Kleding: Dolce en Gabbana

Kleding: Dolce en Gabbana Dolce & Gabbana is een Italiaans modehuis. De ontwerpen worden gedragen door sterren als Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Monica Bellucci, Ashanti, Michelle Williams, Madonna, Isabella Rossellini, Christina Aguilera en Kylie Minogue. De keten werd gestart door de Italiaanse mode-ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana en heeft haar basis in de Noord-Italiaanse stad Milaan. De omzet van het bedrijf is rond de 750 miljoen euro.

Dolce&Gabana

Dolce&Gabbana is vooral bekendvanwege haar dure kleding. De ontworpen kleding is over het algemeen formeler en meer tijdloos van aard dan andere merken. Daarmee speelt het bedrijf meer in op langere-termijntrends dan op de seizoensveranderingen. Naast kleding verkoopt de keten ook strandkleding, ondergoed, zonnebrillen, tassen en couture.

D&G

Het kledingmerk D&G wordt ook door de keten uitgegeven, maar richt zich meer op de lagere klassen. Het is meer urban en probeert meer trendsettend te zijn. De doelgroep is ook jonger dan bij Dolce&Gabbana. Van D&G worden ook juwelen gemaakt en in 2005 werden er in een beperkte oplage duizend gouden mobiele telefoons uitgegeven.

D&G Junior

Ook is er een apart merk dat zich richt op kinderen. Dit merk draagt de naam D&G Junior en richt zich op kinderen tot de leeftijd van twaalf jaar. Ze hebben zowel kleding voor jongens als meisjes.

Kritiek

In Groot-Britannië ontving Dolce & Gabbana veel kritiek toen zij in januari 2007 een advertentiecampagne hielden waarin te zien was dat modellen met messen rondliepen. Dit kwam hen op kritiek te staan van de reclame-waakhond van de overheid.
In Spanje ontstond er in diezelfde tijd een rel omdat er een advertentiecampagne was waarin een vrouw te zien was die door een man aan haar pols op een ruwe manier werd vastgehouden. Dit terwijl op een afstand een andere groep mannen stond toe te kijken. De Spaanse Labourpartij en het Ministerie van Sociale Zaken vonden de advertentie beledigend voor vrouwen en bedreigend voor hun positie. In Italië werd eenzelfde advertentie verboden.

Relatie

In februari 2005 besloot het koppel overigens om een punt te zetten achter hun relatie. Deze duurde in totaal 19 jaar. Wel blijven beiden zakelijk met elkaar verbonden. In november 2006 werden ze ook eigenaar van het restaurant GOLD. Dit is gevestigd in Milaan. Het restaurant heeft net als het kledingmerk een luxe-uitstraling en er worden ook veel bekende personen gesignaleerd in het restaurant, zoals Paris Hilton en Kylie Minogue.
© 2009 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dolce Gusto of Nespresso?Dolce Gusto of Nespresso?Dolce Gusto en Nespresso zijn twee zeer populaire koffieproducten. Er zijn veel overeenkomsten: beide zijn ontwikkeld do…
Rome winkelstadDat Rome eigenlijk een groot openlucht museum is, is algemeen bekend. Echter in Rome kan ook goed en luxueus gewinkeld w…
Dolce Gusto: Koffie om van te genietenDolce Gusto: Koffie om van te genietenDolce Gusto is koffie gemaakt om van te genieten, bestaande uit vele koffiespecialiteiten geschikt voor een 1 kops koffi…
Designermerken op een rijtjeDesignermerken op een rijtjeBenieuwt welke designermerken er nou allemaal bestaan in de modewereld? Dit artikel is erg handig! Ook nog eens met hand…

Kleding: Het merk EspritKleding: Het merk EspritEsprit is een kledingmerk dat de laatste jaren erg aan bekendheid heeft gewonnen. In Nederland is het één van de best ve…
Het dragen van een hoedHet dragen van een hoedAl sinds de ijstijd bedekt men zijn hoofd. De motieven voor dat bedekken van het hoofd waren heel divers. Aanvankelijk d…
Bronnen en referenties
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 26-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.