Natuurlijke middeltjes tegen hoesten

Natuurlijke middeltjes tegen hoesten Herhaaldelijk hoesten wijst meestal op de aanwezigheid van een virus of infectie, maar ook een allergie, stof, schimmels of microben kunnen aan de basis van de hoest liggen. Er zijn vele traditionele medicijnen die hoest onmiddellijk verbeteren. Natuurlijke middeltjes zijn echter minder schadelijk en de meesten zijn minstens even efficiënt.

Eucalyptusolie

Meng enkele druppels eucalyptusolie met een kleine hoeveelheid amandelolie of jojoba-olie en smeer hiermee je borstkas in.

Knoflook

Knoflook is een welgekend natuurlijke middeltje om hoest te behandelen. Zowel het eten van knoflook als het insmeren van de keel met knoflook zijn bijzonder efficiënt om minder te hoesten.

Druiven

Druiven tonifiëren de longen en zorgen ervoor dat je slijmen gemakkelijker kunt ophoesten. Drink dagelijks een kopje druivensap met een theelepel honing en je zal al snel verbetering merken. Dit drankje werkt nog beter als je het warm drinkt.

Citroen met peper en zout

Snij een citroen in twee en doe er een beetje peper en zout op. Door dit natuurlijke middeltje ga je aanzienlijk minder hoesten.

Warm wortelsap

Wortelen bevatten bestanddelen die de natuurlijke hoestreflex van het lichaam tegengaat. Dagelijks een glas warm wortelsap drinken doet wonderen.

Hydratatie

De hydratatie van het lichaam op peil houden is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om sneller te genezen en hoest te verzachten. Geef de voorkeur aan thee, soep, bouillon, fruitsappen en groentensappen. Hoe warmer deze dranken zijn, hoe beter. Het is niet voor niets dat de meeste dokters nog altijd hete thee met honing of zelfs gewoon heet water met honing aanraden om hun patiënten te genezen. Maak je soep of groentensappen, probeer er dan zoveel mogelijk knoflook in te doen.

Anijs

Anijs is één van de beste natuurlijk middeltjes om een droge hoest aan te pakken en om slijmen los te maken. Drink dagelijks enkele kopjes anijsthee als je last hebt van een verkoudheid en droge hoest.

Cat's claw en echinacea

Je afweersysteem kan je op natuurlijke wijze verstevigen door het innemen van cat's claw en/of echinacea. Als je afweersysteem beter wordt, zal je hoest vanzelf ook verdwijnen.

Canadese geelwortel

Canadese geelwortel werkt rechtstreeks in op de slijmvliezen van keel en neus. Het is gemakkelijk als voedingssupplement te krijgen.

Munt en eucalyptus

Kook enkele eucalyptus- en muntblaadjes in water. Ga daarna met je hoofd boven de stoom hangen en adem diep in en uit. Dit helpt de longen en de sinussen schoon te maken. Heb je geen eucalyptusblaadjes ter beschikking, dan kan je ook vijftien druppels eucalyptusolie bij het stoombad voegen.

Natuurlijke hoestsiroop

Wist je dat je je eigen natuurlijke hoestsiroop gemakkelijk thuis kunt maken? Meng hiervoor twee theelepels citroensap en twee theelepels honing en doe hier een gelijke hoeveelheid gembersap bij. Drink dit verschillende keren per dag om de hoest minder erg te maken.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijke middeltjes bij prikkelhoest of kriebelhoestNatuurlijke middeltjes bij prikkelhoest of kriebelhoestPrikkelhoest of kriebelhoest is een vervelend kwaaltje waar veel mensen in de herfst of winter mee te maken hebben. Deze…
Hoesten: functie, oorzaken, maatregelen en medicijnenHoesten: functie, oorzaken, maatregelen en medicijnenHoesten is een natuurlijke manier om de luchtwegen schoon te maken. Aan de binnenkant van de luchtwegen zit slijmvlies.…

Overmatig zweten - Oorzaken en natuurlijke oplossingenOvermatig zweten - Oorzaken en natuurlijke oplossingenZweten is natuurlijk en zelfs gezond. Toch kan overmatig zweten in sommige gevallen een probleem vormen tijdens sociale…
Luizen natuurlijk bestrijden en verwijderenLuizen natuurlijk bestrijden en verwijderenLuizen hebben slechts 6 tot 10 dagen nodig om zich van eitje in volwassen luis te transformeren. Van zodra ze volwassen…
Bronnen en referenties
 • The American Holistic Medical Association Guide to Holistic Health: Healing Therapies For Optimal Wellness.
 • Healing and Prevention Through Nutrition. Evita Ochel.
 • The Complete Guide to Holistic Cat Care. Celeste Yarnall & Jean Hofve.
 • Geneeskrachtige kruiden voor dummies. Christopher Hobbs.
 • Handboek natuurlijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen. Andrew Weil.
 • De taal der kruiden. Mellie Uyldert.
 • Compleet handboek van de natuurlijke geneeswijzen. Jane Alexander.
 • Natuurlijk pijn verlichten. Richard Thomas & Sjoukje Leegsma.
 • Het handboek voor een natuurlijke gezondheid. Mark Evans.
 • Geneeskrachtige planten en kruiden. Ute Kunkele & Till Lohmeyer.
 • Geneeskrachtige kruiden en planten. Elfrune Wendelberger.
 • Ayurveda en kruiden. Vasant Lad & David Frawley.
 • Praktische homeopathie. Claude Binet.
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 13
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.