Muntenketting; dé modetrend voor dit najaar

De muntenketting is dit najaar helemaal hip. Het fashionable sieraad is gespot bij voetbalvrouwen Sylvie van der Vaart en Yolanthe Cabau van Kasbergen. De antieke Romeinse munten die de twee diva’s om hun nek dragen zijn echter van onbetaalbare waarde. Om toch zo’n hippe muntenketting te bemachtigen volgen hier twee betaalbare alternatieven.

Zilveren tientje

Het eerste alternatief voor de Romeinse muntenketting is een zilveren ketting met het welbekende ‘zilveren tientje’: het muntje waar het hoofd van onze oud-vorstin Wilhelmina op prijkt. Een grote liefhebber van deze muntenkenner is onder andere Nikkie Plessen. Zij draagt de authentieke munten aan een zilverkleurige bolletjesketting.

Collectersitem
Jaren geleden was dit zilveren tientje een collectorsitem en werd het onder andere ook al aan een ketting gehangen. Vraag eens aan je moeder of oma of ze deze munten nog ergens heeft liggen. Zo niet, dan niet gevreesd. Door stijging van de vraag naar muntenkettingen afgelopen zomer, is het zilveren tientje nieuw leven ingeblazen, Bij veel juweliers liggen de muntjes met het hoofd van Wilhelmina weer in de vitrines.

Kosten zilveren tientje

Het zilveren muntje is vrijwel bij iedere duurdere juwelier te koop en zal tussen de tien en de vijftien euro kosten. Voor de zilveren muntenhouder (pendant) en ketting zal je iets dieper in de buidel moeten tasten; voor deze samen ben je rond de 100 euro kwijt. Wil je goedkoper uitzijn, hang de munten dan aan een verzilverde ketting of zoek eens op Marktplaats naar oude munten die al in een houder worden verkocht.

Mi Moneda

Het tweede alternatief voor een betaalbare muntenketting is het nieuwe merk Mi Moneda. Dit merk is bezig aan een grote opmars en wint inmiddels aan populariteit. Bekende Nederlanders als Quinty Trustfull, Irene Moors, Wendy van Dijk, maar ook Yolanthe Cabau van Kasbergen dragen bij aan het succes van Mi Moneda. Het merk wordt te koop aangeboden naast andere grote merken als Ti Sento, Buddha to Buddha en Boccia.

Persoonlijke tint

Mi Moneda staat voor ‘Mijn Muntje’ in het Spaans. Het merk mikt op een brede doelgroep, omdat consumenten door het ruime assortiment van Mi Moneda zelf kunnen kiezen wat voor ketting, muntenhouder en munt ze willen. Hierdoor kunnen zij hun muntenketting een persoonlijke tint te geven. De ketting, muntenhouder en munten zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren; zilver, goud en roségoud. De muntenhouder en munten zijn te koop in drie verschillende maten; small, medium en large. Daarnaast zijn de munten ook nog eens in 'glossy' (glanseffect) en 'frosted' (bevroren effect) te verkrijgen.

Combinaties
Door het veelzijdige aanbod van Mi Moneda is er voor een ieder wel een leuke combinatie te vinden. De één kiest voor een zilveren frosted boeddha-munt in een goudkleurige houder, de ander voor een rosékleurige glossy Romeinse munt in een zilveren houder. En wat dacht je van de munten met kleurrijke zirkonia’s of met je eigen sterrenbeeld? Mi Moneda heeft voor iedere persoon wel een geschikte munt in haar assortiment.

Lengte

Naast de houder en de munt is de bolletjesketting verkrijgbaar in drie maten; 45 cm, 60 cm, 80 cm en soms 90 cm. Een ketting van 80 cm lang is op dit moment echt de trend! En het is eigenlijk ook een vereiste om meer dan 1 munt aan je ketting te hangen. Een leuke bijkomstigheid is dat iedere munt twee verschillende opdrukken heeft zodat deze aan twee kanten gedragen kan worden. Door de houder te openen kan de munt worden omgewisseld zodat deze bij de rest van je outfit matcht.

Kosten Mi Moneda

De muntenkettingen van Mi Moneda zijn bij de modernere juweliers te koop. Voor verkooppunten kan je de website van Mi Moneda raadplegen. De kosten voor een munt, muntenhouder en ketting zal maximaal rond de 100 euro zijn, maar dan heb je ook wel iets unieks om je nek hangen.

Verschil zilveren tientje of Mi Moneda?

En verschil met het zilveren tientje is dat de munten van Mi Moneda ‘slechts’ verzilverd of verguld zijn, terwijl de houders en de kettingen wel van echt zilver of goud zijn. Een beetje jammer van Mi Moneda, maar hierdoor zal je sneller meer munten gaan aanschaffen waardoor je nog vaker kan afwisselen. Het hebben van een muntenketting is dus echt een must dit jaar! En wie bovenstaande alternatieven nog te prijzig vindt, kan in diverse modewinkels terecht voor look-a-like muntenkettingen voor een zacht prijsje.
© 2010 - 2024 Jeldau, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mi Moneda: sieraden met een munt erin als nieuwe trendMi Moneda: sieraden met een munt erin als nieuwe trendHet merk Mi Moneda is de nieuwste trend op het gebied van sieraden. In de verschillende sieraden kan de drager een eigen…
Waar kan je Mi Moneda sieraden kopen?Mi Moneda is een zeer populair merk sieraden. Mi Moneda betekent "mijn munt" in het Spaans. De producten worden gekenmer…
Afvaltips van Bekende NederlandersAfvaltips van Bekende NederlandersBekende Nederlanders (BN’ers) zien er altijd goed uit: mooie kleding, goede make-up en een slank lichaam. Je zult je vaa…
De lengte van Bekende NederlandersDe lengte van Bekende NederlandersBN'ers, oftewel Bekende Nederlanders, zien we elke dag op tv. Vaak vragen we ons af hoe deze beroemdheden er in het echt…

Prima Donna, Marie Jo en Marlies Dekkers: kwaliteitsvolle BHPrima Donna, Marie Jo en Marlies Dekkers: kwaliteitsvolle BHVoor vrouwen met een grote maar van BH is het soms moeilijk om iets te vinden. Vaak kan je niet terecht in goedkopere wi…
Lekker naturel!Lekker naturel!Lekker naturel is in de zomer sowieso handig, maar naturel is ook een uitstraling, je zegt er iets mee. Wat te doen voor…
Bronnen en referenties
  • http://www.mi-moneda.com/
Jeldau (13 artikelen)
Laatste update: 30-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.