Affaire overleven, is er leven na ontrouw?

Affaire overleven, is er leven na ontrouw? Hoe doe je dat, een affaire overleven? Hoe kan je relatie een affaire overleven? Wat zijn de gevolgen van een affaire? Hoe erg zijn de emoties na de ontdekking van vreemdgaan? Wanneer schakel je professionele hulp in? Hoe lang duurt het eer het vertrouwen binnen de relatie een beetje hersteld is? Zal de vaste relatie na de affaire ooit hetzelfde zijn?

Overspel

Het is schrikbarend hoeveel relaties met overspel te maken krijgen. Mannen en vrouwen gaan massaal vreemd. Mannen en vrouwen overwegen massaal om vreemd te gaan. De kans is –helaas – groot aanwezig dat ook jij te maken krijgt met een of andere vorm van vreemdgaan. Vreemdgaan komt niet alleen voor bij anderen.

Ontdekken

Vreemdgaan ontdekken is een van de ergste momenten van iemands leven. Je eigen kind verliezen schijnt qua emoties net iets hoger te scoren dan de ontdekking dat je eigen vaste partner vreemdgaat. De vernedering is groot: diegene die je vertrouwt heeft tegen je gelogen en heeft je bedrogen. Emoties overspoelen je. Alle grip op het leven glipt door je handen.

Gevolgen

De gevolgen van een affaire kunnen ingrijpend zijn, zeker als er (jonge) kinderen in het spel zijn. De verwoestende effecten van een affaire mag niet onderschat worden. De trouwe partner voelt zich verraden en weet zich geen raad met de hevige emoties. De ontrouwe partner weet zich geen raad met de gevoelens voor de vaste partner en de gevoelens voor de ander.

Overleven

Tegenwoordig besluiten steeds meer stellen bij elkaar te blijven, ondanks het vreemdgaan. Een affaire overleven doe je niet zo maar: er staat gemiddeld twee jaar voor, eer de relatie een beetje hersteld is. Niet alleen de trouwe partner heeft tijd nodig om van de ergste emotionele schade te herstellen, ook de ontrouwe partner moet heftige emotionele gevoelens zien te verwerken.

Voordelen professionele hulp

Steeds vaker schakelen stellen na de ontdekking van vreemdgaan relatietherapie in. Door de crisis binnen de relatie zien stellen steeds vaker de voordelen van professionele hulp in. Door de professionele hulp zien de partners bij elkaar waar de schoen wringt binnen de relatie. De voorwaarde om professionele hulp in te schakelen is: dat de twee partners bereid zijn (hard) te werken aan het herstel en alles in het werk stellen om het vertrouwen terug te winnen.

Verwerken

Hoe kan je een affaire verwerken? Zowel de trouwe als de ontrouwe partner moeten de affaire verwerken. Dat kost tijd, veel tijd. Besef dat het enkele jaren duurt eer het vertrouwen tussen de partners een beetje hersteld is.

Scheiden

Toch zijn er veel stellen die na de ontdekking van een affaire willen scheiden. Soms wil de trouwe partner scheiden omdat deze overspoeld is door heftige emoties. Ook kan de trouwe partner een scheiding aanvragen omdat deze eindelijk een goede reden heeft gevonden om te kunnen scheiden! Een affaire hoeft niet altijd voor een scheiding te zorgen, maar de relatie zal nooit hetzelfde worden als voor de ontdekking van vreemdgaan.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan: de wraak affaireVreemdgaan: de wraak affaireVerrassend vaak komt het nemen van wraak voor binnen het huwelijk of vaste relatie. Vooral als een van de partners het s…
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Overleeft je relatie een affaire?Overleeft je relatie een affaire?Overspel binnen de relatie. Besluiten jullie samen om samen verder te gaan na een affaire van een van de partners? Blijf…
Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Blijvende factoren kunnen doorslaggevend zijn voor de partners om bij elkaar te blijven na de ontdekking van het vreemdg…

Affaire: Als hij zijn vrouw verlaat voor de minnaresAffaire: Als hij zijn vrouw verlaat voor de minnaresJaren droomt de minnares dat hij zijn vrouw verlaat. Hopend dat de geheime affaire uitgroeit naar een legitieme relatie.…
Acht verschillende soorten zoenenAcht verschillende soorten zoenenZoenen, iedereen doet het en het kan gewoon erg lekker zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten zoenen en in dit ar…
Bronnen en referenties
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/35260-hoe-verwerk-je-overspel.html
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/35235-wat-als-je-partner-is-vreemdgegaan.html
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/35262-overleeft-je-relatie-een-affaire.html
  • http://mens-en-samenleving.infonu.nl/man-en-vrouw/52257-vreemdgaan-ontlading-tijdens-het-verwerkingsproces.html
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/51981-ontdekken-vreemdgaan-emotionele-uitbarsting.html
  • http://mens-en-samenleving.infonu.nl/man-en-vrouw/52089-vreemdgaan-ontdekt-wanneer-blijf-je-bij-elkaar.html
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.