Relatieproblemen en de seksuoloog

Relatieproblemen en de seksuoloog Seksuele problemen binnen de relatie geeft grote spanningen, stress, sombere gevoelens en communicatieproblemen. Andersom is het ook heel goed mogelijk: door relatieproblemen staat een bevredigende seksuele relatie met de partner in de weg. Wanneer is het probleem zo groot dat je gaat afvragen of het nog zin heeft om bij elkaar te blijven of dat het juist beter is om uit elkaar te gaan? Een seksuoloog kan uitkomst bieden, een overzicht:

Negatieve invloed

Relatieproblemen hebben een grote negatieve invloed op het dagelijkse leven van de partners. Het geeft heel veel spanningen, sombere gevoelens en stress. Niet de ideale omstandigheid om er een bevredigende seksuele relatie er op na te houden met de partner. Vooral als daarbij een twijfel ontstaat: de twijfel of mijn partner de juiste partnerkeuze was?.

Geen zin meer

Vooral de vrouw is er erg gevoelig voor: zodra er relatieproblemen zijn met de partner, ondervind de vrouw heel veel moeite om het nog te kunnen opbrengen om een bevredigende seksuele relatie met de partner te onderhouden.

Steun, begrip, waardering en affectie

Vrouw:

Zodra de vrouw het gevoel heeft dat ze geen steun, begrip, waardering en affectie krijgt van haar partner ten tijde van een relatiecrisis, hoeft van haar de seks niet meer. Als ze wel gemeenschap heeft met de partner, zal ze er weinig van genieten.

Man:

Zodra de man het gevoel en de indruk krijgt dat hij met zijn partner een bevredigende seksuele relatie heeft, zal hij veel beter in staat zijn om zijn partner steun, begrip, waardering en affectie te geven.

Passiviteit

Met als resultaat dat de mannen zich verwonderd afvragen waarom zijn partner zich zo passief en afstandelijk opstelt tov hun seksuele relatie.

Er is niets aan de hand

Met als resultaat dat de vrouw zich verwonderd afvraagt waarom haar partner net doet alsof er niets aan de hand is en gewoon wil doorgaan met de seksuele relatie ten tijde van een relatiecrisis!

Onbegrijpelijk

Voor mannen is de houding van de vrouw totaal onbegrijpelijk.
Voor vrouwen is de houding van de man totaal onbegrijpelijk.

Communicatieprobleem

Relatieproblemen en seksuele problemen ontstaan geregeld door te weinig met elkaar als partners te parten, niet naar elkaar luisteren (tenminste: niet ECHT naar elkaar luisteren) niet kunnen zeggen wat je wil en/of bedoeld, niet gehoord worden en enz.

Emotionele ontrouw

Relatieproblemen en ook seksuele problemen kunnen mede ontstaan door emotionele ontrouw. Ontstaan door vermoedelijk een communicatieprobleem, gaat een van de partners emotioneel vreemd. Hij/zij vertelt een derde alle intimiteiten en persoonlijke zaken. Hij/zij sluit zijn/haar eigen partner totaal buiten.

Vreemd gaan

Relatie problemen en ook seksuele problemen kunnen mede ontstaan doordat een van de partners is vreemd gegaan, vreemd gaat of vreemd is geweest. Het vertrouwen binnen de relatie zal terug gevonden moeten worden.

Vermoeden dat de partner vreemd gaat

Relatieproblemen kunnen hevig verergeren als een van de partners vermoed dat de ander een buitenechtelijke affaire er op na houdt. Dat de seksuele relatie hieronder te lijden heeft, moge duidelijk zijn.

Seksuele problemen

Relatieproblemen kunnen ook ontstaan door seksuele problemen bij een van de partners. Door het moeilijk te vinden om aan te geven wat het probleem is, wordt al snel verzwegen dat seksuele gemeenschap met de partner pijn doet.

Relatieprobleem

Iedereen heeft in de relatie met zijn/haar partner wel eens problemen ondervonden. Dat heeft tot spanningen, communicatieproblemen, negatieve en sombere gevoelens en stress geleid. Omdat de partners verschillend zijn, is het een normaal beeld dat er problemen zijn binnen een relatie.

Serieus groot probleem binnen de relatie

Wanneer is er sprake van een echt serieus groot relatieprobleem? Zodra de problemen van de relatie het dagelijks leven van een of van beide partners constant negatief beïnvloed.

Bij elkaar blijven of uit elkaar gaan?

Heel veel mensen binnen een relatie met problemen denken over deze vraag na. Een behoorlijk grote beslissing dat velen graag goed willen onderzoeken voordat ze een definitief besluit nemen. Relationele twijfel over de relatie of huwelijk komt heel vaak voor, miljoenen mensen hebben er slapeloze nachten door.

Seksuoloog

Een seksuoloog kan via persoonlijk contact, via de mail of via de telefoon met een van de partners of met beiden in alle eerlijkheid, duidelijkheid verschaffen in de problematiek binnen de relatie.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Seksuoloog, seksuologie en de seksualiteit specialistSeksuoloog, seksuologie en de seksualiteit specialistWat is een seksuoloog? Wat doet een seksuoloog? Voor welke seksuele problemen kan je terecht bij een seksuoloog? Kan je…
Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Blijvende factoren kunnen doorslaggevend zijn voor de partners om bij elkaar te blijven na de ontdekking van het vreemdg…
Relatieproblemen: Hoe red ik mijn relatie?Relatieproblemen: Hoe red ik mijn relatie?De eerste paar maanden van een relatie lijken allemaal zo leuk en aardig te zijn, tot je elkaar echt leert kennen. Sommi…
Ontdekken vreemdgaan: emotionele uitbarstingOntdekken vreemdgaan: emotionele uitbarstingEen ernstige crisis ontstaat na de ontdekking van vreemdgaan, niet zelden pleegt de trouwe partner zelfmoord of dreigt m…

Verliefd op een ander!Verliefd op een ander!Vaste realtie en verliefd worden op een ander, hoe kan dat? Waarom word je verliefd op een ander terwijl je een vaste pa…
Goedkope bruiloft vierenGoedkope bruiloft vierenEen bruiloft kost vaak veel geld. U kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. Het is een dag die u normaal gesp…
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 01-12-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.