Een echte Ray-Ban zonnebril herkennen

Een echte Ray-Ban zonnebril herkennen Ray-Ban is een zeer populair merk, dat vooral bekend staat om zijn zonnebrillen. Wanneer je een Ray-Ban zonnebril koopt, koop je een kwalitatief zeer goede zonnebril. Dit is dan ook te merken aan de aanschafprijs van de zonnebril. Helaas zijn er veel mensen die hier een slaatje uit willen slaan. Er is een grote handel in nep Ray-Ban zonnebrillen. De populaire modellen, zoals de Wayfarer, Clubmaster of Aviator, zijn favoriet om na te maken. Gelukkig zijn er een aantal punten waaraan je kunt herkennen of je te maken hebt met een echte of neppe Ray-Ban zonnebril.

De prijs

Het lijkt zo voor de hand liggend, toch is het één van de belangrijkste punten om op te letten. Het is onmogelijk om voor 50,00 een gloednieuwe Ray-Ban aan te schaffen. Toch betekent een hoge prijs ook niet vanzelf dat het goed zit. Sommige verkopers proberen namelijk gewoon nep Ray-Ban zonnebrillen te verkopen voor 150,00. Maar in alle gevallen geldt dat het niet mogelijk is een nieuwe Ray-Ban te kopen voor een spotprijsje, ook niet in het buitenland!

De verpakking

De verpakking waar de zonnebril in geleverd wordt bevat altijd een aantal standaard zaken. Zo is de Ray-Ban verpakt in een etui, en in het etui zit een reinigingsdoekje voorzien van Ray-Ban logo. Verder bevat de verpakking ene authenticiteit kaart, en een garantiebewijs.

De doos waar de zonnebril in geleverd wordt is altijd voorzien van een rode sticker met het Ray-Ban logo. Ook is er een goudkleurige stickers van het merk Luxottica aanwezig. Deze kan zowel op de doos zitten, als op de zonnebril zelf.

Het etui

De etuis van Ray-Ban zonnebrillen van na 1999 zijn voorzien van de tekst 'Sunglasses by Luxottica'. In 1999 heeft Bausch & Lomb het merk Ray-ban namelijk uit handen gedaan aan Luxottica te Milaan. De tekst op het etui staat in een soort ronde zegel afgedrukt. Verder staat in deze zegel de tekst '100% UV-bescherming',

Het logo

In het logo van Ray-Ban is de merknaam altijd geschreven als Ray-Ban. Dus niet als Ray Ban (zonder streepje), of RayBan (aan elkaar). Het Ray-Ban logo is een aantal keer terug te vinden op de zonnebril.

Op de pootjes

Bij een zonnebril met wat bredere pootjes, staat het logo voluit uitgeschreven op de beide pootjes. Op modellen met hele smalle pootjes is dit uiteraard niet mogelijk.

Bovenin het rechter glas

Bovenin het rechter glas is het Ray-Ban logo te vinden. Deze letters zijn te allen tijde wit van kleur. Uiteraard kunnen deze letters ontbreken op het moment dat er nieuwe glazen, bijvoorbeeld glazen op sterkte, in de bril zijn gezet. Verder bevatten de neus pads in het midden van de bril vaak de letters RB.

Zeer klein ingegraveerd op het linker glas

Op het linker glas staan in kleine letters 'RB' ingeslepen. Je moet erg goed kijken om deze te kunnen zien. Dit is overigens alleen van toepassing bij Ray-Ban zonnebrillen van na het jaar 1999. Voor die tijd was het merk in handen van Bausch & Lomb. Oudere zonnebrillen hebben dus de letters 'BL' in het glas gegraveerd staan. Er worden nog steeds nieuwe Ray-Ban zonnebrillen verkocht met de letters 'BL' in het glas. Deze zijn nep. Alle Ray-Ban zonnebrillen van na het jaar 1999 waar op staat 'Made in USA' of 'Bausch & Lomb' zijn eveneens nep.

Conclusie

Wanneer je een Ray-Ban aan wilt schaffen, is het goed om op alle bovenstaande punten te letten. Uiteraard is het altijd verstandig om een Ray-Ban gewoon in een echte brillenzaak te kopen, waar men een officieel Ray-Ban verkooppunt is. Het blijft in flinke investering, maar het is natuurlijk verstandig om dit te doen in een echte kwaliteitszonnebril, en niet in een nep exemplaar!
© 2013 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handvaardigheid in de bovenbouw, zonnebrilHandvaardigheid in de bovenbouw, zonnebrilOp zoek naar een leuke creatieve opdracht voor het begin of einde van het schooljaar? Er zijn verschillende knutselopdra…
De juiste zonnebril kiezen: sterkte, kleur, soort glazenDe juiste zonnebril kiezen: sterkte, kleur, soort glazenHet aanbod aan soorten zonnebrillen is enorm. Maar welke zonnebril is waarvoor geschikt? Welke zonnebril kan je het best…
Zo kiezen we de juiste zonnebrilZo kiezen we de juiste zonnebrilMet het vroege zomerweer trekken we met zijn allen naar buiten om eindelijk van een deugddoend zonnetje te genieten. Maa…

Pantoffels en sloffenPantoffels, ook wel sloffen of huisschoenen genoemd, heb je in alle soorten en maten. Ze worden met name gebruikt als sc…
Mooie badkledingMooie badkledingBadkleding is ook onderhevig aan mode, maar toch op een andere manier dan bovenkleding. Meer zoals onderkleding. Iedere…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
  • www.rbexpert.nl
  • www.faciato.nl
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 11-04-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.