Waarom houden mensen van tatoeages?

Waarom houden mensen van tatoeages? Bij tattoo’s geldt vaak: je vindt het gaaf, of juist helemaal niet. Wat de een prachtig vindt, is iets waar een ander volledig van huivert. Waarom houden sommige mensen nou zo van tatoeages? Waarom zijn ze er zo ontzettend trots op? Lang niet iedereen kan dit goed begrijpen, maar er zijn wel degelijk een hoop redenen te bedenken waarom mensen van tatoeages houden.

Tattoo’s

Tattoo’s zijn permanente lichaamsversieringen en dat is voor veel mensen een reden om tatoeages niet mooi te vinden. Sommige mensen houden het bij één tatoeage, terwijl anderen hun hele lichaam volzetten met plaatjes. Het is voor hen vaak lastig begrijpen waarom anderen juist wel graag hun lichaam vol laten tatoeëren. Wat is er nou zo bijzonder aan een tatoeage en waarom zijn er mensen die hier zo van houden? Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken.

Tatoeages mooi vinden

Er zijn een heleboel mensen die tatoeages mooi vinden. Het wordt gezien als een stukje kunst dat op een lichaam wordt gezet. Het ontwerp spreekt ze aan of vinden de stijl van bepaalde tatoeëerders erg mooi.

Speciale betekenis

Veel mensen laten een tatoeage zetten, omdat het een speciale betekenis heeft voor ze. De tatoeage heeft bijvoorbeeld een ontwerp dat past bij een dierbare of gebeurtenis uit een bepaalde periode. Er zijn zelfs mensen die een tatoeage laten zetten met de as erin van een overleden dierbare.

Tatoeages passen bij een stijl

Het is goed mogelijk dat een tatoeage bij de stijl van iemand past. Rockartiesten en rappers hebben bijvoorbeeld vaker tatoeages. In sommige gevallen is het zelfs zo dat tattoo’s belangrijk zijn voor een beroepskeuze. Een tattooartiest zonder tatoeages wordt niet snel serieus genomen. Mensen kiezen nou eenmaal sneller voor een tattooshop wanneer de artiest zelf ook weet hoe het voelt en hoe het is om een tattoo te hebben.

Tattoo’s om op te vallen

Er zijn ook mensen die een tatoeage laten zetten omdat ze willen opvallen of een statement willen maken. Ze willen gezien worden. Ziet een gespierde bovenarm er met een tattoo bijvoorbeeld niet nog mooier uit? Of oog je niet net wat enger als je een paar flinke tattoo’s op je lijf hebt? Dit kunnen redenen zijn om tatoeages te plaatsen.

Verslavende werking

Het komt geregeld voor dat het niet bij één tatoeage blijft. Dat komt omdat het laten zetten van tattoo’s een verslavende werking kan hebben. De adrenaline die vrijkomt zorgt voor een kick en dit kan een reden zijn waarom mensen terug gaan en een nieuwe tattoo laten zetten. Sommige mensen laten ontzettend veel tattoo's zetten, puur omdat het zo'n kick geeft.

Waarom kiezen mensen voor zichtbare tattoo’s?

Lang niet iedereen vindt tatoeages even mooi, dus waarom wordt er bewust gekozen voor een plek waar de tattoo zichtbaar is? Eigenlijk kan dat te maken hebben met alle redenen die reeds genoemd zijn. Een zichtbare tatoeage kan worden gezet om op te vallen, omdat iemand het mooi vindt of zelfs omdat het een speciale betekenis heeft. De plaats van een tattoo kan heel bewust gekozen zijn, omdat het een plek is die herinneringen oproept of die bij de tattoo past.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tattoo op je voetTattoo op je voetEen voettattoo kan ontzettend mooi zijn, maar er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Doet een tattoo…
Hoe tatoeages verwijderenIn de huidige maatschappij hebben veel mensen tatoeages. De oorzaak van het aanschaffen van een tatoeage lijkt voor veel…
De tattoo als kunstDe tattoo als kunstNatuurlijk is een mooie tattoo laten zetten kunst en steeds meer mensen laten een tattoo plaatsen. Zelfs het Museon in D…
Blackwork tatoeage: zwarte tattoo met dikke lijnenBlackwork tatoeage: zwarte tattoo met dikke lijnenBlackwork is een tatoeagestijl waarbij gebruik wordt gemaakt van grote zwarte lijnen, vlakken of patronen. Vaak gaat het…

10 oorzaken van vermoeidheid10 oorzaken van vermoeidheidVermoeidheid is een veel voorkomende kwaal en kan erg vervelend zijn. Een vermoeid gevoel kan je belemmeren in je dageli…
Vertraag het verouderingsprocesIn de meerderheid van de maatschappij wordt het verouderingsproces gezien als een achteruitgang van de mens, zowel fysie…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 22-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.