Rucola Drankje, energiedrank van spinazie en darmreiniger
Een drankje maken van rucola. Of een energiedrankje maken van spinazie. Doe het. Natuurlijk kun je allerlei vreemsoortige drankjes uit de supermarkt halen om vitamines binnen te krijgen of meer energie te krijgen. Deze zitten echter vaak vol suiker en caffeine of zijn al weken zo niet maanden geleden gemaakt. Met een sapcentrifuge zijn heel veel drankjes te maken die goed zijn voor zeer uiteenlopende zaken. Maak eens een drankje van rucola. Of een energiedrankje van spinazie.
Vurig drankje van rucola en appel
Dit drankje dat gemaakt wordt in de sapcentrifuge zorgt voor een geweldige oppepper. Goed voor mensen die hun metabolisme wat willen opvoeren.
Ingrediënten voor 4 glazen
- 150 gram rucola
- 10 gram muntblaadjes
- stukje gember van ongeveer 1 centimeter
- ½ teentje knoflook
- wat gemalen komijn
- 300 ml appelsap
Bereiding
- Pers de rucola uit in de sapcentrifuge
- Doe hetzelfde met de gember en de knoflook
- Roer alles goed door elkaar
- Doe er eventueel 1 eetlepel water bij als het mengsel wat te droog lijkt
- Roer er dan de komijn en het appelsap doorheen
- Serveer
Sapje van waterkers dat de darmen schoonmaakt
Het onderstaande drankje is heel goed voor de darmen. Alle ingrediënten zorgen ervoor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd.
Ingrediënten voor 2 glazen
- 30 gram waterkers
- 4 stengels bleekselderij
- 1 lente –uitje, in grove stukken gehakt
- 11/2 komkommer
- eventueel ijsgruis
- Pers de waterkers, de bleekselderij, de lente-ui en de komkommer uit in de sapcentrifuge
- Roer het sap goed door elkaar zodat alles smaken goed vermengen
- Doe eventueel wat ijsgruis in de glazen om het wat frisser te maken
- Serveer en drink direct op om alle vitamines en mineralen in hun volheid binnen te krijgen
Energiedrankje uit de sapcentrifuge
Poppai de Sailorman wist al dat spinazie veel energie geeft. Dit drankje doet hetzelfde, maar het reinigt eveneens.
Ingrediënten
- 50 gram jonge spinazie
- 1 komkommer
- 3 appels
- 3 stengels bleekselderij
- 1 venkelknol
- 10 gram peterselie
Bereiding
- Pers de spinazie uit in de sapcentrifuge
- Doe hetzelfde met de komkommer, de appels, de venkel en de bleekselderij.
- Roer goed door elkaar
- Serveer en drink direct op voor het beste resultaat