Hoe vind je toppertjes bij goedkope make-up merken?

Hoe vind je toppertjes bij goedkope make-up merken? Als je make-up van goede kwaliteit wilt kopen, kom je vaak al uit op de duurdere merken, zoals M.A.C. en Dior, maar ook zijn er make-up producten met een lagere prijs, zoals bijvoorbeeld de producten van Catrice en Essense, die in de buurt komen van deze dure merken. Hoe kom je er nu achter of deze make-up van goede kwaliteit is of niet? Dit artikel helpt je op weg met het vinden van goede budget make-up!

Waar vind je goedkope make-up?

De meeste budget make-up vind je in drogisterijen, zoals Kruidvat, Etos, Trekpleister en HEMA. Ook in drogisterijen wordt nog onderscheid gemaakt tussen goedkope make-up en make-up van een hogere prijs, maar de prijzen van de duurdere make-up in drogisterijen liggen toch nog een stuk lager dan de prijzen van make-upmerken in parfumerieën. In veel grote steden zijn er ook afro-winkels die make-up verkopen voor een lage prijs.

Als je make-up op internet wilt kopen, zijn er verschillende webshops die budget merken make-up verkopen die je niet in de drogisterijen (in Nederland) kunt kopen. Denk hierbij aan merken, zoals Sleek, NYX, Coastal scents en Wet ’n Wild. Via Ebay kan je vaak ook duurdere merken kopen voor een lagere prijs. Ga wel na of je producten koopt bij een betrouwbare verkoper.

Doe research

Op het internet kun je veel vinden over make-up. Ik raad aan om regelmatig de zogenoemde beautyblogs te bezoeken. Er bestaan veel beautyblogs en met een beetje zoeken op Google kom je de grootste en beste blogs tegen. Op deze beautyblogs kan je veel reviews, tips en foto’s vinden over make-up. In de reviews kan je de meningen van de beautyblogger over verschillende producten lezen en meestal staan hier ook foto’s bij. Ook zijn er op deze blogs vaak links te vinden naar webshops die goedkope make-up verkopen. Op de meeste beautyblogs wordt goedkope make-up “budget make-up” genoemd.

Vraag het anderen

Natuurlijk kan je ook aan vriendinnen, collega’s, klasgenoten en familieleden vragen welke make-upproducten zij goed vinden en fijn vinden om te gebruiken gebruiken. Vind je dat je beste vriendin haar ogen mooi opgemaakt heeft? Vraag haar gewoon welke producten zij heeft gebruikt en wat ze er van vindt. Je zal nog verrast zijn, want vaak hebben zij ook niet veel geld uitgegeven aan hun make-up.

Test het zelf!

Natuurlijk kan je producten in de winkels ook zelf testen. Bij bijna elk product is wel een tester te vinden (behalve bij mascara en nagellak) en meestal zijn er ook doekjes aanwezig om de make-up weer weg te vegen.

Bij oogschaduw ga je met je vinger over de oogschaduw heen en veeg je het af over je hand of een stukje van je arm. Kijk of de pigmentatie van de oogschaduw goed is. Dekt de oogschaduw goed? Dan is de oogschaduw goed gepigmenteerd. Zie je je huid nog door de oogschaduw heen? Dan is de oogschaduw minder goed of slecht gepigmenteerd. Ga voor jezelf na of de pigmentatie goed genoeg is. Als je zelf niet van hele heftige of felle oogschaduw houdt, hoeft de pigmentatie ook niet geweldig te zijn. Kijk ook of de oogschaduw niet teveel brokkelt. Het kan zijn dat er veel poeder achterblijft. Zo’n brokkelige oogschaduw zorgt er ook voor dat er veel fall-out ontstaat. Dit betekent dat er oogschaduwpoeder onder je ogen terecht komt als je het op je oogleden aanbrengt. Dit is natuurlijk niet wat je wilt.

Bij lipglosses, lipsticks, oogpotloden, eyeliners etc. kun je zelf met het kwastje of potloodje een lijn op je hand of arm zetten. Test of je het product genoeg kleur afgeeft en of je het fijn vindt smeren.

Als je foundation of poeder wilt testen, kun je dat het beste doen door op wat op de kaaklijn te smeren. Je hand is vaak donkerder dan je gezicht en de binnenkant van je arm is vaak lichter dan je gezicht (vooral ’s zomers).

Met deze paar tips ben je al een stuk meer op weg naar het vinden make-up toppertjes voor een lage prijs. Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar de aanbiedingen in folders van drogisterijen. Er zijn vaak acties waarbij je het tweede product gratis krijgt of waarbij je een product voor de helft van de prijs krijgt.
© 2011 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope make-up merkenAls je voor bekende make-up merken kiest, zoals Clinique, Mabelline New York en Lancômes, dan kan je handen vol geld kwi…
Make-up: Fijne budgetmerkenMake-up: Fijne budgetmerkenMake-up is voor veel meisjes en vrouwen een echte must have! Helaas zijn make-up producten vaak erg duur en dus niet voo…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…

Make-up kwastenAls je make-up mooi aan wilt brengen, is het handig om de juiste materialen in huis te hebben om dit tot een succes te m…
Mirjamsel (66 artikelen)
Laatste update: 05-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.