Tantra Massage, seks of massage?

Tantra Massage, seks of massage? Is Tantra Massage wel een Massage of is het een nieuwe vorm van seks met een net jasje aan? Waar komt de Tantra eigenlijk vandaan of is het iets dat is uitgevonden door de seksindustrie uit commercieel oogpunt of bestaat dit fenomeen al langer? Wat is Tantra nu eigenlijk en klopt het idee met wat we erover gehoord hebben?

Tantra massage, seks of massage?

Als je op Google het woord Tantra intypt krijg je zoveel hits dat je door de massages de Tantra niet meer kunt zien. En door veel mensen word de naam Tantra gebruikt, misbruikt en gepraktiseerd. Maar niet veel mensen beseffen of weten dat Tantra eigenlijk niks met seks zoals we het nu denken te kennen te maken heeft, maar dat het een oude Indiase filosofie is die door de stromingen die het Hindoeïsme, Boeddhisme en Janïsme aanhangen, al eeuwen wordt gebruikt in hun levenswijze.

Label

Omdat we in de Westerse maatschappij op alles een stempel moeten drukken, zodat het netjes gelabeld kan worden en in een doosje kan worden gestopt, heeft de Tantra naast de label massage ook het stempel seks meegekregen. Wat in dit geval niet helemaal juist is, Tantra en Kamasutra gaan bij de meeste mensen hand in hand samen. Zowel Tantra als de Kamasutra zijn niet begonnen zoals ze nu worden gepresenteerd door de media en de seksindustrie. Kamasutra was en is het boek dat in de 2e eeuw na Christus werd geschreven over de kunst van de Liefde en Tantra is de levensenergie bij Yoga die in de mensen zit en die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. En ja ook seksuele energie hoort daarbij maar seks is niet het einddoel van zowel de Tantra als de Kamasutra. Zoals met veel dingen in de huidige maatschappij gebeurt, zijn de spotlights gericht op iets en wordt door iemand een label opgeplakt wat de meute massaal overneemt zonder er zelf kritisch naar te kijken of te onderzoeken. Mensen laten zich makkelijk leiden door het label wat al is gegeven en het is zeer moeilijk om er een andere draai aan te geven of de gevestigde label te veranderen. Tantra is iets anders dan wat het label ons wil doen geloven.

Betekenis van Tantra

Tantra is een woord afkomstig uit het Sanskriet wat de Heilige taal was in het oude India zoals het Latijns voor ons in Europa was. De heilige teksten worden Veda’s genoemd en één van die heilige teksten heeft de titel Tantra. Omdat de oorspronkelijke schrijvers niet meer kunnen verdedigen wat ze nu precies bedoelen is door de eeuwen heen de precieze omschrijving veranderd. Maar we kunnen wel stellen dat iedereen de zelfde context bedoelt met net een iets andere omschrijving. Tantra is de eenwording met de Universele Energie door middel van Yoga, rituelen en meditatie waardoor je geestelijke op een hoger niveau komt en bevrijdt raakt van alle stress en belemmeringen die je tegenhouden in het dagelijks leven.

Tantra Massage

De Tantra Massage is een Massage tussen twee mensen die door middel van de Energie ook wel Prana genoemd, opwekken en vast houden. Dit is een beleving die veel dieper gaat dan seks, want seks heeft als einddoel het hoogtepunt bij één of allebei de partners en daarbij de vernietiging van de Prana door middel van het hoogtepunt. Bij een Tantra Massage is dat absoluut niet het doel, het doel van een Tantra Massage is namelijk dat je remmingen en/of blokkades vermindert of laat verdwijnen en je de Prana weer door je lijf voelt zonder de blokkades en niet te vernietigen zoals bij seks het geval is.

Als Tantra dus de eenwording is met de Universele Energie die in iedereen zit, door middel van massage afgewisseld met Yoga, is het dus heel iets anders dan wat de men ons wil doen geloven. De reis samen ernaar toe is namelijk het belangrijkste en niet het einddoel. Je gaat samen een beleving aan en je beleeft samen de Prana zonder seks te hebben.

De Tantra massage is een massage over je hele lijf die doorgaans naakt wordt gegeven door de Gever (Masseur) en Ontvanger (de Cliënt). Conclusie is dus dat een Tantra Massage wel het imago heeft dat je seks gaat hebben met je masseur maar dat dus niet is. Het is ook geen Massage die je kent van de schoonheidsspecialiste of de sportmasseur omdat die alleen maar specifieke delen van je lichaam masseren en bij de Tantra massage wordt heel je lijf gemasseerd. Mocht je dus een afspraak maken bij een Tantra Centrum voor seks kom je dus bedrogen uit.

Wanneer je dat onderscheid kunt maken kun je gaan kijken waar je een centrum kunt vinden en waar je die kunt leren of ondergaan, alleen of met je partner.
© 2015 - 2024 Monicaking, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tantramassage, hoe zoek je een betrouwbare tantramasseur?Tantramassage, hoe zoek je een betrouwbare tantramasseur?Als je eindelijk de stap hebt gezet dat een Tantra massage iets voor jou is of dat je wilt uitproberen, sta je voor het…
Tantra - Spiritueel RitueelTantra - Spiritueel RitueelTantra. De Tantrische leer stamt uit India en is verspreid over het Verre Oosten. Tantra wordt ook wel Tantrische Yoga g…
De verschillende soorten yogaDe verschillende soorten yogaDe oudste geschriften over yoga dateren uit de derde eeuw voor Christus, maar vooral sinds de tweede helft van de twinti…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…

Seks als passieSeks als passieSeks als passie kan op verschillende wijzen voorkomen. In alle gevallen is er verlangen naar bevrediging van lustvolle g…
Anticonceptiepil: Positieve veranderingingen door te stoppenAnticonceptiepil: Positieve veranderingingen door te stoppenOngeveer één op de drie vrouwen gebruikt enige vorm van anticonceptie. Veel van die vrouwen slikken de pil. Naast dat de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
  • http://www.tantra-lotus.com/tantra-massage.asp
Monicaking (3 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.