Het spel der verleiding (in uiterlijkheden)

Het spel der verleiding (in uiterlijkheden) Veel vrouwen weten maar al te goed wat ze moeten doen om het spel der verleiding te spelen, maar weinig vrouwen komen er ook zo concreet voor uit en vertellen welke “trucs” ze gebruiken in het spel der verleiding. Een enquête waar vrouwen anoniem kunnen blijven, biedt enig soulaas.
Vrouwen uit verschillende landen, m.n. afkomstig uit landen van het noordelijk halfrond hebben meegedaan aan deze enquête welke door Winker begin 2010 is afnemen. De leeftijdscategorie is bepaald op 20 tot 35 jaar en 36 tot 50 jaar en alles is gebaseerd op ervaring.

Verleiding in uiterlijkheden

De meeste verleiding ligt in het uiterlijk en dat is niet zo vreemd, want de meerderheid van de mensen is visueel ingesteld. Daarbij wel de kanttekening dat geur ook erg belangrijk is en zelfs de basis vormt. Overigens staan we bij dit laatste weinig stil en als het spel der verleiding niet werkt kan - onbewust – de geur een rol gespeeld hebben.

Uiterlijk algemeen

Er vanuit gaande dat de geur uit het flesje niet de sfeer verziekt (door bijvoorbeeld te veel gebruik) wordt er door menig vrouw – letterlijk - nogal wat uit de kast getrokken in het verleidingsspel. Spreekt voor zich dat mannen verschillende zaken verleidelijk vinden (ook variërend in de verschillende leeftijdscategorieën), maar er zijn een aantal zaken die blijken universeel te zijn, te weten:
 • Sexy kleding in de vorm van zachte donkere stoffen (vaak zwart, antraciet, nachtblauw of dieppaars). Veelal is het de jurk net boven of over de knie met bijbehorende dunne kousenb (geen panty’s) en schoenen met hakken. Opmerkelijk wellicht dat te hoge hakken als “hoerig” worden betiteld en niet populair zijn. Maar tot 10 cm wordt het als “sexy” betiteld. Frappant dat de little black dress door Coco Chanel beroemd gemaakt het goed blijft doen.
 • Verder de ietwat doorschijnende blouse met strakke rok en mooie luxe bh met gehakte laarzen tot net onder de knie.
 • Een uitsproken haarkleur in lichtblond, diepbruin of hard rood baart meer opzien dan de nuancekleuren in blond, rossig of bruin. Waarbij de kleur op of net over de schouder het het beste doet. Natuurlijk vallend is wel iets wat door steeds meer vrouwen werd aangehaald.
 • Daar waar het figuur het toelaat een strakke spijkerbroek in een diep blauwe jeanskleur met een wijde witte blouse en top. Lekker stoer met een soort cowboylaars of vrouwelijk met een gehakte laars.

Uiterlijk specifiek

Voor de jongere doelgroep en waar het figuur het toelaat doen sommige specifieke kledingstukken het ook goed, te weten:
 • Het schoolmeisjeskostuum (zoals in de clip van Britney Spears).
 • De fijnmazige jurk in zwart (een soort gaas waar je met bepaald licht ietwat door heen kunt kijken) met een eenvoudige onderjurk.
 • De strakke broek met net iets te kort t-shirt (alleen voor de vrouwen met een platte maar niet te gespierde buik).
 • Getailleerde off shoulderjurk in verschillende lengten. Mogelijk met zijkantsplit en gehakte schoen.
 • En om het helemaal wat kinky te maken … de lakjurk (zoals we die bijvoorbeeld van Madonna kennen).

Algemeen

Zoals gezegd heeft natuurlijk haar het beste resultaat, daarmee gezegd dat het vooral niet te gestileerd moet zijn.
Verder doet lak het aan de voeten goed, zowel in schoen als laars en zijn verzorgde nagels ook belangrijk. Geen voorkeur in lang of kort, maar wat past bij de vorm van de hand.

Dooddoeners

Natuurlijk zijn er ook altijd zaken die het lichaam vooral niet sexy maken en buiten een aantal voor de hand liggende, zit er ook nog wel wat opmerkelijks bij.
 • De heerlijk comfortabele fleece stof
 • Te strak zitten kleding
 • Onverzorgd of niet gewassen haar
 • Rouwranden bij de vingernagels
 • Te veel make-up
 • Oud zweet
 • Laagjes kleding zonder enige vorm
 • Grote onderbroek (zeker onder te strak zittende kleding)

De lijst is nog veel langer, maar deze komen veelvuldig terug.

Tot slot

Grappig en goed te constateren dat schoon en fris belangrijk zijn, maar ook het feit dat de uitstraling hoog op de lijst staat. Toch blijkt bepaalde kleding nog steeds te werken in het verleidingsspel.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geur van verleidingAls we geuren inademen, dan worden er signalen naar de hersenen gestuurd. Sommige geuren zorgen ervoor dat oude herinner…
Hoe kun je je gedrag veranderen?Hoe kun je je gedrag veranderen?De meeste mensen komen een aantal malen in hun leven op het punt dat ze iets aan zichzelf willen veranderen. Vaak gaat h…
Tips voor een goed sekslevenWat er tussen de lakens afspeelt is belangrijk. Het liefdesleven is heel goed in een gezonde relatie, de moeite waard om…
Tijd voor flirtenTijd voor flirtenVoor de een is flirten een spelletje en voor de ander is het vreemdgaan. Je kunt niet voor andere mensen beoordelen hoe…

Zitten we seksueel wel op een lijn?Zitten we seksueel wel op een lijn?Nou, daar kan je wel een boom over opzetten. Immers, waar de een heel duidelijk is en dit zegt ook naar de ander te zijn…
Wat zeggen kleuren over seksualiteitKleuren zeggen veel over iemands persoonlijkheid. Deze kunt u weer opsplitsen in je liefdesleven, emoties, loopbaan, sek…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 31-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.