Mode: Perfect de feestdagen in met bescheiden budget

Mode: Perfect de feestdagen in met bescheiden budget Met kerst maken we er thuis een feestje van en zeker als de economie mindere tijden kent, mag dat feestje thuis meer dan gemiddeld zijn. We pakken uit met een extra feestelijke tafel, lekkere gerechten, het huis is mooi gedecoreerd en last but not least, we zien er feestelijk uit. Om er feestelijk uit te zien kan je natuurlijk een dure jurk in de winkel halen, maar om er smaakvol mooi en feestelijk uit te zien kan je ook anders én goedkoper te werk gaan.

Wat heb je en wat heb je nodig?

Bekijk alvorens een nieuwe jurk te kopen eens wat er in de kast hangt. Niet zelden komt menig vrouw thuis met een feestelijk jurkje waarvan er vrijwel identiek een in de kast hangt. De feestelijke kleding kent immers ieder jaar wel wat nieuwe accenten, maar het is niet wezenlijk anders.
Als je nog iets leuks hebt hangen wat al eerder gedragen is, kan je er nog steeds een ander geheel van maken. Dit doe je door de accenten te verleggen, wat nieuwe accessoires te kopen of bij een sober jurkje een opvallend feestelijk schoentje te dragen. Wat is er zoal?

Feestelijk uiterlijk

Zoals gezegd hoeft een feestelijk uiterlijk niet te bestaan uit allemaal dure nieuwe kleren. Losse elementen kunnen ook net het verschil maken.

Make-up en meer…

Je make-up feestelijk maken kan met gebruik van kleur, zoals het laten terugkomen van kledingkleuren in de make-up. Een goed opgebrachte oogschaduw kan de ogen mooier maken en als je er een neemt met een glittertje, dan ziet het er ook nog feestelijker uit. Overdrijf niet met de glitters, want een glittertje in de gezichtspoeder kan in combinatie met anders glitters (bijvoorbeeld op de ogen en de lippen) net teveel zijn.

Bron: Luxstorm, PixabayBron: Luxstorm, Pixabay
Feestelijk maak je de ogen bijvoorbeeld ook met goed opgebrachte nepwimpers. Dit kunnen volle wimpers zijn die je op de rand van het bovenooglid aanbrengt, maar het kunnen ook losse wimpers zijn die je plakt tussen je eigen wimpers. Als je deze wimpers neemt, dan kan je ook kiezen voor wimpers met een glittertje. Zet de eigen wimpers aan met een diepzwarte mascara en dit in combinatie met een schittering op de toegevoegde wimpers. Het maakt de ogen subtiel mooier.
Als je de oogschaduw beperkt, dan kan je de zwarte mascara ook inwisselen voor een diep blauwe of petroleumkleur. Natuurlijk is eyeliner altijd goed voor wat dramatiek in het gezicht. Een mooi opgebrachte lijn op de rand van het bovenste ooglid, accentueert het oog.

Breng een foundation op in de kleur van het gezicht en ga vooral niet bruiner smeren, dat oogt heel onnatuurlijk. Een lichte huid kan je met blush, subtiel opgebracht, wat accenten in het gezicht geven en laat de lippen er uitspringen met een volle lippenstift in een feestelijke kleur. Eventueel met een gloss, voor extra glans, er overheen. Als je aan een feestelijk maal begint is een lippenstift met coverlaag (de 24-uurs lippenstift) wel zo handig. Die is niet na enkele happen verdwenen.

Is opvallende make-up niet aan je besteed, dan kunnen feestelijke nagels ook fraai staan. Lang of kort, als ze maar goed verzorgd zijn. Voorzie ze van een mooie glanzende nagellak. Ben je niet goed in het lakken, er zijn kant-en-klare gelakte nagels te koop. Of breng leuke feestelijke nagelstickers aan. Geen problemen met opdrogende nagellak of lijm.

Een feestelijk kapsel is een kapsel wat net even anders is als anders en wat glamour in zich heeft. Dat kan door meer volume, maar dan niet in de vorm van touperen, maar gebruik de juiste middelen om je haar met de föhn meer body te geven. Als je goed gestileerde – en glad geföhnde - kapsel klaar is, kan er een glanzende lak overheen. Deze zorgt voor stevigheid én glans. Een leuke accessoire in het haar, geeft het geheel net iets meer.

Accessoires

Als je een mooie basisoutfit hebt, maar niet feestelijk genoeg voor de feestdagen, bekijk dan wat je mooi vindt en bij je past om de outfit op te leuken. Een eenvoudige outfit kan je “aankleden” met een mooie opvallende schoen in een contrasterende kleur. Zorg dat je voeten overigens goed verzorgd zijn en niet alleen als je een open schoentje draagt. Let op bij een open teentje, kousen zijn dan eigenlijk not done!

Maar je kunt ook kiezen voor een mooi sieraad. Behang jezelf niet helemaal, maar kies voor één of twee mooie, bij elkaar passende, sieraden. Kijk bij sieraden ook uit voor een opvallend grote ketting en oorbellen. Dit zit dicht bij elkaar en kan net iets te druk zijn. Maar mooie opvallende oorbellen kunnen wel gecombineerd worden met een bijpassende armband of ring. Wil je klassiek, schaf dan een mooie lange (bij voorkeur dubbele) parelketting aan. Kan altijd!

Ben je niet van de sieraden, kijk dan voor een mooie sjaal, strik, corsage of riem. Bij een matte kleur kleding kan een lakleren riem het geheel afmaken. Een corsage met subliem wat andere kleurnuances – dan de kleding zelf – geeft diepte en een strik of sjaal kan een beetje kale hals mooi aankleden.

Tot slot

Wat je ook koopt om je outfit compleet te maken, het is goed om voor jezelf een budget vast te stellen. Er is zoveel te koop, dat de kans groot is dat je zoveel ziet en met meer thuis komt dan je strik genomen nodig hebt.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Moslimvrouwen, hoofddoeken en modeMoslimvrouwen en hoofddoeken, het is iets waarbij de meeste mensen geen positief beeld hebben. Maar net als de meeste vr…
Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…
Senioren: kleding en modetipsAls senior kleedt u zich waarschijnlijk anders dan wanneer u nog een tiener was. Helaas bestaat er over kleding en schoe…
Voordelige kleding en schoenen: tipsVoordelige kleding en schoenen: tipsKleding en schoenen kopen kunnen een dure aangelegenheid zijn. Vooral wanneer het shoppen van mode een hobby is kan het…

Smoking raakt nooit uit de modeSmoking raakt nooit uit de modeDe smoking heeft als kledingstuk een geschiedenis die teruggaat tot in de 19e eeuw. Werd de smoking aanvankelijk alleen…
Sleehakken of wedges, hoe draag je ze?De sleehak is weer helemaal terug van weggeweest. En terecht, want de hakken hebben veel voordelen; ze lopen comfortabel…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.