Grootste online kledingwinkels in Nederland

Grootste online kledingwinkels in Nederland Bekijk de 5 van de grootste online kledingwinkels in Nederland. Deze webwinkels zijn inmiddels uitgegroeid tot marktleiders in online kleding winkels in Nederland. Dus ben je op zoek naar een ruim aanbod kleding, dan zijn onderstaande webwinkels wellicht een goede start. Bekijk een overzicht van de grootste online kledingwinkels van Nederland

1. Wehkamp

Wehkamp.nl heeft circa 1,6 miljoen vaste klanten, ruim 110 miljoen bezoekers en ongeveer 5 miljoen zendingen per jaar. Behalve kleding biedt Wehkamp ook andere artikelen aan, zoals schoenen, huishoudapparatuur, tuinartikelen en sport- en beautyproducten.

Qua mode is Wehkamp goed vertegenwoordigd met collecties voor dames, heren en kinderen. Je kunt er kleding van o.a. Vila, Expresso, Jack & Jones, Esprit en C&A vinden. Wehkamp is aangesloten bij de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en heeft het Qshops keurmerk.

2. Zalando

Zalando, afkomstig uit Duitsland, is vooral bekend van schoenen, maar de online winkel heeft ook een uitgebreide kledingcollectie voor dames, heren en kinderen. Het bedrijf is inmiddels een van de snelste groeiers op de Nederlandse markt en een van de populairste winkels in zijn soort.

Kledingmerken in het assortiment zijn o.a. Vero Moda, Only, Jack & Jones en G-Star. Zalando is aangesloten bij de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

3. Otto

Otto is, op Amazon.com na, de grootste homeshopping-organisatie wereldwijd. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 20 landen en heeft zo'n 50.000 medewerkers. Oprichter Werner Otto begon in 1949 met de uitgave van een catalogus met schoenen. Door het online succes geven ze sinds het najaar van 2010 de dikke catalogus niet meer uit.

Behalve mode (voor dames, heren en kinderen) heeft Otto, net zoals Wehkamp, ook o.a. huishoudelijke artikelen, elektronica en meubels in het assortiment. Kledingmerken die je bij Otto kunt vinden zijn o.a. Laura Scott, Vila, Only, Nike en Adidas. Otto is aangesloten bij de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

4. H&M

H&M (Hennes & Mauritz) werd in 1947 opgericht in Zweden door Erling Persson. Het bedrijf heeft 2500 winkels wereldwijd, is actief in 43 landen en heeft zo'n 94000 medewerkers in dienst. H&M is vooral bekend door trendy mode voor lagere prijzen. Online winkelen is, behalve in Nederland, ook mogelijk in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië.

H&M biedt online kleding voor dames, heren en kinderen aan, en heeft bovendien cosmetica, schoenen en woonaccessoires in het assortiment. De collecties van H&M worden ontworpen door o.a. 140 in-house ontwerpers, en soms worden er limited collecties van bekende ontwerpers aangeboden. H&M heeft een webomzet van zo'n 80 miljoen euro. Het bedrijf is lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

5. Esprit

Esprit werd opgericht in 1968 door Susie en Doug Tomkins. Zij begonnen met het verkopen van kleding uit de kofferbak van hun auto. Inmiddels heeft Esprit wereldwijd ruim 640 onafhankelijk beheerde winkels en de collecties worden via meer dan 12.000 groothandelbedrijven verkocht.

Behalve dat Esprit in sommige bovenstaande online shops wordt aangeboden, heeft het merk ook een eigen uitgebreide webwinkel. De webshop biedt kledingcollecties aan voor dames, heren en kinderen. Ook heeft de webwinkel schoenen en accessoires in het assortiment.

Dus ben je op zoek naar een webwinkel met veel keus? Bovenstaande webwinkels kunnen je wellicht helpen om net dat juiste rokje of truitje te vinden.
© 2012 - 2024 Ashrivers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesOnline voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesLeuke, hippe kinderkleding kun je gemakkelijk en voordelig online kopen. Een aantal grote namen als H&M, Wehkamp, V&D en…
Online kleding kopen, makkelijk en snelOnline kleding kopen, makkelijk en snelEr wordt steeds meer online gekocht en op nummer één van de producten die online gekocht worden staat kleding. We gaan n…
Voordelen kopen via internet: de webwinkelVoordelen kopen via internet: de webwinkelKopen via het internet heeft een grote vlucht genomen. De webwinkel en online aankopen verslaan de traditionele winkels.…
Online schoenen kopenOnline schoenen kopenOnline shoppen is tegenwoordig het nieuwe winkelen. Eigenlijk is online alles te krijgen, dus ook schoenen. Is schoenen…

Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…
Kies voor een mooie en goed passende behaIn deze tijd is lingerie een belangrijk onderdeel van de mode en de dagelijkse kleding. Er zijn veel winkels die tegenwo…
Bronnen en referenties
  • www.wehkamp.nl
  • www.zalando.nl
  • www.otto.nl
  • www.hm.com
  • www.esprit.nl
Ashrivers (13 artikelen)
Gepubliceerd: 25-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.