Blaasontsteking natuurlijk behandelen en voorkomen

Blaasontsteking natuurlijk behandelen en voorkomen Een blaasontsteking is meestal te wijten aan een bacteriële infectie. Veel mensen en dan vooral vrouwen hebben hier geregeld last van. Hier volgen enkele manieren om een blaasontsteking natuurlijke te behandelen en te voorkomen.

Symptomen

Een blaasontsteking is aan de volgende symptomen te herkennen:
 • Voortdurend het gevoel hebben dat je dringend moet plassen, maar de hoeveelheid urine is miniem
 • Scherpe, brandende pijn bij het plassen
 • Bloed in de urine
 • Pijn in de onderbuik of in de rug

Als je last hebt van een ontsteking van de nieren in plaats van een blaasontsteking, dan heb je bovenop deze bovenstaande symptomen ook last van misselijkheid en braken, koude rilligen en koorts. Raadpleeg onmiddellijk een arts als je denkt dat je een ontsteking van de nieren hebt.

Oorzaken

De voornaamste oorzaak van een blaasontsteking is wanneer de bacteriën die zich in het rectum bevinden via de vagina in de urinewegen terecht komen. Dit gebeurt vaak tijdens geslachtsgemeenschap, maar ook door jezelf van achter naar voor schoon te maken.

Een andere oorzaak van een blaasontsteking is te lang wachten alvorens te urineren. Als de blaas te veel uitzet, kan de spier van de blaas na verloop van tijd slap worden zodat ze zichzelf niet volledig meer kan ledigen. Een deel van de urine zal dan in de blaas achterblijven en kan zo een blaasontsteking veroorzaken.

Blaasontsteking natuurlijk behandelen

Water

Drink voldoende water. Hierdoor zullen de bacteriën uit je blaas en urinewegen weggespoeld worden.

Veenbessen

Drink dagelijks een glas veenbessensap. Veenbessen voorkomen immers dat de bacteriën tegen de blaaswand gaan kleven waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn. In de natuurvoedingszaak kan je ook gedroogde veenbessen kopen. Kies bij voorkeur een variant waaraan je geen suiker hebt toegevoegd. Door veenbessensap te combineren met appelsap maak je deze natuurlijke behandeling nog doeltreffender.

Kokoswater

Door elke ochtend op een nuchtere maag een glas kokoswater te drinken, zorg je ervoor dat alle afvalstoffen uit je nieren worden verwijderd.

Watermeloen

Watermeloen verlicht een blaasontsteking en reinigt bovendien de nieren. Probeer dagelijks een portie watermeloen te eten als je last hebt van een blaasontsteking.

Asperges

Eet vaak asperges. Ze reinigen de urinewegen en helpen om een blaasontsteking natuurlijk te behandelen.

Yoghurt

Ook het eten van yoghurt is aangewezen om een blaasontsteking natuurlijk te behandelen. Eet dagelijks een portie totdat de symptomen verminderen.

Druiven

Zet geregeld een glaasje druivensap op het menu. Druivensap is immers een bijzonder doeltreffende natuurlijke behandelingen tegen een blaasontsteking.

Brandnetel

Doe een theelepel gedroogde brandnetel in een kopje kokend water en laat vijf minuten koken. Drink hiervan dagelijks minimum één kopje.

Appelazijn

Doe twee theelepels appelazijn en één theelepel honing in een glas water. Drink dit twee keer per dag, waarvan één keer op de nuchtere maag.

Knoflook

Laat twee teentjes knoflook vijf minuten in een kopje kokend water trekken en drink uit. Knoflook doodt de aanwezige bacteriën in het lichaam.

Uien

Snij een ui in vier en leg de delen in een halve liter kokend water. Laat minimum twintig minuten doorkoken. Verwijder de uien en laat het water acht uur lang onaangetast. Drink vervolgens beetje bij beetje uit.

Vitamine C

Verhoog je inname van vitamine C. Hierdoor zal je weerstand verhogen zodat je lichaam op natuurlijke wijze komaf maakt met ongewenste bacteriën.
© 2012 - 2020 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Blaasontsteking, wat zijn de oorzaken en hoe voorkom je het?Een blaasontsteking is erg vervelend. Je hebt bij een blaasontsteking vooral last van een brandend gevoel bij het plasse…
Wat te doen bij een blaasontsteking?Wat is een blaasontsteking? Een blaasontsteking is een ontstekingsreactie binnen in de blaas. Een blaasontsteking is mak…
BlaasontstekingBlaasontstekingWanneer je een blaasontsteking hebt is het zo dat het slijmvlies van de blaas ontstoken is. Ook de urinebuis kan hierbij…
Een blaasontsteking hebbenKen je dat zeurderige gevoel in je onderbuik en dat je regelmatig naar de wc moet wat ook nog eens wat branderig aanvoel…

Diarree verhelpen - Oorzaken en natuurlijke middelenDiarree verhelpen - Oorzaken en natuurlijke middelenWe spreken over diarree wanneer iemand meer dan drie keer per dag een losse stoelgang heeft. Het is de meest voorkomende…
Passiflora tegen slapeloosheidPassiflora tegen slapeloosheidValeriaan, hop, citroenmelisse, passiebloem, lavendel. Kruiden tegen slapeloosheid zijn er heel wat, alleen helpen ze ni…
Bronnen en referenties
 • The American Holistic Medical Association Guide to Holistic Health: Healing Therapies For Optimal Wellness. The American Holistic Medical Association.
 • Healing and Prevention Through Nutrition. Evita Ochel.
 • The Complete Guide to Holistic Cat Care. Celeste Yarnall & Jean Hofve.
 • Geneeskrachtige kruiden voor dummies. Christopher Hobbs.
 • Handboek natuurlijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen. Andrew Weil.
 • De taal der kruiden. Mellie Uyldert.
 • Compleet handboek van de natuurlijke geneeswijzen. Jane Alexander.
 • Natuurlijk pijn verlichten. Richard Thomas & Sjoukje Leegsma.
 • Het handboek voor een natuurlijke gezondheid. Mark Evans.
 • Geneeskrachtige planten en kruiden. Ute Kunkele & Till Lohmeyer.
 • Geneeskrachtige kruiden en planten. Elfrune Wendelberger.
 • Ayurveda en kruiden. Vasant Lad & David Frawley.
 • Praktische homeopathie. Claude Binet.

Reageer op het artikel "Blaasontsteking natuurlijk behandelen en voorkomen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Valentine Julien, 11-04-2013 23:05 #1
De enige methode die afdoende werkt is met Azuki bonen. Sap van maken en drie à vijf dagen lang drie keer per dag een beker van drinken. Na 2 bekers begin je al iets te voelen.

Infoteur: Avalon
Gepubliceerd: 25-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 13
Reacties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!