Een lentegevoel creëren met kleding

Je gaat naar buiten en het voelt als lente, ook als er nog regendruppels omlaag komen. De temperatuur loopt langzaam wat op en je krijgt dat gevoel dat alles weer gaat bloeien, lekker gaat ruiken en je zometeen die heerlijke zon weer op je huid gaat voelen. Lentegevoel dus! Waar de een moeiteloos de juiste kleding uit de kast trekt, zal de ander dit met hangen en wurgen doen. Hoe doe je dit nu zo eenvoudig als mogelijk?

Kledingkast “omruilen”

Voor mensen die niet zomer- en winterkleding in de kast kwijt kunnen, moet de kast dus omgewisseld worden. Winterkleding opbergen en lente- en zomerkleding voor de dag halen. Alle kleding goed nakijken, even uitspoelen want misschien ruikt het – hoewel schoon opgeborgen – toch niet zo fris meer en dan per type kledingstuk bij elkaar leggen.

Wat dragen we en wat niet?

Alles klakkeloos in je kast hangen is een mogelijkheid, maar ten eerste vult het alleen je kast als je toch niet alles meer aantrekt en ten tweede is het lastiger te bekijken wat je nog aan zou moeten vullen voor het nieuwe seizoen. Voor degene die wel alles in één kast kwijt kan, je kunt dezelfde exercitie doornemen. Ga met beleid aan de slag:

  • Bekijk goed wat je nog draagt en wat niet. Veel mensen hanteren de norm dat je iets 1,5 jaar niet gedragen moet hebben (reken dus minimaal 1 lente- en zomerseizoen) om het weg te doen. Maak een stapel met “zeker in de kast”, “zeker niet in de kast” en je mag een klein stapeltje “twijfelaars” hebben. Bijvoorbeeld kledingstukken die tijdloos zijn en wat er vorig seizoen gewoon niet van gekomen is.
  • Alles wat in de kledingkast moet, past dit nog goed of moet er iets vermaakt of gemaakt worden? Is alles goed dan de kast is, anders meteen even op stapeltje leggen om te laten maken of vermaken.
  • Wat niet de kast in moet, kan nog wel goed zijn. Is het materiaal voor een vintagewinkel of via marktplaats te verkopen? In dat geval kan je er nog geld voor krijgen. Anders zijn er altijd nog containers waar je kleding voor derdewereldlanden in kunt doen (moet het natuurlijk niet kapot zijn).
  • De twijfelaars nog eens goed bekijken. Zijn het kledingstukken die je jezelf nog ziet dragen, wellicht met iets nieuws gecombineerd? In dat geval apart houden, want als je gaat shoppen kan het mee. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het toch weer in de vergetelheid in de kast hangt en er nooit een leuke combi gemaakt wordt.
  • Bekijk goed wat er hangt en waar je nog aanvulling op zou kunnen gebruiken. Neem ook in je op of je wat trendgevoelige kledingstukken zoekt en/of wat tijdloze kleding. Dat maakt in de winkel veel uit en zo krijg je je kast op de juiste wijze aangevuld voor het nieuwe seizoen.
  • Neem vervolgens ook eens al je accessoires (en tassen en schoenen) door. Is het compleet of zit daar ook spul bij waar je niets meer mee doet? Alleen vulling voor je kast voegt immers niets toe.

Kleding geeft al het juiste gevoel

Schroom niet op een mindere lentedag toch al iets met het lekkere lentegevoel te dragen. Alleen het dragen geeft je al een goed gevoel. Als het nog te fris is, dan heb je vast wel een leuk vestje of jasje waar je je kledingstuk mee kunt combineren. Maar ook een leuke sjaal kan al veel doen aan het “lentegevoel”.
Zo kom je tevens in de stemming om in de winkels op zoek te gaan naar datgene wat je kledingkast compleet maakt. Gebruik hier ook internet voor. Zo krijg je een beeld van wat er is en valt er mogelijk al wat te combineren met de nu alleen-hangende kledingstukken of kleding die je kledingkast alleen aanvult.

Shoppen

Veel mensen, meer vrouwen dan mannen, kunnen ongelimiteerd shoppen. Maar voor veel mensen is dat financieel niet weggelegd. Om te voorkomen dat je je voor kleding in de schulden steekt, is het goed vooraf voor jezelf te bepalen wat je maximaal uit wilt geven aan kleding en accessoires. Dat maakt misschien wel dat je wat langer rond moet lopen, want je gaat vergelijken en het leukste wil je immers kopen.

Als je twijfelt over kleur- en/of stofcombinaties neem het betreffende kledingstuk dan mee. Aarzel niet, want het voorkomt een desillusie als je denkt het perfectie combikledingstuk gevonden te hebben. Soms kan alleen voor de kleurcombi nog wel een foto genomen worden van hetgeen je thuis hebt hangen. Als het een goede camera is, legt deze de kleuren waarheidsgetrouw vast en is het eenvoudig bij het betreffende kledingstuk in de winkel te houden.

Zorg dat je het altijd terug kunt brengen en je geld terug kunt krijgen. Er wordt op kledinggebied toch nog veel impulsief aangekocht en thuis blijkt het toch net allemaal iets minder leuk. Als je zeker weet dat je het terug kunt brengen, voorkom je meer van die doelloze kledingstukken. Bovendien scheelt het je veel geld.

Personal Shopper

Shoppen kan ook met een personal shopper. Huur de man of vrouw voor enkele uren in en je hebt een professioneel beeld van wat kan en moet, versus wat je absoluut beter niet kunt doen. Bovendien gaat hij of zij eerlijk zijn als je uit het pashokje komt, hij of zij heeft er immers geen belang bij dat je dat kledingstuk koopt. De personal shopper wil je alleen nog mooier zien worden met je nieuwe kleding. Nog luxer is dat het bij je thuis gebracht wordt. De personal shopper doet dit, maar als je iets op maat zoekt kan dit ook gewoon lekker thuis.

Mogelijkheden te over voor de man of vrouw die in lentesfeer wil komen … een fijn nieuw seizoen toegewenst!
© 2014 - 2024 Dressedbyfaisel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kosten maatkledingMaatkleding wordt vaak als “duur” gezien en hoewel dit op zich wel logisch is, is dit niet altijd het geval. Je moet bij…
Cloakroom - Je online personal shopperGaan winkelen voor kleding. Voor de meesten mannen is dit geen leuk uitstapje. Daarbij hebben de meesten mensen ook geen…
Confectie- en maatkledingHet zou allemaal een stuk simpeler zijn als er maar een kleur stof zou zijn en de kledingmaten universeel. Dit is echter…
Wat doen een fashionstylist en personal shopperWat doen een fashionstylist en personal shopperHeb jij ook een fashionstylist en personal shopper? Deze vraag kan zomaar aan jou worden gesteld. Waren een stylist en p…
Mode, haute couture en trendMode, haute couture en trendKleding en mode horen dikwijls bij elkaar. Toch is lang niet alle kleding als mode te beschouwen. Mode is namelijk van v…
Bronnen en referenties
  • www.designedbyfaisel.nl
Dressedbyfaisel (32 artikelen)
Gepubliceerd: 10-04-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.