Stijladvies kledij bovenlichaam: borsten, hals, armen, buik

Stijladvies kledij bovenlichaam: borsten, hals, armen, buik Kleren kiezen is iets wat de meeste vrouwen graag doen. We kiezen echter niet altijd wat het best bij ons past. Hoe we ook ons best doen om te streven naar een perfect lichaam toch is er wel één of ander lichaamsdeel waar we niet tevreden over zijn. Of we vinden onze borsten te groot, te klein, ons achterwerk te dik, onze benen te lang of te kort,… Daarom is het belangrijk deze schoonheidsfoutjes met kledij te verdoezelen en niet te benadrukken.

Enkele schoonheidsfoutjes en de oplossingen

We hebben allemaal wel eens een moment waarbij we niet tevreden zijn met ons lichaam. Meestal overvalt dit moment ons tijdens het shoppen in een pashokje. Bij het aantrekken van iets nieuws kijken we veel beter naar ons lichaam waardoor bepaalde lichaamsdelen ons meer beginnen opvallen. Plots vinden we dat onze borsten, buik, armen of hals niet (meer) ideaal zijn. Vaak heeft het te maken met het kledingstuk die je aanhebt. Ons lichaam hoeft niet noodzakelijker wijze te veranderen maar wel onze kledingstijl.

Te grote borsten

Waarom is dit een probleem?

Te grote borsten zorgen ervoor dat nogal wat mannen dit aantrekkelijk vinden maar bij het kopen van kledij levert het vaak problemen op omdat de proporties niet evenwichtig zijn. Met het dragen van sommige kledijstukken lijken te grote borsten als waterballonnen of komt het ordinair over en ook dat wil men uiteraard niet bereiken.

Goede bh is een noodzaak!

Het belangrijkste bij grote borsten is een goeie beha uit te kiezen. Kies niet voor een goedkope beha want uiteindelijk is het verschil zeer goed te merken wanneer je geen stevige beugels of stevige schouderbandjes hebt die de borsten ophijsen. Niet ergers dan hangende borsten!

Vermijd ronde halzen, rolkragen en grof gebreide truien

Indien je wel een goeie beha hebt, kan er nog steeds veel fout lopen. Het dragen van topjes die een ronde hals hebben, mouwloos of met lange mouwen, zijn geen goeie beslissing omdat ze de borsten doen uitkomen als één blok en hiermee inboeten war sierlijkheid betreft. Vermijd eveneens rolkragen of geribbelde truien omdat dit de indruk geven dat de borsten vanuit de hals groeien.
Grof gebreide truien doen je borsten er nog zwaarder uitzien.

Kies het juiste jasje

Platliggende ronde kragen zijn ook best te vermijden bij het aankopen van een jasje. Kies niet voor een kort of hoekig jasje. Dit zorgt enkel voor een zware en vormloze look.

Wat trek je aan bij het hebben van grote borsten?

Wat moet je dan wel aan? Wel, men kan kiezen voor topjes die een korsetvorm hebben omdat die de borsten accentueren zonder vulgair te zijn. Men kan eveneens voor een wikkeltopje gaan omdat dit de aandacht trekt naar de middel en niet zozeer naar de borsten en toch zorgen ze ervoor dat de borsten niet één geheel vormen. Daarom zijn wikkeljurken eveneens een goeie keus. Een U-hals of een V-hals bij een jurk is eveneens mogelijk omdat die vooral de hals en nek zal doen uitblinken.

Te kleine borsten

Waarom is dit een probleem?

Te kleine borsten zorgen ervoor dat je lichaam al snel een skeletvorm aanneemt bij onjuiste kledingstukken.

Verleg de aandacht naar je schouders

Wanneer je dit wil voorkomen kies je best topjes die een hoge hals hebben of een boothals hebben. Dat laatste zorgt ervoor dat je schouders breder lijken. Hetzelfde effect krijg je wanneer je iets draagt met spaghettibandjes. De aandacht zal naar de schouders gaan en niet zozeer naar de borsten. Bij het dragen van een jurk is een halterjurk ideaal omdat opnieuw de schouders worden benadrukt. Wanneer je toch een sexy tint wil geven aan een jurk kies dan voor een beetje doorzichtige stof. Zo kan je ook sexy zijn zonder dat het vulgair wordt. Indien je de durf hebt, kan je eveneens gaan voor een naveldiep uitgesneden jurk. Dit ziet er heel verleidelijk uit maar is uit den boze wanneer je kunstmatige steun nodig hebt. De rug kan een sexy alternatief zijn voor te kleine borsten. Wanneer men dus op zoek is naar een perfecte jurk kan men daar rekening mee houden. Indien men dan toch voor een V-trui kiest, draagt men er best een T-shirt met ronde hals onder.

Te dikke armen

Te dikke armen worden nog dikker indien men kiest voor mouwloze topjes of kapvormige T-shirts. Het is veel beter om te zorgen voor een driekwart mouwtje omdat dit de dikkere bovenarm bedekt en de slanke pols benadrukt. Men kan ook voor fladderende stoffen kiezen met brede manchetten omdat dit het kledingstuk slanker maakt. Bij het kiezen van accessoires is een dunne armband het sierlijkst. Wanneer men voor brede armbanden kiest dan verberg je in feite het meest slanke deel van je arm wat je pols is.

Te korte hals

Een te korte hals kan men best verlengen door te kiezen voor een V- topje. Een wijd uitgesneden hals kan eveneens omdat men zo meer van de schouders laat zien waardoor de hals eleganter wordt. Ga absoluut niet de hals benadrukken door te kiezen voor rolkragen. Bij het aankopen van een bloesje kan men kiezen voor een opgezette overhemdkraag. Door de hoogte van de kraag komt de hals er sierlijker uit. Accessoires zoals oorringen en halskettingen kunnen hetzelfde effect beogen. Kies dan wel voor een dunne halsketting en lange oorbellen.

Te dikke buik

Kies voor een topje met een zoom op de buik

En dan de klassieker waar vele vrouwen wakker van liggen is de buik. Wanneer men na nogal wat diëten het buikje niet weg krijgt, kan men het wegstoppen door te kiezen voor gerimpelde stof. Door de rimpels wordt de aandacht afgenomen van de vetlaag. Of men kan eveneens kiezen voor een nauwaansluitend topje maar dan ééntje die een zoom heeft die net op de buik valt zodat dit de buik wat breekt. Langs de zijkanten zal de zoom dan wat omhoog gaan zodat de heupen wat gezien worden en dit zorgt voor een iets slankere look.

Vermijd bepaalde stoffen

Kies niet voor stoffen als lycra of een kledingstuk zoals een kaftan omdat dit alleen zaken die iets dikker zijn, zullen vergroten.

Tips voor rok en broek

Bij het aankopen van een rok kiest men best voor iets met een lage taille omdat de rokband dan over de buik loopt. Indien men een broek koopt, let er dan op dat de rits van de broek niet vooraan zit maar wel aan de zijkant. Dit zal veel eleganter zijn en de aandacht wat afnemen van de buik. Vermijd ook broeken met broekzakken langs de zijkant. Die trekken teveel de aandacht bij het hebben van een 'dikkere' buik. Doe zeker geen strakke riemen aan en vermijd heupbroeken of glanzende stoffen. Korte topjes zijn uitgesloten. Ze zorgen ervoor dat ze je buik accentueren en niet verdoezelen.

Lees verder

© 2010 - 2024 Pops, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een trouwjurk voor ieder figuurOp je eigen bruiloft wil je er natuurlijk oogverblindend uitzien. Bij het kopen van een bruidsjurk is het belangrijk om…
Welke kleding past bij mijn borsten?Welke kleding past bij mijn borsten?Wij vrouwen maken ons regelmatig druk om onze borsten. Zijn ze niet te groot? Zijn ze niet te klein? Ojee, ze hebben ver…
Sport-bh tijdens het hardlopenSport-bh tijdens het hardlopenIedere vrouw die sport of hardloopt, kan niet zonder een goede sport-bh. Een goede sport-bh biedt voldoende steun en ond…
Welke beha kies jij?Welke beha kies jij?Beha's zijn er in alle soorten en maten, waardoor het moeilijk wordt om te kiezen welke nou het best bij jou past. De ee…

Beautyplan voor een romantische dateBeautyplan voor een romantische dateEen romantische date in het vooruitzicht? Maak er iets heel moois van, te beginnen bij jezelf! Volg het speciale beautys…
Last van wallen? Verminder ze met smoothiesLast van wallen? Verminder ze met smoothiesHeb je last van wallen en donkere kringen onder de ogen? Hebben de vele feestjes hun gevolgen voor de huid? Gelukkig kan…
Bronnen en referenties
Pops (143 artikelen)
Laatste update: 12-10-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.