Telekinese: kan ik dat ook?

Telekinese: kan ik dat ook? Als je bij dit artikel bent gekomen weet je vast al wel wat telekinese is. Simpel gezegd is het de mogelijkheid om voorwerpen te laten bewegen met je geest of ‘mind’. Simpele spierkracht komt hier niet bij te pas. Telekinese wordt, net als de andere onverklaarbare verschijningen, niet door iedereen altijd even serieus genomen. Bestaat het nou echt of is het slechts een truc? Men is er nog niet helemaal over uit maar dat weerhoudt vele niet om het eens te proberen.

Wie kan telekinese?

Wie vaak de bioscoopzalen bezoekt is vast en zeker wel eens iemand tegengekomen! We hebben het hier natuurlijk niet over iemand in de zaal maar over een personage op het doek. Een bekend personage is Jean Grey uit de bioscoopreeks X-men. Ze kan met haar geest voorwerpen optillen en bewegen.

Natuurlijk beperkt het zich niet tot het witte doek. Op internet vind je veel home made filmpjes waar men laat zien dat telekinese echt bestaat. Op een onverklaarbare wijze worden voorwerpen bewogen. Sceptici spreken over trucage. Geïnteresseerden en beginners claimen dat elk mens telekinese kan uitvoeren. Het is slechts een kwestie van vaak oefenen.

Hoe gaat het in zijn werking?

Er is geen beste manier om voorwerpen te laten bewegen door middel van je geest. Er is echter wel een leidraad die je kan helpen bij de uitvoering. Of je het voor elkaar krijgt is natuurlijk nog maar de vraag. Eén ding is natuurlijk wel erg belangrijk; blijf geloven dat jij het kan en dat jij controle uitoefent op het voorwerp. Als je het even snel wilt proberen en na één minuut al denkt dat het onzin is, zul je waarschijnlijk geen succes boeken.

De psi-wheel is een populair voorwerp, vaak gebruikt door beginners. De psi-wheel klinkt heel exotisch maar in feite is het gewoon een gevouwen papiertje dat lijkt op een parasol. Je legt het parasolletje of hoedje op een stok zodat deze rond kan draaien. Hoe maak je een psi-wheel?

Papier

Zorg dat je een vierkant stuk papier hebt. Neem deze niet te groot want ander krijg je een gigantische parasol of hoed. Neem een hoek van je vierkant en vouw deze naar de tegenovergestelde hoek. Maak de vouw mooi strak en scherp. Vouw het vervolgens weer open en doe hetzelfde bij de twee overige hoeken. Vouw het dan ook weer open.

Uiteindelijk heb je een vierkantig stuk papier voor je waar twee diagonale lijnen elkaar in het midden kruisen. Dit punt gebruik je vervolgens.

Satéprikker

Zorg vervolgens voor een stokje. Je kunt voor het gemak een satéprikker gebruiken. Prik deze in een ondergrond om het stabiel te laten staan. Vervolgens pak je het gevouwen papiertje en leg je deze op het satéprikkertje. Je zult zien dat het hoedje op de prikker blijft rusten.

Je kunt natuurlijk ook een ander voorwerp gebruiken dan een satéprikker. Je moet er in elk geval wel voor zorgen dat het een recht voorwerp is.

Psi-wheel gebruiken

Plaats je wheel voor je op een tafel. Je zult merken dat als je een beetje zucht de wheel rond zal draaien. Je hebt nu natuurlijk niet gebruik gemaakt van telekinese.

Om telekinese te testen moet je ervoor zorgen dat je heel rustig gaat ademen. Zet een ontspannen nummer op zodat je een beetje rustig wordt.

De volgende stap is het visualiseren. Visualiseren is een veel voorkomende methode om iets te laten bewegen met je geest. Je kunt dit het beste opvatten als het dwingend willen zien dat er iets gebeurt. Visualiseren wordt ook gebruikt bij het opwekken en zichtbaar maken van energie

Dat klinkt best wel vaag!
Het is inderdaad behoorlijk vaag en niet helemaal duidelijk. Dat komt doordat er geen eenduidige methode is te noemen. Zorg er voor dat je één wordt met je psi-wheel. Jij hebt controle over de wheel en dwingt het te laten draaien. Je komt nu bij het punt dat je moet geloven dat jij het ook écht kan. Dwing de wheel met je geest, laat het niet los. Probeer nu te visualiseren dat het ook echt kàn draaien door jouw toedoen!

De wheel draait niet?

Niet iedereen kan het in één keer laten draaien. Sommige mensen lukt het wel in één keer en staan er later vaak bij stil wat ze hebben bereikt! Natuurlijk valt het te betwijfelen of de wheel draaide door mentale kracht, dus door telekinese. Een zuchtje wind uit een raam dat twee meter verder openstond kan ook de veroorzaker zijn. Te hard uitademen kan ook een reden zijn voor het draaien van de psi-wheel. Als je er zeker van wilt zijn dat windkracht de wheel niet laat draaien kun je er een glazen stolp over plaatsen.

Als de wheel niet in één keer draait moet je vooral de moed niet opgeven. Je kunt het op een later tijdstip nog eens proberen. Houd in het achterhoofd dat het nooit bewezen is om met je psyche iets te laten bewegen, maar, het tegendeel ook niet! Als het dus niet lukt levert dat geen bewijs dat telekinese niet bestaat.

Als het je wel lukt is dat ook geen bewijs. Alleen in een laboratorium kun je alle externe omstandigheden neutraliseren of beïnvloeden en ook op een zelfde manier herhalen.

Alternatieven voor de psi-wheel?

Er zijn natuurlijk genoeg andere alternatieven. In feite zou je alles kunnen laten bewegen met je geest, mocht het bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een paperclip of een potlood. De reden voor het gebruik van een psi-wheel is het gewicht ervan. Je kunt je voorstellen dat het voor een beginneling makkelijker is om een papiertje te laten draaien in plaats van een olietanker met een gewicht van een paar ton.

Telekinese blijft omstreden

Ondanks de vele pogingen en ogenschijnlijke bewijzen wordt telekinese door veel mensen niet serieus genomen. Telekinese is een onderdeel van de parapsychologie en behoort daarmee tot de grenswetenschap. Grenswetenschappers zijn er genoeg maar de heersende wetenschap moet er tegenwoordig nog niet veel van weten. De tijd zal ons leren of dat gaat veranderen.
© 2009 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Parergische verschijnselenDe parergische verschijnselen vormen een deelgebied van de parapsychologie. Het gaat om de verschijnselen, waarbij het f…
Telekinese - "het laten bewegen van voorwerpen"Een van de geheimzinnigste verschijnselen van de grenswetenschappen is de telekinese: het ermogen van bepaalde mensen om…
Tweespalt over PSIDe discussie over PSI verdeelt de mensheid in twee kampen: diegenen die PSI als waardeloze rommel van de hand wijzen en…
Mythen en Sagen - Eros en PsycheMythen en Sagen - Eros en PsycheHet verhaal van Eros en Psyche - de jongste dochter van Aphrodite en Adonis - is niet heel bekend in de Griekse Mytholog…

Wat is visualiseren?Wat is visualiseren?Visualiseren is eigenlijk het voor je geestesoog laten verschijnen, maar dan met een bedoeling of een doel. Visualiseren…
Geesten: Werkelijkheid of fictie?Messen die rond vliegen, een woonkamer die ijskoud wordt, tafels en bedden die opgestild worden, fluisterende stemmen of…
Kropslavinken (203 artikelen)
Laatste update: 07-02-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.