10 manieren om het uit te maken

10 manieren om het uit te maken Uit elkaar gaan is nooit leuk, maar bedenk wel dat het soms noodzakelijk is. Als je het wilt uitmaken, kun je dit op verschillende manieren doen. Hoe beeindig je een relatie? Hoe en wat moet je zeggen tegen je partner? Hoe zal hij/zij ermee omgaan? en is dat uberhaupt belangrijk voor je? Wat zijn de makkelijkste manieren om het uit te maken?

Een goede manier van uitmaken bestaat

Er zijn een hoop manieren om het uit te maken met je partner, maar bedenk wel dat er maar een paar manieren zijn om dat op een minst pijnlijke manier te doen voor je (ex) partner. Onthoud dat je wel een vorm van respect moet hebben voor de persoon, waarmee je het uit ga maken, anders kan de andere persoon er een vervelend gevoel bij achterlaten. Verder kun je ervoor zorgen dat het uit maken redelijk soepel verloopt en dat je partner er geen (enorm) rotgevoel bij blijft houden. Er zijn verschillende manieren die mensen gebruiken om het uit te maken.

Wees irritant naar je partner toe (erg populair)

Er zijn heel veel manieren om dat te doen. Bijvoorbeeld zijn/haar verjaardag en andere feestdagen vergeten. Verder kun je nog wat irritante uitdrukkingen gebruiken en deze continu blijven herhalen. Je zou wat oude films kunnen gaan bekijken om wat ideeën voor uitdrukkingen of vervelende zinnen te vinden. Uiteindelijk zal je partner het uitmaken met je, omdat hij/zij je niet meer kan uitstaan.

Bron: Mzacha, RgbstockBron: Mzacha, Rgbstock

Vertel het hem/haar gewoon eerlijk en rechtstreeks

Dit is waarschijnlijk de beste manier om het uit te maken, omdat het de eerlijkste manier is en je geen gebruik hoeft te maken van de computer of telefoon. Hij/zij kan hier weinig tegen in brengen. En als ze wel boos worden dan nemen zij het niet goed op. Onthoud altijd dat uitmaken via de SMS of e-mail niet goed is, want dan kom je over als een lafaard.

Verhuizen

Verhuizen kan, maar houd wel in gedachten dat dit niet de dapperste stap is. Het heeft in ieder geval het effect dat je uit elkaar gaat. Om dat te bereiken moet je simpelweg al je spullen pakken en verdwijnen.

Verstuur dode bloemen naar je partner

Dit wordt bij dating websites veel gebruikt om van je date af te komen. Dit is wel een manier om er echt voor te zorgen dat je daarna geen contact meer hebt met je partner. Of dit altijd de juiste manier is….

Bron: Alexbruda, RgbstockBron: Alexbruda, Rgbstock

Ik hou van je….als een vriend

Gebruik één van de meest gebruikte zinnen om het uit te maken, namelijk ‘ik hou van je….als een vriend’. Als je dat verteld aan je partner zal hij/zij het meteen aanzien als een manier om uit te maken. Hoewel je uiteraard geen vrienden kan blijven met je ex-partner is dit toch een zin die door velen wordt gebruikt om het uit te maken. Als je echt niets anders weet is het de juiste manier.

Via een audio-opname uitmaken

Maak een CD met opname voor je partner. Dit kan een romantische manier zijn om het te vertellen en wellicht laat je een betere indruk achter. Je kunt van allerlei liedjes op de CD zetten die duidelijk maken dat je een eind wil maken aan de relatie. Maar er is natuurlijk altijd een kans dat deze boodschap niet altijd goed overkomt.

Met zijn/haar vriend(in) daten

Start met het daten van 1 van de vrienden van hem/haar. Dit is wel de meest effectieve manier om uit elkaar te gaan, maar onthoud dat je de relatie tussen hem/haar en de vriend(in). Aan de andere kant hoef je niet meer verder na te denken over allerlei manieren om het uit te maken.

Bron: Ambroz, RgbstockBron: Ambroz, Rgbstock

Via de telefoon

Bel hem/haar en vertel hoe jij je voelt. Dit is de beste manier om het uit te maken als je niet durft of er geen zin in hebt om het in zijn/haar gezicht te vertellen. Probeer wel minimaal 1 reden te bedenken, waarom je het uit wilt maken, anders wordt je de negatieve roddel van omgeving.

Laat iemand anders je partner inlichten

Vraag iemand anders om je partner te vertellen dat je niet meer verder wilt in de relatie. Onthoud dat dit wel de meest zielige manier is om het uit te maken en het advies is dan ook om dit enkel te gebruiken als alle andere manieren niet hebben geholpen. Maar bedenk wel dat uitmaken via de e-mail nog netter is.

Uitmaken via een stripverhaal

Maak een stripverhaal voor haar, waarin je aangeeft uit elkaar te willen gaan. Al zou dit erg grappig doen overkomen, wordt het toch gezien als een goede manier om het netjes uit te maken. Je hebt kans dat je ex-partner je niet zal gaan haten en dat je een goede indruk kan achterlaten.

Zo zijn er vele manieren om het uit te maken. Bedenk wel dat het nooit makkelijk is, maar soms wel noodzakelijk voor een goed verder verloop van je leven. Stel je zelf de vraag om je wel verder wilt met deze persoon en laat je niet beïnvloeden door de buitenwereld.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Als de relatie te goed is om te gaan scheidenAls de relatie te goed is om te gaan scheidenNa jaren van relationele twijfel - blijven of scheiden - kan je met gemengde gevoelens achterblijven als je je realiseer…
Break-even-analyseBij een onderneming is het handig om te weten hoe je er financieel voor staat. Het is daarbij nodig dat een ondernemer w…
Hoe beëindig je een relatie?Hoe beëindig je een relatie?Als je in een relatie zit en je bent niet meer verliefd op die andere persoon, dan zal je kunnen besloten om een punt ac…
Tips bij een relatie verbreken/het uitmakenHet breken van relaties is net zo oud als het aangaan van relaties. Het zit in onze menselijke aard, wij blijven niet on…

Haal de sleur uit je liefdesleven!Haal de sleur uit je liefdesleven!Zit de sleur in je leven? Waaraan kan dit liggen? Hoe haal je de sleur weer uit je leven? Dat hoeft niet heel moeilijk t…
Relaties: Eens een leugenaar altijd een leugenaar?Relaties: Eens een leugenaar altijd een leugenaar?Word ik voorgelogen door mijn partner? Kan ik voorkomen dat mijn partner stopt met liegen? Of moet ik de relatie beëindi…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: Mzacha, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Alexbruda, Rgbstock
  • Afbeelding bron 3: Ambroz, Rgbstock
Reactie

Peter, 14-08-2012
Ik vind 9 van de 10 opties hier echt belachelijk. Wees gewoon eerlijk en vertel het hem/haar persoonlijk. Wees direct en eerlijk, dan kwets je haar het minst. Alle andere opties zorgt ervoor dat je een slecht gevoel creëert bij de ander en/of er zelf een slecht gevoel aan over houdt. Reactie infoteur, 14-08-2012
Beste Peter,

Daarom staat er ook bij dat het wel de meest zieligste manier is om het uit te maken. Bij uit maken hou je altijd wel een slecht gevoel over, of jij moet de ideale oplossing weten. Maar helaas hou je dat achterwegen.

Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 19-01-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.