Hoe weet je als je man vreemdgaat en waarom gaat hij vreemd?

Hoe weet je als je man vreemdgaat en waarom gaat hij vreemd? Waarom gaat mijn man vreemd. Die vraag zullen veel dames zich afvragen als uitkomt dat hun echtgenoot of vriend het bed of zijn gedachten met een ander deelt. Of als ze dat alleen maar denken. Maar wat maakt dat mannen vreemdgaan? Is dat altijd seksueel van aard? Of heeft het met heel veel andere zaken te maken? Waarom mannen vreemdgaan en hoe je dat mogelijk kunt voorkomen.

De man is minder aanwezig, zowel lichamelijk als geestelijk

Als een man steeds stiller wordt in je omgeving en eigenlijk niets meer met je deelt, wordt het oppassen geblazen. Hij kijkt je niet meer aan, hij heeft eigenlijk niets meer te melden en hij negeert je. Hij is verder ronduit ongeïnteresseerd tegen je en vraagt eigenlijk helemaal niet meer hoe het met jou gaat. Is hij bovendien steeds weg, kun je hem niet bereiken of is zijn telefoon wel heel erg vaak bezet?

Signalen die erop wijzen dat je man niet meer gelukkig met je is

Pas op als je de volgende signalen constateert:
  • Hij maakt nog amper contact
  • Hij vertelt maar weinig over bijvoorbeeld zijn werk
  • Hij vraagt jou helemaal niet wat je doet
  • Hij vergeet belangrijke zaken zoals verjaardagen of afspraken met familie of vrienden
  • Hij zit de hele tijd achter de computer
  • Hij moet voortdurend op zakenreis of heeft opeens een vereniging waar hij zich wel heel veel voor inzet
  • Hij ligt heel veel in bed en doet constant of hij slaapt
  • Hij gaat eerder of later dan jij naar bed
  • Hij gaat veel vroeger de deur uit
  • Hij komt veel later thuis

Hij is altijd boos en opstandig

Als een man opeens overal over zeurt en alles aan je irritant vindt, ga dan oppassen. Vaak is dat een teken dat hij zich niet bepaald meer gelukkig met je is. En dat kan variëren van kleine tot grote dingen. Het feit dat je niet z´n lievelingsdrankje in huis hebt gehaald, dat de tank leger is dan hij gedacht heeft, dat zijn sokken niet zijn gewassen of dat hij vindt dat je te veel aandacht aan de kinderen besteedt. Vaak beginnen mannen te zeuren in plaats van aan te geven wat er nu werkelijk aan de hand is.

Hij is steeds meer weg met zijn vrienden

Was je man altijd een huismus of ging hij alleen zo nu en dan op pad met zijn vrienden en is hij daar nu 7 van de 7 dagen te vinden, dan wordt het oppassen geblazen. Haalt hij opeens hele nachten door terwijl hij daarvoor nooit zo lang wegbleef: het kan een teken zijn. Als hij dan ook nog redelijk vaak aangeschoten thuiskomt, dan kan het zijn dat meneer toch echt wat anders van plan is en niet meer zo blij is met zijn leven binnen zijn relatie.

Hij heeft geen zin meer in seks met jou

Wie al wat langer in een relatie zit, heeft vaak ook wat minder opwindende seks. Maar als hij helemaal geen zin meer heeft of opeens altijd slaapt als jij boven komt, dan is er vaak wel iets aan de hand. Ook merk je waarschijnlijk wel dat hij niet meer vol bewondering naar je kijkt, dat leuke jurkje dat je speciaal voor hem gekocht hebt niet spannend vindt en hij je zelfs niet meer kust op een manier die bij man en vrouw hoort. Misschien vrijt hij nog wel met je, maar lukt het allemaal niet meer of heb je het gevoel dat hij het gevoel heeft dat hij dit moet doen. Het kunnen allemaal tekenen zijn dat hij niet gelukkig is en op zoek is naar een ander of in ieder geval niet meer zo blij met jou is.

Hij gooit met geld

Als hij opeens met geld begint te smijten is er vaak ook wat aan de hand. En dan vooral als hij opeens allemaal kleren gaat kopen die hem een heel ander uiterlijk geven, terwijl hij bij jou vooral in zijn joggingbroek op de bank hangt. Sommige mannen kopen ook allerlei gadgets om er maar bij te horen. Zeg je er wat van dan ben je vaak een zeur ook nog.

Hij drinkt en of rookt meer dan voorheen

Als hij meer drinkt en of rookt, dan is de kans groot dat er iets aan de hand is. Vaak gebruiken mannen middelen die er voor moeten zorgen dat ze minder ongelukkig zijn.

De oorzaak: hij voelt zich niet meer geliefd of er zijn problemen

Wie al jaren in een vaste relatie zit, voelt zich soms niet meer zo geliefd. De waardering is wat minder of wordt zo gevoeld. Is er dan iemand in de omgeving (bijvoorbeeld op het werk) die opeens wel weer onbeperkte aandacht heeft, dan gaan de veel mannen snel voor de bijl. Ook als er op het werk problemen zijn, zullen sommige mannen zich liever op een andere vrouw storten dan de problemen daadwerkelijk aanpakken.

Mannen hebben ook knuffels en liefde nodig

Het lijkt zo normaal, maar mannen hebben net als vrouwen waardering, liefde en een knuffel nodig. Vaak gaan mannen vreemd omdat ze aandacht van een andere vrouw krijgen. Die vrouw hoeft geen enorme seksbom te zijn, als er aandacht en liefde wordt gegeven, dan zijn veel mannen snel om. Seks lijkt de reden om vreemd te gaan, maar is dat vaak niet. Een man heeft graag wel lichamelijk aandacht, maar dat hoeft niet altijd direct in de vorm van seks te zijn. Het gevoel van zo´n opwindende overheersende verliefdheid is wel iets waar de meeste mannen (en vrouwen) naar zoeken. En dat gevoel is na heel veel jaren huwelijk vaak nog ver te zoeken.

Onzekerheid van de man

Overigens speelt onzekerheid vaak ook een rol bij mannen die vreemdgaan of zich niet meer zo prettig voelen binnen een relatie. Als ze niet genoeg te horen krijgen dat ze het goed doen, leuk zijn, lief zijn, maar vooral veel gezeur horen, zijn sneller geneigd om het bij een ander te zoeken. Vaak bepalen vrouwen binnen de relatie wat er gebeurt en wat er belangrijk is en dat is vaak de bottleneck.

Hoe bespreek je met je man of vriend wat hem dwarszit?

Natuurlijk zijn er mannen die graag praten over hun gevoelens. Maar er zijn ook heel veel mannen die dat ongelofelijk moeilijk vinden. Als je al langer bij iemand bent, weet je wel hoe hij in elkaar zit. En is hij niet het type dat er voor gaat zitten, probeer het dan terwijl jullie samen iets doen wat hij leuk vindt. Ga lopen, eten, autorijden en ga vooral niet allerlei psychologische theorieën op hem loslaten. Daar wordt hij meestal gek van. Vraag op een subtiele manier of er iets is waardoor hij zich niet helemaal meer prettig voet in zijn relatie.

Trek geen conclusies

Ben je eenmaal in gesprek met hem over de situatie, luister dan alleen maar. Trek niet allerlei conclusies, vul geen zaken in. Laat hem praten en als je dan toch wat wilt zeggen kun je zeggen dat je het naar vindt dat hij zich zo voelt.

Steun hem in zijn problemen

Probeer hem te steunen in zijn problemen, zelfs als dat problemen zijn die hij met jou heeft. Als iemand niet gelukkig is, kun je daar wel heel naar over doen, maar ongelukkig zijn is een heel naar gegeven. En soms houdt de liefde op of zijn er zoveel hobbels te nemen dat iemand zich gewoon niet meer prettig voelt. Ook kunnen er problemen met kinderen zijn of op het werk. Probeer begrip op te brengen.

Laat hem maar even met rust, ook als hij echt vreemdgaat

Heb je met hem gepraat en ook aangegeven dat je hem wilt steunen en hem nog steeds lief vindt, maar hij reageert daar niet op laat hem dan maar met rust. Hij heeft dan waarschijnlijk tijd nodig om te kijken wat hij nu precies wil. Dat is natuurlijk heel erg moeilijk, maar als je dat niet doet dan kan het zijn dat hij zich nog verder van je verwijdert. Bovendien kun je iemand toch niet vasthouden als jij niet meer met je verder wil of met iemand anders is.

Zorg ervoor dat jij het zelf nog wel leuk en goed hebt

Veel vrouwen storten natuurlijk bijna volledig in als ze merken dat hun partner niet gelukkig is of zelfs vreemd gaat of vreemd wil gaan. Hoewel dat makkelijker gezegd is dan gedaan, probeer dan toch zo veel mogelijk je eigen leven zo prettig mogelijk te laten verlopen. Je doet er zelf niemand plezier mee om geen leven meer te hebben en ook hem bindt je daardoor niet aan je. Spreek af met anderen, doe leuke dingen en probeer het niet op jezelf te betrekken.

Mannen praten niet snel over hun gevoelens

Natuurlijk zijn er heel veel uitzonderingen op de regel, maar heel veel mannen vinden het moeilijk om over hun gevoelens te praten. Vrouwen doen vaak niet anders dan hun emoties bespreken, eerst vooral met vriendinnen en dan met hun partner. Maar mannen doen dat vaak liever niet. Zij houden binnen wat ze voelen, ook of vooral als ze niet meer zo gelukkig zijn in hun relatie. Mannen vinden het vaak zelfs erg bedreigend als hun partner in de gaten heeft dat ze het allemaal niet meer zo leuk vinden binnen de relatie.

De man trekt zich terug

Het resultaat van zoiets is dan vaak dat de man zich terugtrekt. Hij praat helemaal niet meer. Dat is voor de vrouw dan weer heel moeilijk, want die wil juist dat de man zich wel uit. En dat maakt de relatie dan weer nog ingewikkelder.
© 2015 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…
Vreemdgaan: voor een vrouw anders dan voor een manVreemdgaan: voor een vrouw anders dan voor een manVreemdgaan komt veel voor bij zowel de mannen als de vrouwen. Het percentage van de mannen ligt hoger dan die van de vro…
Ik wil vreemdgaanIk wil vreemdgaanJe wilt vreemdgaan, dit kan doordat jullie uit elkaar zijn gegroeid, verliefdheid, wraak, eenzaamheid, sleur, stress. Er…
De man als vreemdgangerDe man als vreemdgangerWaarom gaan mannen vreemd? Is de vreemdganger een macho, een vrouwenhater of juist iemand die vrouwen gebruikt? Of is de…

Hoe weet je of hij of zij de ware is: de ware vindenHoe weet je of hij of zij de ware is: de ware vindenHoe weet je of hij of zij de ware is? En bestaat die ware eigenlijk wel? Soms moet je heel wat kikkers kussen voordat je…
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 05-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.