Bach Bloesem Remedies

Bach Bloesem Remedies Bach Bloesem is een remedie waar men met behulp van druppels van de olie van planten tot een geneeskrachtige werking kan komen. Om u uitleg te geven hoe deze homeopatische manier van genezen en in evenwicht brengen werkt heb ik een stuk uitleg geschreven over Bach Bloesem Remedies.

Bach Bloesem Remedies.

Bij Bach Bloesem wordt er gedacht dat de mens uit evenwicht is wanneer er ziektesymptomen voorkomen. Dr. Bach (1886-1936) had een grote praktijk in Harleystreet. Hij was zowel een reguliere arts als een homeopaat. Hij was ervan overtuigd dat zowel de levenshouding als de levensstijl kon zorgen voor bepaalde aandoeningen. Zijn beroemde woorden waren dan ook: “Behandel de mens en niet de ziekte”.

Edward Bach bleef onderzoeken doen om een natuurlijke geneeswijze te vinden om het evenwicht, bij bepaalde kwalen, terug te kunnen brengen in het lichaam. Hij vond deze in planten, bloesems, struiken, bomen en heesters. Van deze plantaardige producten ontwikkelde hij maar liefst 37 remedies en later volgde ook 38, gemaakt uit een bron.

Dr. Bach wilde een gemakkelijke manier vinden om Bach Bloesem toe te dienen. Daarnaast werden deze medicijnen, gemaakt uit natuurlijke producten, per persoon en per onderdeel ingebracht. Er zijn zeven hoofdgroepen bij Bach Bloesem Remedies namelijk:

 • Onzekerheid.
 • Niet geïnteresseerd zijn in het heden.
 • Angst.
 • Overgevoeligheid voor ideeën en invloeden.
 • Wanhoop en moedeloosheid.
 • Overbezorgdheid, ook voor anderen.
 • Eenzaamheid.

Het is erg belangrijk te weten dat Bach Bloesems niet verslavend werken en ook zeker niet schadelijk zijn voor uw gezondheid. U dient bij Bach Bloesem Remedies de klachten te vergeten en uzelf te behandelen naar gelang de positieve punten. Vooral bij psychische problemen of emotionele klachten kan Bach Bloesem u helpen terug in evenwicht te komen.

Hoe werkt Bach Bloesem Remedie.

De aftreksels van planten maken ieder hun eigen remedie. Het is de bedoeling om u emotioneel terug in evenwicht te brengen en hierdoor verschillende klachten te doen laten verdwijnen. Bach Bloesem kan gerust gebruikt worden naast andere medicamenten wanneer u dit wenst.
Een Bach Bloesem Remedie onderdrukt geen gevoelens en voegt hier ook niets aan toe. De druppels die u gebruikt worden zo samengesteld dat ze uw lichaam enkel uitbalanceren.
Tegenover elke emotie staat een tegengestelde emotie. Zo staat haat tegenover liefde en bang tegenover spontaan en open staan. Al deze emoties zijn bij een gezond en gelukkig persoon in balans. Wanneer er juist klachten ontstaan, zoals hoofdpijn, vermoeidheid enz. kan het zijn dat uw lichaam en uw emoties uit balans zijn.
Een slecht gekozen Bach Bloesem Remedie is niet erg. U kunt gerust zijn, baat het niet dan schaadt het u ook niet. Wanneer er een juist balans is in uw emoties en gevoelens gebeurd er niets.

Wanneer er wel verbeteringen optreden kunt u er bijna zeker van zijn dat de Bach Bloesem Remedie u terug in balans helpt te komen. Bach Bloesem Remedie is dan ook zeer aan te raden bij problemen als:
 • Depressie.
 • Burn-out.
 • Faalangst.
 • ADHD
 • Autisme.

Bach Bloesem Remedie geeft zeer goede resultaten bij kinderen met een gedragsstoornis. Vaak worden zij behandeld met bijvoorbeeld Ritalin of anti-depressiva. Ook volwassenen krijgen steeds vaker deze middelen voorgeschreven. Ze kunnen u helpen, maar is het niet beter de oorzaak bij uzelf te zoeken in plaats van de kwaal aan te pakken? Het komt vaak genoeg voor dat men na het stoppen van reguliere medicatie opnieuw klachten krijgt. De ziekte is tijdelijk onderdrukt geweest maar de oorzaak, een stoornis in uw balans, is niet opgelost. Bach Bloesem Remedie kan u hierbij helpen.

Hoe Bach Bloesem Remedie gebruiken?

Zeker wanneer u weinig weet over de werking van alle bloesems is het beter een therapeut in te schakelen die hierin is gespecialiseerd. Hij of zij kan u prima helpen en de juiste bloesems voor u samenstellen. Bach Bloesem Remedie is zowel voor mannen, vrouwen en kinderen zeer geschikt, maar ook bij dieren worden er zeer goede resultaten behaald. Wanneer uw huisdier vreemd gedrag vertoont of zich terugtrekt en zelfs bij agressief gedrag kunt u ervoor kiezen het te behandelen met een juiste Bach Bloesem Remedie.
© 2009 - 2024 Steffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bach bloesems bij huisdierenBach bloesems bij huisdierenBach bloesems zijn een zeer gekend gegeven in de wereld van de homeopathie. Deze Bach bloesems pakken emotionele en fysi…
BachbloesemtherapieEdward Bach (1886 - 1936) was een Engelse arts die een natuurgeneeswijze ontwikkelde op basis van bloemen. De Bachbloese…
Burn-out behandelen met BachbloesemsBurn-out behandelen met BachbloesemsVeel mensen ervaren (veel) stress omdat ze te veel van hun lichaam vragen. Dit kan lange tijd goed gaan, maar de kans op…
Dr. Edward Bach en zijn Bach bloesem remediesDr. Edward Bach en zijn Bach bloesem remediesIedereen kan zo naar de winkel gaan en daar een flesje Bach bloesems kopen. Je kunt zelfs van te voren in boekjes of op…

Aloë vera van grote betekenis in de islamAloë vera van grote betekenis in de islamHet woord Aloë is afkomstig van het Arabische alloeh en dat betekent letterlijk schitterende, bittere substantie. Vera b…
Hooibloemen, hoe ouderwets!Hooibloemen? Een mooie, vreemde naam voor de onooglijke bloeiwijze van verschillende grassen. Kunnen wij hedendaagse men…
Bronnen en referenties
 • Bach bloesem advies, boek over bach bloesem, buren
Steffie (51 artikelen)
Gepubliceerd: 18-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.