Tantramassage, hoe zoek je een betrouwbare tantramasseur?

Tantramassage, hoe zoek je een betrouwbare tantramasseur? Als je eindelijk de stap hebt gezet dat een Tantra massage iets voor jou is of dat je wilt uitproberen, sta je voor het volgende probleem. Waar en hoe vind je een masseur mannelijk of vrouwelijk die bij je past en die je vertrouwt? Het is geen product waar je een kijk en vergelijk site op los kunt laten, net zo min dat je in je directe omgeving tips en tricks kunt vragen of op een feestje naar de beste Tantra ervaring informeren.

Gevoel

Je moet op je gevoel afgaan, en als vrouw zijnde heb je het voordeel dat je vaker je gevoel gebruikt dan mannen, zoals bij het uitzoeken van een tantracentrum of -masseur. De websites die één pagina hebben kun je hierdoor al uitsluiten. Dit zijn de mensen die geen moeite steken in het bouwen van een website om mensen voor te lichten, over wie ze zijn en waar ze voor staan. Deze zullen zich waarschijnlijk meer focussen op de sekskant van de tantra, terwijl een echte tantramassage niks met seks te maken heeft. Op zich is dat geen probleem als je juist die kant op wilt gaan, je bent snel klaar met zoeken en je kan gelijk een afspraak maken. Maar wil je echt gaan voor de tantramassage zoals hij is bedoeld en de echte tantra wilt beleven laat je die sites links liggen en zoek je verder. Want we leven in dit digitale tijdperk waar je alles kunt vinden online. Ook de recensies en extra informatie over de masseur of centrum. Degenen die de tantra serieus nemen hebben meer op hun website staan dan alleen de tantramassage.

Tantramassage in een notendop

De tantra gaat uit van het principe dat het universum uit energie bestaat en jij dus ook. Die energie heeft vele namen en bij de tantra wordt die prana genoemd. Bij een massage gaan ze de energie opwekken en verdelen, opwekken en herverdelen over je lichaam. Ze masseren heel je lichaam, zowel de voorkant als de achterkant. Het blijven opwekken en herverdelen van de energie wordt gedaan zodat ze de energie door je hele lichaam vrij kunnen laten stromen en als dit gebeurt wordt dit een flow genoemd. Dit proces wordt meestal zonder kleren gedaan tussen de ontvanger (cliënt) en de gever (masseur). Omdat je voor dit proces je letterlijk en figuurlijk blootgeeft heb je vertrouwen nodig in de persoon die je hier voor kiest.

Eerste schifting

Een simpele maar doeltreffende manier is door te zoeken naar hun persoonlijke pagina. Het liefst een pagina waarop ze zich voorstellen en waar hun foto op staat. Dit klinkt niet helemaal objectief, maar als de persoon op de foto je niet aanstaat en je gevoel nee zegt op wat voor manier dan ook, is er al geen basis voor vertrouwen. Terwijl dat toch een vrij essentieel onderdeel is van de massage, als je dat mist kun je je waarschijnlijk niet overgeven aan de masseur, wat je ervaring negatief kan beïnvloeden. De meeste professionele tantramasseurs hebben ook een speciaal symbool op hun site staan. Het is een rood handje waarboven "tantra" en onder de hand "no seks" staat. Dit is om duidelijk te maken dat het gaat om een tantramassage en niet om de rode tantra waar iedereen gelijk aan denkt vanwege zijn seksuele samensmelting tijdens de massage.

Tijd en prijs

Als die hindernis is genomen ga je kijken naar de tijd die er wordt uitgetrokken en de prijs die eraan gekoppeld is. Iedereen snapt dat bij een prijs die gevoelsmatig erg laag is, bijvoorbeeld onder de dertig euro voor een massage die negentig minuten duurt, er een addertje onder de massagemat kan liggen. Dit kan zijn omdat degene die de massage geeft niet gekwalificeerd is of omdat de massage niet voldoet aan de tantranormen. In het ergste geval zou het een persoon kunnen zijn die graag vrouwen naakt ziet en ze wil aanraken. Dit zou erg teleurstellend zijn als je bij zo iemand je eerste massage krijgt puur vanwege het feit dat een tantramassage de energie is tussen twee personen die elkaar vertrouwen. En als bij één persoon het vertrouwen geschaad is komt dat de massage absoluut niet ten goede. Lees de site goed door en skip gelijk als je merkt dat het heel erg toegespitst is op seks. De professionele masseurs bieden meer aan dan alleen de tantramassage, bijvoorbeeld yoga, reiki, seminars, cursussen etc.

Massageruimte

Kijk of je op de website ook een foto kunt vinden van de massageruimte, een serieuze masseur maakt namelijk veel werk van die ruimte. Dat is namelijk ook een belangrijk onderdeel van de massage. De ruimte is speciaal ingericht om je in te kunnen ontspannen en genieten van de mooie dingen die in de kamer staan, de muziek en geuren. Het is niet de bedoeling dat je tijdens de massage tegen een kaal tl-licht zit aan te kijken of op de muren een bloemetjesbehang ziet uit de jaren zeventig. Dit soort dingen leiden je af van je massage en de flow waar je inzit elke keer dat je je ogen opendoet, deze ongewilde interrupties komen je massage zeker niet ten goede.

Laatste stap

Als laatste stap zoek je alle informatie op die je kunt vinden op hun site over hoe de massage in zijn werk gaat zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je terughoudend wordt. Heb je vragen of zijn er dingen die niet duidelijk zijn die voor jou belangrijk zijn en die je niet op de site beantwoord ziet, stel ze dan van te voren per mail of telefoon. Besef dat geen enkele vraag raar is en al zeker niet voor de masseur die al vaker vragen heeft gekregen. Dit draagt alleen maar bij dat je met een goed gevoel naar je afspraak gaat en je ten volle kan genieten van je tantramassage. Check ook of je kunt kiezen tussen een mannelijke of een vrouwelijke masseur zeker voor vrouwen is dit belangrijk. Als de drempel te hoog is voor een mannelijke masseur dan heb je tenminste de optie om te switchen naar een vrouwelijke zonder dat je de hele zoektocht weer opnieuw moet maken. Dit is geen must maar het kan zeker handig zijn als je nog twijfelt maar al wel een centrum hebt gevonden dat naar je zin is.

Als je deze stappen hebt gevolgd kun je er vrij zeker van zijn dat je bij een masseur uitkomt die aan je eisen voldoet. Besef wel goed dat de tantramassage, net als elke andere massage, gebaseerd is op vertrouwen en als je toch het niet helemaal vertrouwt kun je de eerste keer vragen om een ontspanningsmassage en eraan wennen dat je over je hele lijf wordt gemasseerd. Mocht de massage en de masseur je bevallen dan kun je alsnog bij de volgende afspraak een tantramassage nemen.
© 2015 - 2024 Monicaking, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tantra Massage, seks of massage?Tantra Massage, seks of massage?Is Tantra Massage wel een Massage of is het een nieuwe vorm van seks met een net jasje aan? Waar komt de Tantra eigenlij…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Tantra - Spiritueel RitueelTantra - Spiritueel RitueelTantra. De Tantrische leer stamt uit India en is verspreid over het Verre Oosten. Tantra wordt ook wel Tantrische Yoga g…

Yogahoudingen  trataka (oogoefening)Yogahoudingen trataka (oogoefening)De ogen worden de spiegels van de ziel genoemd. Aan de ogen is te zien of iemand blij, verdrietig, moe of teleurgesteld…
Hoe jezelf te beschermen tegen negatieve energieënVind je het ook soms vermoeiend om rond gestresseerde of negatieve mensen te zijn? Heb je ooit een dramatische situatie…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Monicaking (3 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.