De Medicijnkaarten

‘Zo sluw als een vos’ , ‘Zo sterk als een beer’, ‘Zo wijs als een uil’. Deze uitspraken zijn voor ons slechts een uitdrukking maar de Indianen uit Amerika nemen de betekenissen met dieren een stuk verder. De Medicijnkaarten is een orakel die gebaseerd is op de Dieren Totem van de Amerikaanse Indianenstammen.

Achtergrond

Volgens de oude Indiaanse tradities is ieder individu verbonden met spirituele gidsen die belichaamt worden door dieren. Op het levenspad komen en gaan verschillende gidsen. Meestal is dit niet letterlijk maar meer in de vorm van levenslessen die ons helpen met onze persoonlijke groei en het vinden van ons ware levenspad. Een dier heeft misschien bepaalde kwaliteiten waar een mens van kan leren. Elk individu echter, heeft één dierengids die voor altijd bij die persoon blijft, ook in het hiernamaals. Dit individu bezit dezelfde kwaliteiten als dat dier of heeft die kwaliteiten juist nodig. Deze hoofdgids is je totem. Om te beslissen welk dier je totem is, kun je onderzoeken door de juiste tekens te herkennen. Dit kan zich bijvoorbeeld manifesteren door dieren die in je dromen verschijnen of die je met herhaalde toevalligheden in je dagelijkse leven tegenkomt (in de meeste gevallen niet je huisdier) in misschien een tijdschrift, op tv, tijdens een wandeling, enz. Misschien voel je een sterke aantrekkingskracht tot één bepaalde diersoort of heb je sterke interesse in schilderijen, afbeeldingen of beeldjes van een dier?

De Medicijnkaarten kunnen een hulpmiddel zijn om je hierbij te helpen. Niet alleen met het vinden van je hoofdgids zijn ze behulpzaam maar ook kunnen zij een goede raadgever zijn bij je persoonlijke groei en het vinden van je ware levenspad. Het medicijn van de kaarten verwijst naar alles dat persoonlijke groei, kracht en begrip bevordert, de heling van lichaam en geest.

De Kaarten

Het pak Medicijnkaarten bestaat uit 44 kaarten met op elke kaart een afbeelding van een dier. Elk dier heeft een aparte betekenis en komt met advies, raad en inzicht. Hieronder volgt de lijst met de 44 afgebeelde dieren en wat zij vertegenwoordigen. Meer uitgebreide interpretaties kan men vinden in de boeken en informatie die hierover bestaat.

  1. Arend – Geest
  2. Havik – Boodschapper
  3. Wapitihert – Uithoudingsvermogen
  4. Hert – Vriendelijkheid, zachtheid
  5. Beer – Introspectie, jezelf kennen
  6. Slang – Transmutatie
  7. Stinkdier – Reputatie
  8. Otter– Vrouwen medicijn
  9. Vlinder – Transformatie, gedaanteverwisseling
  10. Schildpad – Moeder Aarde
  11. Eland – Eigenwaarde
  12. Stekelvarken – Onschuld
  13. Prairiewolf – Bedrieger
  14. Hond – Trouw
  15. Wolf – Leraar
  16. Raaf– Magie
  17. Bergleeuw – Leiderschap
  18. Lynx – Geheimen
  19. Buffel – Gebed en Overvloed
  20. Muis – Nauwkeurig onderzoek
  21. Uil – Misleiding
  22. Bever – Bouwer
  23. Buidelrat – Afleidingsmanoeuvre
  24. Kraai – Wet
  25. Vos – Camouflage
  26. Eekhoorn – Verzamelen
  27. Waterjuffer – Illusie
  28. Gordeldier – Grenzen
  29. Das – Agressiviteit
  30. Konijn – Angst
  31. Kalkoen – Weggeven
  32. Mier– Geduld
  33. Wezel – Heimelijkheid
  34. Korhoen - Heilige Spiraal
  35. Paard – Kracht
  36. Hagedis – Dromen
  37. Antilope – Actie
  38. Kikker – Zuivering
  39. Zwaan – Gratie
  40. Dolfijn – Manna
  41. Walvis – Archivaris
  42. Vleermuis – Wedergeboorte
  43. Spin – Weven
  44. Kolibrie – Vreugde

Het leggen van de kaarten

Schud de kaarten op uw eigen manier, door ze in de hand te schudden of door ze te wassen (op tafel door elkaar heen halen m.b.v. één of twee handen). Zorg dat de kaarten met de afbeeldingen naar onderen liggen.
Laat de dieren in alle stilte tot je spreken zodra je ze hebt omgedraaid met hun afbeelding naar boven en de informatie over hun betekenis hebt gelezen.

Zoals bij de meeste orakels geldt, sta zoveel mogelijk open door je gedachten te legen en sterke gevoelens of verlangens opzij te schuiven. Een kritische instelling, vooroordelen, of andere negatieve gedachten zullen als een boemerang werken en blokkeren je communicatie met de dieren/kaarten. Evenals de dieren verdienen ook de kaarten een liefdevolle en respectvolle houding.
© 2011 - 2024 Toetie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spirituele gidsenSpirituele gidsenSpirituele gidsen zijn wezens van een ander bestaansniveau. Ze gebruiken hun wijsheid en inzicht voor mensen met wie ze…
Wat is een orakelVolgens de oudste documenten is de mens altijd al gefascineerd door wat de dag van morgen zal brengen, want het is al ee…
Boeddhistische spirituele gidsenHet boeddhisme, een van ´s werelds oudste religies, heeft een rijke mythologie met een groot aantal spirituele entiteite…
Kolonisten en indianen samen in één land (VS)In 1492 ontdekte Christoffel Columbus Amerika. Christoffel vernoemde de bewoners van Amerika naar Indianen, hij dacht na…

De schildklier en de vijfde chakra: de keelchakraDe schildklier en de vijfde chakra: de keelchakraDe schildklier ligt in de hals en veel mensen hebben hier al wel eens van gehoord. Wat veelal ook bekend is, zijn de euv…
Kan mediteren helpen bij het vinden van de levensbalans?Kan mediteren helpen bij het vinden van de levensbalans?Het antwoord is ja, maar zo eenvoudig als het uit te spreken is het nog niet. Als je werkelijk op zoek gaat naar de leve…
Toetie (7 artikelen)
Gepubliceerd: 18-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.