Kniepijn - Natuurlijke behandelingen

Kniepijn - Natuurlijke behandelingen Kniepijn is een veelgehoorde klacht; het is immers de grootste en één van de meest gebruikte gewrichten van het lichaam. Enkele oorzaken zijn verwonding, artritis, zwaarlijvigheid, mechanische problemen, Osteochondritis dissecans, chondromalacia patellae en de ziekte van Osgood-Schlatter. Gelukkig zijn er heel wat natuurlijke behandelingen die kniepijn kunnen verlichten.

Waarom kiezen voor natuurlijke behandelingen tegen kniepijn?

Hoewel er veel pijnstillers beschikbaar zijn om kniepijn te verlichten, kiezen een pak mensen toch voor natuurlijke behandelingen. Dit komt omdat klassieke pijnstillers neveneffecten hebben voor onze gezondheid, zeker als we ze op langere termijn gebruiken. Het opteren voor natuurlijke behandelingen tegen kniepijn komt dus onze gehele gezondheid ten goede.

Natuurlijke behandelingen tegen kniepijn

Koudebehandeling

Wikkel enkele ijsblokjes in een handdoek en leg dit ongeveer 15 minuten lang op de pijnlijke knie. Het is echter niet aangeraden het ijs langer dan 20 minuten op dezelfde plek te laten liggen. Dit kan immers de huid en de zenuwen in dat gebied beschadigen.

Warmtebehandeling

Warmte is even efficiënt in het verlichten van kniepijn als koude omdat het de bloedtoevoer verbetert. Je kunt bijvoorbeeld een warm bad nemen waarbij je knieën de warmte van het water opnemen of je kunt ervoor opteren een warmte-element op de pijnlijke knie te leggen.

Rust

Rusten is één van de belangrijkste dingen die je kan doen om kniepijn te verzachten. Het is van primordiaal belang dat je druk op je knieën ten allen tijde vermijdt.

Massage

Masseer je pijnlijke knieën twee tot drie keer per dag met warme olijfolie.

Kruidenwikkels

Kruidenwikkels behoren tot de beste natuurlijke behandelingen om kniepijn te verlichten. Laat de wikkels weken in één van de onderstaande kruidenmengsels, bedek hiermee de pijnlijke knie en laat drogen.
  • Mosterdzaadolie en fenugriekzaad;
  • Honing en kaneelpoeder;
  • Mosterdzaadolie en olijfolie;
  • Appelazijn;
  • Geitenmelk, bloem en kurkuma;
  • Kokosolie en kruidnagelolie.

Benen hoger leggen

Zwellingen in de knieën kan je verminderen door je benen zo vaak mogelijk iets hoger te leggen (bijvoorbeeld door er enkele kussens onder te leggen).

Oefeningen voor de bloedsomloop

Ga op een stoel zitten en laat je benen rusten op een andere stoel. Hef één voet langzaam op, wacht tien seconden en keer terug tot de basispositie. Herhaal met het tweede been. Doe dit verschillende keren na elkaar.

Gember

Meng zo vaak mogelijk verse gember onder je gerechten en smoothies. Gember bevat immers uitstekende pijnverlagende eigenschappen.

Glucosamine

Glucosamine is een echt wondermiddel bij gewrichtspijnen en artritis. Dit kan je het best als voedingssupplement nemen. Glucosamine voorkomt ook dat je gewrichten te snel verslijten.

Voedingssupplementen

Andere voedingssupplementen die de moeite van het nemen waard zijn: vitamine D, vitamine E, vitamine B3, levertraan en lijnzaadolie.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pijn in de knieën bij trap af lopen of traplopen; kniepijnPijn in de knieën bij trap af lopen of traplopen; kniepijnPijn bij het lopen is erg vervelend, je mobiliteit gaat achteruit en je kunt soms niet meer doen wat je altijd hebt geda…
Kniepijn oorzaken en behandelingenKniepijn oorzaken en behandelingenEen veel voorkomend frustratie punt is knie pijn, een probleem dat vele oorzaken kan hebben. Het is belangrijk een goede…
Pijnlijke knieën en kniepijn: behandeling & tipsPijnlijke knieën en kniepijn: behandeling & tipsPijnlijke, zere knieën kunnen erg veel ongemak met zich meebrengen, vooral 's winters bij kou en vochtigheid. Ook na een…
Kniepijn symptomen verklaardKniepijn symptomen verklaardEr zijn veel verschillende soorten kniepijn en veel verschillende soorten kniepijn. Hier een overzicht van soorten kniep…

Waterige ogen - natuurlijke behandelingenWaterige ogen - natuurlijke behandelingenWaterige ogen kunnen op natuurlijke wijze ontstaan door emoties, koude of wind. Allergieën, infecties en een geblokkeerd…
Vaginale afscheiding / witte vloed - Natuurlijke behandelingVaginale afscheiding / witte vloed - Natuurlijke behandelingSommige types van vaginale afscheiding of witte vloed zijn het resultaat van natuurlijke lichaamsprocessen, terwijl ande…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 02-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.