Zwangerschapstest negatief, menstruatie blijft weg

Zwangerschapstest negatief, menstruatie blijft weg Uitblijven van de menstruatie is normaal gesproken het eerste teken van een zwangerschap. Het gebruik van een zwangerschapstest biedt uitkomst en zekerheid. Echter, wat is er aan de hand als de zwangerschapstest negatief is (niet zwanger) maar dat de menstruatie wegblijft? Of andersom, dat je in de overgang bent en de zwangerschapstest geeft aan dat je zwanger bent! Andere oorzaken dat de menstruatie wegblijft zijn eetstoornissen, medicijngebruik, de overgang, stress en extreem gewichtsverlies.

Ben ik zwanger?

Iedere seksueel actieve vrouw die niet menstrueert, moet de mogelijkheid overwegen dat ze zwanger is, ook al gebruikt zij en/of haar partner een anticonceptiemiddel.

Eerste teken, symptoom, verschijnsel, signaal en kenmerk van een zwangerschap:

Uitblijven van de menstruatie – over tijd zijn – is het eerste teken van een mogelijke zwangerschap. Medische oorzaken, zoals bijvoorbeeld stress of medicijngebruik, kunnen er voor zorgen dat de menstruatie ook weg blijft.
Andere eerste tekenen van een zwangerschap zijn:
 • Grotere, zwaardere en vollere borsten (de melkklieren gaan zich ontwikkelen),
 • Vaker moeten plassen (het valt echt op hoeveel vaker je naar de wc moet!),
 • Ochtendmisselijkheid en misselijk worden van het zien of ruiken van voedsel en
 • Vermoeidheid
Bovenstaande zijn de allereerste kenmerken van een zwangerschap. Houden deze lichamelijke klachten een aantal dagen aan, dan is het van harte aan te raden een zwangerschapstest te doen!

Zwangerschapstest doen: Zwangerschapstest is negatief, menstruatie blijft weg

Na het uitvoeren van een zwangerschapstest, met een negatief resultaat (niet zwanger) en de menstruatie blijft weg zijn er een paar opties die vrouwen in overweging moeten nemen. Vermoeden ze dat ze wel zwanger zijn, voer de test na 2 weken opnieuw uit. Mogelijk dat er onvoldoende HCG, het zwangerschapshormoon in het lichaam aanwezig is. Te vroeg testen tijdens een mogelijke zwangerschap kan er echt nog net te weinig HCG in het lichaam aanwezig zijn, waardoor de zwangerschapstest grote moeite heeft om het zwangerschapshormoon te kunnen traceren! Andere redenen kunnen zijn:
 • Medicijngebruik,
 • Emotionele stress of overmatige stress,
 • Overgang,
 • Eetstoornissen,
 • Te weinig HCG productie, het zwangerschapshormoon,
 • Te vroeg de zwangerschapstest gebruikt,
 • Extreem gewichtsverlies,
 • Extreem veel gewicht aangekomen,
 • Extreem slecht eten: te weinig vitamines en mineralen,
 • Extreem slaap te kort,
 • Onvruchtbaarheid of verminderd vruchtbaar.

Afname frequentie van de menstruatie

Een afname in frequentie van de menstruatie is een normaal beeld in de laatste jaren voor de menopauze. Dit geldt – in het algemeen en uitzonderingen daargelaten! – voor vrouwen ouder dan 40 jaar. (Er zijn vrouwen in de overgang terwijl ze nog geen 30 zijn! Daar en tegen zijn er vrouwen van 50 die geen enkele symptomen van de overgang vertonen!)

Totaal uitblijven van de menstruatie

Iedere vrouw zou direct – zonder enige medische aanwijzing en ze is niet zwanger – bij het uitblijven van de menstruatie, direct de huisarts en/of gynaecoloog moeten waarschuwen! Uitblijven van de menstruatie, zonder zwanger te zijn, moet onderzocht worden. Het kan onvruchtbaarheid of verminderd vruchtbaar betekenen, of misschien zelfs een eerste teken van de overgang zijn.

Emotionele stress en het uitblijven van de menstruatie

Verstoringen in de hormonale huishouding kunnen optreden ten tijde van hevige stress (ontslag, nieuwe baan, scheiding, sterfgeval, ruzies, relatieproblemen, financiële problemen, slaapproblemen, vreemdgaan, verhuizing, examenstress, ziekte en enz.) en daardoor oververmoeid zijn. Het wegblijven van de menstruatie en een verstoring van de menstruatiecyclus kan een gevolg zijn van (hevige) stress.

Eetstoornissen en het uitblijven van de menstruatie

Onder eetstoornissen verstaan we over het algemeen Anorexia nervosa (magerzucht) en Boulimie Nervosa (vraatzucht). Door het gebrek aan volwaardige voeding rijk aan vitamine en mineralen neemt het gehalte aan hormonen in het lichaam van iemand met een eetstoornis langzaam af. Ook de hormonen die de menstruatiecyclus regelen, tot het moment is aangebroken dat de menstruatie in zijn geheel wegblijft.

Medicijngebruik en het uitblijven van de menstruatie

Sommige medicijnen kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Een daarvan kan resulteren in het wegblijven van de menstruatie. Lees de bijsluiters van alle medicijnen die je gebruikt aandachtig! Vertrouw je het niet? Maak een afspraak met je huisarts! Besef dat het gebruik van een anticonceptie in vorm van een pil ook onder het kopje medicijngebruik valt!

Gewichtsverlies en het uitblijven van de menstruatie

Te snel afvallen, met te veel verlies van kilo´s in een relatief korte periode, is een te grote aanslag op het lichaam. Het lichaam raakt uit balans, zoekt naarstig naar herstel. Heel goed mogelijk dat de menstruatie uitblijft na een te veel verlies van gewicht. Doe het rustig aan tijdens het afvallen, gun je lichaam tijd om zich te kunnen aanpassen aan de omstandigheden.

Zwanger en de overgang

In de jaren vlak voor de menopauze, zitten de vrouwen in de “overgang”. De menstruatie en de menstruatiecyclus zal onregelmatig worden. Echter: de eisprong (de ovulatie!) kan nog steeds plaatsvinden! De vrouw kan tijdens de overgang dus zwanger worden!

Zwangerschapstest is negatief – toch ben je zwanger!

Als de zwangerschapstest te vroeg wordt uitgevoerd is het mogelijk dat er een foutief negatief resultaat te voorschijn komt. Er is nog niet voldoende HCG hormoon in het lichaam aanwezig en de teststrip kan het hormoon niet voldoende oppikken. Er zijn verhalen van vrouwen bekend die 2 maanden over tijd zijn en al die tijd geeft de zwangerschapstest een negatief resultaat aan. Waarschuw je huisarts en/of gynaecoloog bij twijfel!

Gebruik en werking van een zwangerschapstest

Waar koop je een zwangerschapstest? Welk merk kies je? Clearblue? Is de test betrouwbaar? Welk hormoon wordt getest? Hoe gebruik je een zwangerschapstest? Wat is de precieze werking van een zwangerschapstest?

Onregelmatige cyclus, borstvoeding, aan de pil of juist in de overgang

Als je vermoed dat je zwanger bent en je wil een zwangerschapstest thuis uitvoeren, kan dat in bijzondere gevallen, zoals:
 • Net gestopt met het slikken van de pil,
 • Vlak na een bevalling,
 • Borstvoeding geven,
 • Gebruikt de pil,
 • Onregelmatige cyclus,
 • In de overgang zijn
Om speciale gebruikshandelingen vragen. Wanneer is het juiste moment om de test uit te voeren als je nog de pil slikt? Wanneer is het juiste moment om de test uit te voeren als je nog maar net bevallen bent? Of borstvoeding geeft?

Ontpillen of zwanger?

Zeker na het stoppen met de anticonceptiemiddel kunnen de hormonale veranderingen klachten veroorzaken die niet duidelijk zijn. Zijn het nu ontpil klachten of symptomen van een zwangerschap?

Lees verder

© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zwangerschapssymptomen: wanneer een zwangerschapstest doen?Zwangerschapssymptomen: wanneer een zwangerschapstest doen?Wanneer je zwangerschapssymptomen en een zwanger gevoel hebt, wil je op een gegeven moment toch graag weten of je al dan…
Vroege zwangerschapstest doen voor de verwachte menstruatieVroege zwangerschapstest doen voor de verwachte menstruatieMet een vroege zwangerschapstest kun je al vanaf vier tot vijf dagen voor je verwachte menstruatie testen of je zwanger…
Een vals positief resultaat van een zwangerschapstestEen vals positief resultaat van een zwangerschapstestEen vals positief resultaat van een zwangerschapstest kan veel oorzaken hebben zoals medicijngebruik, hormonen of zeep.…
Verschillende soorten zwangerschapstestenVerschillende soorten zwangerschapstestenEr zijn veel verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt. Zo zijn er verschillende merken, verschillende metho…
Zwangerschapsmisselijkheid, een nare zwangerschapskwaalZwangerschapsmisselijkheid, een nare zwangerschapskwaalZelfs als je nog maar nét weet dat er een kindje op komst is, kan je al last hebben van zwangerschapsmisselijkheid. Deze…
Reacties

Dirkje, 01-12-2011
Mijn man en ik willen heel graag zwanger worden, daarom ben ik sinds mei 2011 gestopt met de pil ook slikte ik toen anti-epilepticum maar gelukkig mocht ik van de neuroloog hiermee stoppen. Had gelijk een vrij regelmatige cyclus van 28 á 29 dagen, de laatste keer echter van 31 dagen. Omdat het een beetje lastig is nu om je ovulatie uit te rekenen ben ik begonnen op dag 11 na de menstruatie met een 7 daagse ovulatietest, echter waren de testen op en in die 7 dagen is er geen ovulatie plaats gevonden. We hebben wel zoveel mogelijk geprobeerd om in die week om de dag te vrijen maar kan het zijn dat er geen eisprong plaats heeft gevonden? Ik was de laatste keer wel echt ongesteld, niet zomaar een bloedinkje. Ik ben met deze vraag naar de huisarts gegaan maar daar werd ik niet veel wijzer van. Het kwam er op neer dat ik nog een jonge vrouw ben van bijna 28 en het een jaar kan duren om zwanger te worden, daarom geen doorverwijzing naar gynaecoloog. Maar stel dat ik nu helemaal geen eisprong krijg, dan heb ik toch een groot probleem lijkt mij. Ben hierdoor wel een beetje onzeker geworden, want als ik uit ga van een 29 daagse cyclus ben ik 3 dagen overtijd… heb nog geen klachten, alleen wel regelmatig wat afscheiding en 1 keer een heel klein beetje bloed maar dat was echt heel minimaal. Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Dirkje,

Een kenmerk van de ovulatie is het slijmverlies uit de vagina. Het slijm is enkele dagen aanwezig. Het slijm is kleurloos en vloeibaar, tot wittig trekkerig slijm. Het kan heel goed mogelijk zijn beste Dirkje, dat jij een ovulatie hebt gehad voor de 11 dagen (dus enkele dagen na je menstruatie), kan dat? Er zijn veel vrouwen die enkele dagen na de menstruatie al hun ovulatie hebben. Als dat bij jou ook het geval is, zal de ovulatietest bij jou niets aangegeven omdat je ovulatie al geweest is.
Een andere mogelijkheid is, is dat je vlak voor je ovulatie zwanger bent geraakt. Wanneer heb je dat kleine beetje bloed verlies gehad beste Dirkje? Het kan heel goed mogelijk zijn dat het kleine beetje bloedverlies wijst op een mogelijke innestelingbloeding!
De reactie van je huisarts is een zeer gebruikelijke reactie (helaas!) onder huisartsen, ik kom het hier veel te vaak tegen! Als jij, voordat je begon aan de pil, een onregelmatige cyclus hebt gehad beste Dirkje, dan heb je wel degelijk alle reden om een afspraak te gaan maken met je gyneacoloog! De meeste huisartsen, meestal wegens tijdgebrek, sturen een vrouw weg die zwanger wil worden als ze recent gestopt is met de pil. Huisartsen hanteren inderdaad een jaar voordat de vrouw terug mag komen. Er zijn gelukkig ook uitzonderingen onder de huisartsen!
Juist omdat je pas recent gestopt bent met de pil, moeten we uitgaan van je langste cyclus: 31 dagen. Om dat de kans bestaat dat er nog restanten van de pil in je lichaam aanwezig zijn, die mogelijk de zwangerschapshormonen kunnen onderdrukken, pas gaan testen 3 weken nadat je vermoed dat je wel eens zwanger kan zijn. Die 3 weken wachten is vreselijk, ik weet het, maar het geeft het meest betrouwbare resultaat!

Beste Dirkje, ik wil jullie heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Marly, 01-12-2011
Na het lezen van die reacties hieronder is er mij iets niet helemaal duidelijk. Ik ben in augustus jongstlede gestopt met de pil. Hierna heb ik, na mijn nep menstruatie door de pil, tweemaal mijn menstruatie na 28 dagen gehad. 25 november zou ik weer moeten gaan menstrueren. Dit is echter tot op heden nog niet gebeurd. Nu staat hieronder dat je pas 3 weken nadat je vermoedt dat je wel eens zwanger zou kunnen zijn, kunt gaan testen omdat de restanten van de pil kunnen overstemmen in de test. Betekent dit voor mij dat ik pas rond 16 december kan testen? Ik heb tweemaal gestest en beiden keren waren negatief. Wel heb ik een hardere buik, pijn in mijn buik (soort van lichte krampjes), ben ik de hele dag een beetje misselijk, kon ik een week geleden slecht slapen en nu ben ik overdag en 's avonds heel erg moe en lig ik al om 21:00 uur te slapen. Verder heb ik ook een tijdje gehad dat ik om niets kan huilen of boos kan worden. Ik snap nu niet meer hoe het zit. Kan het zijn dat ik nu, ondanks de negatieve uitslag, toch zwanger ben en dus moet wachten tot 16 december op een positieve test? Indien ik niet zwanger ben, kan het dan zijn dat ik een menstruatie over sla en dat ik volgende week weer gewoon een vruchtbare periode heb? Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Marly,

Als je recent bent gestopt met de pil kunnen er nog restanten van de pil in je lichaam aanwezig zijn. Als je zwanger bent zijn de zwangerschapshormonen in het prille begin zo zwak, dat ze worden overstemd door de restanten van de hormonen van de pil. Met als resultaat en negatieve test terwijl je wel degelijk zwanger kan zijn!
Als je zwanger bent, verdubbelt het HGC, het zwangerschapshormoon, zich iedere dag. Er komt dus ene goede dag dat het HCG sterker is dan de restanten van de pil: dat is de dag dat je een positief zwangerschapstest in je handen hebt! Nu is iedere vrouw verschillend en uniek, dus bij de ene vrouw kan dat na 2 en een halve week zijn, bij een ander na 3 en een halve week en enz. Gemiddeld staat er 3 weken voor. Dus, pas 3 weken nadat je evrmoed dat je zwanger bent pas gaan testen. Ik weet het, het is vreselijk om zo lang te moeten wachten!
Echter, zodra jij de typische en vroege zwangerschapsklachten begint te vertonen (vaker moeten plassen dan normaal en grotere, vollere en zwaardere borsten) en deze klachten houden enkele dagen achter elkaar aan, dan zou ik zeker gaan testen!

Beste Marly, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Bab1979, 29-11-2011
Beste,
Mijn man en zouden graag een broertje of zusje krijgen voor onze dochter. Na mijn eerste zwangerschap kreeg ik een probleem aan mijn schildklier waarvoor ik hormonen moest bijslikken. In juli van dit jaar stopte ik met het nemen van deze hormonen. Ik krijg mijn regels vast op 28 dagen. Kan er mijn klok op gelijk zetten! Afgelopen zaterdag zou ik mijn regels moeten doorgekregen hebben. Tot nu toe geen menstruatie gezien. Mijn gevoel zegt dat ik zwanger ben maar ik heb geen symptomen… wat nu… wachten? Heb al twee testen gedaan… steeds negatief… :-( Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Bab1979,

Laat je van een negatieve test asjeblieft niet van de wijs brengen! Het is heel goed mogelijk dat je wel degelijk zwanger bent, ondanks een negatieve test! Wat kan er aan de hand zijn? Je lichaam moet nog bijkomen van de inname van de hormonen voor je schildklier. Deze hormonen kunnen nog sterk aanwezig zijn in je lichaam, dwz, sterker dan je eventuele zwangerschapshormonen. In het prille begin van een zwangerschap zijn de zwangerschapshormonen nog zwak aanwezig en kunnen dus heel makkelijk overstemd worden door de restanten van de schildklierhormonen. Als je zwanger bent, verdubbeld in het prille begin, de zwangerschapshormonen zich dagelijks. Er komt een dag dat je zwangerschapshormonen sterker zullen zijn dan de restanten van de schildkleirhormonen, dat is de dag dat je positief zal gaan testen! Het is echter afhankelijk hoe snel deze zwangerschapshormonen sterker zullen zijn, dat is per iedere vrouw verschillend en ook afhankelijk hoe sterk deze schildklierhormonen waren die je gebruikte. Over het algemeen geldt het advies: pas 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent, gaan testen. Dan is de kans op een betrouwbare resultaat groter. We weten het allemaal hier: het is afschuwelijk om zo lang te moeten wachten!
Echter, zodra jij de typische en vroege zwangerschapsklachten begint te vertonen (vaker moeten plassen dan normaal en grotere, zwaardere en vollere borsten) is dat een teken dat je zwangerschapshormonen beginnen de andere hormonen te overstemmen. Als deze klachten enkele dagen achter elkaar aanhouden is het tijd om een test te gaan uitvoeren!

Beste Bab1979, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Pb, 27-11-2011
Na 10 jaar de pil geslikt te hebben ben ik eind oktober gestopt. Dit was tevens mijn laatste menstruatie. Volgens de zwangerschapscalculator zou ik 10 nov. de eisprong gehad moeten hebben, had toen inderdaad veel doorzichtig slijm als afscheiding. De dag daarvoor hebben we geklust ;). De week na de eisprong had ik een heel klein beetje roze bloed na het afvegen en s ochtends alleen een krampje. Nu had ik afgelopen vrijdag ongesteld moeten worden, maar tot op heden nog niet ongesteld en ook niet het gevoel dat ik het moet worden… Vandaag een test gedaan en die was negatief. Mijn moeder is meteen zwanger geworen nadat ze gestopt was met de pil. Ik ben nu 27 en verder gezond. Is het mogelijk dat ik ondanks de test toch zwanger ben? Ben er erg onzeker over. Reactie infoteur, 29-11-2011
Beste Pb,

Het is zelfs heel goed mogelijk dat je zwanger bent, ondanks een negatief resultaat van je zwangerschapstest beste Pb! Wat is er, mogelijk, aan de hand? Omdat je pas sinds kort gestopt bent met de pil, zijn er nog wat restanten van de pil, de hormonen van de pil, aanwezig in je lichaam. Deze hormonen zijn nog net iets sterker dan je zwangerschapshormonen. Aangezien je zwangerschapshormonen in het prille begin van de zwangerschap zich gaan verdubbelen, zal er snel een dag komen dat je zwangerschapshormonen de hormonen van de pil gaan overstemmen. Dat is echter per vrouw verschillend, maar over het algemeen geldt het advies voor vrouwen die vermoeden dat ze zwanger zijn en net gestopt zijn met de pil: 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent een test gaan uitvoeren.
Zodra jij echter een paar dagen achtereen de vroege en typische zwangerschapsklachten begint te vertonen (Vaker moeten plassen dan normaal, grotere en zwaardere borsten) dan zou ik zeker beginnen met testen!

Beste Pb, het is heel begrijpelijk dat dit een zeer spannende tijd is waar je je onzeker over voelt. Ik vermoed dat het beetje roze bloed wel eens de innesteling kan zijn geweest. Als je flink twijfelt en je wilt echt nu zekerheid: echt een afspraak gaan maken met je huisarts! Beste Pb, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Merel, 26-11-2011
Beste Roberta,

Ik wilde je nogmaals bedanken voor je fijne advies. En het klopte ik heb vorige week (eindelijk) positief getest! Meteen bloed laten onderzoeken en de test zat goed ik word mama! :-) kan mijn geluk niet op. Volgende week een afspraak bij de verloskundige (heel spannend ook.) Maar bij deze 'Bedankt voor je advies en geruststelling.!''

Liefs Merel. Reactie infoteur, 29-11-2011
Beste Merel,

Wat een goed nieuws! Van harte gefeliciteerd Merel! Ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst, geniet van je zwangerschap en zorg goed voor jezelf! Heel veel succes volgende week bij de verloskundige en ik hoop dat je een fantastische zwangerschap zal hebben! Nogmaals: van harte gefeliciteerd!

Met vriendleijke groet, Roberta

Joanna, 23-11-2011
Help. ik ben 21 en zit momenteel in amerika voor stage. Nu heb ik al bijna 4 maanden slijmerig taaie afcheiding. doktor zei dat het wel kan voorkomen. nu was ik maandag heel misselijk ineens en erg zuur en overgeven, volgende dag weg. verder heb ik geen pijn in mn borsten en groeien ze ook niet. Heb al 5 testen gedaan en zijn negatief! ik heb al lang stress hier om maar omdat de testen altijd negatief waren, ben ik niet naar de doktor gegaan verder en ik heb geen soa. wat moet ik doen? kan ik zo lang zwanger zijn en toch negatieve testen of zit het in mn hoofd? Reactie infoteur, 29-11-2011
Beste Joanna,

Begrijp ik het nu goed dat je de afgelopen 4 maanden niet ongesteld bent geweest? Kan het zo zijn beste Joanna, dat jij rond die tijd naar Amerika bent gegaan? Kan het zo zijn dat de overgang naar een ander land misschien zo stressvol voor je is geweest (onbewust?) dat je lichaam daar nu helemaal van slag af is geraakt? Het zijn natuurlijk gissingen vanuit mijn kant.

Ik ga er een beetje van uit beste Joanna, dat als je 4 maanden zwanger zou zijn, je nu toch wel zou moeten merken dat je echt zwanger bent: dikkere buik bijvoorbeeld en inderdaad de typische zwangerschapsklachten. En je hebt helemaal gelijk, als je 4 maanden zwanger zou zijn, zou je toch een keer positief hebben moeten getest. Vandaar dat ik er een beetje vanuit ga dat er niet sprake is van een zwangerschap. Je schrijft ook dat je last hebt van de stress. In hoeverre heb jij last van deze stress beste Joanna? Het is namelijk echt heel goed mogelijk dat door te veel stress je lichaam te weinig energie over heeft om alle lichamelijke functies naar behoren te kunnen uitvoeren. Als je veel last hebt van stress gaat veel energie van je lichaam naar de stress toe. Het kan dan echt voorkomen dat je menstruatie wegblijft omdat er niet voldoende energie is.

De dokter waar je over schrijft, is dit je huisarts in NL of ben je naar een amerikaanse arts geweest? Kan je bij je Nederlandse huisarts een telefonische afspraak regelen? Dat je dus telefonisch een consult hebt? Behalve dat je maandag heel misselijk bent geweest, had je nog meerdere lichamelijke klachten de afgelopen 4 maanden? Heb je koorts gehad?

Hoe gaat het voor de rest met je daar in Amerika? Zit je daar lekker in je vel? Loopt je stage naar wens? Zijn er misschien problemen met je familie in NL waardoor je je zorgen maakt omdat je ze niet kan zien? Mis je Nederland? Heb je misschien last van heimwee? Nogmaals, het zijn allemaal gissingen van mijn kant in een poging te ontdekken wat er met je aan de hand zou kunnen zijn.

Beste Joanna, ik wil je echt van harte aanraden om te proberen een telefonische consult te maken met je Nederlandse huisarts. Ik wil je heel graag het aller beste toewensen en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Mamavan2, 23-11-2011
Ik heb een vraag en ik hoop dat iemand mij kan helpen. Op 26 sept was mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie. Tot op heden ben ik niet ongesteld geworden en ben ik 5 negatieve testen verder. 3,5 week geleden denk ik een eisprong gehad te hebben met duidelijk kenmerken: veel slijm verlies en beetje pijn onderin mijn buik. Wat ik weet is dat je dan 14 dagen na je eisprong ongesteld moet worden of je bent zwanger. Ik had weer een negatieve test. Ben naar de HA geweest en heb een echo gehad om het een en ander uit te sluiten. Ik ben niet zwanger volgens de echo. Hij kon het wel pas zien vanaf 5-6 weken en volgens mijn eigen berekening zou ik op dat moment ruim 4,5 week zijn. Mijn borsten doen zeer, verder een gevoelige onderbuik. Wat nu? Volgens mijn HA wachten op mijn menstruatie… maar ik denk stiekem dat ik toch zwanger ben. Reactie infoteur, 29-11-2011
Beste Mamavan2,

Onderschat nooit het vrouwelijk instinct! Als jij denkt dat je zwanger bent, gaan we er van uit dat je zwanger bent. Wat kan er allemaal aan de hand zijn? Ben jij sinds kort gestopt met het slikken van de pil? Gebruik je misschien medicijnen? Dat kunnen redenen zijn waarom je zwangerschapstest een negatief resultaat geeft.
Waarom heeft je HA een echo bij je gedaan? Waarom heeft je HA niet een test bij je uitgevoerd?
Als jij inderdaad zwanger bent beste Mamavan2 zullen er vroeg of laat vroege en typsiche zwangerschapsklachten bij je optreden. Vollere, zwaardere en grotere borsten is een teken dat je melkklieren zich gaan ontwikkelen, veel vaker moeten plassen dan normaal is een teken dat er een vruchtje zich aan het ontwikkelen is. Zodra jij de typsiche en vroege zwangerschapsklachten begint te vertonen zou ik zeker nogmaals een test gaan uitvoeren!
Als jij en je partner rond je eisprong onveilig hebben gevreeen is de kans inderdaad erg groot aanwezig dat jullie zwanger zijn. Pijnlijke borsten is echter niet een typsich zwangerschapsklacht! Heel veel vrouwen vertonen pijnlijke borsten vlak voordat de menstruatie doorbreekt. Nu is iedere vrouw uniek en het kan zeker zo zijn dat bij jou pijnlijke borsten wel degelijk een zwangerschapskenmerk is. Had je deze klacht ook bij je eerdere zwangerschappen beste Mamavan2? (Pijnlijke borsten kunnen bijvoorbeeld ook optreden als je sinds kort gestopt bent met de pil of als je medicijnen gebruikt die als bijwerking pijnlijke borsten geeft)
Wat ik je van harte wil aanraden is ok heel goed je lichamelijke klachten in de gaten te houden: deze kunnen je al veel eerder vertellen of je zwanger bent of niet. Wat mij wel een beetje dwars zit beste Mamavan2 is dat als je volgens je eigen berekeningen inderdaad 4,5 weken zwanger zou zijn, je nog steeds negatieve testen hebt! Als je menstruatie uitblijft en als je over een paar dagen geen eisprong krijgt, en de testen blijven negatief geven, dan wil ik je echt van harte aanraden om een afspraak te gaan maken met je gynaecoloog.

Beste Mamavan2, ik zou heel graag willen dat ik je wat meer duidelijkheid kon geven! Ik denk toch echt dat we voorlopig uit moeten gaan van jouw instinct. Laat je asjeblieft niet van de wijs brengen door negatieve testen: heel wat vrouwen bleken echt zwanger te zijn ondanks hun negatieve testen. Door omstandigheden, stress, net gestopt met de pil, medicijngebruik en enz, kunnen de zwangerschapstesten een negatief resultaat geven terwijl je wel degelijk zwanger kan zijn! Ik wil je daarom veel geduld toewensen in deze tijd waar je het liefst duidleijkheid wil hebben. Maar, als je eisprong wegblijft, je menstruatie blijft weg denk ik dat jouw instinct de juiste is. Ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Yasmine, 23-11-2011
Ik wil heel graag informatie en tips over het volgende. Ik heb voor het eerst met mijn vriend sex gehad. Hij heeft mij ontmaagd. Eerste keer ging moeizaam. tweede keer ging wel ok- met veel pijn-. Hij is niet klaargekomen, dus ook niet in mij. Maar nu ben ik al 12 dagen over tijd. Maandag 21 kwam er wat bloed, ik dacht dat het menstruatie was maar op internet las ik dat het ook een innest.bloeding kan zijn. Maandag 21-11-11 tot dinsdag 22 heb ik gebloed. Vandaag is het minder en het lijkt al gestopt te zijn. Maandag en dinsdag heb ik een zwangerschaptest gedaan en waren beiden negatief. Was ik te vroeg met testen?

Ik was 08 oktober ongesteld tot 11 oktober. Mijn eerste keer sex was op 29 oktober. tweede keer sex was op 05 november. Op 10 of 11 november moest ik ongesteld worden.

Al die symptonen van zwanger-kunnen zijn voel ik niet. Alleen tijdens het bloeden wat krampen en mn baarmoeder voelde ik trekken. Wat zou dit kunnen betekenen? ben ik zwanger? Moet ik opnieuw testen nu de bloeding over is? Alvast bedankt! Reactie infoteur, 29-11-2011
Beste Yasmine,

De eerste keer is voor iedereen heel spannend! Als jij een regelmatige cyclus hebt, dan zouden jullie, volgens mijn berekeningen, ver na jouw eisprong hebben gevreeen. Zou je precies weten wanneer je je eisprong hebt gehad beste Yasmine? Als mijn berekeningen kloppen en je hebt inderdaad een regelmatige cyclus, dan ben je niet zwanger. Nogmaals: dat is als je een regelmatige cyclus hebt! En als je vriend inderdaad NIET in je is klaargekomen, kan je ook niet zwanger zijn!

Wat mij opvalt is dat je maar een paar dagen menstrueert, 3 a 4 dagen, klopt dat beste Yasmine? Als dat zo is, dan is het heel goed mogelijk dat de bloeding die je hebt gehad op de 21ste en de 22ste je menstruatie is geweest. Testen tijdens de bloeding is echt te vroeg!

Het is heel begrijpelijk dat je denkt aan een innestelingsbloeding, deze bloeding is echt veel minder dan je gebruikelijke menstruatie. Het is zelfs opvallend hoeveel minder! En een innestelingsbloeding komt een kleine week voor nadat er is gevreeen.

Wat kan er allemaal aan de hand zijn? De eerste keer is heel spannend, je hebt verwachtingen die misschien niet helemaal zijn uitgekomen. Onbewust kan je er zo mee bezig zijn geweest beste Yasmine dat het je veel stress heeft gegeven. Door veel stress kan je menstruatie even wegblijven of wat verminderen. Geloof me, dit komt echt heel vaak voor!
Ook kan het zo zijn dat je menstruatie nog niet helemaal regelmatig is geweest. Als je jong bent kan het zijn dat de eerste jaren van je menstruatiecyclus een onregelmatige cyclus is. Dat geeft helemaal niet, daar groei je over heen.
De geleerden zijn het er niet over eens, maar ga de verhalen op internet maar na: heel veel meisjes die ontmaagd zijn geven aan dat hun menstruatie is verandert, ze bloeden meer of juist minder en op andere dagen.

Nogmaals: zolang je vriend NIET in je is klaargekomen kan jij niet zwanger zij n beste Yasmine. Als jullie enkele dagen voor, tijdens en na je eisprong vrijen is dat de allergrootste kans op een zwangerschap. Wil je niet zwanger raken, echt een condoom gaan gebruiken! Door veilig te gaan vrijen met een condoom voorkom je behalve een zwangerschap ook de kans op SOA´s.

Beste Yasmine, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Sanz, 20-11-2011
Hoooiii,
Ik zit met het volgende probleem. Ben inmiddels vanaf Mei dit jaar gestopt met de pil. Dit omdat we graag een tweede kindje willen. We hebben nu een dochter van 21 maanden. Mijn cyclus was eigelijk heel regelmatig vanaf het moment dat ik stopte met de pil. 28 tot 30 dagen. Nu zou ik 7 November weer moeten menstrueren bij 28 dagen en 9 November bij 30 dagen. Tot nu toe blijft de menstratie uit. Afgelopen vrijdag een test gedaan, nagatief. Gisteren nogmaals een test gedaan, weer negatief. Ben inmiddels al 2 week overtijd. Voel me wat weeig op de maag, pijnlijke borsten en wat vermoeid. Iemand enig idee wat ik nu moet doen? Reactie infoteur, 29-11-2011
Beste Sanz,

Het is een twijfelgeval of er bij jou nog sprake kan zijn van restanten van de pil in je lichaam: restanten die de test negatief kunnen beinvloeden bedoel ik. Het zou kunnen zijn dat je een te lage waarde aan zwangerschapshormonen hebt, waardoor de test een negatief resultaat geeft terwijl het wel degelijk positief is! Wat kan je het beste doen? Hoe moeilijk ook, echt even wachten! Houd je lichamelijke klachten goed in de gaten, als je de typsiche en vroege zwangerschapsklachten gaat vertonen en deze houden enkele dagen aan, dan wil ik je van harte aanraden om nogmaals te gaan testen! Vooral als je opmerkt dat je echt veel vaker moet plassen dan normaal ne je borsten veel groter, zwaarder en voller raken, dan zou ik zeker opnieuw gaan testen!
Twijfel je of wil je echt direct zekerheid? Echt een afspraak gan maken bij je huisarts!

Beste Sanz, ik wil jullie allemaal heel graag het allerbeste toewensen voor de toekomst en ik hoop van harte dat jullie kindje binnenkort een broertje of een zusje er bij heeft! Mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Wendy, 20-11-2011
Ik heb een vraag. Ik ben in september gestopt met de pil. Tot op heden ondanks het stopped met de pil regelmatig Mijn menstruatie gekregen. Nu heb ik mijn laatste eisprong gehad (die voel ik altijd) en had twee weken geleden ongesteld moeten worden. Er is op heden nog niets gekomen. Wel heb ik elke dag pijn en krampen in mijn onderbuik alsof ik ongesteld moet worden. Ook heb ik meer hoofdpijn, terwijl ik bijna nooit hoofdpijn heb. Ook heb ik het idee dat mijn borsten (echt een heel klein beetje) groter zijn, en licht gevoelige tepels. Toch heb ik al twee keer een test gedaan, 1 na een week en een 3 dagen daarna en beide waren negatief. Na de tweede test heb ik de huisarts gebeld en die zei dat ik nog een week moest wachten, dan nog een test moet doen. Is deze weer negatief moet ik weer bellen. Ik heb wel afscheiding die meer naar het wit neigt, normaal wit/geel/groen. Kunt u mij adviseren wat te doen? Reactie infoteur, 29-11-2011
Beste Wendy,

Je huisarts heeft helemaal gelijk: doordat je pas sinds kort gestopt bent met de pil, zijn er nog restanten van de pil in je lichaam aanwezig. Deze restanten geven de zwangerschapstest een negatief resultaat, omdat ze de prille zwangerschapshormonen overstemmen. Het advies is altijd: pas gaan testen 3 weken nadat je vermoed dat je wel eens zwanger zou kunnen zijn. Over het algemeen zijn de zwangerschapshormonen na deze 3 weken zoveel sterker dat ze de restanten van de pil kunnen overstemmen: dan heb je een positief zwangerschapstest in je handen. Hoe moeilijk ook beste Wendy; je moet echt even afwachten totdat je zwangerschapshormonen sterker zijn dan de restanten van de pil.
Ik neem aan dat je inmiddels zekerheid hebt gekregen beste Wendy en ik hoop van ganser harte dat het positief is! Mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Wendy, 20-11-2011
Ik heb een vraag. Ik ben in september gestopt met de pil. Tot op heden ondanks het stopped met de pil regelmatig Mijn menstruatie gekregen. Nu heb ik mijn laatste eisprong gehad (die voel ik altijd) en had twee weken geleden ongesteld moeten worden. Er is op heden nog niets gekomen. Wel heb ik elke dag pijn en krampen in mijn onderbuik alsof ik ongesteld moet worden. Ook heb ik meer hoofdpijn, terwijl ik bijna nooit hoofdpijn heb. Ook heb ik het idee dat mijn borsten (echt een heel klein beetje) groter zijn, en licht gevoelige tepels. Toch heb ik al twee keer een test gedaan, 1 na een week en een 3 dagen daarna en beide waren negatief. Na de tweede test heb ik de huisarts gebeld en die zei dat ik nog een week moest wachten, dan nog een test moet doen. Is deze weer negatief moet ik weer bellen. Ik heb wel afscheiding die meer naar het wit neigt, normaal wit/geel/groen. Kunt u mij adviseren wat te doen? Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Wendy,

Je huisarts heeft helemaal gelijk: pas gaan testen 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger kan zijn als je pas recentelijk bent gestopt met de pìl! De kans dat je dan een betrouwbaardere test in je handen hebt is veel groter!
Als je de typische en vroege zwangerschapsklachten begint te vertonen (vaker moeten plassen en grotere, zwaardere en vollere borsten) en deze klachten houden enkele dagen achter elkaar aan, dan zou ik zeker opnieuwe een test gaan uitvoeren!
Wendy, heb je inmiddels al duidelijkheid? Deze 3 weken zijn gemiddelde, bij de ene vrouw kan dat wat eerder zijn en bij een nadere vrouw kunnen deze 3 weken wat later zijn. Ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor d etoekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Dientsje, 15-11-2011
Ik wil heel graag informatie en/of tips over het mijn volgende probleem:
Ik ben 25 jaar en heb jaren de pil geslikt ( een lichte pil ) Ik heb na de geboorte van mijn dochter een korte periode de prikpil gebruikt, gezien dit niet ideaal was voor mij, overgestapt naar mijn gewone pil. Twee jaar terug heb ik een periode de pil laten staan, en kreeg hierdoor al vrij snel mijn ''natuurlijke menstruatie terug'' ik ben ongeveer een jaar ''pilvrij'' geweest, . Hierna ben ik opnieuw begonnen met het slikken van de pil, vanaf het begin af aan ''menstrueerde'' ik gewoon in de stopweek, en altijd 1 a 2 dagen na de laatste pil. Maar vanaf eind September menstrueer ik dus niet meer, . Ik had uiterlijk 1 oktober mijn periode moeten krijgen maar die bleef uit. Nu heb ik een antibiotika gehad die invloed had op de pil en daardoor veilig geslachtsgemeenschap gehad maar het condoom bleef niet goed zitten, in eerste instantie maakte ik mij hier niet druk om, maar na twee weken ''overtijd'' te zijn toch een test gedaan, . Negatief! Na nog een week opnieuw getest, ( een twijfelachtige positief ) Contact gehad met een verloskundige en die adviseerde mij, mijzelf als zwanger te beschouwen tot het tegendeel bewezen was. Door mijn medicijngebruik ( ook al jaren ) heeft de verloskundige een afspraak geregeld bij de Gyn. Ik kon na twee dagen terrecht voor een inwendige echo en een bloedtest. De Gyn kon niets ''ongewoons'' zien op de echo, en de bloedtest wees een HCG gehalte van 2 uit. Volgens hun niet zwanger. De gyn was behoorlijk onverschillig en reageerde erg nonchalant op mijn vragen, . Hij meldde dat wanneer vrouwen niet menstrueren zij ''gewoon'' geen kinderen kunnen krijgen. Helaas had de GYN mij na 2 tot 5 dagen opnieuw op HCG moeten laten prikken maar is dit niet gebeurd.Affijn na het uitblijven van nog een menstruatie ( zonder enig pilgebruik ) ben ik bij mijn huisarts geweest, deze sloot een zwangerschap uit na het lezen van de rapp. van de Gyn. HA heeft een bloedonderzoek laten uitvoeren op hormonen, lever, schildklier en eventuele overgang, … Alle uitslagen bleken ''normaal'' te zijn… HA adviseerde mij geen pil te slikken totdat mijn ''natuurlijke menstruatie'' weer op gang zou komen… Ook heeft de HA mij niet opnieuw op HCG geprikt. Ik ben onzeker en weet dus nog steeds weinig tot niets over het uitblijven van mijn menstruatie. De HA vertelde dat het vrij normaal is dat vrouwen soms perioden overslaan en dat dit vanzelf weer op gang zal komen. Ik heb intussen geen klachten, last van pijn in mijn buik, geen bloed verlies, geen abnormale afscheiding, geen last van het ''ontpillen'' geen schommelingen in mijn stemming. Ik slaap normaal, heb geen stress etc etc, … Mijn partner en ik zijn niet bezig met het krijgen van een kindje, waren hiervoor ook daar niet mee bezig, … Ik begrijp dat ik nog maar kort van de pil ben, maar dit is op advies van de HA en te kijken of mijn lichaam "natuurlijk kan menstrueren" Kan het zijn dat vrouwen zomaar niet meer menstrueren? en vanaf wanneer moet je hier opnieuw iets mee doen? Ik hoop dat iemand mij informatie kan geven en eventuel wat geruststelling. Reactie infoteur, 02-12-2011
Beste Dientsje,

Wat mij onmiddelijk opvalt is je antibiotica: hoe lang heb je het geslikt en hoe sterk was deze antibiotica? Juist omdat je zo´n wisselend beeld hebt met de inname van de pil, kan deze antibiotica er voor zorgen dat je menstruatiecyclus helemaal in de war schopt.
Het jaartje dat je pilvrij was na de geboorte van je dochtertje, was je menstruatiecyclus toen regelmatig? Heb je voordat je uberhaupt aan de pil was een regelmatige cyclus gehad? Als je inderdaad altijd een regelmatige cyclus hebt gehad, is er geen reden om aan te nemen dat je cyclus nu onregelmatig zou kunnen zijn geworden. Van uitgaande dat je een regelmatige cyclus hebt, kunnen er dus nu 2 zaken aan de hand zijn: of je bent zwanger of de antibioticakuur heeft roet in het eten gegooid. De adviezen van de verloskundige om je nu als zwanger te beschouwen is heel goed: neem geen hormonen in als er een kans bestaat dat je toch zwanger zou kunnen zijn! En ook heel fijn dat je HA je voor alle zekerheid getest heeft via een bloedonderzoek. Een behoorlijk vervelende reactie van je gyneacoloog en ook behoorlijk ongepast, als ik zo vrij mag zijn om het op te merken: misschien moet je eens overwegen om een second opinion aan te vragen en een andere gyneacoloog eisen? Ik begrijp werkelijk niet waarom het nu zo moeilijk is voor zowel de gyn als voor je HA om je opnieuw op HCG te testen. je menstruatie blijft weg waardoor jij in de onzekerheid blijft zitten!
Had jij typische en vroege zwangerschapsklachten toen je zwanger was van je dochtertje beste Dientsje? Nu is iedere zwangerschap natuurlijk niet met elkaar te vergelijken, maar het is meer om enig houdvast te zoeken en te vinden: als jij typische en vroege zwangerschapsklachten vertoonde bij je eerste zwangerschap, zou je deze klachten goed in de gaten moeten gaan houden.
Wat ik echter vermoed beste Dientsje, is dat die antibioticakuur de boosdoener is in het hele verhaal. Vooral ook omdat ik lees dat je geen klachten hebt, goed slaapt en geen stress hebt. Het komt inderdaad vaker voor dat vrouwen hun menstruatie overslaan en dat kan door een combinatie van factoren komen, bij jou vermoedelijk door de wisselende hormooninname met daarbovenop je antibioticakuur. (Misschien kan ook de medische reden waarom je die antibioticakuur moest nemen, een oorzaak zijn geweest waarom je menstruatiecyclus uit balans is geraakt?)
Beste Dientsje, ik zou je dolgraag willen geruststellen, maar het enige wat mij direct opviel was het antibioticagebruik. Als je echter bij je eerste zwangerschap ook geen enkele zwangerschapklacht vertoonde, mag ik je dan vragen daar nogmaals hier op te reageren? Ook als je trouwens nog meer vragen of andere aanvullingen hebt op je verhaal: stel ze gerust en meld ze! Ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst!

Met vriendelijke groet, Roberta

Marieke, 10-11-2011
In juni ben ik gestopt met de pil. Ik ben toen meteen na 30 dagen ongesteld geworden, daarna waren mijn cyclussen alsvolgt; 39, 42. Nu zit ik op dag 55! Heb al een paar weken klachten van zeurende buikpijn onderin, erg moe (wat niets voor mij is), heb nergens zin in, lage rugklachten en duizelig/licht in hoofd. We hebben nadat ik voor de laatste keer ongesteld ben geweest om de dag gevreeen om zo de kans te vergroten om zwanger te worden. Nu heb ik al 2 zwangerschapstesten gedaan en steeds negatief. Ben bij de dokter geweest en die weet ook niet wat er aan de hand is. Daartoe heeft hij me doorverwezen naar de gynaceloog voor een echo, as maandag kan ik hier terecht. Voor mij duurt dit echter veel te lang, ik wordt hier enorm onzeker van! Kunt u misschien uw mening hierover geven? Alvast bedankt. Reactie infoteur, 11-11-2011
Beste Marieke,

Hulde voor je huisarts dat hij je heeft doorgestuurd naar een gyneacoloog! Er kan van alles aan de hand zijn, meest waarschijnlijk is misschien dat jij voordat je aan de pil begon een onregelmatige cyclus had? Kan dat kloppen? En hoe zit het met je eisprong beste Marieke? Zou je weten of je eisprong al is teruggekeerd? Het kan zijn dat jij een vrij ernstige vorm van het ontpillen vertoont, als jij inderdaad voordat je aan de pil begon een onregelmatige cyclus had, zou dat het ontpillen kunnen versterken, maar 55 dagen is wel erg lang!
Aan de andere kant, het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je wel degelijk zwanger bent! Het komt vaak voor dat restanten van de pil je zwangerschapshormonen overheersen, waardoor de zwangerschapstest een negatief resultaat geeft terwijl je toch echt zwanger bent! Ben je zwanger, dan verdubbelt het HCG zich iedere dag: er komt dus een dag waarop het HCG sterker is dan de eventuele restanten van de hormonen van de pil.
Heeft je dokter geen zwangerschapstest bij je uitgevoerd beste Marieke? Ik denk ook daarom dat het bijzonder goed van je huisarts is geweest om je door te sturen naar de gynaecoloog!
Stel dat je nog bezig bent met ontpillen, de gynaecoloog kan je van zoveel advies dienen om het proces te versnellen! Ook, als je inderdaan een on regelmatige cyclus blijkt te hebben, zijn de adviezen om zwanger te raken van een gynaecoloog zeer waardevol!

Beste Marieke, ik begrijp heel goed dat dit wachten op de echo vreselijk voor je moet zijn, want je wilt zo graag weten wat er nu aan de hand is met je! Ik vrees dat ik je weinig meer advies of raad kan geven, ik zie geen duidelijke vroege, ty[psiche en eerste zwangerschapsklachten, ik zie wel klachten die van alles en nog wat kunnen betekenen, dus ook een zwangerschap, maar voor hetzelfde geld zijn het ontpilklachten. Ik kan je daarin helaas geen duidelijkheid in geven. Ik wil je daarom heel graag heel veel kracht toewensen voor het geduld dat je moet opbrengen tot as maandag. Ik hoop van ganser harte beste Marieke dat je positief nieuws mag ontvangen! Ik denk aan je! En mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Merel, 10-11-2011
Ik zit met een vraag: ben vanaf vorig jaar december gestopt met de pil en mijn menstruatie was netjes altijd optijd. Nou hebben wij vanaf september besloten om te gaan proberen zwanger te worden. Met als gevolg dat ik vorige wek donderdag ongesteld had moeten worden maar dit is niet gebeurd, Ik heb inmiddels 2 testen gedaan maar deze waren allebei negatief. Ik heb de dokter gebeld en zij zegt dat ik er in mijn onderbewust zijn te veel mee bezig ben, dit vind dit antwoord in mijn ogen onvoldoende ik ben een gezonde vrouw van 25 jaar ik kan toch niet zomaar een menstruatie over slaan? En mijn man en ik staan er redelijk nuchter in dus zoveel zijn we er niet mee bezig.Als het zo is dan is het zo zeg maar! Ik heb wel de 'zwangerschaps klachten'' slapeloze nachten, vaak plassen, hoofdpijn, en een verharde buik. Verder voel ik me helemaal prima. Dus als ik niet zwanger ben is het ook goed ik vind het alleen wel vreemd dat ik een menstruatie oversla want wanneer zijn dan nu mijn vruchtbare dagen? Ik hoor graag van u. Reactie infoteur, 11-11-2011
Beste Merel,
Een negatieve test wil niet altijd zeggen dat je dus niet zwanger bent! Het komt vaker voor dat vrouwen negatioef testen en later blijkt dat ze toch echt zwanger zijn! Vooral als jij en je man tijdens je eisprong gevreeen hebben, is de kans dus echt heel groot dat je wel degelijk zwanger bent!
Vooral het vaker plassen is een echte typische vroege en eerste zwangerschapsklacht: sinds wanneer moet je vaker naar de wc beste Merel? Kan het kloppen dat deze klacht is opgetreden enkele dagen na je eisprong?
Het kan zijn dat je, omdat het nog zo pril is, onvoldoende HCG hebt aangemaakt. Fabrikanten van zwangerschapstesten maken iedere vrouw graag wijs dat ze zichzelf onmiddelijk thuis kan testen, maar wat niet vertelt word bij de reclames is dat niet iedere vrouw dezelfde hoeveelheid HCG aanmaakt. Maak je asjeblieft geen zorgen beste Merel, als je zwanger bent, verdubbelt iedere dag dat je zwanger bent de waarde van het HCG hormoon. Als je de reclame goed en aandachtig gaat bekijken van die test waarvan je kan zien hoeveel dagen of weken je zwanger bent, stopt het bij 3 weken. Laat dat nu precies de tijd zijn dat de meeste vrouwen redelijk betrouwbare resultaten krijgen van hun zwangerschapstesten! Ik weet beste Merel, hoe ongelooflijk moeilijk het is om te wachten, maar zou je in staat zijn om 3 weken te wachten nadat je vermoedde dat je wel eens zwanger kon zijn?
Overigens kan je eerder gaan testen als een aantal dagen achter elkaar de vroege en typische zwangerschapsklachten zich bij je voordoen. Voora bijl:
Grotere, zwaardere en vollere borsten (melkklieren gaan zich ontwikkelen)
Misselijkheid van het zien of ruiken van voedsel,
Ochtendmisselijkheid
Sterkere geur en reuk.

Huisartsen reageren vaak wat onverschillig als een vrouw denkt zwanger te zijn terwijl ze sinds kort gestopt is met de pil. Veel huisartsen hanteren een tijdslimiet van een jaar: is een vrouw gestopt met de pil langer dan een jaar geleden, dan pas gaan de meeste huisartsen pas actie ondernemen. Een enkele keer kom je hier vrouwen tegen die een huisarts hebben die actie ondernemen binnen het jaar. Ik vrees echter dat tijdgebrek de aller grootste boosdoener is bij huisartsen: ze kunnen hun werk niet meer naar behoren uitvoeren. Ik denk, beste Merel, dat jij verstandig genoeg bent om dat in te zien.
Ik heb echter wel een kleine kanttekening: hoe lang heb jij al last van slapeloze nachten? Heb je het vermoeden dat deze slapeloosheid samenhangt met jouw laatste eisprong? Dit is een klacht die je heel serieus moet nemen: slapeloosheid KAN er voor zorgen dat je krachten uitgeput raken en dat inderdaad je menstruatie wegblijft! Met de nadruk op KAN, meestal zijn er nog andere factoren aanwezig zoals bv stress. Behalve dat, slapeloosheid tijdens een zwangerschap moet ook goed in de gaten gehouden worden.

Beste Merel, ik wil jullie heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop dat je zeer binnenkort positief nieuws ontvangt! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Onzeker, 08-11-2011
Hallo,

ik ben al vanaf 18 september gestopt met het slikken van de pil toen ik er mee stopte was ik net bezig met mijn 4e dag. en heb ik die week donker bruin bloed verloren.
Na die week tot aan nu heb ik geen mestruatie meer gehad.
Ik heb vorige week een zwangerschapstest gedaan deze was negatief.
Kan ik niet eerder zwanger worden tot ik een menstruatie heb gehad?
Klopt die test dan niet?

Ik snap er niks van.

Ik hoop dat iemand mij duidelijkheid kan geven… Reactie infoteur, 09-11-2011
Beste Onzeker,

Het is heel begrijpelijk dat je je onzeker voelt! Doordat je halverwege gestopt bent met de pil is dat bruine bloed dat je verloren hebt oud bloed: een doorbraakbloeding die veel vrouwen hebben als ze gestopt zijn met het slikken van de pil. Het kan wat eng overkomen dat bruine bloed, maar het is echt een normala beeld. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.
De reden dat je sinds het verlies van het bruine bloed geen menstruatie hebt gehad, is omdat je lichaam bezig is met het herstellen van de inname van al die hormonen die in de pil zitten. Je lichaam moet plotseling zien te overleven zonder die extra inname van hormonen. Zeker als jij een onregelmatige cyclus hebt gehad voordat je aan de pil bent begonnen, kan het ontpillen een flinke tijd in beslag gaan nemen. Dat wil zeggen: het duurt vaak langer dan de vrouw zou willen! Het gebeurd nouwelijks dat als je gestopt bent met de pil dat je direct daarna zwanger kan raken. Een heel enkele keer bij zeer vruchtbare vrouwen kan het eens een keer voorkomen. Ovre het algemeen moet je rekening houden dat je zwanger kan raken vanaf maand 3 tot ruim een jaar!

Behalve dat je menstruatie op gang moet komen, moet ook je eisprong terugkeren. Zonder je eisprong ben je niet vruchtbaar. Zou je weten of je al je eisprong hebt gehad beste Onzeker?

Beste Onzeker, wat ik je van harte wil aanraden als je een onregelmatige cyclus had voordat je aan de pil begon en jullie willen beginnen aan kinderen om een afspraak te gaan maken met je gynaecoloog. Ook als je twijfelt of de boel niet vertrouwt, ten slotte kent niemand jouw lichaam beter dan jezelf, echt een afspraak maken bij je huisarts!

Beste Onzeker, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Onzeker, 08-11-2011
Hallo,

Ik ben nu 8 jaar aan de pil nu willen mijn vriend en ik een kindje ik ben vanaf 25-09-2011 gestopt met het innemen. ik was toen met de 1e week bezig ik slikte micriginon 30.
toen ik er mee stopte heb die week alleen bruin bloed verloren meer niet
Tot aan deze dag heb ik nog steeds geen menstruatie gehad.
Vorige week heb ik een test gedaan deze was negatief.
Ben ik dan pas vruchtbaar nadat ik een mestruatie heb gehad?
Of kan ik nu wel zwanger zijn?
Waarom geeft de test dan negatief of waarom wordt ik dan niet ongesteld

Groetjes mo Reactie infoteur, 09-11-2011
Beste Mo,

Als je 8 jaar lang de pil hebt geslikt en plotseling halverwege bent gestopt met het innemen, moet je lichaam flink herstellen na de inname van al die hormonen. Het kan echt een paar maanden duren eer je lichaam haar natuurlijke balans heeft teruggevonden. Uitblijven van de menstruatie hoort daarbij. Had je voordat je aan de pil begon een regelmatige of onregelmatige cyclus beste Mo? Als je voordat je aan de pil begon een onregelmatige cyclus had, vermoeilijkt dat de situatie. Als jullie kinderwens heel groot is en je had voordat je aan de pil begon al een onregelmatige cyclus, is een afspraak maken bij je gyneacoloog echt van harte aan te raden!

Als je gestopt bent met het slikken van de pil, komt op een gegeven moment je menstruatie wel weer door. Maar dat betekend inderdaad nog niet dat je ook vruchtbaar bent: pas als jij je eisprong weer hebt gehad (kenmerk eisprong: slijmverlies uit je vagina) ben je weer vruchtbaar en kan je zwanger raken. Zou je weten beste Mo of er al sprake is geweest van een eisprong? Zeker als je plotseling halverwege de strip bent gestopt, moet je er echt rekening mee houden dat het echt een aantal maanden kan duren eer je cyclus weer terug in balans is.

Ontpillen kan een flinke tijd in beslag nemen, er zijn echter ook vrouwen die na 3 maanden, heel soms ook eerder, zwanger raken. Huisartsen hanteren - over het algemeen - een grens van een jaar (!) eer een vrouw ontpilt is.

Beste Mo, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst. Ik hoop van ganser harte dat je snel ontpilt zodat je daarna snel zwanger mag worden! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Jannie, 08-11-2011
Ik ben in mei gestopt met de pil om zwanger te kunnen raken. De cyclus was daarna 30 - 32 - 34 dagen, maar dan was ik ook écht ongesteld. Nu kwam er op dag 35 een klein beetje(druppels) helder bloed en verder alleen maar bruin (oud)bloed, alleen bijhet afvegen… Dat heb ik nu nog steeds (dag 38) en vanmorgen een test gedaan deze was negatief… Kan ik toch zwanger zijn? Wat is jullie advies? Reactie infoteur, 09-11-2011
Beste Jannie,

Je kan wel degelijk zwanger zijn terwijl je een negatief zwangerschapstest in je hand hebt! Vooral als je na het stoppen met de pil behalve je menstruatie ook je eisprong hebt teruggekregen en jullie hebben rond je eisprong onveilig gevreeen, is de kans helemaal groot dat je zwanger bent!

Hoe komt het dat als je zwanger bent je toch een negatief resultaat hebt? Vermoedelijk zijn de restanten van de pil in je lichaam de oorzaak: deze onderdrukken tijdens het prille begin van een mogelijke zwangerschap de zwangerschapshormonen zodat de test niet de zwangerschapshormonen kan oppikken.

Tijdens het prille begin van een zwangerschap verdubbelen zich iedere dag de zwangerschapshormonen, zodat er een moment komt dat de zwangferschapshormonen de restanten van de pil hormonen gaan overstemmen. Veel al mag je er van uit gaan beste Jannie, dat dat moment (gemiddeld genomen!) op zo´n 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent, ligt. Dus: probeer nog maals te gaan testen 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent, zodat de zwangerschapshormonen in aantal zijn toegenomen en de restanten van de pil hormonen overstemmen.

Ondertussen kan je goed je lichamelijke klachten in de gaten houden: begin je de vroege en typsiche zwangerschapsklachten te vertonen en deze klachten houden enkele dagen aan, dan zou ik zeker opnieuw proberen te testen.

Beste Jannie, het is altijd een zeer spannend moment als je vermoed dat je zwanger bent. Het liefst wil je direct antwoord hebben! Echter, de restanten van de pil kunnen roet in het eten gooien en van de testresultaten een onbetrouwbaar resultaat maken. Hoe moeilijk ook, wacht tot het moment dat de zwangerschapshormonen sterk genoeg zijn dat deze de restanten van de pil kunnen overwinnen. Als je echt direct zekerheid wil hebben: echt een afspraak gaan maken met je huisarts! Heel veel sterkte toegewenst!

Beste Jannie, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop van harte dat je zeer binnenkort een positief resultaat mag hebben!

Met vriendelijke groet, Roberta

Tr, 07-11-2011
Ik ben sinds eind aug 2011 gestopt met de pil en in sept begonnen met zwanger worden vitamen van de etos. Nu ben ik nog steeds niet ongesteld geworden maar ik ben af en toe wel ineens misselijk/niet echt lekker voelen en duizelig maar ik heb 2 maanden geleden zwangerschaptest is negatief. Nu slik ik ook iedere dag schildklierhormoon. Ben ik wel vruchtbaar of houd het hormoon de menstruatie tegen? Ik wordt hier wel erg onzeker van. Reactie infoteur, 08-11-2011
Beste Tr,

Begrijpelijk dat je je erg onzeker voelt door alles! Laten we het allemaal even op een rijtje zetten. Ik zal misschien een aantal vragen voro je hebben, als je wilt kan je terugkomen door ze te beantwoorden, ok?

Ik wil je van harte aanraden om de bijsluiter van de schildklierhormoon er bij te halen: kan je deze hormonen slikken tijdens een zwangerschap? Zijn deze hormonen schadelijk voor de foetus? Kunnen deze hormonen bijwerkingen geven, zo ja, welke? Kunnen deze hormonen van enig invloed zijn op de werking van je menstruatiecyclus?

Als je pas in augustus gestopt bent met de pil, moet je er echt op bedacht zijn dat het even kan duren eer je lichaam ontpilt is en weer terug is naar het natuurlijke balans. Of je al vruchtbaar bent weet ik niet, dat is afhankelijk of jij je eisprong al hebt gehad. Ik durf je niet te zeggen in hoe verre de schildklierhormonen bijdragen aan de duur van dit proces. Ik denk wel dat je er echt heel goed aan doet om contact op te nemen met je huisarts: misschien moet je andere medicijnen krijgen tegen de schildklier als je zwanger wil worden?

De lichamelijke klachten vind ik heel eerlijk bijzonder moeilijk te interpreteren beste Tr, zijn dit zwangerschapsklachten? Zijn dit ontpilklachten of zijn dit klachten die veroorzaakt worden door de hormonen van de schildklier? De misselijkheid wara je het over hebt, heb je deze in de morgen? Ben je misselijk door het zien of ruiken van voedsel?

Toen je stopte met de pil beste Tr is je menstrautie daarna op gang gekomen? Zou je weten of je eisprong al terug is geweest?

Beste Tr, ik wil je heel graag het allerbeste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Ik, 06-11-2011
Bedankt voor de snelle reactie. Ik ben sinds ongeveer 2 weken zo duizelig. De afgelopen dagen heb ik erg gelet op mijn voeding. Veel spinazie bleek wonderen te doen. Het is mog niet helemaal weg, maar wel bijna. Het is inmiddels zondag en er zijn nog geen voortekenen van een mestruatie. Wel weer test gedaan, maar gisteren wederom negatief. Gisteren viel mij wel op dat als ik me plotseling overdreven lang maak(ik fietste op een veel te grote fiets) er soms een klein steekje is in mijn onderbuik aan de linker kant. Afkeer tegen alcohol was gisteren voor het eerst sterk aanwezig. Dat ene glaasje wijn( wat anders erg lekker zou zijn geweest met een feestje) was nu eigenlijk niet weg te krijgen. De rest van de avond heb ik dan ook maar sinas gedronken :). Wanneer kan ik nu het beste opnieuw testen? Reactie infoteur, 08-11-2011
Beste Ik,

Heel fijn om te klezen dat het inmiddels beter gaat met je duizeligheid! Maar ik wil je nogmaals van harte aanraden om een afspraak te maken met je huisarts. Als er sprake is van een zwangerschap, moet je huisarts van deze duizeligheid afweten!

Het is heel goed mogelijk beste Ik dat de hormonen van de pil je zwangerschapshormonen onderdrukken. Je bent toch vrij lang aan de pil geweest en misschien duurt het even wat langer bij jou eer je lichaam echt ontpilt is. Juist door de invloeden van de restanten van de pil word er aangeraden om pas een test te gaan doen 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent.
Er zijn inmiddels 2 aanwijzingen die mogelijk op een zwangerschap kunnen wijzen: het wegblijven van je menstruatie en de afkeer tegen alcohol. Heb je inmiddels te maken met een versterkte reuk?
Ik wil je van harte aanraden beste Ik om een test te gaan doen zodra je de typsiche zwangerschapsklachten begint te vertonen zoals:
Vaker naar de wc moeten dan normaal en
Zwaardere. grotere en vollere borsten.
Ik begrijp heel goed dat het ontzettend moeilijk is om te moeten wachten: want je wilt zo graag weten of je zwanger bent. We hebben het hier allemaal mee gemaakt! Maar juist door de restanten van de pil is de kans te groot dat je een onbetrouwbaar resultaat krijgt. Als je trouwens zekerheid wil hebben: echt een afspraak maken met je huisarts en vragen om een zwangerschapstest!

Beste Ik, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop dat je heel snel positief nieuws ontvangt! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

R., 06-11-2011
Ik ben 2 weken terug duizelig en misselijk geworden, nadat ik de hele middag geslapen heb werd ik waker met enorm pijnlijke tepels en harde borsten! Ik ben er achter gekomen dat ik van koffie erg misselijk wordt (voorheen nooit). Daarbij ben ik erg moe en last van mijn buik. Mijn vorige menstruatieperiode was 4 weken geleden en daaraan terug denkend was dat heel weinig! Nu moet ik vandaag weer ongesteld worden maar voel niks… geen druk op rug of buik wat ik normaal wel heb. Ik ben nog wel aan de pil (tryginon), heb 1,5 week geleden een test gedaan een week later en vanmorgen en allen waren negatief! Ik weet niet meer wat ik moet doen… ik denk dat deze menstruatie ook uitblijft of minimaal is. Reactie infoteur, 08-11-2011
Beste R,

Het is heel moeilijk om aan je lichaamsklachten te beoordelen of je nu zwanger bent of niet, dat komt omdat je de pil slikt en deze hormonen geven ook klachten af. Ik zie namelijk zowel mogelijke zwangerschapsklachten als klachten die afkomstig zijn van het gebruik van de pil. Ik ken je helaas niet persoonlijk, dan zou ik je een beter beeld kunnen geven.

Als je echt vermoed dat je zwanger bent beste R is het aan te raden om naar je huisarts te gaan en daar een test te laten doen. Een zwangerschapstest thuis doen terwijl je de pil slikt kan wel, maar pas 3 weken nadat je vermoed dat je wel eens zwanger zou kunnen zijn. Als er echt sprake is van een zwangerschap is je kleintje er gebaat bij dat je zo snel mogelijk stopt met het slikken van de pil. Vandaar mijn advies om naar je huisarts te gaan.

Dat je negatieve testresultaten hebt, wil absoluut niet zeggen dat je niet zwanger bent beste R! Door het slikken van de pil onderdrukken de hormonen van de pil de mogelijke zwangerschapshormonen. De zwangerschapshormonen verdubbelen zich iedere dag tijdens het begin van de zwangerschap, dus er komt een dag dat de zwangerschapshormonen de hormonen van de pil gaan overheersen. De moeilijkheid is wanneer! Als je relatief weinig HCG aanmaakt duurt het langer.

Wat bedoel je precies dat je vorige menstruatieperiode kort was beste R? Bedoel je dat je menstruatie korter was dan normaal? En dat je menstruatie minder hevig was dan normaal? Misschien is er sprake van een innestelingsbloeding?

Beste R, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Ik, 04-11-2011
Ik ben sinds begin augustus, na bijna 10 jaar, gestopt met de pil (microginon 30 en daarna Stederil 30)en had eigenlijk 2/11 mijn menstruatie moeten hebben. tot nu toe heb ik na het stoppen een regelmatige cyclus gehad van 30 dagen. Maar ik ben nu nog niet ongesteld.
Wel heb ik een paar keer per dag wat last van mijn onderbuik, maar anders dan tijdens de menstruatie. Last van mijn borsten heb ik niet, maar wel het idee dat ze iets groter zijn. Ik ben de hele dag moe, erg snel emotioneel, soms uit het niets heel duizelig (zelfs als ik op mijn stoel zit), meer trek dan anders, ik kan me ook minder goed concentreren.
Ik heb gisteren een test gedaan, maar die was negatief. We hebben wel onbeschermd gevreeen rond de tijd van de eisprong.
Zijn de dingen die ik noem nog dingen die met het stoppen met de pil te maken hebben, of kan het toch zijn dat ik zwanger ben? Reactie infoteur, 04-11-2011
Beste Ik,

Heel goed mogelijk dat je wel degelijk zwanger bent beste Ik! Een negatief resultaat van een test hoeft niet altijd te betekenen dat je niet zwanger bent!

Wat ik vermoed dat er aan de hand is beste Ik, is dat onder invloed van restanten van de hormomen van de pil de zwangerschapshormonen onderdrukt worden. Zeker in het begin van een prille zwangerschap zijn de zwangerschapshormonen nog niet sterk genoeg aanwezig. Als je zwanger bent verdubbelen deze zwangerschapshormonen zich iedere dag. Er komt een dag dat ze de restanten van de hormonen van de pil zullen overheersen. Aangeraden wordt om pas een test te gaan doen 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent als je sinds kort gestopt bent met de pil.

Aan de hand van je lichamelijke klachten vermoed ik dat je niet bezig bent met te ontpillen beste Ik. Ik wil je daarom van harte aanraden om goed je lichamelijke klachten in de gaten te houden komende dagen. Typische, vroege en eerste klachten van een zwangerschap zijn vooral:
Vaker moeten plassen dan normaal (het is echt opvallend hoeveel vaker je naar de wc moet!)
Grotere, zwaardere en vollere borsten (de melkklieren ontwikkelen zich)
Afkeer van slechte dingen zoals koffie, cola, alcohol en sigaretten rook (het eerste teken dat je kleintje met je gaat communiceren!)
Versterkte geur en reuk.
Komen al deze klachten je zeer bekend voor: dan zou ik opnieuw proberen te gaan testen.

Waar je wel goed mee moet uitkijken is je duizeligheid: als je vermoed dat je zwanger bent en je blijft echt duizelig (sinds wanneer heb je deze duizeligheid beste Ik?) wil ik je echt van harte aanraden om een afspraak te maken met de huisarts. Ook als je twijfelt, of je niet zeker bent of je daadwerkelijk zwanger bent: niet blijven doorlopen met deze vorm van duizeligheid!

Beste Ik, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop van ganser harte dat je zeer binnenkort een positief resultaat mag hebben! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Lin, 03-11-2011
Ik ben nu 3 maanden geleden gestopt met de pil. Mijn vorige 2 maanden had ik een cyclus van precies 30 dagen. Voordat ik met de pil begon was mijn menstruatie altijd ook rond de 30 dagen. Nu ben ik 9 dagen over tijd en mijn test was negatief. Er waren wel een aantal dingen die konden lijden tot een zwangerschap zoals pijn in de borsten, misselijk en erg moe. Wart moet ik nu doen, moet ik toch afwachten tot mijn menstruatie een keer komt of moet ik over een paar weken nog een test doen of kan ik beter contact opnemen met de huisarts. Reactie infoteur, 04-11-2011
Beste Lin,

Een negatief zwangerschapstest kan, hoe raar dat ook klinkt, heel goed betekenen dat je wel degelijk zwanger bent! Hoe komt dat? Doordat je pas sinds recentelijk gestopt bent met de pil, kunnen restanten van de hormonen van de pil de mogelijke zwangerschapshormonen onderdrukken. Daarom wordt er altijd aangeraden aan vrouwen die pas sinds kort getsopt zijn met de pil en vermoeden dat ze zwanger kunnen zijn: pas 3 weken nadat je vermoed dat er sprake kan zijn van een mogelijke zwangerschap beginnen met testen. Het resultaat is dan een stuk betrouwbaarder.

Heel goed dat je je lichamelijke klachten al goed in de gaten houd! Zodra je enkele vroege, eerste en typische zwangerschapsklachten begint te vertonen zoals:
Vaker naar de wc moeten dan normaal,
Grotere, zwaardere en vollere borsten (ontwikkleing van de melkklieren),
dan zou ik zeker opnieuw gaan testen!

Beste Lin, jij kent je eigen lichaam beter dan wie dan ook. Als jij tijdens je vorige cyclus een eisprong hebt gehad en jullie hebben rond die periode onveilig gevreeen, is de kans inderdaad erg groot aanwezig dat je zwanger bent. Kan je het opbrengen om nog een paar dagen te wachten? We weten allemaal hier hoe moeilijk het is als je graag zekerheid wilt hebben! :-) En als je ergens over twijfelt, dan wil ik je zeker van harte aanraden om contact op te nemen met je huisarts!

Beste Lin, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop van ganser harte dat je zeer binnenkort positief nieuws mag ontvangen! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Suus, 03-11-2011
Hallo,
Na ruim twee jaar ben ik in juli weer de pil gaan slikken. Meer tegen de menstruatie klachten dan als anticonceptie. Door omstandigeheden ben ik deze in september/ oktober regelmatig vergeten. 10 oktober hebben we onveilig gevreeën. De laatste pil slikte ik denk ik 6 oktober.
Op dit moment is mijn menstruatie nog niet op gang gekomen. Eergisterochtend heb ik een test gedaan die negatief was.
Sinds een maand of drie zijn er een hoop dingen waardoor ik veel stress ervaar en kan me dus aan de ene kant voorstellen dat daardoor de menstruatie uitblijft.
Aan de andere kant, heb ik ook kenmerken van zwangerschap opgemerkt.
Net als bij mijn vorige zwangerschap, heb ik een dag heel licht rose afscheiding gehad. Verder heb ik veel witte afscheiding. Daarnaast heb ik in de afgelopen weken wel regelmatig de bekende krampjes gevoeld die ik normaal vlak voor en de eerste dag van mijn menstruatie heb, maar vervolgens dus niets. Verder zijn er geen tekenen van zwangerschap, maar dat had ik bij mijn vorige zwangerschap ook niet.
Wel lijkt het of de melkproductie weer op gang is gekomen? Ik heb in juli voor het laatst borstvoeding gegeven en kwam toen eigenlijk zo goed als geen melk meer uit mijn borsten. Nu bij stuwing volgens mij weer meer.
Bij mijn vorige zwangerschap teste ik bij een dag of 8 over tijd en was meteen duidelijk positief. Mocht ik zwanger zijn zou ik denken dat de test dat eergister wel had moeten laten zien, toch?
Mocht de menstruatie uitblijven door stress, komt het dan wel voor dat je de bekende krampjes voelt? Reactie infoteur, 04-11-2011
Beste Suus,

Als ik je bericht heel goed doorlees, vermoed ik dat er sprake is van enkele omstandigheden waardoor je menstruatie wegblijft: het vergeten van de pil maakt je hormoonhuishouding uit balans. Door het stoppen met het geven van borstvoeding is ook een oorzaak dat je hormoonhuishouding uit balans kan raken. Stress is ook een grote boosdoener die je cyclus uit balans kan halen!

Het enige wat mij doet twijfelen is dat je nu te maken hebt met melkproductie, dat zou wel degelijk een teken kunnen zijn dat er sprake is van een zwangerschap!

Doordat je hormoonhuishouding nu uit balans is, door het vergeten van de pil, door het stoppen met het geven van borstvoeding, door de stress die je ervaart, kan je zwangerschapstest een negatief resultaat geven terwijl je wel degelijk zwanger kan zijn! Zeker als jij een eisporng hebt gehad en jullie rond die periode onveilig hebben gevreeen! Onder invloed van de hormonen van de pil worden de eventuele zwangerschapshormonen onderdrukt: daarom is het advies: pas een test gaan gebruiken 3 weken nadat je vermoed dat je wel eens zwanger zou kunnen zijn. Op deze manier krijg je een betrouwbaarder resultaat.

Beste Suus, probeer goed voor jezelf te zorgen als je in je leven met zoveel stress te maken hebt (gehad). Als je de pil blijft slikken, zal je lichaam vanzelf weer gaan wennen aan de regelmatige toediening van extra hormonen en komt je lichaam weer in balans. Mocht je zwanger zijn dan kan onder invloed van de hormonen van de pil je test negatief geven. Als je echt twijfelt wil ik je van harte aanraden om een afspraak te maken bij je huisarts: als je zwanger bent is het van harte aan te raden om onmiddelijk te stoppen met de pil! Ik wil je heel graag veel succes en sterkte toewensen en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Inge, 03-11-2011
Ik heb bijna 6 wk geleden een miskraam gehad. Tijdens de miskraam waren de testen gelijk al vrijwel negatief, maar ik heb begrepen dat HCG in je lijf kan blijven ziten tot 9 wk na de miskraam. Nu ben ik dus bijna 2 wk over tijd (hoewel dat bij een miskraam ook weer langer kan duren, maar ik heb al een dochter en na de bevalling van haar was ik promt na 4 wk weer ongesteld dus het leek me vreemd als ik nu wel na 6 wk pas ongesteld zou worden).
Ik heb dus niet getest omdat ik bang ben vals positief te testen. Maar kan dat wel, gezien mijn testen tijdens de miskraam al negatief waren? (kon met veel fantasie en zonlicht een streepje ontdekken maar als ik hem zo neer zou leggen zou je zeggen die is negatief)
Ik ben nu dus bijna 2 wk overtijd, opgezette gevoelige borsten, misselijk, slap, maar ben gewoon bang dat het mijn hoofd is dat met me aan de haal gaat.
Moet ik gewoon wachten tot 9 wk of kan het ook anders?
Groeten
Inge Reactie infoteur, 04-11-2011
Beste Inge,

Heel vervelend om te moeten lezen dat je te maken hebt gehad met een miskraam!

Heb jij na je miskraam een eisprong gehad? Dat je menstruatie na de geboorte van je dochtertje je menstruatie direct terug had, is niet hetzelfde als vruchtbaar zijn. Zodra je de eisprong hebt gehad, zowel na een geboorte als na een miskraam, ben je pas vruchtbaar. Als je vervolgens rond de periode van je eisprong hebt gevreeen met je partner, ja, dan is de kans inderdaad groot aanwezig dat je zwanger bent!

Bij een spontane miskraam kunnen er inderdaad nog zwangerschapshormonen achterblijven in het lichaam. Ben je tijdens de miskraam behandelt met hormonen beste Inge, zou je dat weten? Als dat zo is, kunnen we de testen van de zwangerschapstesten zo goed als uitsluiten: door de verschillende hormonen in je lichaam is de test onbetrouwbaar!

Als je zekerheid wil hebben, en dat wil iedere vrouw die graag zwanger wil worden, is zeker zo vlak na een miskraam een afspraak maken bij je huisarts echt van harte aan te raden!

De lichamelijke klachten die je vertoont beste Inge, heb je deze klachten sinds kort of sinds de miskraam? Dat kan ook nog een aanwijzing zijn. Als je deze lichamelijke klachten hebt sinds de miskraam, weet je dat deze klachten zijn ontstaan onder invloed van het zwangerschapshormoon. Zodra deze wegtrekken, weet je dat het HCG uit je lichaam is. Ik kan me trouwens levendig voorstellen dat je van deze onzekerheid niet goed wordt! Als je zekerheid wil hebben of het HCG van de miskraam uit je lichaam is, echt een afspraak maken met je gyneacoloog.

Beste Inge, ik kan je helaas geen antwoord geven, maar als je na de miskraam direct een eisprong hebt gehad, ja, dan is de kans zeker aanwezig dat je opnieuw zwanger bent! Zijn echter de zwangerschapshormonen te sterk geweest na de miskraam, dan is de kans groot dat je geen eisprong hebt gehad.

Beste Inge, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben of antwoord willen geven op mijn vragen, stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Lolita, 31-10-2011
Ik wil graag zwanger worden maar heb wel 10 jaar de pil genomen, Diane. Ik kon er bijna de klok op zetten wanneer ik mijn menstruatie moest krijgen. Nu ben ik sinds 4 maanden met de pil gestopt. In het begin bleef ik vrij regelmatig, maar de laatste keer had ik mijn regels al na 21 dagen, ipv 28 dagen. Ze waren ook veel lichter dan normaal. Huisarts heeft toen een bloedonderzoek gedaan, maar niet zwanger. We zijn nu week 4 weken verder en heb mijn regels nog steeds niet gekregen. Wel heb ik zoals de laatste maanden meer last van pijnlijke tepels en borsten, maar deze keer ook last van buikpijn in de onderbuik en ook net onder de borst. Reactie infoteur, 02-11-2011
Beste Lolita,

Heel goed dat je huisarts een bloedonderzoek bij je heeft gedaan, deze bloeding had heel goed op een innestelingsbloeding kunnen wijzen!
Ik begrijp uit je verhaal dat je na deze lichte bloeding geen menstruatie meer hebt gehad. Het is heel goed mogelijk beste Lolita, dat ondanks de eerste paar keer na het stoppen met de pil je menstruatie regelmatig was, je lichaam toch nog steeds bezig is met ontpillen. Huisartsen geven er gemiddeld een jaar voor. Vooral als ik naar je klachten kijk: pijnlijke borsten en pijnlijke tepels zijn typische hormonale klachten: je lichaam is nog uit balans en is bezig op zoek te gaan naar de natuurlijke balans. Heb je echter het gevoel dat je borsten groter zijn geworden, zwaarder en/of voller, dan heb je een zwangerschapsklacht te pakken: de melkklieren gaan zich ontwikkelen.
De buikpijn die je voelt, is dat een buikpijn die je ook kan voelen vlak voor en/of tijdens je menstruatie beste Lolita? Pijn onder je borst kan ik helaas helemaal niet plaatsen: als je vermoed dat er misschien iets medisch met je aan de hand is: echt een afspraak maken met je huisarts!
Houd voor alle zekerheid je lichamelijke klachten goed in de gaten beste Lolita: als je het gevoel hebt dat het allemaal te lang duurt (wat is te lang? Dat is helaas per vrouw verschillend: gebruik je instinct. Vaak zegt een klein stemmetje dat er iets niet klopt, dan weet je dat het te lang duurt!) echt nogmaals een afspraak maken met je huisarts! Houd er asjeblieft rekening mee dat het echt een flink aantal maanden KAN duren eer je volledig ontpilt bent, aan de andere kant beste Lolita: je hebt de ergste maanden achter de rug, als jij verder gezond bent kan je spoedig zwanger raken!

Beste Lolita, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop dat je snel een positief antwoord krijgt! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Shorty, 31-10-2011
Ik wil graag zwanger worden, maar heb 13 jaar de pil geslikt. eerst mycrogynon en toen Yasmin. Ik lees allemaal dingen dat je eerst moet ontpillen en dat je weer een normale cyclus moet krijgen. na de stop van de pil ben ik een aantal dagen ongesteld geweest. Toen begonnen met proberen om zwanger te worden, ik had het gevoel dat ik mijn eisprong echt kon voelen (steken onder in mijn buik, naast mijn vulva.) Ik had de 29e oktober ongesteld moeten worden, maar ik ben het nog steeds niet. Wel pijn aan mijn borsten en steekjes in mijn onderbuik/eierstokken. Ik heb getest maar het was negatief. Ik weet dat ik niet mag klagen, dit is de eerste poging. maar zou ik toch zwanger kunnen zijn? hoe lang kan het duren voordat je normale cyclus weer op gang komt? Reactie infoteur, 31-10-2011
- Wegens ziekte van mijn zoontje heb ik ruim een week jullie niet kunnen beantwoorden: mijn oprechte excusus en ik ga jullie allemaal zo snel mogelijk beantwoorden! Roberta. -

Beste Shorty,

Hoe lang geleden is het dat je voor het laatst de pil geslikt hebt? Als het een half jaar of minder is geweest, kan het zo zijn dat de restanten van de hormonen van de pil het zwangerschapshormoon onderdrukt, met als resultaat een negatieve test. Pas gaan testen 3 weken nadat je vermoed dat je wel eens zwanger zou kunnen zijn. Ook kan je gaan testen zodra je de eerste en vroege en typische zwangerschapsklachten begint te vertonen. Waar je ook rekening mee moet houden beste Shorty, is dat als je heel graag zwanger wil worden er een zekere stress kan ontstaan. Stress die je menstruatie doet wegblijven.
Hebben jullie echter tijdens je laatste eisprong onveilig gevreeen, dan is de kans op een zwangerschap inderdaad heel reeel aanwezig!

Beste Shorty, ik wil je heel graag het aller beste toewensen en ik hoop dat je zeer binnenkort ene positief antwoord hebt!

Met vriendelijke groet, Roberta

Marjolein, 27-10-2011
Nou zit ik met een vraag. Ik moet officieel morgen ongesteld worden. Ik heb totaal nog geen buikpijn of wat dan ook gehad. Maar moet ik het morgen doen de test of moet ik nog een paar dagen wachten? WIe kan mij hier iets meer over vertellen. Reactie infoteur, 31-10-2011
Beste Marjolein,

Als je sinds kort gestopt bent met de pil, kan je beter zo´n 3 weken wachten eer je een test gaat doen. Sommige vrouwen maken in het prille begin van hun zwangerschap weinig het zwangerschapshormoon aan, waardoor een test in de eerste dagen niet het HCG kan oppikken. Besef dat een negatief resultaat niet direct betekend dat je niet zwanger bent. Ik ben altijd een groot voorstandster om even een paar dagen te wachten, ondanks het brandende verlangen om een antwoord te hebben! :-)

Beste Marjolein, ik hoop van ganser harte dat je een positief antwoord hebt gekregen. Mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust!

Met vriendleijke groet, Roberta

R., 27-10-2011
Ik heb ongeveer 7 dagen na mijn menstruatie inspit seks gehad en eerder daarvoor ookal. de eerste keer was 1 dag na mijn menstuatie. Echter heb ik buikpijn af emoe misselijk gewoon gevoel alsof ik ongesteld moet worden. Nu heb ik meerdere testen gedaan bij min. Ochtend urine was er een hele lichte positieve test. Ben ik nu zwanger of moet ik nog week wachten tot mijn menstruatie. Liefs en als albast bedankt Reactie infoteur, 31-10-2011
Beste R,

Het beste resultaat van een zwangerschapstest is om deze te doen nadat je menstruatie door had moeten komen. Ik neem aan dat je deze positieve resultaat hebt gekregen nadat je ongesteld had moeten worden? Zo niet, dan zou ik zeker afwachten totdat je menstruatie moet doorkomen. Verder is het ook belangrijk om je lichamelijke klachten goed in de gaten te houden. Ik weet niet precies in welke periode van je menstruatiecyclus we nu zitten, maar een week voor je menstruatie kan je al de eerste en vroege zwangerschapskenmerken waarnemen.

Beste R, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst!

Met vriendelijke groet, Roberta

Anoniem, 26-10-2011
De laatste dag van mijn menstruatie was ongeveer 1.5 week geleden. 1 of 2 dagen later heb ik onveilige seks gehad. Ik heb een uur later de morning after pil gekocht en geslikt. Ik heb van die pil nergend last van gehad. Vandaag heb ik opeens bruine kleurige en soms een beetje rood kleurige bloedverlies alsof ik alweer ongesteld wordt. Is dit normaal? Ook heb ik sinds 1.5 week een griepje/verkoudheid, kan dit de werking van de noodpil beinvloeden? Bovendien voel ik me niet lekker, namelijk een beetje last van krampen en misselijkheid maar dit kan natuurlijk ook van de griep komen. Is het toch verstandig om een zwangerschaptest te doen? zo, ja kan ik die nu al doen of moet ik wachten op het moment dat ik over tijd ben? Reactie infoteur, 31-10-2011
Beste Anoniem,

Het bruinige bloedachtige kleurverlies kan inderdaad een bijwerking zijn van de morning after pil. Doordat je in 1 klap een enorme hoeveelheid hormonen tot je neemt, is je lichaam en je menstruatiecyclus even helemaal van slag. Dat er onregelmatigheden optreden is ene heel normaal beeld en kan zelfs even aanhouden.
Als je een test wilt gaan doen is het inderdaad beter om je ziekteverschijnselen helemaal af te wachten. Zodat je zeker weet dat het resultaat betrouwbaar is. Houd er rekening mee dat als je gaat testen dat de hormonen van de morning after pil de test negatief kan beinvloeden. Beter is het om pas 3 weken te gaan testen nadat je vermoed dat er wel eens sprake kan zijn van een zwangerschap.

Beste Anoniem, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de to9ekomst en mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Natas, 26-10-2011
Ik heb een vraag. ik ben 27 juli gestopt met de pil. Ik kreeg toen 46 dagen later mijn eerst menstruatie die maar twee dagen duurde. Nu zit ik 44 dagen in mijn cyclus en heb ik alleen maar een paar druppels bloed gehad vanmorgen bij het plassen. Voordat ik begon met de pil had ik ook een onregelmatige cyclus. Ik heb afgelopen zaterdag een zwangerschapstest gedaan die negatief was. ik heb wel al een aantal weken erge last van mijn buik alsof ik wel ongesteld ben en ook last van mijn rug. verder heb ik nergens last van. ik wil een afspraak maken met de dokter, maar stuit nu hierop en ben benieuwd of dit herkenbaar is. Reactie infoteur, 31-10-2011
Beste Natas,

Hoe onregelmatig was je cyclus voordat je met de pil begon? Het geeft niet dat je een onregelmatige cyclus hebt, zolang je maar een eisprong hebt. Heb je al een eisprong gehad sinds je gestopt bent met de pil? Als je echt een behoorlijk onregelmatige cyclus hebt en jullie hebben een kinderwens, is het misschien wel heel verstandig om een afspraak te gaan maken met je gynaecoloog. Extra begeleiding, zeker als er eventueel problemen zijn met het ontdekken wanneer je vruchtbare dagen zijn, is dan zeker aan te raden!
Als je stopt met de pil kan dat voor zeer onregelmatige klachten zorgen. Huisartsen stellen meestal een limiet van een jaar in voordat ze actie gaan ondernemen, houd dit in gedachte voordat je naar je huisarts gaat!

Beste Natas, ik hoop van ganser harte dat jullie heel snel positief nieuws hebben en ik wil jullie heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst.

Met vriendleijke groet, Roberta

Sophie, 24-10-2011
Ik ben ongeveer een half jaar geleden gestopt met de pil. Ik heb drie maanden geleden een keer een morning after pil moeten halen, maar daar naar mijn idee niet echt last van gehad, alleen dat ik twee weken eerder ongesteld werd. Vorige maand werd ik opeens maar 1 dag ongesteld, wat ik heel raar vond. En deze maand moest ik dus al een week geleden ongesteld worden, maar ik ben het dus nog steeds niet. Ik weet bijna wel zeker dat het door stress komt, maar kan stress zo heftig zijn dat het twee weken uit blijft of!? Ik ben namelijk lichtelijk bang dat ik straks onvruchtbaar ben. En ik heb de afgelopen drie maanden geen enkele vorm van seks gehad, dus daar kan het niet aan liggen.

Ik hoop dat mij misschien een beetje gerust kan stellen! Alvast bedankt voor je antwoord! Reactie infoteur, 31-10-2011
Beste Sophie,

Ik vermoed dat er bij jou een aantal factoren zijn die er voor hebbne gezorgd dat je menstruatie te laat doorkomt. Het gebruik van een morning after pil gaat ook niet bij iedereen in de koude kleding zitten: de spanning dat je misschien toch zwanger bent, kan enorm zijn! Vergis je niet in de hoeveelheid stress die dat met zich mee brengt!
Het slikken van een morning after pil staat gelijk aan het in 1 keer slikken van een enorme hoeveelheden hormonen. Hormonen waar je lichaam van uit balans raakt: je cyclus raakt van slag en kan onregelmatigheden vertonen: je cyclus komt later of kan zelfs even wegblijven. Het is schrikken, maar het is echt een normaal beeld als je de morning after pil hebt geslikt. Daar boven op komt dan ook nog eens de stress. Als jij daarbij ook nog eens met veel stress te maken hebt in je dagelijks leven (op je werk, of prive of wat dan ook) kan je lichaam niet over voldoende energie beschikken om ongesteld te raken (het is even heel kort in de bocht beschreven, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel). Stress kan er echt voor zorgen dat je menstruatie wegblijft! In combinatie met de morning after pil kan je menstruatie helemaal wegblijven, later komen of zeer onregelmatig worden. Dat is op dit moment met jou aan de hand. Geloof me, het komt echt allemaal weer goed. Als je te maken hebt met veel stress is goed voor je zelf zorgen erg belangrijk: eet gezond, drink gezond, beweeg regelmatig en slaap ruim voldoende. (Als er trouwens sprake is van buitensporig veel stress in je leven is het maken van een afspraak bij je huisarts wel van harte ana te raden!) De hoeveelheden hormonen van de morning after pil worden vanzelf minder: je lichaam is sterk genoeg om deze extra ingenomen hormonen te overwinnen en hervind het natuurlijke balans vroeg of laat. Dat is per vrouw verschillend, dus ik kan je niet zeggen hoe lang het duurt eer je ontpilt bent van de morning after pil. Gun je lichaam even de tijd om weer terug te komen in zijn natuurlijke balans. Het komt echt allemaal weer goed meisje!

Beste Sophie, ik wil je heel graag het aller beste toewensen en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Tiener, 22-10-2011
Ik heb een probleem. Ik heb een half jaar geen pil geslikt en ben net weer ongesteld geworden. Maar ik heb wel gewoon sex gehad en het 3 testen gedaan waren allemaal negetief. 2 weken geleden ben ik naar het ziekenhuis gegaan omdat ik steken had in me rechter onderbuik maar ze zeiden dat ik niet zwangerwas. Maar dan heb ik nog een probleem. Mijn moeder vroeg aan me of ik zwanger was en ik zei natuurlijk nee ik heb in totaal 4 testen gedaan en allemaal negetiet maar ook heb ik 2 oudere zussen. Toen mijn zussen nog niet wisten dat ze zwanger waren wist me moeder het wel. Die vroeg het aan hun. Maar nu heeft ze het ook aan mij gevraagt. Kan iemand mij alstjeblieft helpen met wat ik doen moet ik heb geen idee! Reactie infoteur, 31-10-2011
Beste Tiener,

Is er een reden geweest waarom je gestopt bent met de pil? Als het niet de bedoeling is dat je zwanger raakt (of was dat wel de bedoeling?) is veilig vrijen wel belangrijk. Als je wel graag zwanger wil worden, en je raakt zwanger, dan komt je moeder er vroeg of laat er achter! En geloof me, moeders hebben een moederinstinct die niet te onderschatten is! Kan je dit met je oudere zussen bespreken beste Tiener? Als je 4 negatieve zwangerschapstesten hebt (heeft je moeder deze testen soms gezien of ontdekt?) hoe komt het dan dat je moeder vermoed dat je zwanger bent? Gedraag je je anders dan normaal? Maar dan nu eigenlijk de belangrijkste vraag: denk je dat je zwanger bent beste Tiener? Vertoon je lichamelijke klachten waarvan je vermoed dat er sprake kan zijn van een eventuele zwangerschap?

Beste Tiener, misschien herkent je moeder in jouw gedrag iets wat ze ook zag bij je oudere zussen toen deze zwanger bleken te zijn. Hoe gaat het inmiddels met je? En met je moeder? Kan je dit bespreken met je zussen?

Beste Tiener, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Beppie, 21-10-2011
Hallo Roberta,
Ja ik heb inderdaad 5 testen daarna nog gedaan omdat ik t niet kon geloven (ik was zo blij!) maar ik heb last van mijn buik (onderbuik) tot een paar dagen geleden voelde ik ook constant kleine "plopjes" in mijn buik. heb dat ik veel lucht opboer. droge mond, savonds als ik in bed lig heb ik t gevoel dat mijn temperatuur steigt. en vooral heel erg last van mijn tepels. en een soort brandend gevoel in de borsten. ook heb ik last van hevig dromen. terwijl ik normaal nooit droom. hmm wat heb ik nog meer? ja elke dag misselijk, dat zoiezo. en net na eisprong zeg maar had ik t gevoel dat ik iets voelde rechts onderin mijnn buik. als ik dan op mijn zei draaide in bed voelde het vervelend als ik daarop op mijn buik ging liggen.

Bij voorbaat dank voor je antwoord :-) Reactie infoteur, 31-10-2011
Beste Beppie,

Allereerst mijn oprechte excusus voor mijn late reactie: mijn zoontje was heel ernstig ziek waardoor ik ruim een week jou en alle andere hier niet heb kunnen beantwoorden. En hoe belangrijk ik het ook vind om jullie allemaal bij te staan in deze belangrijke periode in jullie leven, zodra je eigen vlees en bloed zo ziek is, veranderen je prioriteiten! Ik doe op dit moment mijn uiterste best om jullie allemaal zo snel mogelijk van antwoord te voorzien!

Beste Beppie, ik was al met jou bezig, maar ik vrees dat je inmiddels duidelijkheid hebt gekregen over je toestand. Ik hoop van ganser harte dat het een positief antwoord is en dat het is geworden waar je zo naar verlangt!

Beste Beppie, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en nogmaals: mijn oprecht excusus voor mijn late reactie!

Met vriendelijke groet, Roberta

Beppie, 19-10-2011
Hallo, ik hoop dat ik hier duidelijkheid krijg. De 15de van oktober had ik ongesteld moeten worden, het is nu de 19de en ik ben nog steeds niet ongesteld. Ik slik de pil al een half jaar niet meer en heb sex gehad in de tijd van mijn eiersprong. Een week later heb ik zo'n 5 dagen last gehad van lichtbruin bloedverlies. 2 keer per dag een klein lichtbruin druppeltje. Ik heb een test gedaan en geloof het of niet, de eerste was positief. ik geloofde mijn ogen niet en heb er meteen nog iets van 5 achteraan gedaan. allemaal negatief… Ik ga kapot van de onzekerheid, wat moet ik doen? Reactie infoteur, 21-10-2011
Beste Beppie,

Vreselijk deze onzekerheid! Het bruine bloed verlies zou kunnen wijzen op een innestellingsbloeding, wat correspondeert met je eerste positieve test. Is er een reden geweest waarom je na een positieve test meerdere testen bent gaan uitvoeren? Ik bedoel, had je lichamelijke klachten waarvan je vermoedde dat er iets niet klopte? Heb je misschien ervaringen met miskramen gehad dat je vermoedde dat er iets niet goed zat?

Beste Beppie, ik wil je van harte aanraden, dat als jij oprecht twijfelt, om een afspraak te maken met je huisarts. Ik wil je niet laten schrikken, maar 5 negatieve testen na een positieve test kan -helaas - vaak slechts 1 ding betekenen. Het zou kunnen beste Beppie, dat de eerste test een foutief resultaat geeft, maar ik vermoed dat jij twijfelde aan dit resultaat en daarom 5 andere testen bent gaan doen. Vertoon jij enige lichamelijke klachten die kunnen wijzen op een zwangerschap? Als je wil, geef me dan je lichamelijke klachten door, zodat ik kan kijken of er mogelijk sprake is van een zwangerschap.

Beste Beppie, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

A., 19-10-2011
Hallo Roberta,
Ik heb normaliter een cyclus van 30 dagen. Nu ben ik al 6 dagen overtijd en ben nog steeds niet ongesteld. De test was negatief. Ik voel normaal gesproken duidelijk wanneer ik ongesteld moet worden, en dat gevoel heb ik nu niet. Wel heb ik 2 keer wat druppeltjes helder bloed bij het plassen gehad (dag 18-19 van de cyclus). Wat kan dit inhouden?
alvast bedankt, Reactie infoteur, 19-10-2011
Beste A,

Is het mogelijk beste A dat de dagen van deze druppeltjes een week na je eisprong is geweest? Het kan om een innestellingsbloeding gaan. Wat erg interessant is om te weten, is behalve dat je overtijd bent, of je lichamelijke klachten vertoont die evnetueel op een zwangerschap zouden kunnen wijzen.
Een test kan om een aantal redenen negatief uitvallen. Besef heel goed dat een negatieve test niet altijd beteket dat je niet zwanger bent: het is heel goed mogelijk dat je wel degelijk zwanger bent, maar dat er om bepaalde redenen (te vroeg getest? Gebruik je medicijnen? Slik je de pil? Heb je last van stress? Ben je de laatste tijd veel afgevallen en enz.) de zwangerschapstest negatief geeft.
Beste A, als je wilt, zou je mij kunnen vertellen of je lichamelijke klachten hebt en zo ja, welke klachten je nu hebt? Dan kan ik kijken of ik de eerste en vroege zwangerschapsklachten bij je ontdek. Mocht je trouwens nog vragen hebben: stel ze gerust! Ik hoop snel wat van je te horen!

Met vriendelijke groet, Roberta

Anoniempje, 19-10-2011
Hoi allemaal.

ik had een vraagje, ik heb 4 aug een curretage ondergaan. en wat bleek nu dat niet alles goed was weg gehaald, dus ik bloedde als een rund 5 dagen later moest ik na het ziekenhuis voor hercurretage, toen ging alles wel goed. maar nu is me vraag ik ben 17 september weer ongesteld geworden geloof tot en met 23 september. en we zitten nu in oktober en ben nog steeds niet ongesteld. hoe zou dat kunnen? kan dat te maken hebbben met de curretage? heb wel onveilige sex gehad maar is niet in me klaar gekomen, ik weet dat de kans dat ik dan zwanger kan worden er ook wel is, maargoed heb wel sinds2 dagen wat meer witte afscheiding. wie kan me helpen ben radeloos! Reactie infoteur, 19-10-2011
Beste Anoniempje,

Vreselijk dat de curretage de eerste keer niet goed is gegaan! Waar ik me zorgen om maak is dat je schrijft dat je zoveel bloed bent verloren! Hebben ze je na de tweede keer nog teruggezien? Heeft iemand je uitgelegd of deze toestand van nadelig effect op je menstrautie cyclus kan hebben? Of ben je gewoon naar huis gestuurd zonder enige informatie?
Als je namelijk met hormonen bent behandelt beste Anoniempje, is het heel goed mogelijk dat onder invloed van deze hormonen je cyclus uit balans is geraakt: je hormoonhuishouding is uit balans.
Om meer zekerheid te hebben wat er nu precies met je aan de hand is, zou jij kunnen zeggen of je na deze toestand een eisprong hebt gehad? Ben je vruchtbaar geweest de afgelopen maand of is je hormoonhuishouding zo uit balans geweest dat je niet vruchtbaar bent geweest? (Kenmerk eisprong is het slijmverlies uit je vagina)
Mocht je namelijk WEL je eisprong hebben gehad, en ben je wel vruchtbaar geweest, kan het voorvocht van het sperma van je vriend er wel degelijk voor zorgen dat je zwanger raakt! (Afhankelijk hoe sterk en gezond het sperma van je vriend is!) Kortom: veel wijzer wordt je ook niet van me! (Sorry!) Wat kunnen we gaan doen? Voor meer zekerheid kunnen we gaan kijken naar je lichamelijke klachten, vertoon jij op dit moment klachten die zouden kunnen wijzen op een eventuele zwangerschap?
Beste Anoniempje, zou je terug kunnen komen met de beschrijving van eventuele lichamelijke klachten die je op dit moment hebt? Dan kan ik kijken of ik iets ontdek wat je wijzer maakt! En mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust! Ik hoop snel van je te horen!

Met vriendelijke groet, Roberta

Muppetje, 18-10-2011
Heb een dringende vraag en kan nergens een duidelijk antwoord vinden. Dus ik ga het hier eens proberen in de hoop dat ik antwoord ontvang, want van tig verschillende verhalen lezen op internet word ik ook niet wijzer. Vorige week heb ik de pil doorgeslikt, in die week ben ik em 2 keer vergeten en ook te laat ingehaald. Ben toen dus ook maar gestopt met innemen van de pil op woensdag. In die dagen ervoor en erna heb ik wel ergens gemeenschap gehad, maar ben inmiddels wel een paar dagen vrij veel aan het vloeien geweest. Helder rood en bruin en neem aan dat ik gewoon ongesteld was. Nu ben ik volgens mij van het vloeien af (een dag niet gehad en toen kwam er toch weer wat) máár heb nog wel steeds regelmatig een zeurende onderbuik. Heb het idee dat mijn borsten wat gevoeliger zijn. Mja, dat kan ook inbeelding zijn? Ben af en toe super chaggie en het andere moment vrolijk (ook dit kan aan mijn persoonlijke situatie liggen) Ik heb een zoontje van 8,5 maand en zou graag nog een kindje willen (ik wel, maar vriend niet… lig ik ff niet wakker van), maar de testen waren negatief. Wanneer is bij mij nu een test betrouwbaar? Moet ik nu wachten tot aan de volgende menstruatie? Zit er niet om te springen om naar de ha te gaan. Mijn zoontje is door de pil heen 'tevoorschijn' gekomen en heb voor die zwangerschap een abortus gehad bij 2,5maand… ook door de pil heen. Ik kon mijn vriend toendertijd te kort en stond er ook achter, maar dat ga ik dus nooit meer doen. Het is veels te mooi en een broertje of zusje voor mijn kanjertje is welkom.
Ik wacht vol spanning op antwoord. Reactie infoteur, 19-10-2011
Beste Muppetje,

Meisje, wat een verhaal! Allereerst alsnog van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje, ik hoop dat alles goed met hem gaat. Geef jij hem nog borstvoeding, of ben je daar inmiddels helemaal mee gestopt? En dan heb ik nog een vraag voor je: wanneer ben je weer aan de pil gegaan na de geboorte van je zoontje?
Ik begrijp uit je verhaal dat je enorm vruchtbaar bent en dat je zwanger raakt tijdens het slikken van de pil. Nu is de pil heel betrouwbaar, maar net niet voor de volle 100% betrouwbaar. Als jij heel vruchtbaar bent, is er een kans aanwezig dat je zwanger raakt ondanks dat je de pil gebruikt.
Even voor mijn duidelijkheid: jij hebt de pil doorgeslikt in de stopweek vorige week? In principe ben je in je stopweek niet vruchtbaar. Ook al zou je de pil vergeten of heb je onveilig gevreeen met je vriend, je kan dan niet zwanger raken. Het enige wat er kan gebeuren is dat je hormoonhuishouding helemaal uit balans raakt. Gevoelige borsten is inderdaad een teken dat je hormoonhuishouding uit balans is.
Wat nu van belang is om te weten, is dat je schrijft dat je voordat je de pil doorslikte en de pil vergat, gemeenschap hebt gehad. Zou je kunnen durven zeggen beste Muppetjes of jullie gemeenschap hebben gehad rond je eisprong? (Kenmerk van de eisprong is het slijmverlies uit je vagina) Als je dat bevestigend kan beantwoorden, moeten we zeer zeker rekening gaan houden dat jij vermoedelijk erg vruchtbaar bent: er bestaat in dat geval een kansje dat je zwanger bent!
Wanneer is in jouw geval een test uitvoeren betrouwbaar? Doordat bij jou op dit moment je hormoonhuishouding uit balans is geraakt en doordat de restanten van de pil eventuele zwangerschapshormonen kunnen onderdrukken, is het advies om pas een test te gaan uitvoeren 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent.
Behalve de gevoelige borsten beste Muppetje, herken je de lichamelijke klachten die je op dit moment hebt als dezelfde klachten die je had toen je zwanger was van je zoontje? Om meer zekerheid te krijgen wat er nu precies met jou aan de hand is, is het goed om naar je lichamelijke klachten te gaan kijken. Vertoon jij zwangerschapsklachten? Zodra jij enkele vroege en eerste zwangerschapsklachten begint te vertonen, zou ik zeker een test gaan doen.

Beste Muppetjes, ik wil jullie heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop van harte dat je kleine kanjer zeer binnenkort een broertje of zusje erbij heeft! Mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust! Sterkte met alles!

Met vriendelijke groet, Roberta

B., 18-10-2011
Hallo, ik heb ook een vraagje over mijn menstruatie. Ik ben in april bevallen en tijdens mijn zwangerschap hebben ze een cyste en mijn eierstok verwijdert. Nu had ik voor mijn zwangerschap altijd een regelmatige cyclus. Na de zwangerschap wel iets minder regelmatig met het klopte vaak wel zat vaak een paar dagen verschil in. Maar nu ben ik de laatste keer in augustug ongesteld geweest en nu blijft het nog steeds uit. Heb geen enkel vermoeden dat ik weer zwanger ben geen lichamelijke aanwijzingen en ook test was negatief. Misschien een idee wat nu verstandig is te gaan doen? Weet het eigenlijk niet zo goed! Reactie infoteur, 19-10-2011
Beste B,

Allereerst: alsnog van harte gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Ik hoop dat alles goed gaat!
Begrijpelijk dat je je zorgen maakt en even niet meer weet wat je moet doen. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar heb je de overweging overwogen dat er misschien weer een cyste zit, maar nu op de andere eierstok? Vooral ook omdat je schrijft dat je geen enkel lichamelijk klachten vertoont die op een nieuwe zwangerschap zouden kunnen wijzen. Ook moet je misschien in overweging nemen dat de overgebleven eierstok je niet een regelmatige cyclus zal geven, zoals je dat wel gewend was met 2 werkende eierstokken. Overigens: met 1 eierstok kan je prima opnieuw zwanger raken!

Beste B, als je zelf ook twijfelt en zelf misschien ook met vermoedens rondloopt dat er misschien iets aan de hand kan zijn met je overgebleven eierstok en dat er misschien sprake is van terugkerende cystes (begrijp me niet verkeerd, ik hoop het van harte van niet!) dan is het misschien wel raadzaam om een afspraak te gaan maken met je huisarts en/of gynaecoloog.

Beste B, ik wil jullie heel graag het aller beste toewensen voro de toekomst en mocht je nog met vragen zitten: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Jabo, 18-10-2011
Beste Roberta, Wederom weer heel erg bedankt voor je reactie!

Ik moet wel vaker plassen als normaal maar dat is me deze week pas opgevallen. En mijn borsten voelen wel zwaarder aan maar weet niet of ze groter zijn. Ik denk zelf namelijk dat ik niet zwanger ben, omdat de test dat heeft aangegeven afgelopen zaterdag. En deze dingen voel ik ook wel als ik gewoon ongesteld moet worden. Maar dat is nu al een week. Kan het dan zijn dat je andere dingen voelt als bij een eerdere zwangerschap? Ik ga namelijk af op dingen die hetzelfde voelen als de vorige keer, maar misschien dat ik dat dan maar niet moet doen? en wat ik ook nog wilde melden, in de 2e week van mijn cyclus (dus de week voor de ovulatie) heb ik wel licht bloedverlies gehad, zeg een theelepel vol. Kan dat er ook mee te maken hebben? dit zijn echt mijn allerlaatste vragen, daarna laat ik je met rust :) Bedankt! Reactie infoteur, 19-10-2011
Beste Jabo,

Heel erg graag gedaan meisje, je mag me zoveel vragen stellen als je maar wilt, ok?

Ik moet wel lachen hoor, nu meld je weer een vroege en eerste zwangerschapskenmerk! Zwaardere borsten hebben is zeer zeker een eerste en vroege signaal van een zwangerschap: de melkklieren gaan zich ontwikkelen waardoor je borsten zwaarder worden. Veel vrouwen hebben vlak voordat ze ongesteld moeten worden last van hun borsten, deze zijn gevoeliger dan normaal. Gevoelige borsten is een kenmerk van een wisselende hormoonbalans. Nu is iedereen anders en niets is zo unieks en bijzonders als het menselijk lichaam, misschien vertoon jij inderdaad iedere maand dusdanige klachten die veel op typische vroege zwangerschapsklachten wijzen? Niets is zo bijzonder en wonderlijk als het vrouwlijk lichaam: iedere vrouw en haar cyclus is uniek!
Beste Jabo, heb jij in de eerste week van je cyclus onveilig gevreeen? Er zijn vrouwen die vruchtbaar zijn tijdens de eerste week van hun cyclus. Dan zou (met de nadruk op zou!) het lichte bloedverlies dat je had misschien kunnen wijzen op een innestelingsbloeding? Als dat waar is, kan jij geen eisprong meer hebben gehad. Maar ik vermoed dat je wel je eisprong hebt gehad, toch?
Het is mogelijk dat je misschien andere dingen voelt dan tijdens je eerste zwangerschap beste Jabo. Veel vrouwen raken ook sneller dikker tijdens hun tweede zwangerschap. Alhoewel ik wel denk dat de meeste zwangere vrouwen vrijwel dezelfde zwangerschapsklachten vertonen.
Beste Jabo, mag ik jou wat vragen? Ik vermoed dat behalve jij ook je oma een gevoelsmens is, dat je luistert naar je innerlijke stem en afgaat op de signalen van je lichaam. Ik weet dat je oma in Suriname zit, maar kunnen jullie samen in contact komen? Ik vermoed dat je oma veel antwoorden heeft op jouw vragen. (Ik ben erg onder de indruk van je oma, dat begrijp je inmiddels wel he?)

Beste Jabo, ik wil jou en je oma heel graag het aller beste toewensen en meisje toch: vraag me gerust wat je wil vragen hoor!

Met vriendelijke groet, Roberta

Jabo, 18-10-2011
Beste Roberta, ontzettend bedankt voor je snelle en duidelijke bericht! Ik heb idd rond de datum van mijn eisprong rond de 30e (en daarvoor) gemeenschap gehad. Dus de kans op een zwangerschap is er zeker. Over het gezonde eten, het enige wat ik nu doe is de tussendoortjes vervangen door fruit en met avond eten eet ik minder maar wel gewoon gebakken in olijfolie en veel vis. Dus deze vetten krijg ik dan wel binnen. En dramatisch veel afgevallen valt ook wel mee, gemiddeld een kilo per week en dat mag volgens mij wel. Ik sta dus niet onder begeleiding van een dietiste, heb alleen mijn patroon aangepast en ben meer gaan bewegen. Ik heb eerder zeer stressvolle situaties gehad maar toen is mijn menstruatie altijd gewoon doorgegaan. En bij de eerste zwangerschap was de test 3 dagen voor mijn verwachte menstruatie al positief! dus raar dat ik dan nu misschien te weinig zwamgerschapshormonen zou hebben? En ja, de zwangerschapskwaaltjes. ik weet het niet, ze lijken ook zo veel op menstruatieklachten!

Ik heb wel ietwat gevoelige borsten en een opgeblazen onderbuik, en ik slaap echt als een blok en moet ook vaker plassen, dus ik durf eigenlijk geen hoop te hebben. Misschien dat ik deze week nog afwacht, en moch de menstruatie er volgende week niet zijn, dat ik dan naar de huisarts ga? Zit er ook aan te denken om aankomend weekend weer een zwangerschapstest te gaan doen. Wat vind jij daarvan?

Ik zie je reactie graag weer verschijnen en nogmaals ontzettend bedankt! Reactie infoteur, 18-10-2011
Beste Jabo,

Heel erg graag gedaan!
Wat mij onmiddelijk opvalt is dat je een zeer vroege, eerste en typisch zwangerschapkenmerk vertoont: vaker moeten plassen! Als jij inderdaad sinds een paar dagen na je laatste eisprong vaker moet plassen (en het is echt opvallend hoeveel vaker je moet plassen!) hebben we waarschijnlijk een bingo!
Zijn je borsten behalve gevoelig misschien ook iets groter, opgezwollen, voller en/of zwaarder? Dat is een teken dat je melkklieren zich aan het ontwikkelen zijn!
Voor alle zekerheid zal ik de andere typische, eerste en vroege zwangerschapskenmerken voor je opschrijven, zodat je je klachten ermee kan vergelijken:
Vermoeider dan normaal,
Versterkte geur en reuk dan normaal,
Ochtendmisselijkheid en misselijkheid door het zien of ruiken van voedsel,
Afkeer van alcohol, koffie en sigaretten,
Trek in voedsel waar je normaliter niet zo´n trek in hebt (augurken!),
Stemmingswisselingen,
Verstopping.
Het lijkt me een uitstekend idee om deze week nog even af te wachten en dan naar de huisarts te gaan. Mocht je je echter erg herkennen in de klachten van een mogelijke zwangerschap, dan zou ik zeker binnenkort nogmaals een test doen.
Wat ik je wel echt op het hart wil drukken beste Jabo, mocht je serieus het vermoeden hebben dat je wel degelijk zwanger bent, ga dan onmiddelijk naar de huisarts! Met jouw geschiedenis kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn! Laat je trouwens niet gek maken: dat je een miskraam hebt gehad hoeft helemaal niet te betekenen dat het deze keer weer fout zou gaan, maar extra controle is wel heel erg fijn en zeer goed voor je gemoedsrust, geloof me, ik spreek uit ervaring!
Beste Jabo, ik wil je zo heel erg graag jet aller beste toewensen en ik hoop van ganser harte dat het een echte bingo is! Nogmaals: mocht je nog meer vragen hebben: stel ze gerust!
Met vriendelijke groet, Roberta

Jabo, 18-10-2011
Ik ben december 2010 gestopt met de pil, en had vervolgens op 26-02-2011 al een postieve zwangerschapstest in mijn handen. Echter werd dit een miskraam en ben ik, na een aantal weken bloedingen (vanaf 1 april tm 16 mei) accuut nog gecurretteerd.
Mijn eerste menstruatie was er weer na 32 dagen en tot nu toe is mijn cyclus altijd 29 of 30 dagen geweest. Rond de vruchtbare periode hebben we altijd wel gemeenschap alleen is het helaas nog niet gelukt om zwanger te worden. NU is het zo dat ik vorige week vrijdag (14-10) ongesteld had moeten worden, maar ben het nu nog steeds niet. Heb op zaterdag (15-10) een zwangerschapstest gedaan maar deze gaf een negatief resultaat.
Nu maak ik me wel veel zorgen over mijn cyclus, en waarom de menstruatie weg blijft.
Deze is dus vanaf mei zeer regelmatig geweest en nu ben ik dus al 5 dagen overtijd! Ik moet er wel bij zeggen dat ik sinds 4 weken veel gezonder ben gaan eten en ook 3 keer in de week een half uur aan fitness ben gaan doen. Kan dit ook van invloed zijn? In het weekend let ik wel op, maar pak dan ook nog wel eens de ongezonde chips ofzo, dus ik krijg nog steeds de "verkeerde vetten"binnen, terwijl ik al wel 4 kilo ben afgevallen.
Ik zou dus graag willen weten of u misschien kan zeggen wat er aan de hand kan zijn? Ik heb verder geen zwangerschapsklachten. Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie! mvg Jabo Reactie infoteur, 18-10-2011
Beste Jabo,

Het spijt me vreselijk dat je te maken hebt gehad met een miskraam. Hebben ze je na de miskraam nog onderzocht of alles met je ok was? Ik begrijp uit je verhaal dat al heel snel na de miskraam je menstruatiecyclus terug kwam en regelmatig was. Heel mooi!
Als ik jouw verhaal goed lees, zou je eisprong eind september/begin oktober moeten zijn geweest. Hebben jullie ook toen rond deze periode onveilig gevreeen? Zo ja, dan moeten we rekening houden met een eventuele zwangerschap!
Het is heel goed dat je begonnen bent met gezonder te eten. Nu heb ik wel een vraag over je gezonde eten: gebruik je nog de goede vetten? Gezonde vetten zitten oa in olijfolie, noten zoals walnoten, vette vis zoals zalm, sardientjes, makreel of haring, maar ook in lijnzaadolie of in avocado´s. Als je behalve afvalt, extra lichaamsbeweging doet maar daarbij niet voldoende de goede vetten binnen krijgt, kan dit van nadelig effect zijn op je hormoonhuishouding: hierdoor kan je menstruatie wegblijven. (De lekkere vetten in een zak chips helpen helaas niet!.-) ) Er kan dus sprake zijn beste Jabo dat door het afvallen, extra lichaamsbeweging en als je eventueel niet voldoende de goede vetten binnen krijgt, dat dat de reden is waarom je menstruatie weg blijft. Zeker als je schrijft dat je eigenlijk geen enkele vroege of eerste zwangerschapsklachten vertoont.
Sta je onder professionele begeleiding met het afvallen beste Jabo, want 4 kilo afvallen is een hele prestatie hoor! Als je inderdaad een dietiste gebruikt zou ik zeker met haar of hem overleggen dat je menstruatie weg blijft (mits je zeker bent dat je niet zwanger bent!) Om zekerheid te krijgen of er nu sprake is van een zwangerschap zou ik zeker een afspraak maken met je huisarts en met hem of haar overleggen dat je sinds kort veel bent afgevallen, gezonder eet en extra beweegt. Zeker met het oog op je eerdere ervaring is een afspraak maken met je huisarts geen slecht idee!

Beste Jabo, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Joan, 18-10-2011
Dankjewel Roberta voor je reactie. Ik denk Dat ik het Maar nog afwacht om te zien of ik dezemaand wel gewoon zal menstrueren. Over een dag of 8 zou me menstruatie op gang moeten komen, dus ik Ben benieuwd. Komt het niet Dat Ga ik zeker ff langs de huisarts. Dus ochtend temperatuur verschilt dus wel per persoon. Haarstikke bedankt voor die informatie. Ik Ben iets meer Dan 4 kilo kwijtgeraakt ja, dus ik zit nu nog steeds een beetje met een ongerust gevoel. Juist omdat ik van plan Ben om ook verder te gaan met me dieet. Kan het. Zyn Dat me menstruatie Dan langer uitblijft. Ik hou echt niet van artsen, dus zie er echt tegenop om daar naar toe te gaan. Mijn huisarts heeft me nog nooit gezien. Zelfs tijdens me zwangerschap Ben ik meteen naar een verloskundige geweest. Maar zal Maar alle moed verzamelen en er toch Maar heen gaan. Ik zal zeker de groetjes doen en wist eigenlijk niet Dat het echt een gave was, heb wel vaker gehoord Dat oudere mensen gewoon met het blote oog kunnen zien of je zwanger bent. Xxxjes en hartstikke bedankt… Reactie infoteur, 18-10-2011
Beste Joan,

Heel graag gedaan hoor! Het is prima dat je wilt afvallen, maar je moet goed opletten dat je niet geheel vetvrij gaat eten. Je lichaam heeft goede vetten (dat zit in oa: olijfolie, walnoten, vette vis zoals zalm, makreel, sardientjes en enz) nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Als je veel afvalt in een te korte tijd en je eet daarbij niet de goede vetten, dan raakt je hormoonhuishouding uit balans: hierdoor kan je menstruatie wegblijven!
Dus afvallen is prima, zolang je maar de goede vetten blijft gebruiken! :-) Wat je wel zou moeten doen, zodra je weet dat je zwanger bent, is om met je verloskundige te overleggen wat je het beste kan gaan doen. Over het algemeen geldt dat het niet goed is voor je ongeboren vruchtje om een dieet te volgen terwijl je zwanger bent. (Dat kan je heel goed bespreken met je verloskundige, daar hoef je niet naar je huisarts te gaan als je niet wilt!)
En in de tussentijd zou je je lichamelijke klachten goed in de gaten moeten houden: zodra jij de eerste en vroege zwangerschapsklachten begint te vertonen, zou ik zeker nogmaals een test gaan uitvoeren!
En ik vind het heel bijzonder hoor wat je oma kan! :-)
Beste Joan, mocht je nog vragen hebben. stel ze gerust hoor! Sterkte met alles!
Met vriendelijke groet, Roberta

Jody, 16-10-2011
Wat fijn dat ik hier mijn vraag kan stellen. Ik ben sinds 31 juni gestopt met de pil omdat ik graag zwanger wil raken. Ik heb sinds het stoppen met de pil ovulatietesten gedaan en die waren steeds positief rond mijn verwachtte eisprong. Dus heb ik volgens mij op de juiste tijd steeds gemeenschap gehad. Sindsdien was mijn cyclus 26, 27, 26, 31 dagen. Bij de laatste cyclus testte ik vanaf de 28e, 29e en 30e dag positief met een licht streepje. De 31e dag werd ik ongesteld. Nu zit ik op dag 30 en verlies al een week een beetje bruin bloed en waarvan twee keer met ongeveer drie druppels rood bloed dit alles alleen met naar het toilet gaan, ik vind niets in mijn ondergoed. Ik heb al drie testen gedaan en die waren negatief. Overigens verlies ik al jaren bruin bloed voor mijn ongesteldheid, maar uit een uitstrijkje vorig jaar en een inwendige blik van de gynacoloog met een eendenbek bleek dat alles in orde is en dat er geen afwijkingen waren. Mijn concrete vraag is. Kan ik door de drie druppels bloed ervan uitgaan dat dat mijn ongesteldheid was? Of moet ik nog steeds doorgaan met tellen van Niet Ongesteldheids Dagen en over een paar dagen weer testen? Reactie infoteur, 18-10-2011
Beste Jody,

Een klein beetje bruin bloed verliezen kan een aanwijzing zijn van een innesteling. Ik vrees echter het dat als je schrijft dat je al een week lang bruin bloed verliest met enkele druppels rood, dat er nog geen sprake is van een innesteling. Nou schrijf je echter dat je eigenlijk altijd voor je menstruatie wat bruin bloed verliest. Ik vind het daaddoor erg moeilijk te bepalen of deze week met het bruine bloed verlies jou menstruatie is geweest, of dat er misschien iets anders aan de hand is, iets moois!
Vertoon jij lichamelijke klachten die anders zijn dan anders beste Jody? Zouden dat, als je deze klachten vertoont, misschien een aanwijzing kunnen zijn op een mogelijke zwangerschap?
Over het algemeen geldt dat als je gestopt bent met de pil dat je lichaam even op adem moet komen, ontpillen. Je lichaam zoekt een balans na de schommeling in je hormoonhuishouding. Heel vaak raken vrouwen na zo´n 3 a 4 maanden (zoals jij nu op dit moment!) proberen zwanger omdat ze behalve de menstruatie ook hun eisprong terug hebben. De kans dat jij zwanger bent of op elk moment zwanger kan raken is heel groot aanwezig!
Ik wil je daarom van harte aanraden om je lichamelijke klachten heel goed in de gaten te gaan houden de komende paar dagen. Zodra jij enkele vroege en eerste zwangerschapsklachten gaat opmerken, zou ik zeker nogmaals een test uitproberen! Besef echter heel goed dat als je pas sinds redelijk kort gestopt bent met de pil, het beter is om pas een test te gaan doen 3 weken nadat je vermoed dat je zwanger bent. Restanten van de pil kunnen tijdens een prille zwangerschap de zwangerschapshormonen onderdrukken. Aangezien de zwangerschapshormonen zich dagelijks verdubbelen, overwint de zwangerschapshormonen uiteindelijk van de restanten hormonen van de pil. We weten het allemaal hier: het is moordens om zo lang te moeten wachten, want je wilt zo graag weten! Daarom raad ik je ook van harte aan om jhe lichamelijke klachten goed in de gaten te houden: deze vertellen je vaak eerder dat je zwanger bent dan een test!
Beste Jody, ik wil je heel graag heel veel succes en sterkte toewensen en ik hoop van harte dat je zeer binnenkort een positief resultaat mag krijgen! Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben: stel ze gerust!
Met vriendelijke groet, Roberta

Joan, 14-10-2011
Op 3 mei 2011 na 23.5 dgn zwanger te zijn geweest kreeg ik uit het niets weeen. Ik wist niet zeker of het echte weeen wrn dus belde ik de verloskundige en die constateerde ontsluiting. Dus ik gauw naar het zknhuis en daar aangekomen zeiden ze Dat ze niets meer konden doen en Dat me kindje gauw geboren zou worden. Echter kwam hy pas na 28 uur weeenstorm, en hij heeft 2.5 uur mogen leven. Hy heeft voor zijn leven gevochten Maar de doktoren hadden hem Al opgegeven. Met heel veel pyn en frustratie heb ik afscheid van hem genomen en daarna was ik vastbesloten om gaauw weer zwanger te raken. Ik hield me menstruatie goed in de gaten en het kwam Regelmatig tot aan vorige maand. ik had net besloten om weer af te gaan vallen en het over een maand of 6 weer te proberen. Nu heb ik wel onveilig gevreeen en Dat was begin september. Rond de 26ste krijg ik normaliter mijn menstruatie Maar Dat is nu dus niet gebeurd. Ik heb een test gedaan en die bleek negatief Dat is ongeveer 2 weken geleden. Ook zei me schoonzus Dat je doormiddel van ochtend temperatuur kon zien of je zwanger was en de laatste paar dgen was het, 36,4, 36,6 en 36,8. Ik heb ook by mijn 1ste zwangerschap geen zwangerschapverschijnselen gehad en kwam er pas achter na 2,5 maand. Mijn Oma wees me erop, want die kan Dan doormiddel van me rug zien of je zwanger Ben of niet, Maar helaas zit die in Suriname dus ik kan haar niet raadplegen. Kan ik nou toch wel zwanger zijn, en zijn de testen van de huisarts Anders Dan de thuis test? Hoop wel een reactie te ontvangen. Reactie infoteur, 17-10-2011
Beste Joan,
Afschuwelijk om te lezen dat je je kleintje verloren hebt! Ik wil je daar mee alsnogveel succes mee toewensen met het verwerken van dit verdriet!
Wat mij onmiddelijk opvalt is dat je schrijft dat je bezig bent met afvallen. Ben je de laatste tijd flink (meer dan 4 kilo) kwijt geraakt? Afvallen kan jouw zwangerschapstest een negatief resultaat geven! Dus misschien ben je wel degelijk zwanger, maar doordat je bezig bent met afvallen geeft de test een negatief resultaat!
Een ander probleem is dat tijdens het afvallen veel mensen vetvrij gaan eten. Goede vetten zijn noodzakelijk voor het lichaam om te functioneren. Als jij (ik weet niet of dit van toepassing is op je, maar voor de zekerheid vermeld ik het!) geen goede vetten tot je neemt, kan dit grote gevolgen hebben op jou hormoonhuishouding, zo erg zelfs dat je menstruatie weg blijft!
De ochtendtemperaturen is een heel goed middel om te zien of je zwanger bent, maar je moet vergelijkingsmateriaal hebben. Als jij van enkele maanden de ochtendtemperatuur hebt gemeten, dan kan je aan de wisselende temperaturen zien of je zwanger bent.
Wat kan je doen? Als je twijfelt kan je naar je huisarts gaan, met de test daar heb je zekerheid. Ook kan je kijken naar je lichamelijke klachten, begin jij de eerste en vorge zwangerschapsklachten te vertonen? Dan zou ik zeker nogmaals proberen te gaan testen!
Wat heel bijzonder en interessant is deze gave die jij beschrijft van je oma! Als er meer mensen zouden zijn zoals je oma, zouden er niet zoveel geld besteed hoeven worden aan die dure zwangerschapstesten! Echt heel bijzonder!
Beste Joan, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en ik hoop van ganser harte dat je binnenkort positief nieuws krijgt! Mocht je in de tussen tijd nog vragen hebben: stel ze gerust en doe je oma de hartelijke groetjes van ons!

Met vriendelijke groet, Roberta

Mirandji, 12-10-2011
Hoi

Ik heb in april een BBZ gehad en ben niet opnieuw de pil gaa slikken. Afgelopen maand werd ik 3 dagn later dan gepland ongesteld. De 1e dag was bijna niet en de 2e dag normaal en de 3e dag liep het weer af. Ik heb verschillende testen gedaan maar ze blijven negatief. Ik had zondag ongesteld moeten worden maar inplaats daarvan had ik maandag 1 druppel bruin bloed in me ondergoed toen heb ik dinsdag weer een test gedaan maar die was ook negatief. Het stomme is dat ik zonder reden aan kom en me gewoon anders voel. Ik weet het gewoon niet?

Misschien komt iemand dit bekend voor? Reactie infoteur, 13-10-2011
Beste Mirandji,

Vreselijk dat je een BBZ hebt moeten meemaken! In alle eerlijkheid moet ik je wel zeggen dat ik geen enkele persoonlijke ervaring met een BBZ heb. Wat ik wel kan doen is samen met je naar je klachten te kijken:
Is na die BBZ behalve je cyclus ook je eisprong teruggekeerd?
Heb je in je vorige cyclus onveilig gevreeen rond je eisprong?
Vertoon je lichamelijke klachten die anders zijn dan anders?
Zou je kunnen beschrijven hoe anders je nu voelt? Zouden dat zwangerschapklachten kunnen zijn beste Mirandji?
Heb je last van verhoging of misschien zelfs last van koorts?
Om je een beeld te geven welke vroege en eerste zwangerschapsklachten er zijn, zodat je deze klachten met jezelf kan vergelijken:
Vaker moeten plassen dan normaal, het is echt opvallend hoeveel vaker je naar de wc moet,
Grotere, zwaardere en vollere borsten: de melkklieren gaan zich ontwikkelen,
Vermoeider dan normaal,
Ochtendmisselijkheid en misselijkheid, ook door het zien of ruiken van voedsel,
Afkeer van ongezonde dingen als alcohol, koffie en roken,
Versterkte geur,
Verstopping,
Brandend maagzuur,
Wisselende emotionele stemming,
Vreemde metaalachtige smaak in de mond,
Meer trek in andere en vreemde zaken dan normaal,
Opgeblazen gevoel in de buik (de buik zit in de weg),
Problemen met slapen.
Als bovenstaande klachten je bekend voorkomen beste Mirandji is het heel goed mogelijk dat je zwanger bent! Blijf je negatieve resultaten houden is het echt aan te raden om je huisarts te gaan bezoeken! Ook zodra je pijn krijgt in je buik is het zeker na een BBZ van harte aan te raden om naar je huisarts te gaan!

Beste Mirandji, ik wil je heel graag het allerbeste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

C., 11-10-2011
Ik ben in april bevallen van mijn zoontje. daarna regelmatige cyclus gehad. alleen nu ben ik al een week overtijd. heb wel menstruatie pijnen enz. ik heb een test gedaan, maar bleek negatief te zijn. is het misschien te snel of zou me menstruatie toch nog kunnen komen? Reactie infoteur, 13-10-2011
Beste C,

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje! Geef je nog (gedeeltelijk?) borstvoeding? Het wegblijven van de menstruatie kan inderdaad een teken zijn van een mogelijke zwangerschap. Zeker als behalve je cyclus ook je eisprong is teruggekeerd en jullie hebben rond je eisprong gevreeen, is de kans zeer reeel. Ik denk inderdaad dat mocht je zwanger zijn, het net iets te vroeg is om te testen. Vaak is het beter om vlak na een bevalling en het geven van borstvoeding zo´n 3 weken te wachten nadat je vermoed dat je wel eens zwanger zou kunnen zijn.
Zodra je echter de eerste en vroege zwangerschapsklachten begint te vertonen, zou ik zeker nogmaals een test gaan uitvoeren! De menstruatieklachten die je hebt, zijn dat dezelfde klachten die je maandelijks hebt, of zitten er andere (mogelijke zwangerschapsklachten) bij?

Beste C ik wil jullie heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Fleurtje, 10-10-2011
Bedankt voor je reactie Roberta. Ik denk dat ik toch maar een afspraak maak bij mijn huisarts. Ik denk ook dat je mijn berichtje een beetje verkeerd hebt begrepen. Ik wilde eigenlijk alleen maar aangeven dat ik normaal tijdens mijn menstruatie heel veel last heb en dan weleens een pijnstiller pak. Dat heb ik de laatste keer niet meer gedaan omdat ik helemaal geen klachten had. Daarnaast pak ik ook niet bij ieder pijntje een pilletje. Ook denk ik heel serieus over het krijgen van een kindje en let nu al op een mijn leefstijl. Reactie infoteur, 11-10-2011
Beste Fleurtje!

Gelukkig maar dat ik je berichtje verkeerd had begrepen, ik schrok namelijk behoorlijk!.-)
Als je trouwens zo veel last hebt van je menstrautie, er bestaan tegenwoordig verspreid in Nederlandse ziekenhuizen de M poli (menstruatie poli). Mocht bij jou de klachten desdanig zijn, kan je altijd aan je huisarts vragen om je door te laten sturen!

Iedere aanstaande moeder doet haar best om het beste te geven aan haar toekomstige kleintje en beste Fleurtje, ik hoop van harte dat je snel positief nieuws mag ontvangen! Ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust, ok?

Met vriendelijke groet, Roberta

Fleurtje, 08-10-2011
Sinds een maand of 4 zijn mijn vriend en ik aan het proberen zwanger te raken. Ik ben al 5 jaar gestopt met de pil en heb sindsdien altijd een cyclus van tussen de 28 en de 33 dagen. Vorige maand werd ik helaas ongesteld, maar had verder helemaal geen menstruatieklachten. Normaal gesproken slik ik de hele dag pijnstillers om me op de been te houden. Mijn menstruatie duurde ook 2 dagen korter en ik vloeide veel minder. Dat is nog nooit voorgevallen.

Na de teleurstelling zijn we toch weer verder gegaan met een nieuwe poging. Ik ben begonnen met ovulatietesten, maar op de een of andere manier bleken alle testen (5 dagen op rij) positief. Ik snap zelf eigenlijk niet wat ik hier fout in gedaan zou kunnen hebben. Ook na het vrijen bleek ik ineens inwendig te bloeden (terwijl ik wel vochtig genoeg was). Dit is gelukkig maar 1 keer voorgekomen.

Goed, de maand ging verder. Ik begon allemaal steken in mijn rechtertepel te voelen en ook had ik het idee met vlagen misselijk te zijn. Mijn reuk werd naar mijn idee ook sterker en het begon te rommelen in mijn buik. Een paar dagen geleden kwam er ook vocht uit mijn rechtertepel (alleen rechts) toen ik er op duuwde. Maar helaas bleek de zwangerschapstest gisteren negatief. Nu probeer ik hoop te halen uit de verhalen die mij vertellen dat je toch zwanger kunt zijn na een negatieve test, maar ik maak me ook zorgen dat er misschien iets mis is met mijn lichaam omdat ik sinds we aan het proberen zijn een kleintje te maken ik allemaal vage klachten krijg die ik normaal nog nooit heb gehad. Is het aan te raden een bezoekje naar de huisarts te brengen? Reactie infoteur, 10-10-2011
Beste Fleurtje,

Wil jij echt zwanger worden terwijl je iedere dag pijnstillers nodig hebt om op de been te blijven? Meisje toch, wat is er met je aan de hand dat je dagelijks pijnstillers nodig hebt? Pijnstillers iedere dag slikken en zwanger zijn: dat gaat echt niet! Dat is niet goed voor je ongeboren vruchtje! Ik weet niet wat er met je aan de hand is waarom je dagelijks pijnstillers nodig hebt, maar die reden moet je echt eerst verhelpen voordat je (gezond!) zwanger kan worden! Een zwangerschap volbrengen is een zware belasting op je gestel, een bevalling ook en de nachtelijke voedingen breken je helemaal op. Als je nu al pijnstillers nodig hebt om op de been te blijven, hoe moet het dan met je gaan als je zwanger bent? Of net bevallen? Of borstvoeding geeft? (Begrijp me asjeblieft niet verkeerd, ik heb geen enkel kritiek op je hoor, ik leef alleen enorm met je mee!)

Behalve dat, medicijnen, waaronder pijnstillers, kunnen een test negatief beinvloeden. Als je zwanger bent, is het heel goed mogelijk dat de pijnstillers de zwangerschapstest negatief beinvloeden.

Wat me nog meer opviel beste Fleurtje is dat jij bloed verliest na het hebben van gemeenschap met je partner: dat is ook niet helemaal een goed teken! Wanneer ben jij voor het laatst bij een gynaecoloog geweest? Ik wil je echt van harte aanraden om een afspraak te gaan maken met je huisarts beste Fleurtje! Ik denk dat het een uitstekend idee is als je ook een afspraak kan regelen met je gynaecoloog. Hoe gezonder, hoe sterker en krachtiger jij bent, hoe gezonder je toekomstige kleintje zal zijn!

Beste Fleurtje, ik hoop van ganser harte dat je zeer binnenkort zonder pijnstillers door het leven kan en dat je een gezonde zwangerschap mag volbrengen! Ik ga duimen voor je dat je binnenkort `positief nieuws mag ontvangen! Ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Janine, 04-10-2011
Ik ben begin juni na 15 jaar gestopt met de pil (3 fase pil trigynon). Had de eerste keer een cyclus van 30 dagen, daarna 26 en daarna weer 30 dagen. Heb deze cyclus voor het eerst ovulatietesten gebruikt van de kruitvat en heb deze gebruikt vanaf dag 11 tot 19 van mijn cyclus. Deze testen gaven volgens mij geen een keer een positieve uitslag aan, alleen lichte streepjes. Wel had ik meer vaginaal slijm. Mijn basale lichaamstemperatuur is vanaf dag 18 iets verhoogd en alleen maar hoger geworden. Nu, op dag 36 heb ik nog steeds 0,5 graden verhoging. Je begrijpt, ik ben nog steeds niet ongesteld geworden. Heb gisteren een zwangerschapstest gedaan maar deze gaf negatief aan.
Wel heb ik sinds een week wat steken in mijn onderbuik, gevoelige borsten en tepels en een opgeblazen gevoel in mijn buik. Heb ook heel regelmatig overdag vlagen van misselijkheid. Deze beschreven klachten zijn in de afgelopen week heviger geworden.
Wat ik me kan herinneren voor het gebruik van de pil is dat ik altijd zeer regelmatig ongesteld was. Is dit het ontpillen wat ik hier lees of zou ik zwanger kunnen zijn? Reactie infoteur, 05-10-2011
Beste Janine,

Als ik jouw lichamelijke klachten bekijk, moet ik je heel eerlijk zeggen dat ik er van alles uit kan maken: het kan een eisprong zijn, het kan gaan om een innestelling, maar ik zie ook ontpil klachten. Het is heel moeilijk en lastig om het verschil tussen ontpil klachten en mogelijke zwangerschapsklachten van elkaar te kunnen onderscheiden. 15 jaar de pil te hebben gebruikt is behoorlijk lang, houd er asjeblieft rekening mee dat het eerste half jaar na het stoppen met de pil in het teken kunnen staan van onregelmatigheden in je cyclus! Er zijn vrouwen die direct na het stoppen met de pil zwanger raken, maar over het algemeen duurt het een paar maanden.
Zou je zelf kunnen durven zeggen of de eisprong bij je is teruggekeerd? Een kenmerk van de eisprong is slijmvorming uit de vagina (let op! Typische ontpil klacht is dat er meer slijmvorming uit de vagina komt dan normaal!) meer info vind je hier: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/82613-eisprong-en-ovulatie-herkennen-wanneer-ben-je-vruchtbaar.html
Wat kan je nog meer doen? Door heel goed de volgende lichamelijke kenmerken in de gaten te houden: deze samen vormen de eerste, vroege en typische zwangerschapsklachten van een vrouw:
Vaker moeten plassen dan normaal (het is echt opvallend hoeveel vaker je naar de wc moet!)
Grotere, zwaardere en vollere borsten (de melkklieren gaan zich ontwikkelen)
Ochtendmisselijkheid en misselijkheid (ook bij het zien of ruiken van voedsel)
Afkeer van alcohol, koffie en roken,
Versterkte reuk,
Vermoeider dan normaal.
Zodra je vermoed dat je bovenstaande klachten samen begint te vertonen dan zou ik zeker opnieuw een test gaan uitvoeren!

Wat misschien ook wat meer duidelijkheid kan geven beste Janine is door het lezen van het volgend artikel dat het evrschil beschrijft tussen ontpil klachten en de klachten van een zwangerschap:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/83836-zwanger-of-ontpillen-klachten-en-symptomen.html

Het is heel goed mogelijk beste Janine, dat je zwanger bent, mits je een eisprong hebt gehad. Een negatief resultaat van een test kan worden veroorzaakt door de restanten van de hormonen van de pil: in dat geval zou je net iets te vroeg hebben getest. Ook kunnen restanten van afwasmiddel een test negatief beinvloeden.

Beste Janine, ik wou dat ik je wat meer duidleijkheid kon geven, maar ik kan het niet! Ik weet hoe moeilijk en spannend deze onzekere tijd is, ik wil je daarmee heel veel sterkte mee wensen! Ik hoop van ganser harte dat je heel binnenkort positief nieuws ontvangt! Ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Nienke, 04-10-2011
Hallo, ik ben op 1 juli gestopt met de pil en op 4 juli ongesteld geworden. Hierna werd ik op 19 augustus ongesteld (zes weken later) nu bijna zeven weken later ben ik nog steeds niet ongesteld. wel heb ik sinds zondag bruine afscheiding en een pijnlijke baarmoeder net als bij het ongesteld zijn. Ik heb vandaag een test gedaan maar ben volgens de test niet zwanger. wat zou er dan aan de hand zijn? Reactie infoteur, 05-10-2011
Beste Nienke,

Het eerste half jaar nadat je gestopt bent met de pil is een periode van onregelmatige menstruatiecyclussen. Zou je weten of je eisprong al is teruggekeerd beste Nienke? Het is een heel lastige periode voor heel veel vrouwen, want ben je nu overtijd doordat je net gestopt bent met de pil (ontpillen?) of ben je overtijd omdat je zwanger bent? Om heel eerlijk te zijn beste Nienke, vrees ik dat het bij jou nog gaat om het ontpillen, ik zie nl geen typische zwangerschapskenmerken bij je. Wat trouwens niet hoeft te betekenen dat je niet zwanger bent!
Wat kan je doen? Houd heel goed je lichamelijke klachten in de gaten, de volgende klachten samen wijzen op een mogelijke zwangerschap. Als je deze begint te vertonen zou ik zeker nogmaals een test gaan uitvoeren:
Vaker moeten plassen dan normaal (het is opvallend hoeveel vaker je naar de wc moet!)
Grotere, zwaardere en vollere borsten (melkklieren gaan zich ontwikkelen)
Ochtendmisselijkheid en misselijkheid (misselijk worden van het zien en ruiken van voedsel)
Vermoeider zijn dan normaal,
Versterkte reuk.
Het volgende artikel laat het verschil van lichamelijke klachten tussen een zwangerschap en het ontpillen goed zien:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/83836-zwanger-of-ontpillen-klachten-en-symptomen.html
Beste Nienke, ik wil je heel graag heel veel succes en sterkte toewensen voor de toekomst en mocht je nog vragen hebben: stel ze gerust!

Met vriendelijke groet, Roberta

Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 04-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.