Natuurlijk middel tegen blaasontsteking en versterkende soep

Gedroogde cranberry’s
Ingrediënten- 500 gram verse rijpe cranberry’s
- Basterdsuiker naar smaak
Bereiding
[OLIST]Was de cranberry’s en droog ze
Pak een deegroller en rol over de bessen heen tot er zoveel mogelijk sap uitkomt
Wie meer van een zachtere textuur houdt, kan ze ook in een blender pureren
Pak een bakplaat en leg daar bakpapier op
Druk de bessenmassa in de plaat tot er een dikte van ongeveer 1 centimeter ontstaat
Plaats de bakplaat in de oven op de laagste temperatuur (40 tot 50 graden Celsius)
Laat de vrucht daar gedurende 12 uur drogen
Kijk wel steeds even over het niet al te droog wordt
De bessen moeten niet knappen of verkruimelen, maar nog wel textuur hebben
Besprenkel de bakplaat na die 12 uur met een beetje suiker
Laat het mengsel dan nog eens 12 uur staan waardoor het nog meer uitdroogt
Warm het vervolgens op een lage temperatuur op gedurende 10 minuten
Snijdt het dan in plakjes
Bewaar het bessensnoepgoed in een luchtdichte bak of in vetvrij papier[/OLIST]
Gebruik:
Kauw op een stuk van de bessen zovaak u wilt
Houdbaarheid:
Is 1 maand houdbaar in de koelkast
Soepje om het immuunsysteem op te krikken
In China eten de mensen altijd soep om hun gezondheid te bevorderen. In deze soepen gaan veel geneeskrachtige kruiden. De onderstaande soep heeft allerlei ingrediënten die het immuunsysteem opkrikt en bijvoorbeeld de symptomen van verkoudheid en griep doet verminderen. Eet deze soep zodra u zich wat minder goed voelt.Goji bes en shii-takesoep
Ingrediënten- 2 theelepels gedroogde echinaceawortel
- 200 ml water, vers gekookt
- 5 eetlepels goij bessen, vers of gedroogd
- 2 liter kippenbouillon (zelf gemaakt of van een blokje)
- 3 kippendijen of drumstick (het liefst scharrelvlees)
- 2 grote uien, gehakt
- 12 shii-take paddestoelen, dun gesneden
- Een stuk gember van ongeveer 10 centimeter, van schil ontdaan en in dunne plakjes gesneden
- 2 verse medium chilipepers, heel fijngesneden
- 8 knoflooktenen, gehakt
- Extra gember en chilipeper voor de garnering
Bereiding
[OLIST]Doe de gedroogde echinaceawortel in het water en maak daar op die manier een aftreksel van
Doe in een andere schaal net genoeg water om de goij bessen onder te laten staan zodat ze het vocht kunnen opnemen
Zet het echinaceamengsel en de bessen aan de kant
Doe de bouillon en de stukken kip in een grote pan
Voeg de gesneden uien, paddestoelen, gember en chilipepers toe en leg dat rond de kip in de pan
Laat dit mengsel heel langzaam sudderen gedurende 1,5 tot 2 uur
De kip moet zo gaar zijn dat ze helemaal uit elkaar valt
Haal van het vuur
Voeg de goji bessen en de gehakte knoflook toe, 5 minuten voor het serveren
Zeef dan het echinacea aftreksel en voeg dit toe aan de soep
Maak de soep desnoods nog even weer warm
Serveer in een kom en garneer het met de stukjes gesneden gember en chilipeper voor een extra kick[/OLIST]
Dit recept is voldoende voor 4 personen. Het gerecht kan met noodles gegeten worden als u dat lekker vindt.