Wanneer zou alcohol verslavend kunnen werken?

Wanneer zou alcohol verslavend kunnen werken? Alcohol kan inderdaad verslavend werken wanneer men er mateloos gebruik van maakt. Sommige mensen drinken Alcohol om hun problemen op te lossen. Psychologisch gezien liggen zij met hun emoties in de knoop en zoeken dan hun heil in de Alcohol. Doordat zij met hun opgekropte gevoelens geen raad meer weten, en door de bomen het bos niet meer zien, proberen zij troost te vinden in de Alcohol waaraan zij al spoedig verslaafd geraken... Waarna de problemen nog erger worden! Normaal gezien hebben deze personen psychologische hulp nodig om weer terug in orde te komen. Om dit alles op te lossen kan men beter in therapie gaan, een alcohol probleem is niet van vandaag of morgen opgelost en gaat van kwaad naar erger...

Kan Alcohol problemen oplossen?

De meeste mensen beginnen met het drinken van Alcohol wanneer ze in werkelijkheid overspannen zijn en met hun problemen geen raad meer weten. Ze willen zich met Alcohol van stress ontladen. Terwijl Alcohol hen nog dieper in de put helpt, zodat hun problemen nadien weer dubbel en dik terugkeren, met alle gevolgen van dien...

Sommige mensen verwachten te veel van alcohol

Waarom wordt dan Alcohol gedronken?

Alcohol wordt meestal gedronken uit noodzaak om hun moedeloosheid te verdringen en omdat de meeste zich hierdoor zorgeloos en zelfs high gaan voelen, zodat zij op zulke momenten al hun zorgen en problemen kunnen vergeten.

Ook de sfeer die hier rond hangt -die meestal maar tijdelijk is- maakt hen vrolijk en opgewekt. In het begin kan Alcohol een troost zijn, maar naderhand werkt Alcohol verdovend, om nadien verslavend te eindigen...

Een drankverslaving heeft meestal een psychische achtergrond die behandeling behoeft

Men kan hiervoor in therapie gaan, waardoor al de problemen worden opgelost. Deze vorm van therapie kan worden besproken bij de huisarts.

Kan een Alcohol probleem worden voorkomen?

Om een Alcohol probleem te voorkomen moet men in eerste instantie de dagdagelijkse spanningen vermijden Door zoveel mogelijk de stresssituaties uit de weg te gaan en in de plaats zoveel mogelijk afleiding en ontspanning te zoeken.

En door er voor te zorgen om elke avond tevreden en ontspannen te gaan slapen. Door al de bekommernissen en mogelijke tegenslagen van de afgelopen dag proberen te vergeten en zo nodig een plaats te geven.

Drinkt gerust één glaasje rode wijn voor het slapen gaan en vergeet even al uw zorgen. Zo zal de slaap -en zeker met een vermoeid lichaam- niet op zich laten wachten. Zo kan men 's morgens gezond weer op!

Daarom is het goed om positief te leren denken

Enkele goede tips

Het is aan te raden -wanneer men al overspannen is- om niet te blijven doordraven, en op tijd en stond ontspanning te nemen. Want een boog kan niet altijd gespannen staan! Dan zou hij wel eens kunnen breken.

Een goede raad: Wanneer zulke gevoelens van onmacht de kop opsteken, laat dan zo spoedig mogelijk alles -waar u toch zo met tegenzin bij bezig bent- in de steek, en zoek een andere bezigheid die u meer genoegen verschaft en tevens toch nuttig kan zijn.

Of indien mogelijk, maakt een wandeling in de vrije natuur, dat geeft ongetwijfeld rust en ontspanning. Of neem de telefoon even voor een gezellige babbel. Want dat kan soms wonderen doen. En denkt positief, dan wordt het leven u weer lief!

Doet zeker niets met tegenzin als u al gestresseerd bent

Eindconclusie

Wanneer al deze goede bedoelingen en tips niet kunnen helpen, kan men bij Alcohol problemen met een gerust hart beroep doen op de online hulpverlening Dit is een anonimiteit die Internet ons biedt, en die tevens zeer drempelverlagend werkt en een ware hulp kan bieden. Ook voor moeilijke gevallen!

Aan iedereen die het hiermee moeilijk heeft nog véél sterkte toegewenst
© 2009 - 2024 Enza_9o-, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oxazepam en alcohol: welke effecten geeft dit?Oxazepam en alcohol: welke effecten geeft dit?Oxazepam is een kalmeringsmiddel dat gebruikt wordt om slapeloosheid en angstgevoelens te bestrijden. Dit middel heeft i…
De gevolgen van werkloosheidDe gevolgen van werkloosheidMisschien heeft u de verkeerde of te weinig diploma’s, heeft de financiële crisis zijn tol geëist, of zit u vanwege een…
Verslaving en de gevolgen ervanVerslaving en de gevolgen ervanEen verslaving (aan alcohol, nicotine en/of drugs) is zowel geestelijk als lichamelijk. Hoe werkt een verslaving? Wat ge…

Stoppen met roken: tips afkicken roken Allen Carr-methodeStoppen met roken: tips afkicken roken Allen Carr-methodeTips stoppen met roken en afkicken met de befaamde Allen Carr-methode. Allen Carr (1934-2006) heeft een effectieve metho…
Stoppen met roken? Een topprestatie!Stoppen met roken? Een topprestatie!Stoppen met roken is een geestelijke en lichamelijke topprestatie. Het is dan ook geen schande als je meerdere pogingen…
Enza_9o- (28 artikelen)
Laatste update: 09-12-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Verslaving
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.