Babyshower organiseren, spelletjes om te doen

Babyshower organiseren, spelletjes om te doen Tijdens een babyshower vier je met alle meiden een feest ter ere van de eerste zwangerschap van iemand. Je kunt van alles doen tijdens zo’n feest. Er zijn allerlei spelletjes die je kunt doen die ook nog eens met zwangerschap en baby’s te maken hebben en waarbij het feestvarken mee kan doen ondanks haar grote buik. Leuk, je organiseert een babyshower voor je beste vriendin. Je regelt wat vriendinnen, nichtjes, haar moeder. Maar wat ga je eigenlijk doen op zo’n feest? Er zijn spelletjes die je kunt doen die typisch zijn voor zo’n feestje.

Enkele erg leuke spellen om te doen zijn:

Wie ben ik?

Aan het begin van het spel plakt u op ieders rug een woord. Het woord heeft te maken met natuurlijk baby’s. De persoon zelf kan dus niet zien welk woord er achter op haar rug staat, de anderen wel.
De bedoeling is dat iedereen haar woord, achter op de rug, moet raden. Het enige wat zij mag vragen aan de anderen zijn vragen waarop alleen met ja of nee geantwoord kan worden.
Degene die de minste vragen nodig had om het woord te raden heeft gewonnen.

Babyfoto raden

Vraag iedereen een foto mee te nemen waarop zij staan als baby of tot bijvoorbeeld 4 jaar. Of laat iedereen hem van te voren naar je opsturen of mailen, dan wordt het minder snel vergeten.
Laat iedereen raden wie op welke foto’s staat. Degene die de meeste foto’s goed heeft geraden heeft gewonnen.

Buikomvang raden

Hierbij is het de bedoeling dat men raadt hoe groot de omvang van de buik van de zwangere dame is.
Iedereen moet aan de hand van een touwtje aangeven hoe groot zij denkt dat de buikomvang van de zwangere dame is. Dit kan bijvoorbeeld door iedereen dit te laten schatten aan de hand van een lang touwtje. Als iedereen aan de beurt is geweest worden de lengtes opgemeten. Daarna wordt de daadwerkelijke omvang van de buik van de aanstaande moeder opgemeten. Degene die het dichtst bij de juiste omvang zit heeft gewonnen.

Babydieren benoemen

In dit spel gaat het erom zoveel mogelijke babynamen bij de bijbehorende diernamen te raden.
Zorg van te voren voor een lijst met diernamen, zo’n 15 à 20, bijvoorbeeld kip en schaap. Laat iedereen voor zichzelf opschrijven wat de naam voor het bijbehorende baby dier is. Bijvoorbeeld bij kip hoort kuiken en bij schaap hoort lam.
Uiteraard heeft degene met de meeste juiste antwoorden het spel gewonnen.

Hoe lang duurt zwangerschap dier

Dit spel lijkt op het vorig spel, alleen gaat het hier niet om de babynaam, maar om de tijd die het dier zwanger is voordat de baby geboren wordt. Bij een mens is dat 9 maanden, maar hoe zit dat bij de verschillende dieren?
Uiteraard heeft ook hier degene met de meeste juiste antwoorden het spel gewonnen.

Een hapje proeven

Altijd al benieuwd geweest hoe babyvoeding smaakt? Dan is dit uw kans.
Zorg voor minstens 5 verschillende smaken babyvoeding en een even aantal schaaltjes. Schrijf de verschillende smaken op een apart vel. Geef elke smaak een nummer en zet dit nummer ook op de schaaltjes. Vul de schaaltjes nu met de bijbehorende smaken babyvoeding. Laat de schaaltjes rond gaan. Iedereen moet een hapje proeven en raden welke smaak bij welk schaaltje hoort.
De winnaar is degene die de meeste smaken juist heeft geraden.

Luier ruiken

Dit spel is om alvast in de stemming te komen van luiers.
Gebruik hiervoor zo’n 5 a 10 luiers. Druppel in elke luier een andere geur, bijvoorbeeld lavendel, bodylotion, aardbeien, vanille, chocolade enz. Geef elke geur een kleur en de bijbehorende luier hetzelfde nummer. Laat nu de luiers rond gaan in de groep. Iedereen ruikt eraan en noteert voor zichzelf welke geur zij geroken heeft. Als de kleur van de geur te goed herkenbaar is, kunt u ervoor kiezen de deelnemers te blinddoeken zodat de geur niet door de kleur verraden wordt. Degene met de meest goede geuren heeft gewonnen.

Baby pictionairy

Hoe goed zit alles over baby’s nog in ieders hoofd. Bereidt dit spel voor door een aantal onderwerpen of voorwerpen op losse kaartjes te schrijven die te maken hebben met baby’s. Ga voor het aantal uit van minstens 3 maal het aantal deelnemers. Voorbeelden zijn luier, fles, eerste woordjes, huilen, box enz.
Laat iemand een van de kaartjes zien en laat haar dit onderwerp op een bord tekenen, zorg ervoor dat iedereen dit goed kan zien. De anderen moeten ondertussen raden welk onderwerp getekend wordt. Zodra het antwoord goed geraden is, is de volgende aan de beurt. De winnaar is natuurlijk degene die de meeste tekeningen juist geraden heeft.
© 2010 - 2024 Vissies, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Babyshowers: het feest voor de zwangere vrouwEen babyshower is van oorsprong een Amerikaans fenomeen. Maar ook in Nederland wordt er steeds vaker een feest gegeven v…
Hoe organiseer je een babyshower?Hoe organiseer je een babyshower?De vraag bij velen is: wat is een babyshower eigenlijk? Het is een gebruik dat vanuit Amerika naar West-Europa is gekome…
Baby shower organiseren, tips, ideeënBaby shower organiseren, tips, ideeënBaby shower, organiseren, cadeau, games. Een babyshower wordt steeds meer gegeven en is bedoeld ter voorbereiding op het…
Een nieuw leven is een feest waard - de babyshower!Een nieuw leven is een feest waard - de babyshower!Er komen steeds meer gebruiken 'overgewaaid' uit andere landen. Zo ook de babyshower. Een nieuw leven op komst dat gevie…

De oorzaak van postnatale depressie is bekendVoor het zwarte gat waarin pas bevallen moeders vallen, ook wel de ‘babyblues’ genoemd, is nooit een echte oorzaak gevon…
Overwin je zwangerschapskwaaltjesNa een aantal weken zwangerschap komen vaak de eerste zwangerschapskwaaltjes tot uiting. Het hormoon HCG wordt actiever…
Vissies (41 artikelen)
Laatste update: 13-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.