Kniepijn symptomen verklaard

Kniepijn symptomen verklaard Er zijn veel verschillende soorten kniepijn en veel verschillende soorten kniepijn. Hier een overzicht van soorten kniepijn en waar de oorzaak daarvan waarschijnlijk te vinden is.

Kniepijn

De knie is één van de makkelijkst te blesseren plekken van ons lichaam. Er zijn vele manieren waarop je een knie kan bezeren, wat er voor zorgt dat er ook vele verschillende soorten kniepijn bestaan. Soms is het makkelijk de oorzaak van je pijn te achterhalen, maar dat kan ook moeilijker gaan. Verschillende soorten pijn betekenen ook weer verschillende dingen. Sommige soorten pijn zijn enkel door een arts te behandelen, maar toch zijn er dingen waar je niet eens perse voor naar een arts hoeft. Bij sommige symptomen is makkelijk vast te stellen waar de pijn doorkomt en is vast te stellen waar het probleem in de knie zit.

Soorten pijn

Hieronder een overzicht van een aantal soorten kniepijn en daarbij waar mogelijk het probleem zit.

Pijn voorkant knie

Als je aan de voorkant van je knie pijn hebt, heeft dat waarschijnlijk te maken met je knieschijf. Je knieschijf heeft drie belangrijke functies. De belangrijkste is het beschermen van het binnenste kniegewricht. Ook zorgt de knieschijf voor het afremmen van een voorwaartse beweging en het makkelijk op en neer bewegen.

Pijn binnenkant knie

Als je de pijn echt in de knie voelt is er waarschijnlijk een scheur in een knieband of artritis. Artritis is een ontsteking in je kniegewricht. Bij pijn binnen in de knie is het verstandig het advies van een arts te raadplegen.

Pijn achterkant knie

Pijn aan de achterkant van de knie komt niet veel voor en zal waarschijnlijk een verzameling van vocht zijn. Ook hiervoor is het handig een arts te raadplegen.

Pijn bij trap af lopen

Als je vooral pijn voelt bij het naar beneden gaan en afdalen van trappen, is het hoogstwaarschijnlijk een probleem met de knieschijf. Zoals eerder vermeld is één van de functies van de knieschijf het bevorderen van het op en neer bewegen van de knie. Bij het afdalen van een trap is de knieschijf noodzakelijk, dus zal de pijn daar mee te maken hebben.

Pijn na het wakker worden

Het voelen van kniepijn na het ontwaken in de ochtend is een symptoom van artritis in een vroeg stadium.Pas in een later stadium zal de kniepijn niet meer alleen in de ochtend zijn, maar gedurende de hele dag.

Onstabiliteit

De ligamenten die het scheenbeen met het dijbeen verbinden zorgen voor stabiliteit in de knieën. Als zij ligamenten verstrekt of gescheurd zijn kan dat zorgen voor onstabiliteit. Instabiliteit kan zorgen voor het plosteling instorten of vallen en is erg vervelend. De oorzaak is dus bijna altijd te vinden bij problemen met de ligamenten.

Klikken

Veel mensen horen een soort klikkend of tikkend geluid als ze bijvoorbeeld door hun knieën gaan. Dit geluid is meestal geen teken van een blessure en gaat bijna altijd pijnloos. Als dit pijnloos is hoeft er verder geen aandacht aan besteed te worden. Gaat dit echter gepaard met geluid, dan moet er zeker een arts geraadpleegd worden.

Op slot gaan van de knie

Het gevoel dat de knie op slot gaat is erg pijnlijk en voelt meestal alsof de knie haast uit zijn kom vliegt. Het op slot gaan van de knie komt voor als iemand zijn knie kan strekken of buigen. Het kan plotseling opkomen en is nooit constant. Er zit iets in de knie wat het goed bewegen dwars zit. Vaak is dit een gescheurde meniscus, maar dit hoeft niet perse. Enkel een arts kan dit goed vaststellen.
© 2011 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pijn aan de knie door werk en sportPijn aan de knie door werk en sportPijn aan de knie is een veel voorkomende klacht. De pijn wordt vooral gevoeld bij het buigen of het draaien van de knie,…
Knieschijf gebroken, en nu?Een harde val op de knie kan er toe leiden dat de knieschijf breekt. Dit is erg pijnlijk en is niet zonder gevolgen. Men…
Knie uit de kom: oorzaak & behandeling verschoven knieschijfKnie uit de kom: oorzaak & behandeling verschoven knieschijfEen knie uit de kom of een verschoven knieschijf, is een pijnlijke aangelegenheid. De knieschijf kan uit het gewricht on…
Eenvoudige tips tegen kniepijnEenvoudige tips tegen kniepijnKniepijn kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld ontstaan vanwege spierpijn, een verzwikking of ove…

Heimwee naar NederlandHeimwee naar NederlandHeimwee naar Nederland. Het overkomt veel emigranten, in verschillende gradaties. Heimwee kan heel verlammend werken, je…
Wat is 'Ergotherapie'?De term ergotherapie komt van het Griekse ‘ergos’ wat handeling, werk of daad betekent. Een inmiddels verouderde term vo…
Sfinx (51 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.