Goudgeel in de mode

Goudgeel in de mode Het goudgeel zie je vaker in de zomer, maar het is inmiddels in alles terug te vinden. Van kleding tot tassen, opvallende sieraden en zelfs bijpassende hoedjes.

Basis

Het is belangrijk dat je kleding een goede basis heeft als je met het opvallende goudgeel aan de slag gaat. Bij veel goudgeel zit een glitter en dit is met een rustige basis erg fraai, maar kan ook overheersend zijn als je basis te druk is.
Kies dus voor een rustige basis in een kleur die bij je past. Wit, maar ook zwart kan met het goudgeel prima in de zomer. Rood maakt het al snel wat feestelijk en blauw serieuzer. Het is maar net wat bij je staat en hoe je je op dat moment voelt.

Hoe te combineren?

Belangrijk is de balans te houden tussen je basis en waar je de goudaccenten legt. Is je kleding meer in het goudgeel, beperk dan je sieraden en andere opsmuk. Wil je niet als een kerstboom rondlopen, combineer dan juist met de goudaccenten die bij elkaar passen. Leg je de nadruk op je sieraden, combineer dan niet een subtiel armbandje met een grove ketting. De verhouding is weg. Leg je de nadruk op een blouse met veel goudgeel er in, houdt dan de rest van je kleding rustig. Eventueel kan een klein goudaccent weer in een schoentje of bijpassende tas verwerkt zijn.

Begin dus bij waar je het accent wilt leggen en stel dan je garderobe voor die dag samen, zeker niet andersom.

Wat is er zoal in goudgeel?

Tas, hoed en bril

Met of zonder pailletten zijn er in ieder geval veel tassen in allerlei formaten. Bij de grote tassen, die voor een dagje uit ideaal zijn, zijn er ook leuke hoeden. Hoeden met een flinke rand, hoeden van riet met veel goudaccenten uit de tas en hoeden van zacht goudgeel die de zon heerlijk uit de ogen houden.

Bij een grote zonnehoed van goudgeel draag je bij voorkeur een zwarte of diepbruin zonnebril, maar als je geen hoed draagt, dan is de zonnebril met goudaccenten een echte blikvanger. Van € 2,50 tot € 250,- te koop. Jammer alleen dat het een voorbijgaand iets is, en een dure bril koop je meestal voor meer seizoenen.

Blouse

De blouse is veelal een goed passend model in een crème of wit met knopen in het goudgeel, een subtiel randje langs de naden of andere subtiele accenten. Dit is goed te combineren met een rok in hetzelfde crème of wit of een rok die geheel in het goudgeel is. De grote witte wikkelrok voor op het strand, zien we ook weer veel. Beperk bij een dergelijke combinatie de sieraden, je ziet er al snel als een kerstboom uit.

Broek

Veel linnen broeken met wijde pijpen in goudgeel zijn prima te combineren met een zwart, diepbruin of wit truitje of blouse. Laat in de riem om de broek de kleur van je blouse of trui uitkomen en kijk of je er een tasje bij kunt dragen met wat goudgele accenten.

Jurk

De jurk is veelal goed passend (weinig zwierige jurken, behalve op het strand) en het goudgele accent zit hem in de brede riem of grove ketting om de hals. Een knopenkurkje kan ook van sierlijke goudgele knopen zijn voorzien, maar daar stoppen de goudgele accenten meestal.

Schoen

De schoenen zijn erg opengewerkt en variëren van pumps tot ballerina’s tot platte slippers met of zonder enkelbandje. De accenten op de schoenen of om de enkels bevatten veelal de goudgele accenten. Zeker met een lichtgebruinde huid kleurt dit erg fraai.
Maar ook de sportieve schoen van het bekende sportmerk kent de goudgele bies op de voorvoet, de zijkanten van de zolen of zelfs de veters. Ook leuk om onder een reguliere spijkerbroek te dragen.

Sieraden

De sieraden zijn er natuurlijk altijd al in goud geweest. Maar de gangbare sieraden waar de brede armband een voorbeeld van is, is nu ook in diepbruine tinten (in hout of kunststof) met een subtiele goudgele rand, een tak of gecombineerd met fraaie kleine kristallen. Armbanden en ringen in doorzichtig kunststof met subtiele goudaccenten en kettingen waar goud, kristal en zwart nogal een gecombineerd worden. Er is veel te koop tegen redelijke prijzen, variërend van € 5,- tot € 100,-.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…
Mode, haute couture en trendMode, haute couture en trendKleding en mode horen dikwijls bij elkaar. Toch is lang niet alle kleding als mode te beschouwen. Mode is namelijk van v…
Kledingaccessoires maken de outfit afSommige kleding is tijdloos en sommige is sterk aan mode onderhevig, maar voor beide geldt dat het plaatje door accessoi…
Spaanse kledingzakenSpaanse kledingzakenMaak je binnenkort een stedentrip naar Madrid of Barcelona? Of maak je een zonvakantie naar een van de mooie Spaanse eil…

Mooi gekleed gaan voor weinig geldMooi gekleed gaan voor weinig geldEr zijn kuddedieren die alle laatste modetrends volgen tegen elke prijs. Een modetrend is als een seizoen, wanneer het s…
Sieraden: Aparte ringen trendsEen cocktailring is al jaren een statement sieraad, maar we zien steeds meer andere soorten ringen voorbijkomen. Zoals d…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.