Eyecatcher in je outfit

Eyecatcher in je outfit Om te beginnen is het goed om “outfit” te verklaren, want waarom geen “kleding”? Outfit gaat in de beeldvorming net iets verder dan dat we onder kleding verstaan. Namelijk niet alleen de kleren die je draagt, maar je totaalplaatje. Uitgaande van dat gegeven kan je spreken over een “eyecather” in je outfit. Dit kan van alles zijn, maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden om een mooie eyecatcher te creëren.

Waarom een eyecatcher?

Vooropgesteld dat je het leuk vindt dat je iets draagt wat opvalt, zijn dat allerlei zaken die hieraan kunnen voldoen. Maar niet alles werkt even goed en als je je niet aan de “regels” van het spel houdt, kan het zelfs een vlag op een modderschuit worden. Zinvol om er zorgvuldig mee om te gaan.

Wat maakt een eyecatcher leuk?

Voor sommige mensen is de aandacht leuk en voor andere geldt dat ze de aandacht juist willen verleggen. Aandacht verleg je bijvoorbeeld als je een minder punt in je uiterlijk hebt waar je de aandacht niet op wil vestigen. Door de aandacht op iets anders te leggen, kijken mensen mogelijk niet naar je “minpunt”. Of je hebt iets wat er in positieve zin uitspringt en dat wil je nog een extra benadrukken.

Hoe werk je met een eyecatcher?

Als je de reden weet, kan je ook nadrukkelijk kijken waar de eyecatcher moet komen om vervolgens te bedenken wat de eyecatcher moet worden.

Gewoon opvallen
Als je reden “gewoon opvallen” is, dan hoef je niet per se met een eyecatcher te werken, dan kan je van je kleding sowieso altijd een feestje maken. Opvallen kan je op talloze manier, variërend van chique tot ordinair, veel kleurig, heftige stijlen zoals gothic of de meest vreemde schoenen kunnen je doen opvallen. Toch kiezen de mensen die voor “de speldenprik” gaan, meestal voor een eyecatcher en dat kan in dit geval van alles zijn. Soms gecombineerd en soms solo. Bijvoorbeeld een rustige outfit gecombineerd met …
  • … opvallende schoenen en een bijpassende tas.
  • … een nadrukkelijke hoed of diadeem of haarspeld.
  • … een opvallend sieraad in de vorm van een ketting of armband met oorbellen.
  • … een opvallend colbert, overjas of stola.
  • … erg vol opgemaakte mond of ogen.

Verdoezelen

Als je ergens de nadruk juist vanaf wilt halen, moet de eyecatcher op een wezenlijk andere plek zitten dan hetgeen je wilt verdoezelen. Maak er vervolgens niet “té veel” van, want dat kan averechts werken. Bijvoorbeeld, als je iets in je gezicht hebt, kan een prachtige riem (die bijvoorbeeld een taille benadrukt) veel voor je doen. Eventueel combineer je de riem door met de schoenen en of tas. Maar je kunt er ook voor kiezen om opvallende nailart toe te laten passen of je broer of rok wordt de eyecatcher van je outfit. Een lekker opvallende stof of afwijkend materiaal kan al veel doen.

Probeer niet op een krampachtige manier hetgeen je wilt verdoezelen, weg te werken. Je bent wie je bent en het acceptatieproces is belangrijk in deze. Maar een eyecatcher is onschuldiger van aard en kan het “harde” (wat soms confronterend is) er af halen.

Extra benadrukken
Spreekt voor zich dat mening man of (meestal) vrouw de pluspunten ook wil benadrukken. Daar hoeft het vervolgens niet ordinair mee te worden, want soms kan je met kleine dingen iets benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Lange slanke benen benadruk je bijvoorbeeld met een mooie skinny spijkerbroek eventueel met een hoog gehakt schoentje.
  • De slanke taille benadruk je door een mooie riem, let op dat wanneer je klein van stuk bent, een brede riem niet altijd goed valt.
  • Mooie billen komen goed uit in een getailleerd jurkje van een sopelvallende stof of in een mooie spijkerbroek met een kort jasje (bijv. bolero jasje) erop.
  • De volle boezem kan snel ordinair worden met een enorm decolleté. Begin bij een volle boezem altijd met een goed passende beha (ruim 60% van de vrouwen draagt de verkeerde maat!) en kijk daarna of een goed getailleerde blouse of jurk je boezem mooi laat uitkomen.
  • Als je een mooie lange hals hebt, zorg dan dat je haar uit het gezicht is. Steek het op met een mooi diadeem of neem een kort, goed gestileerd kapsel eventueel aangevuld met een mooie kleur die je huidskleur weer mooi uit laat komen.

Subtiel!

Probeer bij een eyecatcher altijd voor de subtiliteit te gaan. Een groot gebaar is snel gemaakt, maar niet zelden sla je de plank daar enorm mee mis.
© 2014 - 2022 Dressedbyfaisel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dress for successDress for successDress for success: hoe ga je netjes gekleed naar een sollicitatiegesprek, wanneer je niet de middelen hebt om nieuwe kle…
Ook in kleding is het vaak “less is more”Ook in kleding is het vaak “less is more”Mensen versieren zichzelf al eeuwen van mooie kleding tot make-up tot sieraden. We maken ons graag mooi en daar is niets…
Maak een statement met accessoiresIedereen weet dat grote, opvallende en gekleurde sieraden en accessoires je outfit op kunnen leuken, maar moeilijk zijn…
Werkkleding voor de zomerWerkkleding voor de zomerAls het een warme zomerdag is, lig je natuurlijk graag op het strand. Helaas kun je niet altijd naar het strand toe, wan…

Voor- en nadelen van de beugel BHVoor- en nadelen van de beugel BHDe beugel BH is mateloos populair en hoewel er ook vrouwen zijn die BH’s met en zonder beugel in huis hebben, is er ook…
Kleding van bamboeKleding van bamboeEr zijn vele voordelen voor het dragen van kleding van bamboe. Het grootste voordeel is dat het veel beter voor het mili…
Dressedbyfaisel (32 artikelen)
Gepubliceerd: 29-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.