InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Relatie en huwelijk > Acht verschillende soorten zoenen

Acht verschillende soorten zoenen

Acht verschillende soorten zoenen Zoenen, iedereen doet het en het kan gewoon erg lekker zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten zoenen en in dit artikel worden de meest voorkomende zoenen besproken.

Tongzoen

De tongzoen is een van de meest bekende en meest voorkomende zoen. Bij een tongzoen druk je jouw lippen op die van je partner en gebruik je daarbij je tong om de mond van de andere te verkennen. Deze zoen kan op verschillende manieren uitgevoerd worden en het verschilt per persoon wat lekker gevonden wordt.

Verrassingskus

Een verrassingskus is eigenlijk zoals de naam al doet vermoeden een “verrassing”. De verrassingskus gebeurt dus op het moment dat de ander het niet verwacht. Zoen je partner bijvoorbeeld als je achter hem in een rij staat te wachten, midden op een drukke straat of als hij in slaap is gevallen. Een verrassingskus wordt meestal wel op prijs gesteld en kan een warm gevoel geven.

Waterkus

Deze kus vind plaats wanneer je bijvoorbeeld onder de douche staat. Je kust de ander terwijl er water over jullie gezicht stroomt. Deze kus kan ook onder water plaats vinden, maar neem dan wel een hap adem voordat je onder water gaat!

Zuigzoen

Wanneer je een zuigzoen geeft maak je van je lippen een soort zuignap. Je kunt je lippen dan bijvoorbeeld in de hals van de ander zetten en zuigt vervolgens hard. Doordat het bloed dat naar de oppervlakte van de huid gezogen wordt ontstaat er een rode plek. Hoelang deze plek zichtbaar blijft verschilt, maar het zal minimaal een paar dagen zijn. Doordat een zuigzoen eigenlijk gewoon een soort blauwe plek is kan het soms best pijnlijk zijn.

Bijtkus

Bij een bijtkus pak je met je tanden heel voorzichtig de huid van de ander tussen je tanden, vervolgens laat je deze weer los en doe je het opnieuw op een ander stukje huis. Bijt vooral zachtjes en voorzichtig en test of je partner het prettig vind want lang niet iedereen houdt van deze kus.

Nekkus

De nekkus is vooral bij vrouwen een erg populaire kus. Deze kus geef je, zoals de naam al doet vermoeden in de nek , maar kan ook op de neus, oren en ogen gegeven worden.

Plaagkus

Bij deze kus “plaag” je de ander. Je begint met gewoon zoenen waarbij je telkens even stopt. Wanneer de ander naar jou toe komt om weer een zoen te halen trek je snel je lippen terug. Je kunt ook blijven zoenen maar dan je lippen stil houden en pas later reageren. Wanneer de ander telkens probeert om jou te zoenen heb je succes!

Snoepkus

Bij de snoepkus heb je iets zoets in je mond zoals een zuurtje en deze breng je tijdens het zoenen in de mond van de ander. Je kunt deze kus ook uitvoeren met warme en koude dingen. Met ijs bijvoorbeeld, begint de zoen koud en eindigt warm.


Algemene tips

Als laatste nog wat tips die erg belangrijk zijn om lekker te kunnen zoenen.
  • Zorg voor een frisse adem.
  • Zorg dat je lekker en fris ruikt.
  • Verzorg je lippen goed, gebruik zondig een lippenbalsem.
  • Smeer nooit lippenbalsem op vlak voor het zoenen, dat geeft een plakkerig en klef gevoel.
  • Vergeet niet om tijdens de zoen adem te halen.
© 2011 - 2019 Kinie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zoenen, hoe doe je dat?Zoenen, het is een oud gebruik wat al afstamt van onze voorouders. Zoenen zou vroeger gebruikt zijn geweest om eten aan…
Mislukte uitvinding: ZoenschermpjeDit is een gekke uitvinding. Toch is hij serieus bedoeld. De uitvinder moet gedacht hebben dat hier een markt voor was.…
Het belang van zoenen: zoenen zegt meer dan woordenHet belang van zoenen: zoenen zegt meer dan woordenNatuurlijk is zoenen gewoon heel erg lekker. En opwindend en spannend. Maar wat veel mensen niet weten is dat kussen ook…
Waarom we zoenenWaarom we zoenenTijdens een zoen wisselen de zoenende partners informatie uit. De vrouw die zoent is veel kieskeuriger dan de man. Manne…
Het mysterie van de zoenIn de Van Dale staat de zoen oftewel de kus beschreven als een aanraking met de lippen, als groet of teken van genegenhe…

Reageer op het artikel "Acht verschillende soorten zoenen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kinie
Laatste update: 04-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Schrijf mee!