Mooie badkleding

Mooie badkleding Badkleding is ook onderhevig aan mode, maar toch op een andere manier dan bovenkleding. Meer zoals onderkleding. Iedere keer komen er wel nieuwe modellen, kleuren en stofjes, maar het zit (noodgedwongen) meer in de lijn van wat er al is. Echter, net zoals bij gewone onderkleding is de pasvorm erg belangrijk en laat menigeen daar nu net even minder naar kijken als het om badkleding gaat.

Het nut van badkleding

Strikt genomen mogen we niet overal in ons blootje lopen en dus doen we, hoe minimaal dan ook, wat aan en dan, behalve in de eigen achtertuin, alleen op de plaatsen waar het mag. Een andere functie heeft het niet en als iemand al mocht denken dat het ook hygiëne is, daar draagt badkleding niet aan bij.

Soms vinden mensen het gewoon leuk om te flaneren in mooie badkleding en andere mensen zien het als noodzakelijk kwaad en dragen met het grootste gemak jarenoude badkleding en weer andere mensen combineren badkleding met bovenkleding. Hoe dan ook, als het strandweer is zie je van alles voorbij komen en dat maakt het beeld altijd leuk en vooral fleurig.

Iets verhullen?

Voor degene die ook nog iets denkt te moeten verhullen, er is badkleding van specifiek materialen en met speciale baleinen die net die billen flatteren, het buikje wegwerken of de borsten liften. Als je denkt het nodig te hebben, ga dan naar een speciaalzaak. Dit type badkleding in een verkeerde maat heeft namelijk meestal een behoorlijk averechts effect en benadruk je onbewust hetgeen je eigenlijk wilt verhullen.

Wat is er zoal?

Eerst moet je voor jezelf bedenken of je van de badpakken, bikiniís of monokiniís bent? Of als je van afwisseling houdt, wissel je gezellig de verschillende kledingstukken af. Vanuit het huidige modebeeld met veel zeegroen en aqua, zien we ook veel badkleding met die kleuren, in meer modellen dan de overige badkleding. De combinatie met het koningsblauw geeft het een chique beeld en natuurlijk kan er altijd met wit gecombineerd worden. Zwart is beduidend minder aanwezig in deze badkledinglijnen.

Badpak

De badpakken met traditionele bandjes over de schouders naar achter, zie je weinig. Het is bijna allemaal met haltersluiting in de nek of, als je figuur het kan hebben, een strapless badpak. Deze badpakken geven minder steun bij de borsten, dus enige voorzichtigheid voor de vrouw met grote borsten.

Het totaalplaatje geeft een soort jaren-50 beeld, waar de badpakken bij de benen niet echt hoog opgesneden zijn en een beetje gesmokt bij de borsten. Het heeft zelfs iets Ďkuisí. De exemplaren waar ter hoogte van de borsten een versteviging zit, die de borsten iets lift is niet oubollig of truttig. Het wordt namelijk mooi weggewerkt achter een stukje kant in de kleur van het badpak of wat gesmokte stof. Heel subtiel. Ook voor de buik is er in verticale lijnen wat stof netjes verwerkt om zo een klein buikje even weg te werken. Er lopen dan kunststof baleinen in de lengte van het badpak die toch nog genoeg bewegingsvrijheid geven.

Bij veel badpakken worden sarongs geleverd in een drukkere print, maar waar wel de exacte kleur van het uni gekleurde badpak in te vinden is. Subtiel om de heupen kan je het setje ook prima dragen als je op een terras zit. Soms zelfs met een grote hoed ter bescherming tegen de zon in de kleur van het badpak.

Bi- of monokini

De bi- en monokini kent ook een broekje wat relatief veel stof kent. Geen hoog opgesneden broekjes of strings, maar mooie heupbroekjes, soms zelfs met een heel klein pijpje. Helaas flatteert het broekje met de pijpjes niet echt heel veel vrouwen. Vooral lange benen kunnen het wel hebben.

De broekjes zijn ook weer in de jaren-50 begin-60 stijl en voorzien van een bandje wat over de heupen loopt en soms uitlopend in een knoopje of strikje. Geen grote opvallende gevallen, maar heel subtiel in dezelfde kleur of een net iets afwijkende kleur (in dezelfde kleurstelling).

De bustehouder is inderdaad een houder en niet een lapje wat om de borsten ligt. Er zit een mooie pasvorm in die het figuur van de vrouw ten goede komt en ze worden zowel in dunne bandjes over de schouder als haltersluiting in de nek geleverd. Het speelse van het broekje komt terug in de beha.

Bij veel bi- en monokiniís worden topjes geleverd die ook als jurkje gedragen kunnen worden. Lekker soepelvallende shirtjes/jurkjes die prettig zijn op het terras. Maar ook bij veel bikiniís worden sarongs geleverd, veelal in een aardige print waar ook het zeegroen en aqua erg prominent aanwezig zijn.

Tot slot

Er is opnieuw voor ieder wat wils, dat is altijd zo. Maar dit modeplaatje brengt je terug naar de jaren-50 en dat geeft een ietwat klassiek en vooral stijlvol beeld, waar brede heupen en flinke borsten mogen. Het doet duidelijk aan de Jane Russell en Marilyn Monroe stijl denken.
© 2013 - 2022 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Badmode vroeger en nu: van naakt bij de Romeinen tot badpakBadmode vroeger en nu: van naakt bij de Romeinen tot badpakIn de tijd van de Romeinen was het gebruikelijk dat er naakt werd gezwommen en dit duurde tot de vijftiende eeuw. Vanaf…
Geschiedenis van de badkleding van de oudheid tot hedenGeschiedenis van de badkleding van de oudheid tot hedenDe oude Romeinen droegen meestal geen badkleding. Zij baadden naakt. Pas vanaf de 17e eeuw begint men in Europa badkledi…
Hoe houd je je badpak of bikini mooi?Hoe houd je je badpak of bikini mooi?Je wilt je nieuwe bikini of badpak graag zo lang mogelijk mooi houden, maar hoe doe je dat? Zwemkleding verkleurt nameli…
Naar de sauna: in badkleding of niet?Wellness en sauna worden steeds populairder. Ook in Nederland. Vanouds was de zaak duidelijk: in Finland, bakermat van d…

Een echte Ray-Ban zonnebril herkennenEen echte Ray-Ban zonnebril herkennenRay-Ban is een zeer populair merk, dat vooral bekend staat om zijn zonnebrillen. Wanneer je een Ray-Ban zonnebril koopt,…
De perfecte bh kies je zo!Een goede bh uitkiezen is voor de meeste vrouwen nog niet zo makkelijk. Want hoe bepaal je je cupmaat en je borstomvang?…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.