Maatje meer! Hoe kan ik me het beste kleden?

Maatje meer! Hoe kan ik me het beste kleden? Hoe kunt u zich nu het beste kleden als u een maatje meer hebt? Dat vragen vele mensen zich af. Wel of geen strepen? Helpt extra grote kleding? Kan ik wel een V-hals aan met mijn figuur? Allerlei vragen die verkopers van kledingwinkels vaak te horen krijgen. In dit artikel leest u hoe u het beste uw kleding aan kunt passen aan uw figuur.

Gouden regel

Verberg uw probleemzones en benadruk dus juist uw pluspunten.

Welk kleur?

Zoals velen weten kleedt de kleur zwart af. Natuurlijk geldt dit ook voor andere donkere kleuren, zoals donkergroen, donkerblauw, bruin, enzovoort. Het is van belang om niet één kledingstuk in een donkere kleur aan de doen, het effect is dan minder. Hoe donkerder het geheel, hoe slanker u lijkt.

Welke maat?

De maat dient zorgvuldig gekozen te worden. Veel mensen denken dat een extra grote maat juist goed is voor iemand met een maatje meer. Het tegendeel is waar, u lijkt er juist voller door. Dit houdt niet in dat u té strakke kleding moet gaan kopen, maar kleding die lichtelijk getailleerd is zorgt vaak voor een mooiere silhouet en een slanker figuur.

Welke stof?

Dikke stoffen (tweed, rib, enz.) kunnen absoluut niet voor mensen met een maatje meer. Uw figuur komt veel mooier uit, wanneer u dunne stoffen gebruikt in verschillende laagjes. Meerdere laagjes zorgen er ook voor dat bepaalde ongewenste vormen in uw lichaam minder opvallen. Let wel, sommige dunne stoffen benadrukken echter de probleemzones. U zult voor uw eigen lichaam uit moeten zoeken welke stof het beste valt. Helaas is het dan nog niet 'over en klaar'. Een goede pasvorm doet namelijk ook wonderen.

Kunnen strepen voor mij?

Gestreepte kleding is geen probleem. Let er alleen wel op dat deze streep verticaal is en dat het een fijn streepje is. Met deze tips zal u een streepje erg leuk staan en zal het u niet 'dik maken'.

Welke schoenen?

Een hakje helpt echt! Dit betekent niet dat u schoenen moet kopen met een hak van 5 centimeter, maar zelfs een hakje van 2 centimeter komt uw figuur ten goede.

Corrigerend ondergoed

De manier om ribbels, kwabben en andere ongewenste vormen tegen te gaan is corrigerend ondergoed. Tegenwoordig kan men in diverse winkels aan corrigerende hemden, onderbroeken en zelf onderjurkjes komen. Pas altijd een corrigerend hemd. Door de verschillende pasvormen kan het zijn dat er juist een zone wordt 'aangepakt', wat voor u geen probleemzone is.

Afleiding

Afleiding kan ervoor zorgen dat uw probleemgebieden veel minder opvallen. Hierbij kunt u denken aan sieraden, zoals: kettingen, armbanden, riemen, enzovoort. Ook kunt u denken aan bijvoorbeeld schoenen of sjaaltjes.

Probleemzones

Buik

 • Don't: korte truitjes.
 • Do: Shirt met een verhoogde taille --> dit benadrukt de borsten.
 • Do: Shirt met een A-lijn --> is wijder aan de onderkant en verbergt dus de buik.
 • Do: Wikkeljurk --> door de verschillende laagjes valt de buik niet zo op.
 • Do: Broek met een verhoogde taille --> buik puilt dan niet over de tailleband heen. Ook lijkt u langer en dus slanker.

Heupen

 • Don't: opvallende, grote riemen.
 • Do: Shirt met een A-lijn --> is wijder aan de onderkant en valt daardoor soepel over de heupen.
 • Do: Losse shirts --> vallen soepel over de heupen.
 • Do: Langere shirts of tunieken --> door de lengte vallen de heupen niet zo op.

Schouders

 • Do: Wijde hals--> breekt de schouderpartij.
 • Do: Korte mouwen --> zorgt voor een minder 'volle' bovenkant.
 • Do: Dunne stoffen --> door de soepelheid valt de schouderpartij minder op.

Borsten

 • Do: V-hals --> breekt de borstpartij (let op: niet té, dat accentueert alleen maar!).
 • Do: Lange mouwen --> de bovenkant valt minder op, omdat alles bedekt is.

Klein/kort

 • Don't: Lange tunieken/jurken --> oogt kleiner.
 • Do: Broeken met een rechte pijp --> benen lijken langer.

Groot/lang:

 • Do: Over de heup --> oogt kleiner.

Billen

 • Do: Lange tunieken/jurken --> camoufleren van de billen.
 • Do: Licht uitwaaierende rok --> billen vallen minder op.

Tot slot

Elk kledingstuk is anders. Het verschilt in stof, maar zeker ook in pasvorm. Pas daarom altijd uw kleding voor u iets koopt. Koop niet maat L omdat u die altijd koopt. Neem de tijd voor het uitzoeken van uw garderobe en u kunt er zonder dieet stukken slanker uitzien!
© 2011 - 2022 Datvw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goed gekleed met een maatje meerGoed gekleed met een maatje meerKleding maakt de man of vrouw. Het is de realiteit. Dit geldt ook voor mensen die een maatje meer hebben. Eigenlijk geld…
Verkoopt de Primark grote maten?De Primark is een megapopulaire winkelketen, die is overgewaaid uit Engeland. Je kunt er hele goedkope kleding kopen die…
Een hondje nemenEen hondje nemenWaar vind ik een hond?Waar moet ik op letten als ik een hondje in huis neem? Wat heeft een hondje nodig? Kijk hier en le…
Kinderboekrecensie: Ik had je nog zoveel willen zeggenrecensieKinderboekrecensie: Ik had je nog zoveel willen zeggenDe dood in het leven is oneerlijk, onverwacht onontkoombaar, staat te lezen op de achterkant van het boek. Das en Maatje…

Zwart in de mode, universeel of een statement?Zwart in de mode, universeel of een statement?Zwart is zon modekleur of eigenlijk is het helemaal geen kleur die altijd terugkomt. Vaak in de winter als een van…
Mi Moneda: sieraden met een munt erin als nieuwe trendMi Moneda: sieraden met een munt erin als nieuwe trendHet merk Mi Moneda is de nieuwste trend op het gebied van sieraden. In de verschillende sieraden kan de drager een eigen…
Datvw (44 artikelen)
Gepubliceerd: 21-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.