Prima Donna, Marie Jo en Marlies Dekkers: kwaliteitsvolle BH

Prima Donna, Marie Jo en Marlies Dekkers: kwaliteitsvolle BH Voor vrouwen met een grote maar van BH is het soms moeilijk om iets te vinden. Vaak kan je niet terecht in goedkopere winkels maar moet je echt naar een speciaalzaak. Maar ook daar is het soms moeilijk om kwaliteitsvolle BH's te kiezen uit de verschillende merken. In dit artikel komen een paar merken aan bod die geschikt zijn voor grotere maten.

Groot=duur

Wie niet terecht kan in Hünkemoller of H&M voor ondergoed om eender welke reden zal vaak naar een speciaalzaak moeten. De merken die je daar kan vinden zijn uiteraard veel duurder. Maar je betaalt ook voor iets extra! Wie bijvoorbeeld een smalle rug heeft maar een grote cupmaat is beter geholpen in een lingeriezaak. Daar kan je correct worden gemeten en heb je keuze uit BH's die specifiek ontworpen zijn om dit probleem op te vangen. De hedendaagse merken zorgen er ook voor dat je een mooi model kan kiezen en geen groot, zwart insnoerpak. Maar voor deze technieken, fijne afwerking en dure stoffen betaal je natuurlijk wel wat geld. Toch is het belangrijk om hierin te investeren zodat je rug,-nek en -schouderklachten kan vermijden door goedkopere BH's te kopen zonder steun.

Prima Donna

Het merk Prima Donna is een mooi voorbeeld van kwaliteit gecombineerd met mode. Elk seizoen brengen zij een passende collectie uit zonder af te wijken van de kwaliteit. De bandje zijn iets breder en zachter maar zijn fijn afgewerkt. De BH's zijn meestal zonder vulling en met beugels maar door ingenieuze manieren om stoffen dubbel te gebruiken en speciaal te stikken geven zij alle ondersteuning die nodig is. Op deze manier sluit de BH ook mooi aan en loop je niet het gevaar dat je borsten nog groter lijken. Let wel: het zijn geen minimizers! Het klassieke merk van Prima Donna is best geschikt voor vrouwen die graag mooie details zien en houden van kwaliteit.

Sinds een korte tijd is er ook Prima Donna Twist op de markt. Deze iets jongere modellen gebruikt minder kant en zal meer gebruik maken van vullingen. Vrouwen met een grote cup die iets minder ondersteuning nodig hebben kunnen hier hun slag slaan. De kwaliteit is hetzelfde maar omdat de modellen iets jonger en speelser zijn is de ondersteuning bij echt grote maten iets minder.

Je betaalt voor een BH meestal rond de 85 EURO en een slip erbij 40 EURO. Dit is veel geld maar het is het absoluut waard en als je deze eenmaal hebt geprobeerd merk je al snel het verschil met goedkopere merken. Het staat heel mooi onder kledij en het doet rug - en nekpijn verdwijnen.

Marlies Dekkers

Bij Marlies Dekkers kan je ook terecht voor grote maten. Toch moet je hier goed passen alvorens je beslist. Marlies Dekkers is immers geen specialist inzake grote maten maar voegde dit gewoon toe aan haar collectie. Dit heeft als gevold dat sommige BH's wel in grote maten gemaakt zijn maar toch net onvoldoende steunen of niet de juiste pasvorm hebben. Meestal zijn deze BH's ook gevuld wat soms een vergrotend effect heeft. Toch kan je als je goed zoekt hier ook mooie en kwaliteitsvolle BH's vinden.

De prijs van een BH ligt ook rond de 80 EURO. Je hebt natuurlijk wel een heel modieus en jong modelletje dus als je niet van te klassiek of kant houdt is dit merk perfect. Leuk is ook dat ze een mooie collectie aanbieden aan borstvoedingsbh's !

Marie Jo

Marie Jo en Prima Donna zijn verwante merken. Marie Jo richt zich voornamelijk op jongere vrouwen of vrouwen met een grote cupmaat die ook met iets minder ondersteuning kunnen. De modellen zijn vaak heel mooi en modern en de bandjes zijn dunner. Ook de rugsluiting is vaak maar twee haakje breed in plaats van drie. Je betaalt iets minder dan Pirma Donna en je hebt uiteraard dezelfde kwaliteit. Toch is het zo dat vanaf je naar cup E gaat je meer plezier zal hebben van Prima Donna omdat deze pasvorm toch beter werkt bij grotere maten.

En nu?

Het beste is om toch om het half jaar een BH te kopen als je een grote maat hebt. Door het gewicht moeten BH's namelijk wat verduren en gaan ze geen tien jaar mee. Wie investeert in een duurdere BH kan er uiteraard wel een tijdje mee verder maar je af en toe laten meten kan geen kwaad. De bovenstaande merken vind je voornamelijk in lingeriewinkels maar ook in Inno kan je terecht voor Prima Donna en Marie Jo. Nadeel is wel dat je hier minder professionele begeleiding krijgt.
© 2010 - 2024 Slls1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Marlies Dekkers, lingerie ontwerpster van bh met bandjesMarlies Dekkers, lingerie ontwerpster van bh met bandjesHalverwege jaren negentig hingen de lingerie-winkels vol met leuke, maar wat seksloze beha's. Gelukkig begon Marlies Dek…
Alles over Sapph lingerieSapph is een lingeriemerk die alsmaar populairder word. Binnen 3 jaar is dit merk ontzettend snel gegroeid in Nederland…
Kies voor een mooie en goed passende behaIn deze tijd is lingerie een belangrijk onderdeel van de mode en de dagelijkse kleding. Er zijn veel winkels die tegenwo…
Borsten en CupmatenVaak is het een groot probleem voor meisjes en vrouwen om precies te weten te komen wat voor cupmaat ze nou precies hebb…

Het nieuwe zwartHet nieuwe zwartZwart is zon kleur die je altijd en overal terug ziet komen. In de zomermaanden wellicht iets minder dan in de winterma…
Muntenketting; dé modetrend voor dit najaarDe muntenketting is dit najaar helemaal hip. Het fashionable sieraad is gespot bij voetbalvrouwen Sylvie van der Vaart e…
Slls1984 (37 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.