Rucola Drankje, energiedrank van spinazie en darmreiniger

Rucola Drankje, energiedrank van spinazie en darmreinigerEen drankje maken van rucola. Of een energiedrankje maken van spinazie. Doe het. Natuurlijk kun je allerlei vreemsoortige drankjes uit de supermarkt halen om vitamines binnen te krijgen of meer energie te krijgen. Deze zitten echter vaak vol suiker en caffeine of zijn al weken zo niet maanden geleden gemaakt. Met een sapcentrifuge zijn heel veel drankjes te maken die goed zijn voor zeer uiteenlopende zaken. Maak eens een drankje van rucola. Of een energiedrankje van spinazie.

Vurig drankje van rucola en appel

Dit drankje dat gemaakt wordt in de sapcentrifuge zorgt voor een geweldige oppepper. Goed voor mensen die hun metabolisme wat willen opvoeren.

Ingrediënten voor 4 glazen
  • 150 gram rucola
  • 10 gram muntblaadjes
  • stukje gember van ongeveer 1 centimeter
  • ½ teentje knoflook
  • wat gemalen komijn
  • 300 ml appelsap

Bereiding
[OLIST]Pers de rucola uit in de sapcentrifuge
Doe hetzelfde met de gember en de knoflook
Roer alles goed door elkaar
Doe er eventueel 1 eetlepel water bij als het mengsel wat te droog lijkt
Roer er dan de komijn en het appelsap doorheen
Serveer[/OLIST]

Sapje van waterkers dat de darmen schoonmaakt

Het onderstaande drankje is heel goed voor de darmen. Alle ingrediënten zorgen ervoor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Ingrediënten voor 2 glazen
  • 30 gram waterkers
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 lente –uitje, in grove stukken gehakt
  • 11/2 komkommer
  • eventueel ijsgruis

[OLIST]Pers de waterkers, de bleekselderij, de lente-ui en de komkommer uit in de sapcentrifuge
Roer het sap goed door elkaar zodat alles smaken goed vermengen
Doe eventueel wat ijsgruis in de glazen om het wat frisser te maken
Serveer en drink direct op om alle vitamines en mineralen in hun volheid binnen te krijgen[/OLIST]

Energiedrankje uit de sapcentrifuge

Poppai de Sailorman wist al dat spinazie veel energie geeft. Dit drankje doet hetzelfde, maar het reinigt eveneens.

Ingrediënten
  • 50 gram jonge spinazie
  • 1 komkommer
  • 3 appels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 10 gram peterselie

Bereiding
[OLIST]Pers de spinazie uit in de sapcentrifuge
Doe hetzelfde met de komkommer, de appels, de venkel en de bleekselderij.
Roer goed door elkaar
Serveer en drink direct op voor het beste resultaat[/OLIST]
© 2009 - 2025 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties