Impotentie: 14 tips tot succes

Impotentie: 14 tips tot succes Het is zeker een nacht die u niet licht zult vergeten. Maar om de verkeerde reden. Het was een drukke week. U hebt keihard gewerkt aan dat voorstel en u was geen enkele dag voor middernacht thuis. Vanavond zou u het goedmaken bij uw vrouw. U kocht rozen. zij trok een flesje van uw favoriete wijn open. na het eten, toen u de telefoon van de haak legde, kwam ze achter u staan en kuste u in uw hals, waardoor u helemaal opgewonden raakte.
Alles leek volgens plan te verlopen. Alles, behalve dan dat ene deel van uw lichaam. Een essentieel deel. U vroeg zich af wat er in 's hemelsnaam aan de hand was? Zal het de volgende keer weer gebeuren? Is er iets tegen te doen? Jazeker. Ten eerste moet u weten dat u niet de enige man bent die dit is overkomen. Als ze eerlijk zijn, zullen alle mannen moeten toegeven dat ze ooit wel eens last hebben gehad van impotentie. Het kan weliswaar een vreselijke ervaring zijn. Een man kan het hele beeld van zijn mannelijkheid ondermijnd zien worden. De term impotentie wordt gebruikt wanneer een man niet in staat is te penetreren en de erectie aan te houden tot hij ejaculeert. Tot de vroege jaren 1970 meenden specialisten dat de meeste erectieproblemen wezen op onderliggende psychische problemen. Vandaag erkent de medische wereld dat bijna de helft van alle impotente mannen een lichamelijk of structureel probleem heeft dat ten minste voor een deel verantwoordelijk is voor de situatie. Wat kunt u doen om moeilijkheden met de erectie te voorkomen?

Gun uzelf wat tijd

Naarmate een man ouder wordt, kan hij meer genitale stimulatie nodig hebben om tot een erectie te komen. Mannen van 18 tot 20 jaar kunnen in enkele seconden tijd een erectie krijgen. Als u ouder bent dan dertig of veertig, kan het een minuut of twee duren. Maar al een man van 60 na twee minuten nog geen erectie heeft, wil dit nog niet zeggen dat hij impotent is. Het duurt gewoon wat langer. Ook de tijd tussen de ejaculatie en de volgende erectie neemt normaal toe met de leeftijd. Bij sommige mannen tussen de 60 en 70 jaar oud, kan het een hele dag of langer duren voor ze opnieuw tot een erectie komen. Dit is een gevolg van het ouder worden.

Kijk naar uw medicijnen

Geneesmiddelen die uw huisarts heeft voorgeschreven kunnen aan de basis liggen van het probleem. Maar het kunnen ook de antihistaminica, diuretica of kalmeringsmiddelen zijn die u gebruikt. van meer dan 200 geneesmiddelen is bekend dat ze problemen kunnen geven. Impotentie door geneesmiddelen komt het vaakst voor bij mannen boven de 50. In een Amerikaanse studie onder 188 mannen werd het probleem in 25 procent van de gevallen veroorzaakt door medicijnen. Als u vermoedt dat de schuld bij uw medicijnen ligt, raadpleeg dan uw huisarts. Die kan misschien de dosering aanpassen of u een ander geneesmiddel aanraden. Ga echter nooit op eigen houtje te werk.

Pas op voor stimulerende middelen

Drugs als cocaïne, marihuana, opiaten,heroïne, morfine, amfetamines en barbituraten hebben een dodelijke uitwerking op uw potentie.

Wees zuinig met alcohol

Shakespeare sloeg de spijker op de kop toen hij in MacBeth schreef dat alcohol de lust opwekt, maar de prestatie wegneemt. Dit komt doordat alcohol een kalmerende uitwerking heeft op het zenuwstelsel. Alcohol remt uw reactievermogen, waardoor een toestand ontstaat die het omgekeerde is van opwinding. Zelfs twee glaasjes als aperitief kunnen al problemen geven. Na verloop van tijd kan overmatig alcoholgebruik hormonale storingen teweegbrengen. Chronisch alcoholmisbruik kan zenuw en leverbeschadiging veroorzaken. Wanneer de lever beschadigd is, kan er een functionele storing ontstaan, doordat de man te veel vrouwelijke hormonen in zijn lichaam heeft. En om alles goed te laten functioneren, moet de testosteronconcentratie hoog genoeg zijn.

Wat goed is voor aderen, is ook goed voor de penis

De afgelopen 5 jaar is het volkomen duidelijk geworden dat de penis een vasculair orgaan is. Dezelfde dingen waardoor uw aderen dichtslibben - cholesterol en verzadigde vetten in de voeding - bemoeilijken de bloedtoevoer naar de penis. Het staat vast dat alle mannen boven de 38 jaar een zekere vernauwing hebben van de aderen die naar de penis lopen. Let dus op met wat u eet. Een hoog cholesterolgehalte is waarschijnlijk een van de hoofdoorzaken van impotentie in het Westen. Cholesterol schijn namelijk het erectiele weefsel aan te tasten.

Verboden te roken

Studies tonen aan dat nicotine vaatvernauwend kan werken. Bij een studie uitgevoerd op gezonde, volwassen bastaardhonden, werd vasgesteld dat na inhalering van rook van slechts twee sigaretten, vijf honden niet meer tot een erectie konden komen en een zesde niet in staat was deze te behouden. De onderzoekers geloven dat inhalering van sigarettenrook de erectie verhindert door te beletten dat de gladde spier het erectiele weefsel ontspant.

Zorg ervoor dat u tevreden bent over uw lichaam

Speelt u met de gedachten enkele kilootjes te vermageren? Karate te gaan doen? Te gaan fitnessen? doe het. Seks is lichamelijk contact. Hoe beter u zich voelt in uw lichaam, hoe meer 'zin' u zult krijgen.

Overdrijf niet met sport

Als u te veel sport, stimuleert u het lichaam om meer natuurlijke pijnstillers te produceren, de endorfines. De wetenschap weet niet precies hoe ze werken, maar wel is bekend dat ze de zintuiglijke gewaarwording verminderen. Op korte termijn is sport goed, maar als u eenmaal een bepaald punt voorbij bent, gaat het lichaam zichzelf beschermen.

Wacht tot de pijn verdwenen is

Uw lichaam maakt zelf pijnstillende stoffen aan wanneer u pijn hebt. Deze opiaten kunnen alle seksuele stimuli uitschakelen. Daar valt niet vel tegen te doen. U kunt alleen wachten tot het verbetert.

Ontspan

Een ontspannen gemoedstoestand is van cruciaal belang. Uw zenuwstelsel kan namelijk op twee manieren werken. Wanneer het sympatische zenuwstelsel domineert, verkeert uw lichaam letterlijk in 'alarmtoestand'. Adrenaline bereidt u voor om te vechten of te vluchten. Zenuwen leiden het bloed af van uw verteringsstelsel en uw penis en sturen het naar uw spieren. Uw sympatische zenuwstelsel kan worden ingeschakeld door overdreven angstgevoelens. Voor sommige mannen is de angst om te falen zo groot, dat het lichaam overspoeld wordt met norepinefrine, een hormoon uit het bijniermerg. Dat is precies het omgekeerde van wat u nodig hebt voor een erectie. De oplossing is dus dat u probeert te ontspannen, zodat het parasympatische zenuwstelsel de bovenhand krijgt. Signalen die over dit netwerk verstuurd worden, zullen de aderen en de zwellichaampjes in de penis ertoe bewegen uit te zetten en meer bloed toe te laten.

Vermijd algemeen stimulerende middelen

Hiertoe behoren cafeïne en bepaalde twijfelachtige stoffen die zogenaamd de potentie bevorderen. Het belangrijkste is dat u tijdens het vrijen ontspannen bent. Stimulerende middelen hebben doorgaans een algemene uitwerking. Ze laten de gladde spier, die moet uitzetten om tot een erectie te komen, samentrekken.

Richt uw aandacht op iets anders

Een goede manier om te ontspannen is u samen met uw partner meer te concentreren op de sensuele aspecten van het vrijen. Geniet op een prettige manier van elkaar, zonder u zorgen te maken over de erectie. Trouwens, de huid is het grootste seksuele orgaan van het lichaam. Laat u dus niet enkel leiden door uw penis. Het hele lichaam moet betrokken zijn.

Kijk vooruit

Het is een goed idee al vooraf te voorzien wat u zult doen als u geen erectie krijgt. Wat zijn de mogelijkheden? Wanneer u niet zo gefixeerd bent op de erectie op zich, zal het veel gemakkelijker zijn opnieuw tot een erectie te komen.

Praat met uw partner

Laat de spanning in de slaapkamer niet nog hoger oplopen door een akelige stilte. Samen kunt u trachten te achterhalen wat er aan de hand is. Spanning op het werk? Bezorgdheid om een ziek kind? Als u inzicht krijgt in de dingen die impotentie kunnen veroorzaken, kunt u er een verklaring voor vinden zonder dat u het niet krijgen van een erectie gaat toeschrijven aan iets wat er niet is. Bespreek ook andere mogelijkheden. Misschien kunt u op een andere manier vrijen? Laat de erectie, of het uitblijven hiervan, uw liefdesspel niet verstoren.
© 2010 - 2024 Ray14125, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De gemiddelde penislengte van de manDe gemiddelde penislengte van de manElke man (behalve een omgebouwde transseksueel) heeft een penis, dat is bekend. Maar in welk land zijn nu de mannen te v…
De Fysieke en Mentale oorzaken van impotentieDe oorzaken van impotentie zijn in te delen in 2 categorieën, namelijk lichamelijke en mentale oorzaken. In bijna alle g…
Wat te doen in geval van impotentieWat te doen in geval van impotentieMannen die last hebben van impotentie hebben problemen met het krijgen van een erectie. Ongeveer één op de zeven jonge m…
Erectiestoornissen (impotentie): Oorzaak en behandelingErectiestoornissen (impotentie): Oorzaak en behandelingBij erectiestoornissen of impotentie is de man niet in staat om tijdens het geslachtsverkeer voldoende erectie te krijge…

Impotentie of erectieproblemen, oorzaken en oplossingenOngeveer de helft van alle mannen heeft er wel eens last van, impotentie of erectiestoornissen. Het is dus een vaak voor…
Anticonceptie en wat we (nog) niet wetenAnticonceptie en wat we (nog) niet wetenHet is vreemd te moeten constateren dat we relatief weinig weten over nieuwe vormen van anticonceptie. Wellicht is de hu…
Bronnen en referenties
  • http://degezondheidssite.blogspot.com/
Ray14125 (60 artikelen)
Gepubliceerd: 20-12-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.