Wat zeggen je handen over je?

Wat zeggen je handen over je? Natuurlijk weten we allemaal dat de man of vrouw met eelt op de handen met name met de handen werkt. Eelt is een bescherming daar waar wrijving ontstaat. Zoveel kunnen we nog wel zelf bedenken. Maar de lijnen in je hand, of het ontbreken daarvan, zeggen ook iets over je. Maar ook de afmetingen van je vingers vertellen iets over de mens die erbij hoort. Een overzicht met een samenvatting per onderdeel. Je rechter hand staat voor je huidig leven en je linkerhand voor het verleden. Bekijk je handen goed voordat je begint.

De vingers

Duim

Om te beginnen nemen we de duim onder de loep. De duim zegt iets over je temperament, je wilskracht kortom je karakter.
Als je naar de afmeting van je duim kijkt is deze goed als deze tot de helft van je onderste kootje van de wijsvinger komt. In dat geval heb je een basis iets in je om wat moois van je leven te maken. Je hebt de balans gevonden in je leven, niet ondergeschikt, niet dominant en je komt op een juiste manier voor jezelf op. Als de duim wat langer is dan de norm dan wil je mogelijk je wil opleggen bij mensen in je omgeving. Je bent doortastend, maar deze doortastendheid kan tot drammerig gedrag leiden. Is je duim te kort dan spreken we eerder over het tegenovergestelde van de lange duim. Je bent ondergeschikt, je wilskracht is minimaal en pessimisme kan de kop opsteken. Door je zachte aanpak, karakter kan je onder de voet gelopen worden.

Wijsvinger

De wijsvinger zegt iets over je ego, je zelfvertrouwen. Je wijsvinger komt, in optimale situatie tot halverwege het kootje van je middelvinger. In dat geval heb je een genuanceerd gevoel over trots zijn. Je kijkt objectief en helder tegen zaken aan en hebt genoeg zelfvertrouwen in je om het totaalplaatje ook met een spiegel te bekijken. Je intuïtie wordt regelmatig ingezet. Is je wijsvinger wat te lang dan ben je duidelijk naar buiten gericht. Dit in de vorm van ambitie en leiderschap, wat in essentie goed kan zijn. Maar ook bij ambitie en leiderschap moet je naar binnen, naar jezelf durven kijken. De kans dat je macht over andere wilt hebben is dan ook groot. Een te korte wijsvinger brengt bijvoorbeeld faalangst met zich mee. Een gevoel van minderwaardigheid en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Middelvinger

De middelvinger zegt iets over je verantwoordelijkheidsgevoel. Leg je middelvinger dwars over het midden van je hand. Als de middelvinger precies zo lang is als het breedste deel van je hand breed is, is het goed. Dat wil zeggen dat je helder kunt zijn in je gedachten, voldoende stilte en rust nemen om die helderheid te kunnen blijven betrachten en op de juiste momenten de verantwoordelijkheid neemt. Een te lange middelvinger duidt op een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je doet meer dan de verantwoording is en wel omdat je denkt dat je het moet doen. Je bent discreet en voorzichtig, maar kunt ook teveel op details inhaken en daarmee het grote plaatje niet meer overzien. Een te korte middelvinger kan duiden op het erg gevoelig zijn voor je omgeving. Met name de stemming werkt op je in en beïnvloedt je. De verantwoordelijkheid heb je liever niet.

Ringvinger

De ringvinger zegt iets over je creativiteit, een stukje emotie en gelukkig te zijn. Deze vinger moet qua lengte tot halverwege het bovenste kootje van je middelvinger komen. Als dit goed is dan handel je vanuit je hart en je gevoel en je gedachten komen daarmee op het tweede plan. Je hebt een warme uitstraling en dat maakt dat je mensen aantrekt. De te lange ringvinger kan duiden op een te hoge verwachting van een ander. De kans dat je teleurgesteld wordt is dan zeker aanwezig. Verder is je zelfbeeld wellicht iets te opgeblazen, wat maakt dat je het samen met wat creativiteit op toneel goed kunt doen. Een te korte ringvinger kan betekenen dat je niet voldoende in jezelf ziet. Je durft niet helemaal uit je schulp te kruipen en je levenslust mag nadrukkelijker stromen. Kijk eens naar je zelfbeeld en laat je meer naar buiten komen.

Pink

De pink zegt iets over je eerlijkheid en hoe je contacten weet te onderhouden. De pink is goed als deze op het randje komt van het tweede naar het derde kootje. In dat geval ben je een snelle denker. Je communiceert goed en staat midden in het leven.
Is je pink iets te lang dan kan het materiele in het leven erg belangrijk voor je zijn. Je komt niet altijd rustig over en heb een bepaalde sluwheid in je wat je commercieel in kunt zetten. Maar je zet je kwaliteiten teveel op een ding in. Een te korte pink kan duiden op een ietwat terughoudende mens. Je bent communicatief matig en je praat niet gemakkelijk over jezelf. Je trekt je graag terug.

Wat te doen?

Je handen zijn continu in beweging en dat maakt ook dat daar waar een afwijking zit je hieraan kunt werken. Je handen werken dan automatisch mee, ook al klinkt dat ietwat vreemd. Als je er mee aan de slag wil gaan is het goed een foto van je handen te nemen en dit bijvoorbeeld na enkele maanden opnieuw te doen.

Lijntjes in de handen

Je hebt verschillende lijnen in je handen (of ze ontbreken nu juist) en deze zeggen ook iets over je. Enkele voorbeelden:
De lijn die de aansluiting van je wijsvinger met je hand maakt heet Salomonsring. Hoe nadrukkelijker de lijn is, hoe meer innerlijke wijsheid er is. Je bent in staat andere mensen vanuit een onbaatzuchtige manier te helpen. Op je duim kunnen 3 lijnen lopen. De eerste is bij de knik van de kootjes. Het zgn. Kosmisch ei zegt dat je op een spiritueel pad bent. Je bent in staat te groeien in deze richting. Het tweede die daar net onder komt is de Suralijn die er is als je een zonnelijn hebt (een dwarslijntje waar je ringvinger overgaat in je hand). Dit zorgt voor een versterking van de zonnelijn die weer staat voor andere gedaan hebben in vorige levens. De Turyalijn staat voor intelligentie. Een bewust mens die weet wat er in het leven aan de hand is. Je hebt geen moeite met het oplossen van lastige zaken.

Tot slot

Er gebeurt meer onder onze handen (letterlijk en figuurlijk) dan we ons realiseren. Je hoeft er niet naar te leven, maar je kunt er wel je gedachten over laten gaan.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snelcursus HandlezenSnelcursus HandlezenHandlezen (ook wel chiromantie genoemd) bestaat al eeuwenlang. Het woord chiromantie is afgeleid van het Griekse woord c…
Handlezen: iedereen kan het leren!Handlezen is al zo oud als de mensheid. De handvormen, vingers en nagels hebben allemaal wel iets verschillend te vertel…
Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsBeauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsWe weten allemaal wel dat dagelijkse meerdere likken handcrème goed voor de handen is en dat nagels er gevijld (kort of…

Intuïtie en liefdeIntuïtie en liefdeTijdens het vinden van de grote liefde in het leven, kan intuïtie een grote hulp zijn. Intuïtie kan een onmisbaar hulpmi…
Mediteren, het hoe en waaromMediteren, het hoe en waaromDe een gaat er voor zitten, sluit zich af en kan zo mediteren, maar de ander heeft moeite de geest - die de gedachten vo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 30-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.