Visualiseren is de succesformule van het leven

Visualiseren is materialiseren. Het creatieve vermogen van een ieder die wil groeien, ontwikkelen en gelukkig zijn.

Wat is visualiseren

Visualiseren is denken in beelden. Door creatief te visualiseren ontwikkel je een vrij en flexibele persoonlijkheid. Je karakter ontwikkeld zich positief en gevoelig van aard.

Wat doet visualiseren

Wanneer je je buiten het stoffelijke kunt plaatsen kun je je ook buiten de emotie plaatsen. Wanneer je kunt visualiseren, dan kun je in grote problemen in het dagelijkse leven, die problemen klein maken of het tegenovergestelde, het probleem opblazen. Het heeft hetzelfde effect tot het uit elkaar spat. Daarna wat je zou willen naar je toetrekken. Gedeeltelijk irreel. Gedeeltelijk realistisch. Natuurlijk kunt je niet alles visualiseren. Niet iedereen kan bijv. visualiseren dat ie koning is. Je kunt vanuit de kracht van je visualisatie de kracht van je eigen ziel naar buiten brengen.

Mensen die langdurig depressief zijn, kunnen nauwelijks of niet visualiseren. Eigenlijk zijn er twee soorten mensen op Aarde. Mensen die kunnen visualiseren en mensen die niet kunnen visualiseren. Mensen die kunnen visualiseren vullen een positief karma in. Leiden een positief leven. Mensen die niet kunnen visualiseren zullen op een bepaald moment vastlopen in ogenschijnlijke visuele stoffelijke problematieken en niet in staat zijn om zich daar tijdelijk overheen te zetten of zich naast het probleem te zetten. Als je namelijk naast het probleem kan gaan staan, kun je namelijk je eigen probleem met je astrale ogen bekijken. Dan kun je je eigen probleem, situatie, met de kracht van je ziel bekijken. Dan kun je zien of het in je Karma past. Waarom het gebeurt. Wat je uit leren kunt. Hoe lang het duurt en wat het in wezen voor invloed op je absolute menszijn zal hebben.

Teken de boom van het leven.

Je diepste gevoelens is de basis van je eigen visualisatievermogen. De basis van het naar buiten brengen, het materialiseren van dat wat jouw reincarnatieopdracht is en dat wat belangrijk is voor jouw op Aarde. Visualiseren is zien in beelden. In de psychiatrie laat men een boom tekenen. Die boom is je levensboom. Die vertelt of jij in jouw basis zit. De onderkant van die boom die breeduit loopt. Het vertelt of het smalle boom is, eigenlijk meer een balk, met aan de kruin heel veel takken. Dat betekent dat je hoog in je denken, hoog in je voelen zit. Maar dat je geen basis hebt. Het kan ook betekenen dat het gebladerte een bepaalde betekenis heeft. Of je veel blaadjes of kale takken tekend. Kale takken staat dan voor eenzaamheid. Veel blaadjes staat voor een warme intermenselijke geest. Zo kun je zo'n levensboom gaan uitwaaieren en vertalen. Het is essentieel hoe je je levensboom eruit ziet.

Visualiseer je eigen levensboom op een wit vlak voor je geestesoog met gesloten ogen. Visualiseer je levensboom van boven naar beneden. Waarom zal ik hieronder overdragen. Houdt het beeld vast. Open dan langzaam je ogen. Je ziet het niet met je stoffelijke ogen, maar je ziet het met je geestelijke ogen. Blijf het beeld vasthoud met je geopende ogen. Het visualiseren van je boom geschied van boven naar beneden. Waarom niet van beneden naar boven. Wanneer je je levensboom visualiseert van beneden naar boven, dan visualiseer je hem vanuit je menszijn. Rekening houdend van het beeld wat anderen van jouw eisen. Dan houd je rekening met de buitenwereld. Hoe wil de ander dat ik ben. Hoe wil de ander dat ik eruitzie. Hoe wil de ander dat ik doe. Een boom visualiseren van boven naar beneden is een boom visualiseren vanuit jouw diepste gevoels en bezielingswereld. Dat is belangrijk. Dan ontdek je dat je eigen levensboom van inhoudelijke waarde is opdat wat jij zelf bent.

Stel je zich voor dat jouw levensboom een groot krachtsveld omzichzelf kent. Een heel sterke aura. Dat jouw levensboom de levensboom bij uitstek voor alle mensen op Aarde zou zijn. Een heel groot regenwoud, een heel groot bos met die boom. Betekent dat een continuiteit van de bestaande wereld. Betekent dat een totale verandering omdat je een boom getekend hebt die eigenlijk niet bestaat. Dat is niet belangrijk. Je zou kunnen zeggen een boom, zoals je hem kent, zoals die bestaat, aangepast aan, betekent eigenlijk dat je een zachtaardig, een goedaardig iemand bent die zich "gemakkelijk" wilt en wiljelen is kunnen, zich aanpast aan de buitenwereld. Een boom die op Aarde die niet bestaat, betekent dat je grensverleggend wil werken. Dat je niet dramatisch vindt om de wereld te schokkeren. Een ander beeld hebt van de wereld. Een nieuwe orde. Een nieuwe wereldorde zou willen stichten. Een orde van vrede, van liefde, harmonie en saamhorigheid. Zo kun je een heleboel distalleren uit beelden die mensen aan je overdragen.

Bescherm via visualisatie

Visualiseer voor je geestesoog een groot wit vierkant vlak. In het midden een hele kleine cirkel. De cirkel ben je zelf. Om die kleine cirkel maak je een kleine cirkel. Dat is je lichaam. Daarom heen een iets kleine, iets grotere, iets grotere cirkel. Dat is de aura om je lichaam heen. De kleine cirkel die je bent is beschermd door het lichaam. Het is ingekapseld door je aura. Alle gedachtekracht van buitenaf komt eerst in die aura. Wordt dan door de emotionele wereld van je lichaam verwerkt en kan dan pas je ziel bereiken. Je hoeft dus nooit bang te zijn, dat men je pijn kan doen. Dat men je ziel vernederen kan. Met deze wetenschap beschermd te zijn door de vorm van de Aarde, het lichaam, beschermd te zijn door de vorm van de geest, je aura, begint uw eigen leven.

Levensweg

Bij elk leven hoort een levensweg. Een levensweg bewandel je vanuit het begin. Visualiseer in de linkeronderhoek in het grote witte vierkant, met al wat je bent, ziel, lichaam en aura, daar jouw levensweg. Je geboorte. Je kinderjaren. Besef een lichaam te hebben en een ziel te zijn. Geef erkening aan dat lichaam. Geef erkenning aan de ziel die je bent. Wat je uitstraalt trekt je aan. Wat je ziel uitstraald, trekt je ziel aan. Wat je lichaam uitstraald, trekt je lichaam aan. De trilling van je ziel straalt iets uit. Je aura is spiritueel, je ziel is spiritueel. Beide zijn dus altijd in de meerderheid ten opzichte van het lichaam wat je hebt. Wees niet bang. Het is jouw levensweg. Alleen jij staat toe wie daarop mag wandelen.

Een doel. Ineens zie je jouw doel. Jouw reincarnatieopdracht. Breng die reincarnatieopdracht aan het eind van die levensweg. Leg je reincarnatieopdracht in woorden, in vormen, in wat voor vorm je het wilt aan het eind van die levensweg. In wezen kun je stoppen, want door het aan het eind van die levensopdracht neer te leggen bent je al aan het eind van die levensopdracht. Besef dat. Je hebt alleen het doel als ziel neergelegd. Maar als mens moet je die nog gaan invullen. Stap na stap. Stukje na stukje. Dan is er een plaats om te rusten. Stap na stap bereikt je je doel.

Oplossen van uw problemen

Visualiseer het situatie dat je denkt te hebben. Visualiseer dat je over de situatie heen stapt. Dan heeft de situatie ophouden te bestaan. Maar dan keert je terug in je basis, dan ontdekt je dat het nog steeds bestaat. Je hebt gevoeld en aan den lijve ondervonden in je eigen visualisatie hoe het is zonder die situatie te zijn. Zonder die probleem of situatie te leven. Het kan dus. Dat betekent dat er een kwestie van tijd in zit. Als je het gevoeld hebt. Als het een onderdeel van jezelf geweest is, dan is het toch mogelijk. Geef de geest tijd om in de materie in te dalen.
© 2010 - 2023 Aryanto, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Positiviteit geeft energiePositiviteit geeft energieNiet iedereen is van nature even positief, dat krijg je mee in de genen en waar en hoe je opgroeit. Je basis is voor vee…
Een visie op emoties: Broaden-and-build theorieDe broaden-and-build theorie van Barbara Fredrickson gaat er van uit dat positieve en negatieve emoties verschillend zij…
Positiviteit vanaf nu!Iedereen is druk druk en rent zichzelf voorbij. Als er om wat voor reden dan ook een kink in de kabel komt is de kans gr…
Een moodboard maken voor je interieurHeb je allemaal gedachten en ideeën, maar weet je niet zo goed welke uitstraling je precies wilt in je huis? Een moodboa…

Spirituele terminologieSpiritualiteit is van alle tijden. Wat betekent spiritualiteit nou eigenlijk? En wat wordt er bedoeld met bewustzijn, as…
Wat is numerologie?Voor veel mensen zijn cijfers harde en noodzakelijke ingrediënten om iets duidelijk te krijgen. Cijfers zijn zeker noodz…
Bronnen en referenties
  • www.aryanto.com
Aryanto (2 artikelen)
Gepubliceerd: 20-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.