Een goed internetdating profiel

Een goed internetdating profiel Het is natuurlijk afhankelijk wat je bij een online relatiesite “komt doen”. Immers, de één wil gewoon voor de gezelligheid chatten en daarna misschien daten, de ander wil alleen seks en weer iemand anders vijzelt met voldoende reactie zijn/haar eigenwaarde weer op. Maar de meeste mensen zijn op zoek naar een relatie. Een relatie voor lange(re) duur. Toch ligt het eerste contact bij een stukje tekst en een foto, wat het ook meteen heel belangrijk maakt. Een goede foto en een goed stukje tekst, daar leg je de basis.

Ben wie je bent!

We snappen allemaal dat een profiel eerlijk moet zijn, anders leg je in de basis al mogelijkheden die tot een deceptie kunnen leiden en wat zegt het over je als je liegt over zaken. Tot zover niets nieuws … zou je zeggen. De praktijk blijkt echter weerbarstiger, want menigeen komt toch echt met een geheel andere indruk terug van een eerste date dat toen hij/zij het profiel las. Laat desnoods iemand anders je tekst lezen en vraag of hij/zij je er in herkent. Enkele plus en minpunten over de opstelling van je internetdate profiel.

Tips foto

 • Hoewel we weten dat het er uiteindelijk niet om gaat, wil het oog ook wat en kan een goede foto soms meer zeggen dan duizend woorden. Plaats dus altijd een foto.
 • Een gemaakt lachje voor de foto, werkt over het algemeen averechts. Niet doen dus!
 • Als je een natuurlijke lach op een foto kunt toveren, dan is dat oké. Anders is het verstandiger om gewoon een vriendelijke foto te plaatsen. Eentje waar je fris en fruitig (en niet opgedoft en dus anders je werkelijk bent) op staat.
 • Bij voorkeur geen webcam foto, want de meeste zijn te korrelig.
 • Ook al sta je super op een groepsfoto, een dergelijke foto is niet handig in deze rol.

“De relatie die we hebben met onszelf, beïnvloedt in hoge mate de relatie die we hebben met de wereld.” Greg Anderson

Tips tekst

 • Het begint met je gegevens, die moet je gewoon eerlijk invullen en feitelijk geldt dit natuurlijk ook voor je profieltekst. Laat de keuze “vertel ik later wel” zoveel als mogelijk links liggen.
 • Leuk je profiel niet op, het mag wel mooi en uitgebreid beschreven zijn, maar niet meer dan het is.
 • Neem de dingen die belangrijk voor je zijn mee in je profiel, alsmede je interesses. De interesses leveren vaak meer gerichte match op en hetgeen je als belangrijk ervaart, is iets waar je geen water bij de wijn wilt doen. Als iets dergelijks niet belangrijk is voor de ander, dan kan je dat maar beter op voorhand weten.
 • Kijk je tekst ook goed door, want een tekst vol spelfouten is niet handig. Het zal afleiden en je komt niet echt goed over. Laat het iemand anders desnoods lezen en vraag dan ook meteen of diegene zich in je zal herkennen (moet hij/zij je wel redelijk kennen dus).
 • Humor doet het altijd goed, maar als je heel serieus bent en je hebt niets met humor … laat het dan gewoon achterwege. Ook iets dergelijks kan een verkeerde indruk wekken.
 • Als een tekst maken moeilijk is, maak dan een concepttekst, laat deze even liggen en kijk diezelfde tekst later nog eens door. Vaak kom je tot aanscherping van teksten, voeg je iets toe wat toch ook belangrijk is of laat je iets weg, waar je in twee instantie van denkt dat het niets toe zal voegen aan de profieltekst.
 • Er wordt nogal eens gesuggereerd dat het goed is om het net even anders dan de rest te doen. Je zou dan meer opvallen, maar de praktijk wijst uit dat de serieuze man of vrouw toch wel naar alle profielen kijkt die binnen zijn of haar match lijken te vallen. Je teksten zo anders maken, dat het niet meer dicht bij jezelf staat, is dus geen aanrader.
 • De hoeveelheid tekst moet niet te extreem zijn, er zijn nogal wat mensen die bij een enorme lap tekst, afhaken.
 • Ben je van de beknopte stukjes tekst, neem er dan in ieder geval wat belangrijke details in mee. Dat geeft even net meer beeld van de persoon.

Conclusie

Feitelijk staat of valt een goed profiel met eerlijkheid. Als je op zoek bent naar een relatie, dan bespaar je je nogal wat moeite door eerlijk te zijn en die man of vrouw aan te spreken die ook bij dat eerlijke profiel past. Daarmee heb je niet de zekerheid dat het gaat werken, maar je kans van slagen vergroot je wel.

Immers, waarom zou je je anders voordoen dan je bent. Dat zou voor beide op een deceptie uit kunnen draaien, terwijl het zo eenvoudig te voorkomen is. Ja, misschien krijg je iets minder reacties, maar ben je niet op zoek naar die ene waar je een goede match mee hebt?
© 2014 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Internetdating tips om contact te leggenInternetdating tips om contact te leggenAls je ingeschreven staat bij een internetdating site dan wil je contact leggen met anderen. Hiervoor kun je anderen een…
De gevaren van internetdatenInternetdagen is het helemaal tegenwoordig. Vanachter hun scherm zoeken mensen elkaar op in de hoop een relatie te vinde…
Succesvol online datenSuccesvol online datenJe hebt besloten om via het internet te gaan daten. Dat is natuurlijk leuk en spannend, maar wat nu als er maar niemand…
Wat is Havo? (hoger algemeen voorgezet onderwijs)Wat is Havo? (hoger algemeen voorgezet onderwijs)Je zit in groep 8 en maakt de Citotoets om erachter te komen op welk niveau jij thuis hoort. Als je op de basisschool zi…

Aantrekkingskracht van alfamannenAantrekkingskracht van alfamannenDe meeste vrouwen van nu zijn zelfstandige vrouwen, zorgen voor hun eigen inkomen en zoeken in een man een aanvulling di…
De 7 eigenschappen van de ideale partnerDe 7 eigenschappen van de ideale partnerMogelijkerwijs bestaat de perfecte partner niet. Toch kunnen we de ideale partner vinden in iemand die zichzelf heeft on…
Bronnen en referenties
 • H. Berkenbos - matchmaker
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.