Tips voor betaalbare verrassingen voor je vriend/vriendin

Tips voor betaalbare verrassingen voor je vriend/vriendin Soms wil je grote liefde verrassen met een cadeautje of een uitje. Tenslotte verdient hij of zij natuurlijk het allerbeste. Veel mensen denken gelijk aan cadeaus of uitstapjes die best wat geld kosten. Je kunt elkaar ook eens verrassen zonder daar veel geld aan kwijt te zijn. Soms zijn dat soort verrassingen het meest onverwachts.

Een boswandeling

Neem je vriend/vriendin mee in de auto naar een bos. Neem ook enveloppe mee en schrijf hier een opdracht op die je vriend/vriendin moet uitvoeren voor dat hij/zij de envelop open maakt. Enkele dingen die je kunt opschrijven:
  • Klim in een boom
  • Geef een kus
  • Vertel wat je leuk vind aan jullie relatie
  • Ga van het pad af, verzin zelf een weg en zie gewoon waar je samen uitkomt
  • Maak een selfie met een voorbijganger
  • Zet een dier op de foto
Zo heb je onderweg wat te vertellen, lachen en blijft het wandelen vermakelijk. In de envelop kun je allerlei dingen doen: vul er één met confetti hartjes, schrijf op een brief hoe gek je op hem/haar bent, maak een tekening van jullie, ook al lijkt de tekening nergens op het gaat om de liefde die je erin steekt. Je kunt het zo lang laten duren als leuk blijft. Gaat het regenen? Maak het niet dramatisch, maar zie het als een avontuur om zo snel mogelijk samen terug naar de auto te gaan.

Je kunt er voor kiezen zelf eten mee te nemen, maak bijvoorbeeld zijn favoriete sandwich klaar. In de winter vooral met sneeuw kan het bos ook prachtig zijn. Neem in dat geval bijvoorbeeld een thermoskan met erwtensoep mee voor onderweg.Je kunt er ook voor kiezen om bij een pannenkoekenrestaurant te gaan eten, meestal kost dat niet heel veel geld en deze zijn meestal wel vlakbij een bos te vinden.

Verwen avond/ochtend

Zorg dat als je partner thuiskomt je klaar staat om zijn/haar jas aan te pakken. Wijs hem de badkamer en daar staat een volgelopen warm bad. Ondertussen maak je iets wat in de oven kan worden bereid. Als hij klaar is neem je hem mee naar de slaapkamer en kan je de partner verwennen aangezien het eten in de oven staat. Als jullie klaar zijn neem je hem mee naar beneden en kun je het eten direct op tafel zetten. Kies hier wel een dag voor uit waarop je weet dat je vriend/vriendin niet al te moe is. Het zou zonde zijn als hij/zij er op dat moment geen trek in heeft.
In het weekend kun je dit omwisselen naar een ochtend. Maak een uitgebreid ontbijt klaar en maak hem/haar wakker met een uitgebreide massage voor jullie samen aan het ontbijt beginnen.

Liefdevol cadeautje

Een leuk cadeau hoeft niet duur te zijn. Koop een ijsblokjesmaker met vormen van hartjes, deze zijn onder andere verkrijgbaar bij de Blokker en de Expo. Koop zijn/haar favoriete chocola en laat deze smelten. Vul de vormpjes met chocola en plaats ze in de ijskast. Neem een wijnglas en vul deze met de chocolade hartjes zodra deze hard geworden zijn. Een strikje er om heen of een lieve tekst op het glas met watervaste stift en klaar.

Attractieparken

Een attractiepark bezoeken staat meestal bekend om een gezellige dag weg. Toch kost dit meestal een hoop geld. Hier volgen enkele tips om het wat goedkoper te maken:
  • Kijk op internet of er kortingsacties lopen
  • Neem eigen eten mee, wel lekker eten uiteraard zodat je niet toch verleid wordt om eten te kopen
  • Bekijk wat goedkoper is, met openbaar vervoer gaan of de auto in verband met parkeergeld

Memo's

Plak eens op elke plek waar je partner moet zijn memo's. Het kost niet veel tijd, geld en ze zijn zo verwijdert. Wel geeft dit de partner een warm gevoel van binnen als hij/zij overal leest wat er goed of leuk is aan hem/haar. Omdat je niet wilt dat het moment te snel voorbij is kun je ook een speurtocht maken door het huis met de memo's. Plak bijvoorbeeld een memo op allerlei dingen waar jullie samen een herinnering aan hebben. Laat het eindigen bij bijvoorbeeld een fotoalbum van jullie twee zodat jullie samen alle mooie gemaakte herinneringen kunnen boven halen. Je kunt ook memo's plakken op dingen die juist niet voor de hand liggen. Stop er bijvoorbeeld één in een sok die nog in de kast ligt, of een dvd hoesje. Ooit zal het gebruikt worden en word je er zelf misschien ook weer door verrast omdat je het eigenlijk al vergeten was.

Ballonnen

Stel je hebt een dag vrij, wellicht heb je ze al in huis en anders zijn ballonnen onder andere te koop bij de speelgoedwinkel. Het opblazen van de ballonnen kan wat tijd in beslag nemen dus hou daar rekening mee. Bedek het bed met ballonnen en leg onder de ballonnen een liefdesbrief neer. Je kunt eventueel ook hele kleine briefjes schrijven of lieve woorden, de briefjes heel klein vouwen en in de ballonnen stoppen, hij/zij zal dan de ballonnen stuk moeten maken om te lezen wat je hebt geschreven. Met wat confetti in de ballonnen zul je wel wat rommel krijgen, maar het effect is nog leuker als de ballon stuk moet om er een briefje uit te halen.

Bezoek een gratis evenement

Vooral in het voorjaar en in de zomer worden er heel veel gratis evenementen georganiseerd. Als je zelf eten en drinken meeneemt kan het evenement helemaal gratis voor jullie zijn. Echter hopen de organisatoren natuurlijk wel dat jullie daar wat aan zullen schaffen om de kosten te dekken. Een gratis festival is bijvoorbeeld een goed idee om samen naartoe te gaan. Samen in de zon lekker naar muziek luisteren en wellicht een dansje wagen.
© 2009 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een origineel cadeau voor je vriendin vindenEen origineel cadeau voor je vriendin vindenVriendin jarig, valentijnsdag, of gewoon om te laten zien dat je om haar geeft, een cadeau kent vele aanleidingen, maar…
Een vriend met kanker: Wat kan je doen?Kanker. Je hebt het zelf niet eens, maar je wereld stopt. Iemand in je naaste omgeving wordt getroffen door deze vreseli…
Lieve en romantische dingen die je voor je partner kunt doenLieve en romantische dingen die je voor je partner kunt doenNiets is mooier dan elkaar de liefde te verklaren. Maar hoe zorg je op een leuke manier voor romantiek in je relatie en…
Valentijnsdag, ideeën, tips en cadeautjesValentijnsdag, ideeën, tips en cadeautjesOp 14 februari is het weer Valentijnsdag. Deze dag worden veel mensen verrast door hun partner, vriend(in) of geheime li…

Verboden liefde: als je omgeving je relatie afkeurtVerboden liefde: als je omgeving je relatie afkeurtVerboden liefde: omdat de ander getrouwd is, uit een heel andere cultuur komt of er een groot leeftijdverschil is. Is zo…
Relatieproblemen? de oplossing nabijRelatieproblemen? de oplossing nabijJe ontmoet iemand, waar je verliefd op wordt, de taart die je samen bakt is zo lekker dat je besluit te trouwen. Na verl…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 29-05-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.