Jozef Rulof: zijn leven, zijn werk, zijn gaven

Jozef Rulof is een bekend medium uit de 20ste eeuw. Hij staat bekend om zijn seances, schilderijen en lezingen. In zijn boeken schrijft hij over het leven, de dood en het hiernamaals. Rulof staat ook bekend om zijn aparte, soms schokkende kijk op het leven.

Wie was Jozef Rulof?

Josephus Gerhardus Rulof werd geboren op 20 februari 1898 in een klein Nederlands dorpje 's Heerenberg en stierf op 3 november 1952 in Den Haag. Hij kreeg van zijn moeder de naam Jeus en was als kind reeds buitengewoon gevoelig. Al heel jong voelde en zag hij dingen die anderen niet konden waarnemen. Hij was eerder een verlegen en teruggetrokken kind, maar had een goede band met zijn ouders. Zijn ouders steunden hem dan ook heel erg in het ontwikkelen van zijn gaven. Al snel maakte hij contact met een lichtstralend wezen uit het hiernamaals. Later kreeg deze Meester de naam Alcar. Het was vooral Alcar die Jeus tijdens zijn jeugd begeleidde en hem vaker in een trance bracht om hem mee te nemen naar het hiernamaals. Later werd hij ook begeleid door Meester Zelanus. Ook in het dagelijkse leven begon Jeus al erg jong met het genezen van anderen en het maken van schilderijen, dit alles onder de leiding van Alcar. Op volwassen leeftijd verhuisde hij samen met zijn vrouw naar Den Haag waar hij een hele tijd als taxichauffeur heeft gewerkt. Het is daar waar de mensen hem Jozef zijn beginnen noemen.

Zijn gaven

Het schilderend mediumschap van Jozef breidde zich steeds meer uit. Alcar bracht geestelijke schilders tot Rulof tijdens een diepe slaap, een soort trancetoestand. Ook zijn genezend mediumschap trad steeds meer naar voor en Rulof vestigde zich daarom als magnetiseur.

Reeds als kind maakte Alcar Jozef soms los van zijn lichaam, om als geest uit te treden. Zo ontwikkelde hij ook op dat vlak een gave. Hij was hierdoor in staat om te communiceren met het hiernamaals en zich te verplaatsen naar andere sferen. Hij maakte astrale reizen naar de sferen van licht en duisternis.

Wanneer Jozef als medium ver genoeg ontwikkeld was, begon hij aan zijn belangrijkste taak: het schrijven van boeken. Ook deze boeken schreef hij in trance onder leiding van Alcar, omdat hij niet zou worden beïnvloed door het aardse leven. In zijn boeken noemt hij zichzelf Andre Hendriks.

Zijn werk

Rulof heeft honderden schilderijen gemaakt onder leiding van zijn Meester. Hij schilderde vooral geestelijke bloemen en taferelen met een spirituele betekenis. In 1947 en 1948 gaf hij schilderdemonstraties in Rotterdam en Den Haag.

Om zijn boeken en leer te verduidelijken gaf hij lezingen. Tijdens contactavonden kon het publiek dan vragen stellen. Ook konden de mensen bij hem terecht voor heling en seances. In romanvorm beschrijft Rulof onder de naam Andre hoe hij spiritist is geworden. Hij vertelt hoe hij ingewijd werd in de geheimen van het spiritisme door zijn geestesmeester Alcar, hoe hij medium werd, hoe hij automatisch leerde schilderen, kon genezen en leerde uittreden. Hij schreef meer dan twintig boeken en deze zijn tot op de dag van vandaag nog steeds populair. Hij wordt vaker het bekendste medium van de vorige eeuw genoemd.

Het voornaamste doel van zijn mediumschap was het bekend maken aan de mensheid dat hun geliefden die gestorven zijn nog leven, en dat het mogelijk is om met hen in contact te komen door middel van seances.
© 2011 - 2024 Leniconsulting, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jozef Rulof: zijn aparte, veelbesproken visieJozef Rulof stond bekend om zijn mediumschap en zijn aparte kijk op het leven en de dood. Tijdens astrale reizen kon hij…
Huis onverkoopbaar? Begraaf Sint JozefSinds de huizenmarkt in 2008 is ingestort is het lastig om een huis te verkopen. Veel huizen staan al jaren in de verkoo…

Chakra's, wat zijn het en wat doe je ermee?Chakra's, wat zijn het en wat doe je ermee?Chakra betekent cirkel of wiel. In de traditionele Indiase geneeskunde wordt de term chakra gebruikt voor bepaalde plaat…
De Osho Zen Tarot: een transcendentaal zenspelDe Osho Zen Tarot is genoemd naar Bhagwan Shree Rajneesh, beter bekend als Osho, een spiritueel meester. Deze kaarten ve…
Bronnen en referenties
  • Een blik in het hiernamaals - Jozef Rulof
  • www.rulof.nl
Leniconsulting (7 artikelen)
Gepubliceerd: 22-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.