Masturberen op het werk

Uit onderzoek is gebleken dat 2 op de 10 vrouwen regelmatig masturbeert op het werk. Gewoon op de wc tijdens werktijd of als iedereen al weg is. Stress is vaak de oorzaak van deze zelfbevrediging op het werk, maar soms ook doodgewone opwinding of verveling. Uit Deens onderzoek is gebleken dat wel 60 procent van de mannen daar regelmatig onder werktijd masturbeert. Masturberen op het werk: een vreemd fenomeen.

Wat is masturbatie of masturberen?

Masturbatie, zelfbevrediging, soloseks, onanie, aftrekken, vingeren. Het zijn allemaal synoniemen voor het beroeren van de eigen geslachtsdelen met als doel een orgasme of meerdere orgasmen. Veel mensen doen het, dat is zeker, want seks is al heel lang niet meer een kwestie van samen zijn (en is dat waarschijnlijk ook nooit geweest). Van masturbatie kan iemand bovendien niet zwanger worden en ook geen seksueel overdraagbare ziekten (soa’s) krijgen, terwijl er wel genot is. Vroeger dacht men nog dat je er wel allerlei ziekten van kreeg, maar door de seksuele revolutie van de jaren ’60 is dat fabeltje inmiddels wel achterhaald. Dat er op het werk ook zoveel gemasturbeerd wordt, is wellicht opmerkelijk.

Twee op de tien dames masturbeert regelmatig op het werk

Volgens de Viva masturbeert 2 op de 10 dames op het werk regelmatig. Een Deense krant vond uit dat bij Deense mannen 6 op de 10 zichzelf vaak tijdens werktijden bevredigt.

Waar wordt soloseks op het werk bedreven?

Vanzelfsprekend zullen weinig mensen zichzelf bevredigen temidden van hun collega’s (je hebt er altijd mensen bij die geen enkele gene kennen of waarbij in de bovenkamer even een stekkertje los is gegaan en die uitzonderlijk grenzeloos gedrag vertonen zoals mensen in een psychose), maar de meeste mensen vinden niet dat hun mede werknemers hoeven mee te genieten van hun seks alleen. Daarom masturbeert het merendeel op:
  • Het toilet (83 procent)
  • Het kantoor van de baas (5 procent)
  • Achter het bureau als de anderen al weg zijn (5 procent)
  • In de kantine (3 procent)
  • Ergens anders zoals op zusterkamers, in douches, in de wagen (voor mensen die op een vrachtwagen of taxi rijden) enz.

Waarom masturberen op het werk?

Mensen bevredigen zichzelf niet alleen maar omdat ze opgewonden zijn. Vaak is het ook om stress weg te werken of omdat er iets heel spannends op het programma staat. Zowel mannen als vrouwen worden rustiger van een orgasme en vinden in soloseks een manier op opgebouwde spanning, angst of frustratie weg te werken. Dus een naar slechtnieuws gesprek voor de boeg, een stressvolle vergadering in het vooruitzicht of een confrontatie is vaak reden genoeg om soloseks te bedrijven.

Ook speelt gewone spanning een rol. Iemand die graag prikkels krijgt op seksueel gebied, kan het heel spannend vinden om in zo’n bijzondere omgeving een orgasme te creëren. Er is de kans om betrapt te worden en dat is voor veel mensen extra opwindend. Of het nog steeds opwindend is als er daadwerkelijk iemand binnenkomt, is overigens maar de vraag, want veel mensen schamen zich in zo’n situatie werkelijk dood.

Ook kan er seksuele spanning zijn tussen twee mensen op het werk en kan dit de aanleiding zijn om te gaan masturberen op het werk. Of iemand voelt een enorme seksuele aantrekkingkracht voor een collega en maakt dat in zijn eentje af omdat de ander getrouwd is, helemaal niet wil of de ander helemaal niet ziet staan.

Gewone opwinding of geilheid. Soms zijn mensen gewoon opgewonden en willen ze af van dat gevoel. Ook dan wachten sommigen niet tot ze thuis zijn, maar maken ze het karwei gewoon op werktijden af.

Wat gebruiken vrouwen bij het masturberen op het werk?

Vanzelfsprekend kan van alles worden gebruikt bij zelfbevrediging, maar de eigen handen zijn nog altijd favoriet. Die worden door 90 procent van de vrouwen gebruikt bij masturbatie aldus Viva. Nog zo’n 7 procent ziet kans blijkbaar om de vibrator gewoon mee naar het werk te slepen en zo’n 3 procent pakt gewoon wat voorhanden is zoals een stift of iets anders.

Merendeel vindt dat mastuberen op het werk echt niet kan

Overigens vindt het merendeel van de vrouwen blijkbaar nog steeds dat masturberen onder het werk echt niet kan. Toch heeft het ook voordelen. Vrouwen voelen zich na een orgasme vaak veel beter, maar zijn ook veel alerter naderhand. Zij presteren dus na een hoogtepunt veel beter op hun werk.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Masturbatie bij mannen en vrouwenMasturbatie is het seksueel stimuleren en prikkelen van zichzelf, door een actieve aanraking van de eigen geslachtsorgan…
Leuke weetjes - SeksLeuke weetjes - SeksWist je dat dikkere mannen een kortere penis hebben? Of dat cornflakes oorspronkelijk bedoeld waren om het masturberen b…
Is masturberen gezond? Voordelen & nadelen van masturbatieIs masturberen gezond? Voordelen & nadelen van masturbatieIn de eenentwintigste eeuw is masturberen niet langer een activiteit met een “geurtje”. Jezelf prikkelen en tot een orga…
Leuke weetjes - MannenWaarom kunnen mannen geen twee dingen tegelijk doen? Wat doet men met de voorhuid na een besnijdenis? Bestaan er slipjes…

Invloed van drugs op de seksualiteitInvloed van drugs op de seksualiteitDrugs hebben een invloed op de seksualiteit. Soms wordt het seksuele verlangen verlengt, ervaart men een intenser orgasm…
De geschiedenis van de vibratorHet moment dat de stoom-gedreven ‘Manipulator’ het levenslicht zag in Groot-Brittannië in 1870, is ook de start van het…
Bronnen en referenties
  • Viva
  • Wikipedia
  • Deense krant
Reactie

C., 14-10-2011
Masturberen op het werk zal na mijn mening wel iets moeilijk zijn, mede omdat je de hele dag bezig bent met je werk. Mocht het zo zijn dat er een tijd tussen zit dat even niet aan werk besteed is, dan kan je het overwegen. Wel op een ander plaats graag, bijvoorbeeld de toilet. Dan hebben de andere personen er geen last van. Reactie infoteur, 14-10-2011
Ja je mag hopen dat mensen het doen als niemand het ziet. En veel mensen overwegen het dus niet alleen, ze doen het daadwerkelijk zo is uit onderzoek gebleken.

Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 03-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.