Vaginale afscheiding / witte vloed - Natuurlijke behandeling

Vaginale afscheiding / witte vloed - Natuurlijke behandeling Sommige types van vaginale afscheiding of witte vloed zijn het resultaat van natuurlijke lichaamsprocessen, terwijl andere vormen veroorzaakt worden door ontstekingen. Abnormale vaginale afscheiding of witte vloed wordt meestal gekenmerkt door verandering in kleur en consistentie waardoor het er verschillend kan uitzien van de normale vaginale afscheiding bij vrouwen. Er bestaan verschillende natuurlijke behandelingen om het probleem aan te pakken.

Hygiëne

Het is belangrijk dat je de vagina ten allen tijde schoon houdt om vaginale afscheiding of witte vloed te voorkomen en te elimineren. Zeep kan je beter vermijden; gewoon water is voldoende.

Yoghurt

Neem een tampon en laat die enkele minuten lang in yoghurt weken. Breng de tampon vervolgens in de vagina in. Doe dit twee maal daags. Doe deze natuurlijke behandeling totdat de witte vloed minder sterk geworden is. Yoghurt is ideaal om de goede bacteriën in de vagina te vermeerderen en om slechte bacteriën te verminderen.

Tea tree olie

Een ander natuurlijk middel dat je op een tampon kan aanbrengen en vervolgens in de vagina moet inbrengen, is tea tree olie. Ook dit is ideaal om slechte bacteriën te weren.

Kalium

Ook kalium kan op een tampon worden aangebracht om zo de vagina te bereiken. Deze natuurlijke behandeling doet 's nachts zijn beste werk. Verschillende nachten na elkaar te herhalen.

Fenugriek

Meng zoveel mogelijk fenugriek onder het eten of neem fenugriek als voedingssupplement (drie keer per dag 20 mg). Fenugriek vermindert de hoeveelheid witte vloed door de baarmoeder te stimuleren en de hormonen in evenwicht te brengen.

Appelazijn

Drink elke ochtend op de nuchtere maag een glas heet water waaraan je één soeplepel appelazijn en een beetje honing aan toegevoegd hebt. Deze natuurlijke behandeling vermindert de zuurtegraad van het lichaam waardoor de vaginale afscheiding vanzelf minder wordt en ook minder sterk gaat ruiken.

Basilicum en honing

Maak sap van een bos basilicumblaadjes en voeg hieraan een gelijke hoeveelheid honing toe. Drink dit elke ochtend en elke avond gedurende twee weken.

Thee van frambozenblad

Laat één tot twee theelepels gedroogd frambozenblad een kwartier trekken in een kopje kokend water. Drink naar believen.

Don quai

Een uitstekende natuurlijke behandeling tegen witte vloed of vaginale afscheiding is don quai. Dit wordt best oraal ingenomen. De vorm waarin je het inneemt speelt niet zo'n grote rol. Don quai is verkrijgbaar als poeder, gedroogde schijfjes, sap of tinctuur.

Aloe vera

Neem enkele druppels van het sap van de aloë vera plant (te koop in alle natuurvoedingswinkels) en meng met een beetje honing. Besmeer hiermee de vagina. Doe dit drie keer per dag tijdens de twee weken na het einde van de maandstonden.

Guave

Kook enkele bladeren van de guave plant in één liter water totdat het water tot de helft is ingekookt. Laat afkoelen en gebruik dit extract twee keer per dag als vaginale douche.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Witte vloed bij zwanger, overgang en voorkomenWitte vloed bij zwanger, overgang en voorkomenWitte vloed is een natuurlijke afscheiding van de vagina. In de volksmond wordt witte vloed wel eens aangeduid als een s…
Zwanger worden: billingsmethode (bestuderen afscheiding)Zwanger worden: billingsmethode (bestuderen afscheiding)Wanneer je zwanger worden wilt, zul je erg nieuwsgierig zijn naar het tijdstip van je eisprong. Op het moment van je eis…
Witte vloed en zwangerWitte vloed en zwangerWitte vloed tijdens de zwangerschap is een normaal verschijnsel. Sommige vrouwen kunnen al een vroege zwangerschap herke…
Witte vloed: oorzaken, verschijnselen en behandelingWitte vloed: oorzaken, verschijnselen en behandelingDe vagina bevat veel soorten schimmels en bacteriën, die zorgen voor een afscheiding, witte vloed genaamd. Deze afscheid…

Kniepijn - Natuurlijke behandelingenKniepijn - Natuurlijke behandelingenKniepijn is een veelgehoorde klacht; het is immers de grootste en één van de meest gebruikte gewrichten van het lichaam.…
Kattedoorn of StalkruidOmdat ezels graag aan het kruid knabbelen kreeg het de geslachtsnaam 'Ononis', van het Griekse 'onos' wat ezel betekent.…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 02-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.