Wilt u wel of geen kinderen?

Er zijn mensen die er bewust voor kiezen om niet aan kinderen te beginnen terwijl het voor andere een geschenk uit de hemel is. Kinderen krijgen is dan ook een belangrijk en serieus onderwerp om te bespreken in een relatie. In dit artikel leest u alles over het kiezen of u kinderen wilt of niet.

Bespreek het in het begin van de relatie

Het klinkt raar maar het is verstandig om in het begin van een relatie al te praten over zwangerschap. Het kan ten slotte toch voorkomen dat men per ongeluk zwanger raakt, op dat moment kan het een hele discussie en relatieproblemen opleveren als de één het kind wilt houden en de ander niet. Dit is uiteraard ook erg afhankelijk van de leeftijd maar ook bijvoorbeeld vanuit een eventuele religie en hoe men er financieel voor staat.

Wil men beide kinderen?

Een andere rede om vroeg in een relatie over kinderen te beginnen is dat sommige mensen al vast besloten hebben dat zij geen kinderen willen. Laat u op dat moment niet blind maken door de liefde, als u toch een kinderwens heeft zal deze waarschijnlijk sterker zijn dan de relatie als uw partner echt geen kinderen wilt.

Financieel

Elke vrouw met een vast contract heeft recht op zwangerschapsverlof, het is echter niet altijd mogelijk om na de zwangerschapsverlof minder uren te gaan werken. Als dit wel mogelijk is en u wilt er voor kiezen meer tijd met uw kind door te brengen kijk dan eerst of dit financieel mogelijk is.
Alle extra kosten die bij een kind komen kijken zult u breed in moeten calculeren, maak een begroting als u voor kinderen wilt gaan. Leg de inkomsten van uw man en uwzelf naast elkaar en wees vooral realistisch.

Maken kinderen gelukkig?

Het is niet zo zeer dat kinderen ongelukkig maken maar uit onderzoek is gebleken dat er wel een verminderd geluksgevoel is op het moment dat u van de eerste roze wolk af bent. De tijdsschema's worden omgegooid en vooral in het begin zult u veel tijd en slaap te kort komen wat ook weer kan zorgen voor irritaties binnen een relatie. Zorg wel dat u pas aan kinderen begint als u een stabiele relatie heeft, problemen zullen niet opgelost worden maar vaak juist verergeren. Neem dus ook geen kinderen omdat de ander of wellicht één van de ouders dat zo graag wilt, u moet er echt beide achter staan om het succesvol te laten verlopen.

Kinderen nemen is geen verplichting

Ouders willen vaak graag opa en oma worden, vrienden om u heen vinden het ook wel tijd worden zo worden uw gedachten soms beinvloed en krijgt men het idee dat men misschien wel kinderen moet nemen. Het is uw eigen leven als u hebt besloten met uw partner dat u geen kinderen wilt houd dan in uw achterhoofd waarom jullie daarvoor gekozen hebben.

Misschien is het de tijd nog niet

Zowel bij mannen als vrouwen kan dit voorkomen, de tijd is nog niet rijp om kinderen te nemen. Wellicht is één van beide nog aan het studeren of wil men eerst verhuizen. Het kan soms zelfs voorkomen dat er in eerste instantie geen kinderwens is maar dat naar een aantal jaar het toch begint te kriebelen, zorg dat uw partner niet voor verrassingen komt te staan en praat er over. Leg uit dat u nog niet toe bent aan kinderen maar dat het wel ooit kan komen, wacht alleen niet te lang. Des te ouder men is des te moeilijker het kan worden om kinderen te krijgen, als het op late leeftijd niet meer lukt terwijl men wel kinderen wou kan er een groot verdriet volgen.

Niet zomaar zwanger

De ene word per ongeluk zwanger en de ander lukt het niet om zwanger te worden, bespreek daarom ook wat er gaat gebeuren als het niet zo natuurlijk lukt. Wil men een heel traject af gaan of laat men dan de droom toch maar varen, deze keuze kan ook deels door de leeftijd bepaald worden, er zijn meerdere optie's om te proberen maar de meeste zijn intensief en het kunnen erge tegenslagen zijn als het steeds niet lukt.
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een eenzame kinderwensEen eenzame kinderwensJe hebt een partner en jullie zijn heel gelukkig samen. Niks kan jullie relatie in de weg staan! Maar dan begint het te…
Kinderloos, kan ook een bewuste keuze zijnKinderloos, kan ook een bewuste keuze zijnVolwassenen die bewust kinderloos zijn, moeten hun standpunt vaak uitleggen. Er wordt vanuit gegaan dat iedereen een kin…
Wat kost een baby?Wat kost een baby?Een baby krijgen is een mooie en ingrijpende gebeurtenis in het leven. Het gezin bevat na de geboorte één persoon meer.…
Maken kinderen gelukkig?Maken kinderen gelukkig?Haalt het ouderschap alle plezier uit het leven, of is het juist de bron van geluk? Wanneer je met je partner voor de ke…

Zwangerschapsvergiftiging: symptomen, oorzaken & gevolgenZwangerschapsvergiftiging: symptomen, oorzaken & gevolgenZwangerschapsvergiftiging is een ziekte die zich kan openbaren tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Wat zijn de s…
Superfoetatie bij de mensSuperfoetatie is een zeer zeldzaam verschijnsel bij mensen, waarbij er tijdens de zwangerschap een nieuwe bevruchting op…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.