatief voor de echte tatoeages. Ze worden minder diep gezet en verdwijnen na enige tijd vanzelf. Tijdelijke tattoo's kunnen worden gezet door het gebruik van henna producten of airbrush. De tijdelijke tatoeages verdwijnen meestal na 2 tot 10 dagen.
© 2012 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tattoo verzorging - Verzorg je tatoeageTattoo verzorging - Verzorg je tatoeageZodra je tattoo gezet is zal je je als eerste bezig moeten gaan houden met de juiste verzorging van je tatoeage. Na het…
Help! Ik heb spijt van mijn tattoo. Wat nu?Help! Ik heb spijt van mijn tattoo. Wat nu?Het kan helaas voorkomen dat je een tatoeage laat zetten waar je later spijt van hebt. Je was misschien te jong toen je…
Een Roos als tatoeageEen Roos als tatoeageEen tatoeage van en roos kan veel betekenissen hebben. Ze beelden het leven, de geboorte, voortplanting, de dood en wede…
Waarom houden mensen van tatoeages?Waarom houden mensen van tatoeages?Bij tattoo’s geldt vaak: je vindt het gaaf, of juist helemaal niet. Wat de een prachtig vindt, is iets waar een ander vo…
De panamahoed, een klassieker die weer in de mode isDe panamahoed, een klassieker die weer in de mode isPopulaire hoeden komen steeds weer terug in de mode. Dit geldt ook voor de panamahoed, een lichte, zomerse hoed van stro…
Krisdeprest (143 artikelen)
Gepubliceerd: 25-08-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.