Goedkope bruiloft vieren

Goedkope bruiloft vieren Een bruiloft kost vaak veel geld. U kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. Het is een dag die u normaal gesproken maar een keer in uw leven mee maakt, dus het mag wat kosten. Aan de andere kant is er wat voor te zeggen om af te zien van een dure bruiloft. Het geld kunt u beter gebruiken voor andere zaken, zoals de huwelijksreis om bij de aankoop van een woning. Een goedkope bruiloft hoeft niet moeilijk te zijn, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten.

Budget vaststellen

Een gemiddelde bruiloft kost ongeveer vijftienduizend euro. Dat is voor sommige mensen een heel jaarsalaris. Dit kan goedkoper door van tevoren een bepaald budget vast te stellen wat u maximaal kwijt wilt zijn aan de bruiloft. En probeer hier ook aan vast te houden. De inkomsten kunt u verkrijgen door zelf te sparen voor de bruiloft. Ook willen de wederzijdse ouders wellicht een bedrag bijdragen. Of misschien willen ze een bepaald onderdeel van de bruiloft, zoals de kosten voor het feest betalen. Dat kunt u deze buiten de begroting laten. Een derde mogelijkheid is om de gasten om een enveloppe met geld te vragen. Zorg dat u van te voren wel goed helder hebt hoeveel u ongeveer kunt verwachten. Hier kunt u een idee van krijgen door informatie in te winnen bij stellen die dit ook heb gedaan. Schat bij voorkeur het bedrag laag in. Dan kan het alleen maar meevallen en blijft u niet met de rode cijfers achter.

Kosten bruiloft

Zodra u uw budget helder heeft maakt u een lijst met de verwachte kosten. Wees daarbij realistisch en probeer zo breed mogelijk te kijken. Er zijn veel dingen waar je in eerste instantie geen rekening mee houdt, maar kosten die toch gemaakt moeten worden. U kunt denken aan het feest, de eventuele kerkdienst, de receptie, de bruidskleding, het gemeentehuis, de ringen, de huwelijksreis en de overige aankleding.

Gemeentehuis

Voor het gemeentehuis is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat het op sommige momenten goedkoper is om te trouwen dan op andere. De vrijdag is bijvoorbeeld duurder dan de maandag. Ook per gemeente wil het ook wel verschillen.

Kosten besparen

Als u kosten wil besparen is de beste manier om weinig mensen uit te nodigen. Een dure receptie waar iedereen op uw kosten drinkt en eet kost vaak het meeste geld. Bovendien ziet u de helft van de gasten toch bijna nooit. Het is leuk als collega's, oude jeugdvriendinnen en een verre neef bij de bruiloft zijn, maar het is ook niet erg als ze er niet zijn. Durf keuzes te maken door selectief te zijn met wie u uitnodigt. U kunt het beperkt houden tot een gezellig feest met familie en de beste vrienden. Ook kunt er voor kiezen om u zelf niet op en luxe manier - zoals met paard en wagen - op de bruiloftsdag te laten verplaatsen, maar bijvoorbeeld met een geleende auto. Ook met de huwelijksreis kunt u geld besparen door te kijken naar goedkope aanbiedingen.

Locatie

Het feestlocatie is meestal een van de hoogste kostenposten. U kunt er voor kiezen om een eenvoudige ruimte af te huren en vervolgens vrienden te vragen bij de inrichting van de zaal. Daarnaast is het een optie om voor de catering vrienden te vragen. Zeker wanneer u een select gezelschap uitnodigt hoeven de kosten daarvan niet heel hoog op te lopen.
© 2009 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een thema voor je bruiloft kiezenEen thema voor je bruiloft kiezenEen bruiloft is voor veel mensen één van de mooiste dagen van hun leven. Alles moet dan ook perfect zijn en een goede vo…
Bruiloft plannenHet plannen van een bruiloft kan beangstigend zijn. Het is de dag grootste dag van je leven en je wilt dan ook niets lie…
Goedkoop trouwen: besparen op je bruiloftGoedkoop trouwen: besparen op je bruiloftEen bruiloft is een dure aangelegenheid, maar als je gaat trouwen zijn er veel aspecten waarop je kunt bezuinigen. Zo ku…

Relatieproblemen en de seksuoloogRelatieproblemen en de seksuoloogSeksuele problemen binnen de relatie geeft grote spanningen, stress, sombere gevoelens en communicatieproblemen. Anderso…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: JanDix, Pixabay
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 19-12-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.