Mode in de ruitersport: HV Polo

De ruitersport wordt steeds sterker beïnvloed door de modetrends. Ruiters en amazones hechten alsmaar meer belang aan hun eigen outfit en die van hun paard. Eén van de ruitersportmerken die hier sterk op inspeelt is HV Polo, ook gekend als Happy Valley. Zij creëren halfjaarlijkse collecties met items voor paard en ruiter, die perfect afgestemd zijn op de huidige trends in modeland.

Mode en ruitersport

Waar ruiterkleding vroeger vooral functioneel moest zijn, speelt nu het trendgehalte een alsmaar grotere rol. Functionaliteit is één aspect, maar de looks zijn inmiddels minstens even belangrijk geworden. Ruiters en amazones willen de huidige modetrends ook terugzien in hun ruiteroutfit, met als gevolg dat modegerichte ruitersportmerken als paddenstoelen uit de grond schieten.

HV Polo

HV Polo is één van die recente ruitersportmerken die de markt proberen te veroveren met mooie, stijlvolle en hippe collecties waarbij de uitrusting van paard en ruiter perfect op elkaar afgestemd zijn.
In 2004 werd HV Polo geboren en vond het zijn inspiratie in de polosport, zoals de naam al doet vermoeden. Het merk werd in de beginjaren vooral gekenmerkt door de opvallende logo's en badges, met daarin het vaak terugkerende cijfer 3. De gelijkenis met merken zoals Scapa Sports was treffend, en op die manier werd HV Polo al snel goed onthaald in de wereld van de ruitersport.
Inmiddels wordt het merk verdeeld in 15 landen en zijn hun collecties in heel wat ruitersportzaken terug te vinden, waar ze door ruiters en amazones nog steeds enthousiast onthaald worden.

Collecties

Twee keer per jaar brengt HV Polo een nieuwe collectie op de markt met daarin kleding, materiaal voor het paard, en accessoires. In de kleding zien we rijbroeken terug, maar ook de hoodies en fleecetruien van het merk zijn inmiddels alombekend. De collectie wordt aangevuld met casual wear zoals blouses en gilets. Ook voor de niet-ruiter is er voldoende aanbod, want de laatste jaren vindt men ook blazers en zelfs jurken in de collecties terug. Op die manier evolueert HV Polo steeds meer van ruitersportmerk naar fashionlabel.
Voor de ruiter zijn er tal van populaire accessoires waarmee maar al te graag gepronkt wordt op evenementen en concours. Er zijn handtassen, horloges, sjaals en zelfs schoenen, zowel voor mannen als voor vrouwen.
Ook aan het paard wordt gedacht, met elk jaar nieuwe zadeldekjes, dekens, beenbescherming en halsters. Accenten en kleuren uit de kledinglijn komen terug in de horsewear, zodat perfecte 'setjes' gemaakt kunnen worden.

HV Polo Crown

Naast de 2 grote collecties brengt HV Polo ook 2 Crown-collecties uit. Dit zijn tussencollecties die bestaan uit minder items, maar die ruiters in staat stellen om hun outfits tijdens de seizoenen 'op te frissen' met wat extra items. Ook hier zijn er terug perfecte combinaties te vormen met de artikelen voor ruiter en paard.

Het succes van HV Polo

Het succes van HV Polo zit duidelijk in het hoge fashiongehalte van hun collecties, in combinatie met een betaalbaar prijskaartje. Voor een dikke fleecetrui betaal je zo'n 70 euro, een rijbroek kost tussen 100 en 130 euro.
De accessoires voor de paarden zijn in verhouding iets duurder, voor een zadeldekje moet je tussen 50 en 60 euro neertellen, winterdekens kosten meer dan 100 euro.
Toch is dit in vergelijk met andere merken een haalbare prijs waardoor veel ruiters zich een HV Polo item kunnen veroorloven.

HV Polo is verkrijgbaar in de betere ruitersportzaak en kan ook via diverse webwinkels besteld worden.
© 2013 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ralph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren is een merk dat sinds 1967 bestaat en is uitgegroeid tot een groot kledingmerk in onder andere de Polo. Het…
Volkswagen Polo BlueMotionVolkswagen Polo BlueMotionNog voordat de Volkswagen Polo BlueMotion nog maar in de verkoop was, waren de eerste vierduizend auto’s al verkocht. Da…
Waterpolo zwemtechniekenNaast de normale zwemtechnieken zijn er ook een hand vol technieken die specifiek zijn voor de sport waterpolo. Deze tec…
Mode: de kleding van Ralph LaurenMode: de kleding van Ralph LaurenPolo Ralph Lauren is een kledingketen met Amerikaanse wortels. Het bedrijf draagt de naam van eigenaar Ralph Lauren. Dez…

Kledingaccessoires door de tijdKledingaccessoires door de tijdDe accessoires die veel mensen dragen, hebben enerzijds te maken met functionaliteit en anderzijds met het verfraaien va…
Kies je kledingKies je kledingHet klinkt zo vanzelfsprekend “kies je kleding”, maar feitelijk laten veel mensen zich leiden door de mode en waar de ee…
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.