Trouwen? Bruiden gebruiken vaak valse trucjes!

Trouwen? Bruiden gebruiken vaak valse trucjes! Uit een engels onderzoek blijkt dat zo´n 60% van de bruiden, trucjes gebruiken om maar te kunnen trouwen. Gemene trucjes en zelfs vuile trucjes! Hoe jonger de bruid hoe gemener en vuiler de trucjes! Waarom willen vrouwen zo graag trouwen? Hoe vals zijn de trucjes die de vrouwen gebruiken om hun vriend tot trouwen te dwingen? Zijn deze trucjes een teken van liefde, onzekerheid of een voorspelling van een ongelukkig huwelijk? Hoe belangrijk is de trouwdag voor een bruid?

Willen trouwen

Uit engels onderzoek blijkt dat zo´n 60% van de getrouwde vrouwen, behoorlijk vuile tactieken en trucjes hebben gebruikt om hun vriend tot trouwen te dwingen. Enkele vrouwen hebben, volgens het onderzoek, alles uit de kast getrokken om maar ten huwelijk gevraagd te worden.

Waarom?

Waarom willen vrouwen zo graag trouwen?
 • Voor jonge vrouwen, die nog thuis wonen, geeft trouwen hen de mogelijkheid te ontsnappen aan haar ouders.
 • Voor veel vrouwen is trouwen een streven: van jongs af aan dromen vele vrouwen over haar persoonlijke sprookje: haar bruiloft. Deze vrouw droomt van romantiek, romantiek die ze hoopt in haar huwelijk terug te vinden.
 • Voor andere vrouwen heeft trouwen een speciale betekenis: trouwen betekent immers dat haar toekomstige man haar eeuwige trouw beloofd, ten overstaan van God, familie en vrienden. Het is een teken dat haar toekomstige man de intentie heeft met haar een monogaam leven aan wil gaan.
 • Voor andere vrouwen geeft trouwen een zekere vorm van zekerheid,
 • Voor andere vrouwen moet ze trouwen, omdat trouwen hoort,
 • Voor andere vrouwen is boompje, beestje en huisje niet compleet zonder te trouwen,
 • Voor andere vrouwen is trouwen met haar geliefde het hoogst haalbare op aarde,
 • Voor andere vrouwen is trouwen pure berekening: trouwen met een “rijke” vent,
 • Voor andere vrouwen omdat ze verliefd is op haar vriend en graag samen met hem haar leven wil delen.

Vriend verlaten

Van de kleine 4000 ondervraagde getrouwde vrouwen tussen de 16 en 50 jaar oud, gaf ruim een derde toe dat zij dreigde haar vriend te verlaten als deze niet de intentie had met haar te trouwen! Uit het engelse onderzoek bleek dat:
 • 17% van de vrouwen zichzelf bloemen van een valse aanbidder heeft gestuurd om haar vriend jaloers te maken,
 • 10% van de vrouwen opzettelijk zwanger raakte (of deed alsof ze zwanger was) om haar vriend tot trouwen te dwingen en dat
 • 18% van de vrouwen haar vriend ten huwelijk vroeg.
Uit dit onderzoek bleek dat hoe jonger de vrouwen, hoe gemener en vuiler de trucjes waren om hun vriend tot trouwen te dwingen:
 • 32% deed alsof ze zwanger was om haar vriend tot trouwen te dwingen en
 • 62% gebruikte gemene, valse en vuile truucs om haar vriend tot trouwen te dwingen!

Trouwdag

Een zeer kleine troost voor de gestrikte man: ruim een derde van de getrouwde vrouwen, die vuile, gemene en valse truucs hadden gebruikt om haar vriend tot trouwen te dwingen, gaf toe niet genoten te hebben van haar trouwdag! Nog erger: 4 van de 10 getrouwde vrouwen die vuile trucjes heeft gebruikt, vond haar trouwdag belangrijker dan een gelukkige start te hebben met haar vriend.

Huwelijk

De getrouwde vrouwen uit het engels onderzoek die vuile truucs gebruikte om maar te kunnen trouwen met haar vriend, gaven het volgende toe:
 • Een derde van deze vrouwen vonden de eerste dag van hun huwelijk leuker dan het trouwfeest,
 • 62% van deze vrouwen hadden geen seks tijdens hun huwelijksnacht, (met als reden: de bruiden waren te moe of de bruidegom was te dronken)
 • Een kwart van deze vrouwen zegt enorme spijt te hebben van haar keuze van de bruidegom.

Ruzie

Een kwart van deze vrouwen geeft toe dat zij en haar gestrikte man behoorlijke ruzie hebben gehad tijdens hun huwelijksreis, waarvan:
 • 29% van de vrouwen zelf de oorzaak waren van de ruzie,
 • 9% van de vrouwen gaf het ongepaste gedrag van de bruidegom als reden van de ruzie op,
 • De aanwezigheid van een ex partner de reden was en
 • Dat ontrouw van een van de pas getrouwde partners de reden van de ruzie was.

Reden

Waarom dwingt een vrouw haar vriend tot trouwen? Een gedwongen huwelijk kan nooit de basis zijn van een gelukkig huwelijk. De verwachting van het huwelijk zal totaal verschillen. Is de vrouw zo onzeker over haar relatie dat zij het nodig acht haar vriend te dwingen tot trouwen? Trouwen doe je uit liefde, niet uit onzekerheid. Is dit een verklaring van zoveel scheidingen?
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chinese huwelijkstraditiesDoor de eeuwen heen zijn er door de etnische migratie in Azië veel regionale en culturele verschillen ontstaan. Er zijn…
Het huwelijk - Geschiedenis, plichten en de bruidsschatHet huwelijk - Geschiedenis, plichten en de bruidsschatDe trouwdag wordt door velen de mooiste dag van hun leven genoemd, maar hoe is deze traditie ontstaan? Spoiler: de gesch…

Relatieproblemen: irritatie en irritaties binnen de relatieRelatieproblemen: irritatie en irritaties binnen de relatieBestaat er een methode om irritaties te doen verminderen? Wat zijn de oorzaken van irritaties binnen een relatie? Waar k…
Conflicten en ruzies binnen het huwelijkConflicten en ruzies binnen het huwelijkZijn ruzies en conflicten binnen een relatie een teken van een ongelukkige relatie? Is ruzie binnen het huwelijk normaal…
Bronnen en referenties
 • http://www.goedgevoel.be/gg/nl/509/Huwelijk/article/detail/1070806/2010/02/22/6-op-10-bruiden-gebruikt-vuile-trucs-om-te-kunnen-trouwen.dhtm
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/71452-relatie-verwachtingen-van-het-huwelijk.html
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/67799-huwelijk-waarom-zoveel-scheidingen.html
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 18-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.