Succesvol online daten

Succesvol online daten Je hebt besloten om via het internet te gaan daten. Dat is natuurlijk leuk en spannend, maar wat nu als er maar niemand reageert op je advertentie? Dit is iets wat helaas vaak vanzelfsprekend is, en vooral bij de mannen. Dit komt niet altijd door jou, maar vaak door het grote aanbod op de websites. Door dit grote aanbod ben je simpelweg één van de velen en val je niet altijd direct op. Hieronder wat tips om zo succesvol mogelijk te daten.

De juiste datingsite

Het aanbod van datingsites is zeer gevarieerd. Bekijk en vergelijk daarom het aanbod zeer goed voordat je jezelf ergens gaat inschrijven. Je kunt kiezen voor een grote datingsite, waar je veel keuzes hebt uit allerlei soorten mensen. Ook kun je de pijlen richten op een kleinere website, welke weer gericht is op een specifiekere doelgroep. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan datingsite voor hogeropgeleide mensen. Wil je er echt zeker van zijn dat je in ieder geval een serieuze kandidaat hebt, kies dan voor een betalende website. Hier betaal je per jaar of per maand een abonnement.

Bron: Scottsnyde, RgbstockBron: Scottsnyde, Rgbstock

Bereid je voor op teleurstellingen

Het internetdaten is al zo populair dat het allang geen taboe meer is. Heel veel mensen zoeken hun geliefde tegenwoordig via deze anonieme weg. Het zoeken van een nieuwe partner gaat niet altijd zonder slag of stoot. Veel mensen zijn al snel weer weg of laten gewoonweg niets meer van zich horen. Tevens zijn de mensen niet zo respectvol in de anonimiteit die het internet biedt. Neem daarom afwijzingen met een korreltje zout en vat onbeantwoorde e-mails niet te persoonlijk op.

Een goede foto in je profiel

Een foto in je profiel plaatsen is zeer belangrijk als je serieus wilt daten. Wanneer je iemand in het dagelijks leven ontmoet is dat allemaal niet van belang, maar bij online daten is dit vaak het belangrijkste en eerste waar men naar kijkt. Ga geen foto plaatsen van tien jaar geleden. Let er wel op dat het een beetje leuke foto is van jezelf. Geen donkere foto’s en een glimlach is altijd welkom.

Bron: Sundesigns, RgbstockBron: Sundesigns, Rgbstock

Besteed aandacht aan je profiel

Een profiel is, na de foto, waar het om gaat. Wat zijn je interesses? Wat vindt je niet leuk? Rook je? Drink je? Waar moet je vooral op letten bij een goed profiel?

  • Geef voldoende informatie over jezelf
  • Geef aan wat je verwacht van een partner
  • Probeer jezelf te onderscheiden. Dus niet de standaardzinnen van ‘ik hou van strandwandelingen’ of ‘ik ga graag naar de film’.
  • Laat je profieltekst door iemand nalezen
  • Gebruik verzorgde taal en let ook goed op taalfouten
  • Schrijf niet over je teleurstellingen in je vorige relatie(s), maar vertaal dit naar je wensen in je toekomst.

Kijk verder dan de foto‘s

Natuurlijk kijk je vaker eerst naar de profielfoto’s van de ander, voordat je verder gaat met de tekst daarachter. Toch is die tekst vaak ook erg belangrijk om even te lezen. Hieruit kun je vaak meer halen dan je denkt. Je kunt hier goed kijken of zo iemand aan je verwachting voldoet en veel overeenkomsten heeft met jouw profiel.

Maak snel een afspraak

Als je eenmaal contact hebt en je via de e-mail veel uitwisselt met elkaar kunnen de vlinders in de buik al vaak gaan opspelen. Het is dan van belang om niet te lang te wachten met afspreken. Des te langer je namelijk wacht met afspreken des te mooier het plaatje in je hoofd is en dus des te groter de teleurstelling kan zijn bij de ontmoeting.

Heb geen hoge verwachtingen

Wees realistisch naar jezelf. Liefde op het eerste gezicht (van beide kanten!) komt zelden voor. Ga geen hoge eisen voor jezelf stellen als je een eerste date hebt, dit valt namelijk bijna altijd tegen. Het belangrijkste is dat je een leuke avond hebt gehad. Als dat het geval is voor beide personen is een tweede date vaak een logisch gevolg. Enkel loopt het helaas vaker uit op een deceptie, dus schep niet al te hoge verwachtingen van tevoren.

Zoek verder dan het internet

Dat online daten is natuurlijk een goede extra manier om je afspraakjes te krijgen en nieuwe mensen te leren kennen. Toch zou je het niet alleen moeten houden bij internetdating. Ook tegenwoordig ontmoet het grootste deel van de mensen elkaar gewoon via werk, vrienden, uitgaan of het beoefenen van een hobby. Dus richt je cupidopijlen in alle mogelijke richtingen! Dan is de kans op succes alleen maar groter.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating kan erg succesvol zijn, maar tegelijkertijd ook heel erg frustrerend. Het is natuurlijk nooit leuk als je…
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Online Dating, leer de fijne kneepjesOnline Dating, leer de fijne kneepjesEen partner zoeken via online dating gaat weer anders dan de traditionele manier van daten. Lees hier de verschillen en…

Vakantie als relatiebeëindigerVakantie als relatiebeëindigerJe hoort er regelmatig over en menigeen zal ook zeggen “zoiets gaat mij niet gebeuren” … tot het moment dat het je overk…
Een thema voor je bruiloft kiezenEen thema voor je bruiloft kiezenEen bruiloft is voor veel mensen één van de mooiste dagen van hun leven. Alles moet dan ook perfect zijn en een goede vo…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
  • www.internet-dating.nl
  • Afbeelding bron 1: Scottsnyde, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Sundesigns, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 01-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.