Jomanda, genezend medium

Jomanda was de gast bij Rik Felderhof in het TV-programma Villa Felderhof in St. Tropez. Ze geneest de tuinman van rugpijn en de knie van Rik. Wie kent haar niet? Wonderbaarlijke genezingen gebeuren. Ze straalt niet alleen water in, maar ook visitekaartjes. Haar 'song of light' ontroert iedereen. Haar intentie is puur. Kreupelen kunnen weer lopen, blinden kunnen weer zien, buitengewone krachten zijn beschikbaar en geven een demonstratie van machten en krachten die onze pet te boven gaan.

Jomanda of Joke Damman

Op 5 mei 1948, één uur 's middags, wordt Joke Damman, later Jomanda genoemd, in Deventer geboren. Op jonge leeftijd bezoekt ze een balletschool. Als 18-jarige krijgt ze een huidziekte die door paragnost Gerard Croiset wordt genezen. Als ze ouder wordt merkt ze dat haar handen genezende invloed hebben zodat mensen haar weten te vinden. Een hypnotiseur geeft haar een portret van haar vader, die vóór haar geboorte is overleden, met de mededeling dat ze die het beste in de behandelkamer kan hangen.

Visitekaartjes instralen

Op een dag beginnen tot haar verrassing haar visitekaartjes kracht uit te stralen. Vanaf dat moment straalt ze zelf de kaartjes in waarvan de kracht drie maanden in hen blijft. Ze gaat lezingen geven in de Verenigde Staten en in Zweden waar ze en passant met succes een springpaard behandelt.

Water instralen

Bij ingeving gaat ze water instralen. De kracht is voor degene die er uit de fles gebruik van maakt. Zo is er de bescherming tegen misbruik. Je vraagt je misschien af of dit niet wat te ver gaat. Een Japanner heeft een leuk proefje gedaan. Hij had een glaasje water voor zich en dacht er liefdevol aan. Daarna bevroor hij het water en onderzocht hij de kristallen onder de microscoop. Hij zag een mooi symmetrisch patroon. Hij herhaalde de proef met water dat hij 'onheus' bejegende. Het resultaat was dat dit kristal er afschuwelijk uitzag. Je kunt zelf de invloed van water als volgt uitproberen: Als je je gelukkig voelt neem je een flesje water en je denkt er positief aan. De gedachten zijn bijvoorbeeld: ik geef mijn geluk aan jou, mijn vriend water, ik wil dat je optimisme geeft, dat je positieve gedachten en kracht krijgt enz. Daarna stop je het flesje weg totdat je in een depressieve bui bent, dan sprenkel je het water over je voorhoofd of op je polsen. Zie wat er gebeurt. Bedenk wel dat je krijgt wat je erin hebt gestopt. Het water werkt als een recorder, het liegt niet. Stop je er 'genezing' in, dan krijg je genezing terug. Nu begrijp je ook waarom 'ingestraald' water van zuivere, reine personen een grotere positieve invloed hebben dan ingestraald water van anderen. En als je een 'goed' medium bent, een zuiver kanaal voor 'positieve hogere intelligenties', dan is de invloed van fantastische kwaliteit.

Song of light

In 1986, in New York, krijgt Jomanda een droom waarin de tekst van een vroeger liedje voorkomt. Ze laat de mensen dit lied zingen en iedereen is ontroerd. De tekst van de 'song of light' is:

We are all together now,
to get the power of the light,
and to feel the energy,
to go inside.
Let us all hold hands,
and we'll get into the mood,
open up your mind,
it's real and good.


Aurafoto's in Chicago

Ook in 1986, in Chicago, worden aurafoto's gemaakt van de vingers van mensen vóór en ná de behandeling. Het verschil is enorm. Na de genezing is de aura een prachtig veld met heldere kleuren.

Tineke de Nooij interviewt

Na haar interview bij Tineke de Nooij op TV willen 10.000 mensen de Leidse Groenoordhallen binnenkomen. Spoedig daarna worden healing-service bijeenkomsten gehouden in de Evenementenhal in Tiel.

Coby Broos is zelf ook medium

Jomanda krijgt veel brieven. De brief van Coby Broos is verhelderend. Coby is zelf ook medium en zij ziet wat er werkelijk aan de hand is. Op het moment dat het lied 'song of light' wordt ingezet, verschijnen er een heleboel witte stralende gedaanten op het podium. De gedaanten groeten Coby en zij herkent velen. Zij ziet hoe de gedaanten de mensen op de tafels behandelen. Veel handen worden op een hoofd gezet, er wordt op voeten gedrukt enz. Coby ziet helpers naar mensen in de zaal lopen en dan weet ze wie naar het podium worden gebracht. Ze zegt dat tegen haar schoonzus die vol verbazing uitroept: 'Dus het is écht waar!' Coby uit haar bewondering voor Jomanda die haar hoofd boven het maaiveld durft uit te steken.

Karin de Haan ziet een blauwe vloer

Karin schrijft dat ze in Tiel een kijkje 'achter de schermen' kreeg. De hele vloer werd blauw en omstraalde Jomanda. Als Jomanda instraalt dan komt er het mooiste blauw uit haar handen. Karin ziet zes artsen die dwars door Jomanda heenlopen. De artsen praten met Karin. Verpleegsters zijn er ook genoeg.

Erik krijgt namen van artsen

Erik kent Jomanda sinds 1976. Hij krijgt een droom waarin hem een lijstje van artsen wordt gegeven. Hij schrijft de namen op hoewel hij zich bij het wakker worden niets daarvan kan herinneren. Erik vorst de namen na in de boeken en vindt de volgende gegevens: Dr. Palfijn, chirurg (1650-1730); dr. Christiaan Eykman, bacterioloog; dr. Paul Ehrlich, patholoog; dr. Karl Landsteiner (1868-1943). Erik herkent de foto's en tekeningen van de artsen, hij heeft ze immers in Tiel 'gezien'. In Tiel 'ziet' hij ook de apparatuur waar de artsen gebruik van maken. Bij AIDS-patiënten ziet hij apparatuur die zwart bloed aftappen. Soms ziet hij Florence Nightingale aan het werk.

Corrie Konings is een vriendin

Corrie heeft een vriendschappelijk contact met Jomanda. 'Ik ben blij dat ik Jomanda heb leren kennen. Als medium is ze onovertroffen. Als mens is ze een heel lieve en spontane vrouw, die altijd voor iedereen klaarstaat.'

Wieteke van Dort over de kritiek

Wieteke besluit ook eens een kijkje in Tiel te nemen. Ze wordt naar voren geroepen en succesvol behandeld aan haar nek. Ze schrijft: 'Wat mensen bezielt om Jomanda aan te vallen en af te kraken, snap ik niet. Kritiek, ook vervelende en afbrekende kritiek, dwingt Jomanda vertrouwen te blijven hebben, door te zetten en zich steeds beter uit te drukken. Kritiek, hoe kwetsend ook, dwingt je om na te denken en te relativeren. Leert je, hoe je erboven zou kunnen staan. Kortom, kritiek helpt je om te groeien.'

Intentie van Jomanda

'Ik wil liefhebben, zonder vast te houden,
meegaan, zonder beslag te leggen,
uitnodigen, zonder te eisen,
alleen laten, zonder schuld te voelen,
kritiek geven, zonder kwalijk te nemen,
helpen, zonder te beledigen.'

Lees verder

© 2013 - 2024 Yosha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jomanda, genezeres of kwakzalver?Jomanda, genezeres of kwakzalver?Jomanda werd geboren op 5 mei 1948. Haar echte naam is Joke Damman. Haar volledige naam is Johanna Wilhelmina Petronella…
Wat doet een medium?Char, Robert van den Broeke, Jomanda... slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van mensen die zich een medium no…
Visitekaartjes ontwerpenVisitekaartjes ontwerpenEen visitekaartje is een persoonlijk kaartje, dikwijls ter grootte van een bankpas, waarop je belangrijkste contactgeven…
Paragnost: helderziendeParagnost: helderziendeEen paragnost of een helderziende is iemand die via buitenzintuigelijke waarnemingen gedachten en gevoelens van andere p…

Wat betekenen de grote arcana Tarotkaarten van Rider Waite?De grote arcana in het kaartspel met de Tarotkaarten bestaat uit 22 kaarten. Op deze kaarten van Rider Waite zijn versch…
Chakra’s, over evenwicht en gewichtChakra’s, over evenwicht en gewichtChakra’s zit voor velen nog in het zogenaamde “vage hoekje”. Immers, als we de verschillende interpretaties van chakra’s…
Bronnen en referenties
  • Jomanda genezend medium - Willem Jan van de Wetering, Jacques Onderwater
  • Jomanda's wonderbaarlijke genezingen - Jomanda
  • http://www.heerlijk-water.nl/
  • http://masaru-emoto.net/
Reacties

Wies, 19-12-2015
Heb nog een fles water staan van 1997 is dat nog goed? Reactie infoteur, 08-02-2016
Is zeker nog goed. Zolang het in de fles is bewaard blijft het goed. Het werkt vanuit de fles naar de pijnplek.

Lydia, 22-09-2014
Hoelang werkt ingestraald water? Reactie infoteur, 08-02-2016
Bevochtig de pijnplek met het water. Bevochtig opnieuw als de pijn terugkomt.

Yosha (25 artikelen)
Laatste update: 04-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.